DE AFSLUITING MET DE GROTE SPETTERSHOW

Dongen, 10 augustus 2018. Het was een feest om te zien. Een kleurrijke fontein die de zomerspelenvlag aan flarden spoot en daarmee de 58ste zomerspelen in Dongen afsloot . Wiens idee het is geweest is niet bekend. Maakt ook niet uit. Feit is dat de fonteinconstructie die vrijdagavond gebruikt werd als alternatief voor het ( dit jaar ) door de droogte te gevaarlijk bevonden kampvuur,al jaren klaar lag in de voorraadhallen van de stichting Dongense Jeugdraad. Eindelijk kon de levensgrote fontein gebruikt worden en dat allemaal dankzij de bereidwillige bereidheid van de Dongense Brandweer die de nodige waterhoeveelheden leverde. De afsluiting zelf werd wéér een groot feest.

De zomerspelen zijn bijna afgelopen. Alleen de verhaallijnen zijn nog niet compleet. Vanavond zullen alle verhalen eindigen met een happy end en de vele boeven zullen gestraft worden. 

Opwarmen met de "Fanfare"

Er was een heuse band 'De Fanfare' opgetrommeld om de slotceremonie luister bij te zetten. Vooraf aan de opkomst van de kinderen warmden zij het publiek op.

Spetterende afsluiting Zomerspelen 2018

De volgende video's vormen een integrale registratie van de avond

De opkomst van de kinderen en het 'ontsteken' van de spettershow.

De kinderen trekken naar de bergen om te horen hoe het allemaal afloopt. Het eerste filmpje laat de aankomst zien van de kinderen in de bergen en daarna het aanzetten van de spettershow. Het traditionele vuurwerk was verboden vanwege de zeer droge zomer.

 

Fitlala

Als onderbreking tussen de verhalen worden er ook liedjes gezongen. Het nummer Fitlala wordt door drie dames gezongen.

1-2 Noorderpoort

Villa du Vingerverf wordt verkocht en de kinderen hebben geholpen om deze villa weer tiptop in orde te krijgen. Kijk hoe dit afloopt.

1-2 Heilig Hart

De zomerspelen-express beëindigt de reis op deze avond.

Groep 3-4

De campinggasten en wielerfanaten van 3-4 beleefde doldwaze avonturen tijdens de grootste en bekendste wielerronde van Frankrijk. Wie heeft gewonnen?

Groep 5-6

Het dorp is op zoek naar een nieuw stamhoofd. Er is wat gedoe geweest wie nu het oude stamhoofd moet opvolgen. Kijk mee om te zien wie de nieuwe opvolger wordt.

Groep 7-8

De motorclubs van Dongen willen afrekenen met "The Stag" een mysterieuze motorrijder die Dongen onveilig maakt en crimineel is. De motorclubs willen van dat imago af. Hoe loopt dit af?

Zomerspelenlied (slot)

---------------------------------------------

Sluitingsceremonie Zomerspelen 2018

Er was livemuziek van een Dongens gelegenheidsorkest met de bekende figuren Tinus en Thieu en heel veel gezelligheid en sfeer. De boeven zijn gestraft en de 'goeien' zijn de helden. De kinderen zijn moe, maar voldaan en beleefden de week van het jaar. De vrijwilligers hebben nog een feestje te goed en worden namens geheel Dongen bedankt .De krant bedankt met name Ad Hessels ,die de gehele week voor de krant en de lezer de diverse groepen volgde de en fotografeerde. Ook Rinus Krijnen bedankt voor de integrale opname op video van de sluitingsceremonie.