dongenopnaam2008Dongen, en niet alleen Dongen, heeft een naam. Om hóóg te houden ook. Namen staan óók op huizen en gebouwen in Dongen. Een nieuw album laat al die namen eens een keertje zien.

Bekijk fotoalbum

vaart2008Dongen -Vaart breidt uit. Dit dorp dat Dongens verleden mede heeft bepaald krijgt nieuwe bewoners. In dit album : de groei van een Dongense kern.Dongen -Vaart breidt uit. Dit dorp dat Dongens verleden mede heeft bepaald krijgt nieuwe bewoners. In dit album : de groei van een Dongense kern.In dit album zie je het onstaan van Vaart 183 ! Verder mensen en dingen, feiten ,ontroering en emotie van een klein (kerk) dorp. In ( op) Klein-Dongen en Dongen-Vaart gebeurt veel. Het is een actieve kern met vooral actieve mensen. In dit album ontdek je misschien iets van het deel van onze gemeente wat je nog niet wist....

Dit album bevat ook een aantal foto's uit 1985 die overgenomen zijn van BHIC waarvan de bronvermelding bij deze is gedaan.
Laat je weer verrassen!

Bekijk fotoalbum

HansZimniakSrJohannes Gerardus (Hans) Zimniak (Heerlen, 22 december 1929 – Dongen, 24 juli 2006), was een Nederlands bokser.
In 1946 bokste hij z’n eerste gevecht, behaalde goud bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen en werd Militair Kampioen van Nederland. Hij woonde in Dongen en runde er sportscholen. Daarnaast was hij actief binnen de Districts Technische Commissie van de Nederlandse Boks Bond.
Ooit zei Zimniak in een interview: “Ik hoop dat ik op mijn 80ste nog in de ring kan coachen.” In juli 2003 kwam er een einde aan de boks- en judovereniging. Opmerkelijk: zijn de boksdemonstratie voor Prins Bernhard op Soesterberg, zijn bijdrage aan het boksen voor vrouwen en de spraakmakende “sit-down”-actie in 1966 in Maastricht als protest tegen een onterechte juryuitslag. Voor zijn inzet en bijdrage aan het Dongense verenigingsleven werd hij in 2001 Koninklijk onderscheiden.
Hans Zimniak overleed in 2006 op 76-jarige leeftijd. Foto's en beeltenissen verzamelt door Hans Zimniak jr. en Peep van Dongen ( info : Wikipedia)

Bekijk fotoalbum

eekelenOnze fotoalbums blijven zich maar uitbreiden. HIER een separaat ( nieuw )album van de foto’s die kapelaan – en later- pastoor Van Eekelen gemaakt heeft in de tijd dat hij in Dongen priester was. Er zijn al veel foto’s te vinden in andere albums die een Dongense priester maakte, de bedoeling is ze in de loop van de tijd allemaal in het nieuwe album terecht te laten komen .

Henk Oerlemans stuurde de serie in

 

 

266In dit album een groot aantal door Dongenaar Henk Oerlemans gescande foto's uit het fotoboek ‘Dwalen door ‘s Gravenmoer’. Dit moment uit de geschiedenis van het mooie dorp s Gravenmoer wil de internetkrant van Dongen graag vereeuwigen door de foto's op te nemen in de fotogalerie . Met heel veel dank aan de Heemkundekring Des Graven Moer die haar toestemming aan de krant gaf om de foto's te publiceren .

(c)2015 Heemkundekring Des Graven Moer | Dongenhomespot

Bekijk fotoalbum

242De maand juni 2014 was het s Gravenmoer -maand. Het fotothema bij de Dongense Internetkrant. Dankzij de bekende fotograaf Jan Stads en zijn uitgebreide collectie met oude foto's van s Gravenmoer kunnen wij deze serie brengen. Wij zijn dankbaar en trots daarover. Wij hebben ook een vraag aan de lezer. Herkent u iemand of iets op de dagfoto wat van belang is om meer informatie te verkrijgen over mens , situatie en plaats , dan stelt de krant het op prijs dat u die door geeft aan ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U wel ? Hebt u zelf oude foto's over het mooiste dorp van Dongen ,stuur ze naar ons toe . .Hebt u of heb jij meer informatie over deze prachtige foto laat het ons weten !

Bekijk fotoalbum

Bekijk fotoalbum

aeroHet verleden van Dongen. 
Schoenfabriek AERO Proto pasvorm.

In mijn archief kwam ik een oud boekje tegen uit begin 50e jaren van de bouw van de Aero schoenfabriek te DongenDoor de steeds groeiende vraag naar schoenen is besloten om de Aero fabriek uit te breiden.De fabrieken gevestigd op 3 verschillende adressen werden ondergebracht in een nieuw te bouwen pand.11 juni 1956 was het zover en ging de eerste spade de grond in.Bijgaande foto’s met tekst laat zien dat er toen echt gewerkt moest worden. 
Zand scheppen met de hand, kruiwagens met een lier omhoog takelen, zware machines met de hand verhuizen etc.Lees het bijgaande boekje en vergelijk de foto’s van nu.

Piet Willemse

Bekijk fotoalbum

oostveteranenUit het boek "Dongen en 's Gravenmoer in de Oost", onze jongens die in Indië dienden, heeft Henk Oerlemans het personalia gefotografeerd. 
Het boek is zonder auteursrechten en is een groot document voor hen -en hun familieleden- die hierin vermeld staan. 
Dank aan Henk Oerlemans

Bekijk fotoalbum

dongenherdenktPiet Willemse heeft een collage gemaakt van de vredeskapel in het vredeoord -park. 
Deze vormt het begin van het HERDENKINGSALBUM dat we vandaag hebben geopend.De nummers van de eerste 16 foto's corresponderen met het verhaal 'MARIAKAPEL'dat u terugvindt in ons onderdeel DONGENSE VERHALEN.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Dongen herdenkt

kanaal‘’t kanaol ‘ ,zoals het Wilhelminakanaal in de Dongense volksmond wordt genoemd is belangrijk voor Dongen in verband met de scheepsvaart. 
In dit stilstaande water werd tot 2009 ook de nieuwjaarsduik ( zie dat album ) gehouden. 
Het kanaal is ook een bron van rust en emotie : denken we maar eens aan de verhalen en de perikelen rond het verharde fietspad wat er ten slotte toch ooit zal komen… 
In dit album nog niet opgenomen ,maar wél de natuur die nu in ieder geval vast ligt voor nageslacht! 
In dit album ook een paar foto’s van het graven ervan!

Bekijk foroalbum

dongeparkHet Dongepark is een wijkje dat gebouwd is op en nabij het Volckaertterrein . Eigenlijk is dit een apart ‘dorpje ‘met wel en wee ,met overlast én plezier. Met emotie en schoonheid. 
Het is nog niet helemaal klaar , dit nieuwe wijkje van Dongen. 
Maar het wórdt wél wat ! 
De meeste foto’s zijn van Henk Oerlemans die er ook woont met zijn vrouw. 
Beleef het Dongepark! (2008)

Bekijk fotoalbum

reclameDongenhomespot is niet commercieel. Dat staat nu wel vast. Toch zullen ook wij onze inkomsten binnen moeten halen om dit nobel werk te kunnen blijven doen. We doen daarom aan ‘slinkse ‘reclame. Dit album getuigd daar duidelijk van. 
Ach, weet je we geven het maar toe: 
De reclame die in dit album wordt gemaakt nemen we gewoon gratis op in onze kolommen. 
Vele bijdragen van Henk Oerlemans, Corrie van Gorkum en anderen. 
Veel plezier én..doe er je voordeel mee!

Bekijk fotoalbum

schoolherinneringenIedereen is – ook in Dongen ‘verplicht om naar school te gaan. Dat was vroeger zo en nog steeds gelukkig. Zo worden we slim en blijven we niet dom. Toch ?
In elke klas werd er wel een foto of foto’s genomen van ons …
In dit album unieke foto’s uit verschillende Dongense klassen en scholen. Ook een beeld van de verhuizing van een bekende school ( juist ! ) naar de Pastoor Dirvenstraat.
Nieuwe en oude klassen. Dit album kan natuurlijk aangevuld worden met andere Dongense herinneringen!

Bekijk fotoalbum

heemkundigMet toestemming van de Heemkundekring ‘ Heemkring De Heerlyckheit Dongen’in Dongen heeft Henk Oerlemans de boekjes1 , 2 en 3 van de De Wazerweijen mogen scannen. Het resultaat ziet u in dit album . Met heel veel dank aan de heemkundekring !

In dit album is een groot deel van de geschiedenis van ons dorp te zien. 
Laat je terugvoeren naar vroegere tijden en verwonder jezelf over de waarde van de foto’s en teksten.

Bekijk fotoalbum

verenigingentoennuIn dit album kun je ze allemaal een plaatsje geven. Je éigen clubje én je grote culturele vereniging ,koor of club.Wat eigenlijk de bedoeling is van dit album is te laten zien dat – als mensen samenwerken- er ook prestatie geleverd kunnen worden. 
In dit album ook enkel foto's uit het verre verleden.

Bekijk fotoalbum

dodenGraven, Bidpretjes en condoleances. Het overlijden hoort bij het leven. Verdriet en rouw zijn van alle dag. Ook voor de Dongenaren. Met dit album bewaren we dierbare herinneringen aan zij die ons voorgingen.

Veel van deze afbeeldingen komen van de niet meer bestaande website
'DINGEN VAN DONGEN'
BEDANKT VOORAL :

Familie van Dongen en Henk Oerlemans

Bekijk fotoalbum

kroetaDit is weer zo’n verrassingsalbum. Heel veel foto’s van onbekende Dongenaren die misschien zichzelf erkennen van .heel lang geleden. Maar ook foto’s van hele bekende Dongenaren. Tinus bijvoorbeeld : verschillende opnames. In dit album ook ‘dingen die bij mensen horen ‘en daarom hier in dit album geplaatst.

Kortom een beetje rommelig hier en daar , maar juist daardoor steeds intersant en verrassend!

Bekijk fotoalbum

natuurdongenDongenhomespot.nl in ook een platform voor een hobby. Dit album is daar een voorbeeld van. De foto's zijn onder andere van Henk Oerlemans die een natuurliefhebber is.Maar ook Nel Kuijten draagt haar steentje bij in de prachtige natuuralbum .Het Dongense aan de foto's is dat ze allemaal in Dongen en omgeving gemaakt zijn. Dit album biedt niet alleen een kijkje in de geheimen van moeder natuur rondom Dongen , maar is hier en dat nog leerzaam ook. Mooie foto's zijn het in ieder geval.Dongen is mooi -ook buiten de bebouwde kom .Jan Vissers en Jan Sauvé , Hans Driesen ,Ad Hessels , Piet Eelants , Beb Verkooijen , Ad Hessels en vele anderen leverden ook bijdragen aan dit album. Klik op een foto en maak een reis door de wonderen van de natuur rondom je ! In mei 2014 organiseerde de Dongense Internetkrant een thema maand 'Natuur'.Die foto's vindt u ook terug in dit album De Dongense schoonheid van de natuur

Bekijk fotoalbum

drieluikDongen heeft mooi plekjes, heeft ook bijzondere plekjes. Bovendien gebeuren er dingen die van die kanten belicht mogen en kunnen worden.

Bekijk fotoalbum

zomerspelentoenLuc Ijpelaar heeft een grote serie naar dongenhomespot gestuurd van opnames van de zomerspelen uit 1972 tot en met 1975 en ook nog uit een ander jaar. Laat je weer verrassen! Wij zijn Luc zeer erkentelijk voor deze bijdragen. Luc ijpelaar heeft overigens zélf ook een prachtige en unieke website met zeer oude foto's over Dongen .Ook de geschiedschrijving over ons dorp krijgt daar volop aandacht !

Zeker de moeite waard om eens een tijdje af te stemmen op deze bijzondere website: www.oudefotosvandongen.nl .

bekijk fotoalbum

dibsportSport uit de oude doos.Voetbal, boksen, judo, schermen,..enzovoort…..alle sporten zijn en worden uitgevoerd in Dongen en de kernen.
In dit album een overzicht van de sport in het grijze verleden. Krantenknipsels, diploma’s , startkaarten,…enfin van alles wat en mét historische waarde !

Kijk gauw! Jouw prestatie, nieuwtje van toen ,of herinnering vind je hier misschien wel terug!

bekijk fotoalbum

dibjosephHet doek is gevallen. Een wonder alleen kan de sloop van deze hier langs alle kanten gefotografeerde st.Josephkerk nog van de slopershamer behoeden.
In dit album vindt u de herinneringen van een ‘oudje’van meer dan een eeuw.

bekijk fotoalbum

dibprotestDeze prachtige kerk (ook wel ‘oude kerk ‘genoemd) is wel een heel bijzondere. 
Deze protestante kerk was eens de katholieke Laurentiuskerk en is daardoor geschiedenisbepalend voor Dongen. Nederland kent deze kerk ook. Hij prijkt op vele ansichtkaarten. Het is bovendien één van de weinige ruïnekerken in Nederlend. In dit album wordt de kerk vanuit verschillende ooghoeken gefotografeerd en ook de omgeving krijgt aandacht.

bekijk fotoalbum

adresboekU staat op het punt om een uniek Dongens boekwerk gade te slaan. 
Jan Trommelen uit het Brabantpark heeft ooit – in 1955 – het echte Dongense adresboek uit 1929 in handen gekregen. Hoe ,..leest u óók al in het album dat nu volgt. U komt vele herinneringen tegen van mensen , winkels, andere zaken en fabrieken in dongen , beroepen van mensen en waar ze dat beroep uitoefenden . Vrder vele advertenties en foto’s uit lang vervlogen tijden.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Historisch adresboek

dongenbeeldDit album geeft een vrij duidelijk beeld van het Dongen zoals de meer oudere mensen Dongen nog kennen. De meeste oude foto's in dit album zijn afkomstig van Henk Oerlemans. Prachtige herinneringen, verrassende beelden en herkennen van dingen uit vervlogen tijden. Ook in dit Album foto’s die gemaakt zijn van dezelfde dingen in een ander tijdsbeeld. Geniet van Dongen zoals het was en nooit meer zal worden, maar ook van foto's van recente datum. Hoe ziet dongen er nu uit? Je ziet het en beleeft het in dit album! En vul dit album aan als u nog foto’s of dingen hebt die alle Dongenaren mogen weten en zien !In dit album ook een uniek kwartetspel over Dongen.

Bekijk fotoalbum

heintjesPiet Willemse zegt : Meer dan een kwart eeuw dat ben ik lid van de heemkundekring De Heerlyckheid Dongen. Een vereniging die zich bezig houdt met de geschiedenis van een streek en de mensen die er wonen. 4 keer per jaar wordt er een verenigingblad uitgegeven waarin wetenswaardigheden van Dongen in staan.
Eenieder heeft de mogelijkheid om hier een heemkundig verhaal in te plaatsen. Dit deed ik ook in Wazerweijen Nr 46, december 1992. Omdat het al vele jaren geleden is dat onderstaand verhaal in de Wazerweijen gepresenteerd is en omdat niet iedereen dit clubblad heeft of gelezen heeft, vind ik het belangrijk mijn verhaal uit 1992 op Dongenhomespot te plaatsen.

Ook in dit album : herinneringen aan Dongen. Soms is een enkel plaatje ,berichtje, een persoonlijk kleinnood een plotselingen herinnering aan toen. De foto's en afbeeldingen zijn meestal een persoonlijke herinnering. Dit album mag ook een aansporing zijn om anderen mee te laten leven met uw eigen geluk, verdriet en emotie.
In dit album: DE W I L G !!!

Bekijk fotoalbum

oudebaanEen apart album over de Oude Baan , een van de oudste straten van Dongen. 
Tekst , uitleg en foto's : Henk Oerlemans

Bekijk fotoalbum

cocacolaoudDongenaar Piet Willemse stuurde een unieke fotoserie over een stukje verleden van Dongen

De Coca Cola van van Tuyn uit Dongen staat bekend om het goed kunnen losmaken van roestige bouten. 
De exota Gazeuze limonade die onderdeel van het WEEKENVRAAGJE was in november 2008, maakte bij Piet willemse enkele herinneringen los. Hij schrijft : 
Als kind van een jaar of 7 a 8 kan ik mij nog heel goed de coca cola wagens herinneren met de geel gekleurde kratjes. 
De auto’s kwamen van de fabriek afgereden , welke zich bevond ongeveer op de plaats van het postkantoor.De auto’s reden zachtjes om het rammelen van de flesjes in de kratjes te minimaliseren.Ik kan mij nog zeer goed het pand van Dhr van Tuyn met de fabriek er achter herinneren.Dhr van Tuyn, de eigenaar van dit indrukwekkende pand was ook (met alle respect) een soort “kruidendokter” Hij werkte veel met gedroogde abrikozen en wist door handoplegging en met gebruikmaking van een muntstuk, iemand zijn hoofdpijn weg te halen.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: De Coca Cola van Van Tuyn

verledendongeDit album is bestemd voor bijzondere foto's

De eerste foto is een foto van het 'pontje' dat de door de Duitsers verwijderde ophaalbrug aan de Kanaalstraat moest vervangen. De foto is door de speciaal aangebrachte tekst onmiskenbaar gemaakt door toen kapelaan van Eekelen. Als je foto's uit Dongen tegenkomt met zulke tekst, zijn ze van kapelaan van Eekelen.

Henk Oerlemans zond de foto in.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Dongen in het verleden

ouddongenDe krant ( en ook het Weekblad voor Dongen niet ) kun je niet missen. Geen dag. De krant -en vooral de foto's daaruit- schrijft elke dag geschiedenis. Zo ook werd de geschiedenis van Dongen geschreven. 
In dit album een greep daaruit !

Bekijk album

willemenjHet vroege werk van glazenier  is half 2010 vakkundig uit het voorzetraam op haar slaapkamer gehaald door vertrouwde mensen die zeker van plan zijn om de wens van mevrouw Krol te eerbiedigen .

Bekijk fotoalbum

brugvriendenDrie foto's die vooral de oudere Dongenaren herinnert aan de tijd van de ophaalbrug.Nu anno 2010 komt er wéér een hangplaats.Voor vooral jongeren deze keer bij de fietsbrug( foto's : Henk Oerlemans)

Bekijk fotoalbum

dongenbedrijvenDongen 2008. Van oudsher heeft Dongen veel industrie gekend . Bedrijven kwamen en gingen. 
Het ging zo met de schoen –en lederindustrie .Maar er kwamen andere bedrijven die Dongen op de kaart zette en zetten. De bedrijven , fabrieken, de nijverheid van toen en nu. In dit nieuwe album dat vanaf september 2008 verder zal worden opgebouwd komen ze te staan .

Bekijk fotoalbum

nuoudVan veel plaatsjes in Dongen zijn plaatjes gemaakt . 
Toen en nu . 
Vergelijk de foto's en huiver of tel de zegeningen

Bekijk fotoalbum

opvallendDongen is een opvallend dorp in vele opzichten . Toch is het dorp soms de eenvoud zelve. En als Dongen al op wil vallen zie je dat aan deze foto's

Bekijk fotoalbum

220Henk Oerlemans bezit een unieke en grote collectie van foto's over Dongen.
In dit album staan er weer 421. Vooral ouderen onder de Dongenaren zullen genieten van deze unieke fotoreeks die het Dongen weergeeft uit lang vervlogen tijden. In dit album foto's uit het klooster van de zusters Franciscanessen op de Ho(o)ge Ham, een kijkje ook achter de schermen van Overdonk toen het nog Overdonk was en heette .Dongen zoals het er toen uitzag, met de koepelkerk nog zonder koepel en de Tramstraat toen er nog een tram reed. Ook de winkel van André van Hilst zien we terug.

Bekijk fotoalbum

233Eens een stevige concurrent voor het Weekblad voor Dongen . Appie Bonis en Lia van Gool hadden er een veelgelezen én bekeken rubriek. Onder de titel Oud en Nieuw stonden er foto's met uitgebreide omschrijvingen in het gratis Huis – aan Huisblad van een oude situatie en het nieuwe fenomeen in het Dongense. Nu, vandaag zijn ook de nieuwe foto's uit die serie al oud en zelfs hier en daar ook al verleden tijd. En het oude lijkt nu nog veel ouder als toen al het geval was. Een intersant album weer en een welkome aanvulling voor de Dongense Internetkrant die ook dingen van Dongen van toen meetelt . Kijk gauw naar het album en doseer uw kijk en leesgedrag door meermalen het album te bezoeken. Zo wordt je weer een stuk wijzer en weet weer precies hoe het was en wás in ons dorp van toen. Je ziet bijvoorbeeld aan de nummering van de scans dat het Wapen van Dongen het niet zo nauw nam met de volgorde en hier en daar bleef de teller soms stilstaan .Met heel veel dank aan Henk Oerlemans die de krantjes bewaarde en ze digitaal vastlegde.

Bekijk fotoalbum

beljaartnieuwDit album is een speciaal album. Het is gemaakt om de Dongenaar getuige te laten zijn van het ontstaan van een nieuwe dorpswijk. De Beljaart. 
De meeste foto’s in dit album zijn gemaakt door Jan Sauvé

Er was weer een update van Jan Sauvé op 11 april 2010.( 24 foto's van fase twee)

Bekijk fotoalbum

seizoenendongenDit album laat Dongen
( of 's-Gravenmoer,Klein-Dongen en Dongen-Vaart )zien in de zomer, herfst,winter en lente. Eigenwijs dat www.dongenhomespot.nl is beginnen we met de herfst.Foto's : Henk Oerlemans)

De winterfoto's zijn van 20 december 2009( vergeet de mooie dagen niet ...)
en van Piet Eelants 
Bekijk fotoalbum

Kom maar door de achterdeur, die staat open (Vroeger was dat veelgehoord onder de mensen).

500De tijd en vooral de veiligheid die niet meer is als toen laat dat niet meer toe.

De mensen houden de deuren dicht en laten ze aanbellen. Voordeuren. Heel veel voordeuren .

In dit album staan er al een hele boel. Die werden gefotografeerd door Henk Oerlemans. Staat uw voordeur er al bij of hebt u zelf een fraaie voordeur én een foto ervan ? Deel uw voordeur met de andere Dongenaren. Een waarschuwing misschien : laat niemand binnen die u niet vertrouwt en de krant is alleen interesseert in uw voordeur als goed op slot zit.

Bekijk fotoalbum

22Dongen, 11 augustus 2012. Dat Dongen een mooi dorp is wordt door iedereen die er woont wel onderschreven. Ook mensen buiten het dorp zeggen het. Dongen zorgt goed voor de plantsoenen en parken. Oosterhouters zeiden dat deze week nog in een mail naar deze krant. Wij Dongenaren kunnen dat niet ontkennen. Binnenkort gaan we er een mooie foto's maken om te laten zien dat Dongen die naam hoog weet te houden. Wat ook waar is dat je in Dongen – als je de plekjes weet te vinden- overal in het dorp even kunt uitrusten. Dan kan Dongen een oase van rust zijn. Onze fotograaf Henk Oerlemans ging een wandelen door het dorp en vond er tientallen. Herkent u ze allemaal en heeft Henk er misschien nog een paar vergeten ? Laat het ons weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk fotoalbum

olympiaDongen, 4 september 2010 .Onze fotograaf Henk Oerlemans was te gast bij de voetbalclub Olympia '60. Hij mocht ‘achter de schermen ‘kijken en maakte foto’s van hier enkele foto's van onder-andere, de ballenopslagruimte, de opslag van hun materiaal, de massagekamer, de wasruimte, de kantine met de prijzenkasten, het terras en de werkgroep aan de koffie. Mede door het korten op de subsidie door de gemeente Dongen, moeten ze veel zelf repareren zoals een reparatie aan de doelen. Maar ‘de mannen’ hebben het er graag voor over. Sport is ook een zweetdruppeltje waard..

Bekijk fotoalbum

1009chicDongen, 11 september 2010. De Dongense Menclub  vierde vandaag haar 10-jarig bestaan. Een 'tour de chic' in de Dongense straten is dan wel het minste wat je als paardenvereniging (dat deze club eigenlijk ook weer niet is) kunt doen. En zo gebeurde dat ook op zaterdag 11 september. De trekpaarden en de ruiters  de verdere mensen ‘op de bok’, maar ook  de passagiers in de huifkarren waren op zijn chicst gekleed. Door geheel Dongen reden de ‘menners‘ en paardenliefhebbers op deze zaterdag. Een prachtig gezicht in bovendien prachtig weer trokken ze veel kijkers langs de weg. De Club is geen vereniging in die zin, maar eigenlijk een vriendenclub zonder bestuur. Wel gezellig, want behalve deze rit door het dorp was er ook een heerlijke koffietafel voor degenen die meereden.

Bekijk fotoalbum

totoalbum170In februari 2011 ontving deze internetkrant een aantal mailtjes uit de Verenigde Staten .Oud Dongenaar Bas van Alphen zei ons daarin dat hij regelmatig de intermetkrant Dongenhomespot.nl bezoekt om op de hoogte te blijven van het tegenwoordige Dongen. Bas heeft veel herinneringen aan Dongen . Hij stuurde ons ook een aantal unieke foto's van zijn familie in ons dorp . In dit album is een 10-tal foto's opgenomen waaronder een winkel in de Gerardus Majellastraat 46. Boven de deur staat: S.v.ALPHEN-KOREMAN. Omstreeks 1930.

Bekijk fotoalbum

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Dongens familiealbum

201Bij het huwelijksgebruik is het verboden elke handeling , gesteld om het verwekken van kinderen onmogelijk te maken ; men pleegt aldus geen huwelijksgebruik meer, maar huwelijksmisbruik en maakt zich schuldig aan de wraakroepende zonde tegen de natuur.

Zomaar een zin bij het cijfer 10 in een huwelijksboekje ( in Dongen "Trouwboekske' ) wat men mee kreeg van de pastoor na het trouwen in de kerk. Maar voor het zover was waren er vele gesprekken nodig om het huwelijksbootje in te mogen stappen. Dat waren dan eigenlijk geen gesprekken zoals we die tegenwoordig kennen. Nee, de pastoor dicteerde gewoon aan het toekomstig bruidspaar hoe ze zich dienden te gedragen tijdens, maar vooral ook nog vóór het huwelijk. Geen onkuisheid doen was wel het allerbelangrijkste wat de pastoor er van vond. In het huwelijk mocht dat wel, maar dan heette dat geen onkuisheid, maar huwelijksplicht. Lees hoe de kerk vroeger omging met zeden en regels en die eigenlijk officieel nog hanteert. Geen Rooms Katholiek die zich er nog aan houdt. Of ..toch ? Het 'boekske' werd ingestuurd door Henk Oerlemans.

Bekijk fotoalbum

209Vele Dongenaren en zij die nu elders wonen vinden het misschien leuk om eens te zien hoe het dorp er vroeger en later uitzag. In dit album hebben we een hele serie van deze dubbelfoto's bij elkaar gebracht. Het is natuurlijk ook nu mogelijk om de foto's GRATIS te downloaden. Als dat gebeurt, doe dat dan wel met bronvermelding. Veel plezier met dit weer unieke album van de Dongense internetkrant. Dongenhomespot.nl De foto's komen allemaal uit de verzameling van Henk Oerlemans , zijn door hem gemonteerd en heeft er ook ook vele zelf gemaakt.

Bekijk fotoalbum

ijzertijdboerderij2009De IJzertijdboerderij in Dongen is al een begrip. Het gaat goed met unieke openluchtmuseum. 
Steeds meer mensen – ook van buiten Dongen – weten deze educatieve gelegenheid tewaarderen.

De foto’s zijn van HANS DRIESEN.

Bekijk fotoalbum

dedongeOns eigen riviertje ‘de Donge’. Prachtig toch ? 
De foto’s zijn van: HANS DRIESEN

Commentaar overbodig. 
Is Dongen ( de Donge ) mooi of mooi ?

Bekijk fotoalbum

dongenhansdriesenDongen kent vele facetten . Dongen is gewoon mooi of in ieder geval waard om gefotografeerd te worden.Hans Driesen deed dat met dit album resultaat.

In dit album ook een paar unieke opnames van een vrolijke Koninginnedag ,een kijkje in de bibliotheek en prachtige foto’s van het Donghamuseum en het gemeentehuis. Kortom. Dongen op z’n voordeligst

Bekijk fotoalbum

09winterDongen is geen uitzondering als het gaat om 'mooie plaatjes schieten ' maar de allermooiste komen er wél vandaan. Acht winterse taferelen zijn allemaal gefotografeerd door Jan Sauve op , of in de buurt van de Middellaan en dat was op 9 januari van 2009Verder nóg meer inzendingen. Onder andere van Ans Kuipers , Jan Vissers en de meest recente van Hans Driesen en onze eigen hoofdredacteur Kijk mee!

bekijk fotoalbum