Zomerspelen

En dan is er ineens het einde van de zomerspelen. Vier jaar geleden was er voor het laatst een kampvuur in de Bergen en dit jaar mocht het weer. Nieuw was dat de ouders thuis moesten blijven en via Zomerspelen TV alles konden volgen. Het terrein was hermetisch afgesloten met hekken en zeilen.

Het was een mooie afsluiting met erg veel aandacht voor de muziek en de choreografie. Het gehele spektakel is bijna integraal opgenomen en verdeeld over 8 filmpjes.

Het is dinsdag 24 augustus 2021 en de tweede dag van de 60e zomerspelen. Het is prima zomerweer als we groep 3-4 uit Yellow Valley tegenkomen bij de handbalclub en de kanovijver.
De groep 3-4 was in groepsverband punten aan het verzamelen om de aanwijzing te krijgen naar de plek waar Johnny wordt gevangen gehouden. Johnny is de zoon van de Sheriff van Yellow Valley en is ontvoerd door een bende.
De ontvoerders zijn niet ver weg. Eindelijk zijn de punten bij elkaar gesprokkeld en nu kan 3-4 op zoek naar de ontvoerders. Het zijn er zo’n stuk of 12. De ontvoerders moeten de plaats kunnen vertellen waar Johnny zich bevindt. Op naar het trimbos, waar de ontvoerders zich hebben verschanst.

Bij 7-8 gaat het er veel rustiger aan toe. De kinderen genieten van een pauze met wat drinken en een appeltje. Het was ook een heel gedoe. Er moest een telefoonnummer worden ontcijferd en daarna nog een telefoontoestel gekocht. Waar gaat dit naar toe.

Dongen, 22 augustus 2021. Het is alweewr voor de zestigste maal dat in Dongen de zomerspelen plaatsvinden. Het is traditie dat een dag voor de spelen de decors getoond worden aan de deelnemers, ouders, opa's en oma's en geheel Dongen. 

Het was me een weekje wel. Dongenhomespot.nl maakte elke dag wel opnamene van de festiviteiten.Dit is een samenvatting van de slotavond van de zomerspelen in Dongen 2019. Camera Jan Verdaasdonk en Sjaak Verbunt.

Geen echte gele lachwolkjes boven Dongen. De regen was hier en daar een spelbreker. Maar de Dongense jeugdraad wist er wel raad mee. Het van te voren voorbereidde regenprogramma werd te voorschijn gehaald. Zo kregen de koters van Heilig Hart een aantal afleveringen van Buurman en Buurman te zien in de hal van de Bolk en schakelde ook andere groepen over op het slecht-weer scenario. Zo werd de prinses uit het Sprookjesboek onder het oog van onze cameraman Ad Hessels toch nog (binnen) koningin en ontwikkelde in de Samurai het avontuur tot een ontknoping (Video 1)

PROLOOG VAN SLUITINGSCEREMONIE DONGENSE ZOMERSPELEN
Nu al de foto's van wat er voor de sluiting allemaal gebeurde. De Dongense zomerspelen 2019 waren grandioos. Net als altijd. AD HESSELS maakte de foto's. Geniet na van het feest in 2019. (Video 2)

Op de vrijdagavond is het gebruikelijk dat de Zomerspelen met een spetterend kampvuur wordt besloten. Voor de tweede keer op een rij mocht dit oop last van de brandweer niet doorgaan. Vandaar een spettershow met water en licht. Ook traditioneel is dat alle verhalen binnen de thema's van de groepen op de vrijdagavoi worden afgerond. De boeven worden bestraft en iedereen gaat de toekomst in gelukkige staat tegemoet. Er deden dit jaar 1348 kinderen mee en 261 vrijwilligers: nog steeds een zeer groots evenement voor Dongen.

Onderstaand 7 filmpjes (integrale opnames van de afsluiting) door Rinus Krijnen gefilmd.

De zomerspelentijd gaat snel gebruik die wel. Een variatie op het gezegde. Toch van toepassing hoor. Het is al donderdag. Bij stralend weer vertoefden de groepen 7/ 8 en de brugklassers bij de ATLEDO velden deze ochtend. Met plezier en sportieve prestaties vermaken ze zich wel op deze donderdag. Sport en spel en het vervolg van het spannende verhaal uit het land van de rijzende zon. Dat zijn de ingrediënten voor deze dag. Fotograaf Piet Eelants was er bij. (Video 1)

Ad Hessels is vandaag ook onderweg geweest. In dit videoalbum zijn oogst aan leuke ( herinnerings)foto's van deze negenenvijftigste Dongense Zomerfeesten. In Fiesta Mexicana maakten boeven de pasgebouwde hutten stuk, maar ze werden gelukkig allemaal gevangengenomen. Of ze nog ooit vrijkomen is nog maar de vraag. We zullen het vrijdag weten. Verder ging het Sprookjesboek weer open met spel en lol. (Video 2)

Fotograaf Ad Hessels was vandaag getuige van een ontvoering. Daarvan is nu al bekend dat dat ( hoogst) waarschijnlijk vrijdagavond zal worden opgelost. De kinderen speelden vandaag naar hartenlust rond de Noorderpoort en de vele toetjes die daar schijnbaar te vinden zijn. (Video 1)

Het Mexicaanse gedeelte van de 'Zomerse spelen' in ons dorp speelde zich voornamelijk af in De Bergen. Daar werd gepuzzeld en een bouwvakker -spel gespeeld. Piet Eelants was er bij nadat bleek dat het bij de kanovijver vanmiddag opvallend stil bleef. De fotovideo's zitten vol vrolijke foto's geniet er van ! (Video 2)

Onze fotograaf Ad Hessels en collega Piet Eelants waren vandaag op verschillende locaties. Zo bracht de krant een bezoek aan de Samurai die vakkundige hutten achterlieten in De Bergen waar op een gegeven moment een restant rupsje werd ontdekt. Wegwezen was het veiligst. Het eindspel deden de krijgers bij Achterberg. De Toetjesliefhebbers vermaakten zich vandaag op de Biezenkring met héél veel spelletjes .Leuk, leerzaam en gezellig. Het sprookjesboek wordt doorgenomen en het is weer feest in Mexico : Fiesta Mexicana . Geniet terug en veel plezier daarmee.

Op maandag 5 augustus 2019 was er vanaf half acht s morgens al bedrijvigheid op en rond het Wilhelminaplein. Van de 261 vrijwilligers die de Dongense Zomerspelen ook dit jaar weer maken, waren er al tientallen aan het werk om de 1348 kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in het dorp en de brugklassers voor te bereiden op een gegarandeerde vrolijke en spannende week. Groep 1-2 beleven en spelen in het Zandkasteel bij de Heilig Hart school , groep 1-2 zijn aanwezig in de Noorderpoort en eten heel veel lekkers in de Toetjesvallei, kinderen van groep 3-4 (Sint Jan) zitten met hun neus in het Het Sprookjesboek , groep 5-6 zijn in Spaanssprekende sferen bij Fiësta Mexicana, 7-8 en de brugklas: vertoeven in IKC Achterberg en leren misschien wel wat woordjes Japans bij de Samurai. De thema's werden voorgesteld op maandag, de locatiespelers en leiders kwamen ten tonelen en de kinderen waren nu al enthousiast .Je moet het een keertje meemaken. Sommigen zeggen dat het een gemis is in je opvoeding als je de zomerspelen laat schieten in je kinderjaren en ouders worden een weekje ontlast bij die opvoeding.Overdreven ? Niet als je bedenkt dat de Dongense Zomerspelen volgend jaar een jubileum vieren en zestig jaar worden.De krant is er deze week bij en zal diverse onderdelen verslaan in woord en beeld. 

De zomerspelen in Dongen starten zoals elk kaar een een spiksplinternieuw nieuw decor. Helemaal afgestemd op het verhaal dat komen gaat. Spannend hier en daar of romantisch. In ieder geval functioneel en met zorg in elkaar gezet en opgericht door een van de 261 vrijwilligers dit jaar. Op een rijtje : Groep 1-2 Heilig Hart: Het Zandkasteel
groep 1-2 Noorderpoort: De Toetjesvallei, 3-4 Sint Jan: Het Sprookjesboek, 5-6 Cambreur College: Fiësta Mexicana,
groep 7-8 en de brugklassers : IKC Achterberg: Samurai. Het fotoalbum is van Ad Hessels de videocamera werd gehanteerd door Piet Eelants.

DE AFSLUITING MET DE GROTE SPETTERSHOW

Dongen, 10 augustus 2018. Het was een feest om te zien. Een kleurrijke fontein die de zomerspelenvlag aan flarden spoot en daarmee de 58ste zomerspelen in Dongen afsloot . Wiens idee het is geweest is niet bekend. Maakt ook niet uit. Feit is dat de fonteinconstructie die vrijdagavond gebruikt werd als alternatief voor het ( dit jaar ) door de droogte te gevaarlijk bevonden kampvuur,al jaren klaar lag in de voorraadhallen van de stichting Dongense Jeugdraad. Eindelijk kon de levensgrote fontein gebruikt worden en dat allemaal dankzij de bereidwillige bereidheid van de Dongense Brandweer die de nodige waterhoeveelheden leverde. De afsluiting zelf werd wéér een groot feest.

De zomerspelen zijn bijna afgelopen. Alleen de verhaallijnen zijn nog niet compleet. Vanavond zullen alle verhalen eindigen met een happy end en de vele boeven zullen gestraft worden. 

DONDERDAG ZOMERSPELEN DONGEN 2018 ACTIVITEITEN GROEP 5 en 6

Ook dat is mogelijk natuurlijk. Regen en onweer. Dat gaf niet enkel Buienradar aan , maar het geschiedde later in de avond. De Dongense Jeugdraad heeft voor elke groep een regenprogramma klaar.Elke dag. Inzetten is een kwestie van coördineren en doen. Groep 5 en 6 had door andere omstandigheden als een vervangende locatie gekozen. Van de trimbaan werd het programma verzet naar het ATLEDO- veld. Tot uiteindelijk groot genoegen. Er werden records gebroken ; vooral bij het touwtrekken. Gezellig was het alleszins. Piet Eelants maakte de foto's

DONDERDAG ZOMERSPELEN DONGEN 2018 ACTIVITEITEN GROEP 7 ,8 EN BRUGKLASSEN

Het was een beetje een ' tussendag' voor groep 7 en 8. Er waren wat veranderingen aangebracht in het schema en het lopende programma. Dat had mede te maken met het te verwachten weer. Het voorspelde zware weer bleef nog even uit zo bleek later. Is maar goed ook! Stoer zijn is leuk ,maar liefst geen nat pak. Toch kon dat laatste niet helemaal worden voorkomen. Desalniettemin was het een leuke dag, met ruige muziek, ronkende motoren en sportieve spellen ter lering ende vermaak. Onze fotograaf Ad Hessels was erbij en maakte de foto's

WOENSDAG ZOMERSPELEN DONGEN 2018 ACTIVITEITEN GROEP 1en2 H.H.

Woensdag werd ergens in Dongen de week doorgezaagd. We zitten in het midden van de zomerspelenweek. De lol is er nog lang niet af. Piet Eelants ging voor de krant met groep 1 en 2 van de Heilig Hartschool naar het Vredeoordpark. Daar was werkelijk een paradijsje ingericht voor de kleinsten onder ons. Volop vertier met springkussens , zeepbaanglijden, poffertjes eten , dansjes maken. Een live orkestje was er en een grote voetbal waarmee je ook mee kon handballen en ' koppetje duiken '. Je kon met een vliegend tapijt een klein reisje maken en er werden geluidjes van het park opgevangen in reageerbuisjes die in een paar grote tonnen moesten woorden bewaard. Vreemd ? Niet echt ! De kinderen weten waarom en dat is heel belangrijk voor de voortgang van hét verhaal.

WOENSDAG ZOMERSPELEN DONGEN 2018 ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4

Onze onvermoeibare en sportieve fotograaf Ad Hessels liep mee met de groepen 3 en 4 en kon zijn sportiviteitsgehalte goed opkrikken op de ATLEDO -velden .Zoals te doen gebruikelijk maakte hij weer vrolijke plaatjes van de leuke spelletjes die daar aan de orde kwamen. De eigenheid van behendigheid was een must vandaag voor de jeugdige medespelers. Er was zowaar een echte politieman aanwezig. Ook sportief ,maar of die mee geholpen heeft om de boeven makkelijker te pakken is niet bekend gemaakt. Dat zullen we vrijdag zien. Voorlopig gaat de spannende verhaallijn gewoon door.

DINSDAG ZOMERSPELEN DONGEN 2018 ACTIVITEITEN GROEPEN 1 en 2 en 7 en 8

Deze dinsdag die gerekend kan worden tot de heetste aller tijden in onze omgeving, werd afgekoeld met water , véél water. De kinderen 1 / 2 die hun vertier deze week vinden in de Noorderpoort mochten zeepschuiven en elkaar bekogelen met koudwatersponsjes zonder vrees . Groep 7 en 8 bouwden hutten in de Bergen en deden intelligente spelletjes met tuinsproeiers en veel flessen koud drinken. Piet Eelants zette de voelrijkheid op de foto.

DINSDAG ZOMERSPELEN DONGEN 2018 ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4

Ook onze fotograaf Ad Hessels liet menig zweetdruppeltje en moest zijn camera regelmatig koelen. Hij ging wel op pad voor de krant en maakte een serie foto's van groep 3 en 4 Ook hier kwam koud water en gekoelde frisdrank aan te pas. Vanwege hard werkende koperen ploert aan de hemel werd hier de locatie gewijzigd van Woeste zee naar Volckaert Dongepark .Veel prachtige foto's zullen zeker bewaard blijven voor het nageslacht van dat ene meisje of dat ene jongetje die misschien de herinneringen aan de zomerspelen 2018 terug ziet over vele jaren.

Op deze eerste ( warme ) zomerspelendag volgde onze fotograaf AD HESSELS de activiteiten van de groepen 3 / 4 en 7 / 8 . Het feestje was hier. In Dongen. Ietwat aangepast wegens de hitte . Maar wel verfrissend op den duur ….

De lang verwachte dag waarvan je al wist dat ie komen zou. Maandag 6 augustus was het Wilhelminaplein in Dongen weer volgelopen met oma's , opa's , mama's en papa's .Maar er waren óók zo'n 1400 kinderen van de Dongense basisscholen en de brugklassers. De Dongense Zomerspelen zijn geopend. De film is van Jan Verdaasdonk.

Piet Eelants maakte de start mee voor deze krant en maakte deze foto's. Het plezier straat er af.

Dongen, 5 augustus 2018.De decorroute die óók al traditioneel , is , is vandaag druk bezocht. Kinderen, ouders , opa's en oma's ; iedereen kon al een beetje de sfeer proeven die deze week volop wordt opgesnoven in en op op de verschillende locaties die de zomerspelen bezetten.Het wordt een feest. Dat is zeker. Het wordt ook spannend , ook dat is zeker én het wordt leuk en gezellig. Bijna 1400 kinderen van de Dongense basisscholen en de brugklassen doen mee aan de gezelligste zomerspelen van de regio. Onze vliegende reporter Ad Hessels maakte de foto's van de decorroute voor deze krant en haar lezers. Veel plezier weer!

Dongen, 5 augustus 2018. De Kardinaal van Rossumstraat en Wilhelminastraat waren eens de eerste en doen nog steeds mee.Het creëren van De Geelste straat van Dongen is zo langzaamaan een echte traditie geworden. Tijd vindt in ieder geval deze krant, dat deze actie rond onze eigen Dongense Zomerspelen een officieel tintje krijgt en bijgezet wordt in de kast van cultuureigen Dongense feiten. Eens heeft de gemeente daar wel een poging toe gedaan door een twee-tal straatnaambordjes te plaatsten en 'officieus' te laten openen door een wethouder , maar officieel is deze gezonde competitie nooit geworden. Dat moet toch anders kunnen? Ook de organisatie van de zomerspelen liet via een woordvoerder weten het idee van een heuse competitie wel leuk te vinden. Is er ,misschien een politiek bewuste partij in de raad die daar een 'motie vreemd aan de dag' voor zou zou willen indienen(?) Zo vraagt in ieder geval deze krant zich af ! Vandaag was de Roerdomphof het gele middelpunt van Dongen.

Een sneaky view , maar eigenlijk enkel een stukje van de sluier.De zomerspelen beginnen aanstaande maandag. Dat wordt een groot feest. Een groot feest was het deze week ook voor de decorbouwers. Ondanks de hitte en het zweet dat dat voortbracht, garanderen de noeste werkers dat de decors waarin de spellen plaatsvinden, de boeven zullen proberen te winnen en de goeden proberen dat te voorkomen. Het is nu al spannend. Zondag is er gelegenheid om te gaan kijken hoe de decors er uit zien. Deze krant ging al zo vast de locaties af maakte sneaky views , met enkel de tipjes van de sluier.De makers vertellen zelf wat er in de verschillende decors gaat plaat vinden. Ook zij vertellen maar een deel van het verhaal. Wij verklappen al wel dat het overal in Dongen erg spannend gaat worden .Con Loomans maakte de film voor deze deze krant

Dongen, 18 augustus 2017. Zoals elk jaar worden de Zomerspelen afgesloten met een kampvuur in De Bergen. Zo ook dit jaar. Verzameld werd er op het Wilhelminaplein.  Het slotevenement heeft Dongenhomespot heeft dit integraal vastgelegd. De opkomst, de ontsteking van het vuur,het slot van de verhaallijnen van 1-2 tot en met 7-8.

De laatste dag alweer van de niet zo heel zonnige zomerspelen dit jaar. Op het ontsteken van het traditioneel vuurwerk na is het weer gedaan. Iedereen hoor je over het slechte weer, maar de kinderen merkten daar niet zo heel veel van en hadden er ook niet zo'n last van. Dank zij natuurlijk de ook zo leuke binnenspelen die de organisatie had bedacht. Ad Hessels , dit jaar wéér onze ijverige zomerspelenfotograaf ,maakte de laatste foto's van de laatste spellen en activiteiten : Boeven vangen bij de trimbaan en de bruiloft van Trollywood. Geniet nog!

Zomerspelen 2017 KampvuurDongen, 18 augustus 2017. De Zomerspelen zijn weer ten einde. Op zaterdagavond verzamelden alle kinderen, leiding, verzorgers en familie zich weer in De Bergen om de verhaallijnen van de Zomerspelen-thema's tot een goed einde te brengen. 

Bekijk fotoalbum

 

Leden van het college van de gemeente Dongen, laten zich regelmatig zien bij de verschillende items , verhalen en locaties bij de Dongense Zomerspelen. Zo was burgemeester Marina Starmans deze donderdagmiddag ook rond het ATLEDO-veld te zien. Ze liet zich uitvoering inlichten over de verhaallijn. Die komt er voornamelijk op neer dat iemand in het politie-verhoor duidelijk heeft zitten te liegen Een leugendictator moet duidelijkheid geven over de waarheid. De DPA heeft er geen in bezit. Huren kost geld en dat konden de aspirant-agenten van de Dongense Politie Academie verdienen met spannende en leuke spelletjes. Sportief werden er geen record gebroken of het zou moeten zijn dat het vanmiddag het minst lang regende tijdens de diverse activiteiten .Leuk was het wel; ook bij de binnenactiviteiten!

Het was op de Noorderpoort een heel avontuur deze dag. Nadat de kinderen heerlijk hadden gespeeld, geravot 'zeep gehellingd '- ( of zo iets) en andere spelletjes hadden gedaan werd het pas écht spannend toen de imkers het drankje klaar hadden gestoomd om de Koningin weer strepen te geven . De slechteriken hebben haar ontvoerd ! Als dat maar goed afloopt. Wij dénken van wel. De imkers hebben het nog steeds druk overigens. Het voetbalveld Hertog Jan , dat van Olympia '60 en het bamboebos waren toneel van plezier en spelletjes doen. Groep 3 en 4 genoot met volle teugen!
Piet Eelants filmde daar.

Vandaag al vroeg werd het duidelijk dat de regen en het overige wat uit de hemel viel niet veel goeds voorspelde. De Zomerspelen zouden de zomerspelen niet zijn als er niet zou gezorgd zijn voor een bijna gelijkwaardig alternatief programma. De aspirant politieagenten van de Dongense Politie Academie deden een bijzonder politiespel in de zalen van de Salamander, waarbij bewegingen werden waargenomen van pseudo-boeven in een echt kat -en- muis -spelletje . Ook andere onderzoek en speurwerk werd vrolijk gebezigd. De allerkleinsten vermaakten zich meer dan kostelijk in de Bolk aan de Bolkensteeg .Er werd gedanst op vrolijke muziek en spelletjes spelen is een ultieme bezigheid voor de kleinen onder de ruimtevaarders. Piep , Piep !

Dongen, 14 augustus. Ad Hessels en Piet Eelants waren vandaag net zo nieuwsgierig als de andere Dongenaren. . Piet was in de ruimte omgeving bij de H.Hartschool waar de ruimtewezens als bij wonder in enen konden praten. Dat was ook goed, omdat piep ,pieppp, voor de meesten van ons maar 'gepiep 'is en zo ook eigenlijk klikt en Ad Hessels fotografeerde er op los in de Beljaart én de Bergen. Dat leverde prachtige plaatjes op.

Het is gestart. Het grote zomerspelenfeest voor de Dongense schoolgaande jeugd. Vóór het ontsteken van het zomerspelenvuur dat dit maal mede werd aangestoken door afscheidnemende voorzitter van de Dongense Jeugdraad , Hubert Broeders, werden alle spelers en verhalen van de komende week uitgebreid voorgesteld aan de vele Dongense belangstellenden langs de kant aan het Wilhelminaplein. 1319 kinderen vieren feest en beleven spannende dingen deze week. Het feest is begonnen. De video is gefilmd door Jan Verdaasdonk en wordt weer aangeboden door deze krant.

De ruimtevaarders van groep 1-2 Heilig Hart , de trollen van groep 3-4 , leerlingen en toekomstige politieagenten van politieacademie en groep 5-6 en de bokkenrijders van groep 7-8 en de brugklas, hebben hun verblijfplaats voor de zomerspelenweek ontdekt. De oohh's en de (H) aaaa's waren duidelijk te horen tijdens de traditionele decorroute langs de diverse lokalisatie van de Dongense zomerspelen in het dorp . Hier gaat het allemaal gebeuren en zullen de slechteriken ongetwijfeld gepakt en gestraft worden en de goeie beloond overigens. Dat is nu eenmaal de moraal van het verhaal. Con Loomans filmde van dit evenement op zichzelf. Geniet alvast van te voren

In 2016 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

 

In 2015 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

 

In 2014 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

 

In 2013 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

In 2012 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

 

In 2011 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

Dongen, 8 augustus 2011. Het is zover. Met het ontsteken van het zomerspelenvuur en het zingen van het tekstueel aan de thema's van dit jaar aangepaste Dongense zomerspelenlied zijn maandagmorgen onder een zwaarbewolkte hemel maar met maar één druppeltje regen de 51ste Dongense zomerspelen voor geopend verklaart. Ruim 1400 Dongense kinderen van alle klassen en van alle basisscholen in het dorp zijn er aan begonnen. Vele honderden ouders, verzorgers, opa's en opa's; ze waren er allemaal op het Wilhelminaplein. Heel deze week gaan Dongense kinderen samen met hun helden -of anti helden- van deze week hun eigen avontuur beleven. Zndag voor de spelen waren de decors te bezoeken.

In 2010 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

De Zomerspelen 2010 waren van 23-27 augustus 2010.
Hier vindt u alle video's die DongenHomespot heeft gemaakt. 

In 2009 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

In 2008 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad

In 2007 waren er de voorlaatste week van de zomervakantie, de voor de basisschoolkinderen en groep 1 van het middelbaar onderwijs de Zomerspelen, georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad