Rondom Dongen

auroraOosterhout 4 juni 2011. Als je het hofachtige straatje in Oosterhout Noord komt binnen rijden zie je het al aan de voorgevel. Daar prijkt een originele lichtbak – een puntgaaf exemplaar – aan de voorgevel aan de muur die reclame maakt voor het vroeger zo bekende beschuitenmerk van Turkstra. We hebben een afspraak gemaakt van ongeveer een half uur. Vergissen is menselijk zeg ik er maar gelijk bij. Als ik aanbel zie ik Janneke Jansen door de glazen deur de gang al in lopen. Ze heeft op me gerekend. Met een blije blik in haar ogen nodigt ze me binnen. Die eerste indruk van mens Janneke en later ook van haar man Kees is al overweldigend.Ook Dongen leeft een beetje voort in hun huis. Zo staat er een mooie kaartjeverkoopautomaat die gebruikt werd in de Aurobioscoop in de Kerkstraat. Hij staat er glimmend bij.

 

 Bekijk fotoalbum

 

 

dongenopnaam2008Dongen, 4 mei 2009. Dongen, en niet alleen Dongen, heeft een naam. Om hóóg te houden ook. Namen staan óók op huizen en gebouwen in Dongen. Een nieuw album laat al die namen eens een keertje zien. Foto's: Henk Oerlemans.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

dongeparkHet Dongepark is een wijkje dat gebouwd is op en nabij het Volckaertterrein. Eigenlijk is dit een apart ‘dorpje‘ met wel en wee, met overlast én plezier. Met emotie en schoonheid. 
Het was in 2008 nog niet helemaal klaar, dit nieuwe wijkje van Dongen. 
Maar het wórdt wél wat! 
De meeste foto’s zijn van Henk Oerlemans die er ook woont met zijn vrouw. 
Beleef het Dongepark!

Bekijk fotoalbum

 

 

natuurdongenDongenhomespot.nl in ook een platform voor een hobby. Dit album is daar een voorbeeld van. De foto's zijn onder andere van Henk Oerlemans die een natuurliefhebber is.Maar ook Nel Kuijten draagt haar steentje bij in de prachtige natuuralbum .Het Dongense aan de foto's is dat ze allemaal in Dongen en omgeving gemaakt zijn. Dit album biedt niet alleen een kijkje in de geheimen van moeder natuur rondom Dongen , maar is hier en dat nog leerzaam ook. Mooie foto's zijn het in ieder geval.Dongen is mooi -ook buiten de bebouwde kom .Jan Vissers en Jan Sauvé , Hans Driesen ,Ad Hessels , Piet Eelants , Beb Verkooijen , Ad Hessels en vele anderen leverden ook bijdragen aan dit album. Klik op een foto en maak een reis door de wonderen van de natuur rondom je ! In mei 2014 organiseerde de Dongense Internetkrant een thema maand 'Natuur'. Die foto's vindt u ook terug in dit album De Dongense schoonheid van de natuur.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

drieluikDongen 25 januari 2009. Dongen heeft mooie plekjes; heeft ook bijzondere plekjes. Bovendien gebeuren er dingen die van die kanten belicht mogen en kunnen worden.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

volckaertoudDe Volkaert. Het oude gebouw, de afbraak, de herinnering en de nieuwbouw. 
In dit album kunt u nog eens nagaan wat we in Dongen hadden en nu gelukkig weer hebben.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

dongenbedrijvenDongen 2008. Van oudsher heeft Dongen veel industrie gekend. Bedrijven kwamen en gingen. 
Het ging zo met de schoen –en lederindustrie. Maar er kwamen andere bedrijven die Dongen op de kaart zette en zetten. De bedrijven, fabrieken, de nijverheid van toen en nu. 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

nuoudVan veel plaatsjes in Dongen zijn plaatjes gemaakt . 
Toen en nu.  Vergelijk de foto's en huiver of tel de zegeningen

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

opvallendDongen is een opvallend dorp in vele opzichten. Toch is het dorp soms de eenvoud zelve. En als Dongen al op wil vallen zie je dat aan deze foto's

Bekijk fotoalbum

 

 

 

beljaartnieuwDit album is een speciaal album. Het is gemaakt om de Dongenaar getuige te laten zijn van het ontstaan van een nieuwe dorpswijk. De Beljaart. 
De meeste foto’s in dit album zijn gemaakt door Jan Sauvé. Er was een update van Jan Sauvé op 11 april 2010. (24 foto's van fase twee)

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

seizoenendongenDit album laat Dongen (of 's-Gravenmoer,Klein Dongen en Dongen-Vaart) zien in de zomer, herfst,winter en lente. Foto's : Henk Oerlemans)

De winterfoto's zijn van 20 december 2009 (vergeet de mooie dagen niet ...)
en van Piet Eelants 

 


Bekijk fotoalbum

 

 

 

500Kom maar door de achterdeur, die staat open (Vroeger was dat veelgehoord onder de mensen).
De tijd en vooral de veiligheid die niet meer is als toen laat dat niet meer toe.De mensen houden de deuren dicht en laten ze aanbellen. Voordeuren. Heel veel voordeuren.

In dit album staan er al een hele boel. Die werden gefotografeerd door Henk Oerlemans. Staat uw voordeur er al bij of hebt u zelf een fraaie voordeur én een foto ervan ? Deel uw voordeur met de andere Dongenaren. Een waarschuwing misschien: laat niemand binnen die u niet vertrouwt en de krant is alleen interesseert in uw voordeur als goed op slot zit.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

22Dongen, 11 augustus 2012. Dat Dongen een mooi dorp is wordt door iedereen die er woont wel onderschreven. Ook mensen buiten het dorp zeggen het. Dongen zorgt goed voor de plantsoenen en parken. Oosterhouters zeiden dat deze week nog in een mail naar deze krant. Wij Dongenaren kunnen dat niet ontkennen. Binnenkort gaan we er een mooie foto's maken om te laten zien dat Dongen die naam hoog weet te houden. Wat ook waar is dat je in Dongen –als je de plekjes weet te vinden- overal in het dorp even kunt uitrusten. Dan kan Dongen een oase van rust zijn. Onze fotograaf Henk Oerlemans ging een wandelen door het dorp en vond er tientallen. Herkent u ze allemaal en heeft Henk er misschien nog een paar vergeten?

Bekijk fotoalbum

 

 

 

RD Foto2009 2012Tussen 2009 en 2012 zijn er in Dongen wat kenmerkende foto's gemaakt in het dorp door de redactie van Dongenhomespot.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

 

209Vele Dongenaren en zij die nu elders wonen vinden het misschien leuk om eens te zien hoe het dorp er vroeger en later uitzag. In dit album hebben we een hele serie van deze dubbelfoto's bij elkaar gebracht. Veel plezier met dit weer unieke album van de Dongense internetkrant. Dongenhomespot.nl .De foto's komen allemaal uit de verzameling van Henk Oerlemans; zijn door hem gemonteerd en heeft er ook ook vele zelf gemaakt.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

ijzertijdboerderij2009De IJzertijdboerderij in Dongen is al een begrip. Het gaat goed met het unieke openluchtmuseum. 
Steeds meer mensen –ook van buiten Dongen– weten deze educatieve gelegenheid te waarderen.

De foto’s zijn van HANS DRIESEN.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

dedongeOns eigen riviertje ‘de Donge’. Prachtig toch ? 
De foto’s zijn van: HANS DRIESEN

Commentaar overbodig. 
Is Dongen (de Donge) mooi of mooi ?

Bekijk fotoalbum

 

 

09winterDongen is geen uitzondering als het gaat om 'mooie plaatjes schieten', maar de allermooiste komen er wél vandaan. Acht winterse taferelen zijn allemaal gefotografeerd door Jan Sauve op, of in de buurt van de Middellaan en dat was op 9 januari van 2009. Verder nóg meer inzendingen. Onder andere van Ans Kuipers, Jan Vissers en de meest recente van Hans Driesen en onze eigen hoofdredacteur. Kijk mee!

bekijk fotoalbum