Zomerspelen

zsp2708Vrijdagavond sloot de Dongense Jeugdraad de 60ste Dongense Zomerspelen gezamenlijk af met alle kinderen. Helaas konden er dit jaar geen ouders en andere bezoekers bij zijn tijdens de sluiting en er was ook geen traditionele optocht. Maar niet getreurd, de afsluiting van de 60e Zomerspelen was vanaf 20:15u te zien zijn via de livestream van de Dongense Jeugdraad en de lokale digitale media waaronder deze krant. Geniet blader ook even onze andere zomerspelen fotoalbums door, die deze week in augustus 2021 bij dongenhomespot.nl te zien waren en zijn. De foto's in dit album zijn van Ad Hessels en Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum

 

210826zspOok op deze voorlaatste dag van de zestigste Dongense zomerspelen was er overspanning te voelen. Zullen boeven hun verdiende loon krijgen, blijft het strenge regiem overeind in de 7/8terbajes en groeit het ei nog verder, om maar eens een paar zijstraten te noemen. Vrijdag zullen naar alle waarschijnlijkheid alle grote en kleine problemen zijn opgelost. Wat het belangrijkste is : als het maar leuk en gezellig blijft. Vandaag was dat in ieder geval het geval. In de Noorderpoort genoot groep 1 en 2 van een heerlijke lunch,speelden ze in en op luchtkussens en waren er diverse leuke spelletjes te spelen. Piet Eelants maakte de foto's. Bij de locatie: St Jan en groep 3 en 4 waren genoeg spullen gesmokkeld om de slechteriken te lokken. Het lukte ook nog eens uiteindelijk om ze te lokken en te vangen. Ad Hessels was de sterfotograaf daar.

Bekijk fotoalbum

 

210825zspVandaag was het groot feest op en rondom het ATLEDO complex. Er was een ( heerlijk) ontbijt, er werd aan 'Nederland in beweging 'gedaan én er was bal. Veel luchtkussens, spel en sport, een heuse markt met allerlei spelletje en veel muziek. Te veel om op te noemen. Kijk zelf in ons WOENSDAGALBUM en geniet na! Piet Eelants maakte hier de foto's en Ad Hessels volgde voor de lezers van deze krant al het geel wat op zijn pad kwam en maakte weer prachtige verrassingsfoto's!

Bekijk fotoalbum

 

210824zspDe boer en boerin gaan naar het kippenhok en vragen zich af of het ei goed gegroeid is. Volgens het schaap mag het ei in ieder geval wel wat meer warmte krijgen en het beloofd om daar voor te zorgen. Na het wegen blijkt het ei toch wat gegroeid te zijn. Verder was de Heilig Hartgroep in de nopjes met veel opblaastoestellen en mocht iedereen laten zien hoe goed ze waren in spelletjes. De grote verrassing was een ritje in de huifkar van de een boer uit de omgeving en de heuse ballenbak . Piet Eelants maakte de foto's.

Bekijk fotoalbum

 

zsp2021 02Op deze maandag waren Ad Hessels en Piet Eelants ook op bezoek in Hawaïi en Italië. Die deze week verplaatst zijn naar respectievelijk de Noorderpoort en CambreurB Hier was het goed toefen. Alhoewel het maandag in Dongen ook wel goed weer was.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

zsp2021 01De vrijwilligers van de Dongense jeugdraad hebben al 59 maal de Dongense Zomerspelen georganiseerd, maar heeft zich tijdens de opening al op z'n best ooit laten zien. Een andere locatie; het Vredeoordpark, noodzakelijk vanwege coronamaatregelen, maar wat een grandioos alternatief was dit. De ruim 350 vrijwilligers hadden zich geen betere locatie kunnen wensen. De gemeente Dongen is te prijzen voor de medewerking. In dit album de foto's, gemaakt door Ad Hessels en Piet Eelants. Genieten maar!

Bekijk fotoalbum

285Vandaag ging fotograaf Hans Driesen op stap voor de krant . Op deze laatste dag van de alom bekende Dongense Zomerspelen was de temperatuur er naar om verfrissing op te zoeken. Die was er. Bij de kanovijver was het goed toeven . In dit album ook een foto -impressie ( Piet Eelants ) van de sluitingsceremonie . Dat was het dan. Tot volgend jaar. Het was goed!

Bekijk fotoalbum(Hans Driesen)

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum (John van Bree)

284Het is donderdag en fotograaf Piet Eelants was al 'vroeg' op pad om de dingen van de dag vast te leggen in dit album. Groep 3 en vier beleefde vandaag leuke spelmomenten bij het Kunstpodium en op een veld in de 'Hertog Jan'. Er werd zo veel mogelijk niet gesjouwd, maar boter kaas en eieren gebeurde wel met autobanden. Of die van de verfbare auto's kwamen is niet bekend. Die auto's hebben een mooi kleurtje nu. Leve de Dongense Zomerspelen en leve de zon en het verfrissende water.

Bekijk fotoalbum

283Hoe warm kan het zijn. Op deze woensdag steeg de temperatuur, maar ook de spanning bij de diverse groepen . In dit woensdagalbum ging de krant op pad met een parasol ( die eigenlijk een paraplu is) Wéér een greep uit het volle zomerspelenprogramma. Wij keken vandaag onder andere mee bij groep 5 en 6 .Daar 'verdween' zomaar iemand van het toneel(...) De spelletjes daarna waren voorzien van ijskoud water. Ter afkoeling en de vermaak . In de garage van groep 3 en 4 werden auto's gewassen en werd er ook de tuinslag op gezet op de automonteurs zelf. Gesloopte onderdelen werden gemaakt en per opbod verkocht .De foto's zijn van Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum

282De zomerspelen zijn in volle gang. Fotograaf Piet Eelants van Dongenhomespot.nl ging dinsdag kijken waar de strepen van de Zebra gebleven waren , maar waar ook gezocht werd, de strepen waren foetsie ! Groep 1 en twee gingen ze zoeken . In de jungle ,maar ook in het Volkaertpark. Het zonnetje zocht mee! Verder werd er druk gebouwd in en rond het dorp.

Geen fotoalbum

 

 

281De locaties zijn verspreid door Dongen. Houd vooral de route met jouw voorkeur aan. De stoere kinderen die op safari gaan van 1-2, hebben hun thuishonk bij de Heilig Hartschool in de Schoolstraat. De andere kleuters van groep 1-2 zijn dit jaar te gast in de haven van de Noorderpoort in de Otterdonk. Alle kinderen van groep 3-4 gaan dit jaar mee op pad met de ZSWB (Zomerspelen Wielrijders Bond) die een thuisbasis hebben bij basisschool Sint Jan aan de Kastanjestraat. De jongens en meiden van groep 5-6 gaan dit jaar als echte Yellow Ranger scouts op kamp naar pretpark Six Badge dat gelegen is bij het Cambreur College aan de Mgr. Schaepmanlaan. De leerlingen van groep 7-8 en de brugklas hebben hun zeebenen nodig, want zij gaan op pad met de bemanning van de VOC. Het schip lijkt gestrand te zijn bij IKC Achterberg, te vinden in de Sint Josephstraat.De zomerspelen van 2016 in Dongen. In dit album: foto's van Ad Hessels.

Bekijk fotoalbum

 

 

150821 Zomerspelen2015 was weer een succesvol Zomerspelenjaar. 1429 kinderen en 300 leiders hadden weer een fantastische doeweek. Vrijdagavond was de afsluiting in de Bergen. Alle verhaallijnen kwamen hier tot een goed einde.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

274Op deze zonnige vrijdag gingen de twee zomerspelenfotograven van de Dongense Internetkrant Piet Eelants en Ad Hessels wederom op pad om leuke momenten vast te leggen. Zo werden er foto's gemaakt van de Noorderpoortgroep in het park Vredeoord , die de boeven eindelijk te grazen namen en waren we verder daar waar het volop feest was. Bijvoorbeeld op de grote weide van het Cambreurcollege waar de 'Egyptenaren ' zonnig en vrolijk feest vierden met allerlei té gekke spelletjes.
En wat te denken wat Ad Hessels allemaal vastlegde bij de groepen van St. Jan en Heilig Hart .FEEST ! Ook in dit album de eerste foto's van de grandioze sluitingsceremonie.

Bekijk fotoalbumBekijk fotoalbum

 

 

273De voorlaatste dag alweer voor de Dongense zomerspelen. Dat geldt uiteraard ook voor de allerkleinsten. Dongenhomespot.nl was weer bij verschillende activiteiten aanwezig. Op deze stralende zonnige donderdag genoten de allerkleinsten van spelletjes die leuk ,stoer en gezellig waren . Plaats van handeling: Het Volckaertpark. Het album van vandaag: Een ijsje en drinken ontbrak niet. De krant was vandaag ook bij het waterrijk Beljaart buiten. Ook 'Achterberg ' werd gekiekt en ook dáár zon. 'De Oude Kerk ' bleek een goed uitgekozen spellocatie meldt Ad Hessels. Fotografen van vandaag wederom Ad Hessels en Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum

272Het was voor de eerste keer zonnig in Dongen. De grootste leukste , vrolijkste , geelste polonaise van de wereld en omstreken kon dus gewoon doorgaan. Verder waren er natuurlijk diverse andere activiteiten in het geelste dorp van Nederland .Onze sterfotograaf Ad Hessels was bovendien in de Noordepoort , op de 'koer 'van Achterberg en in de Bergen .In dit album ook foto's van Piet Eelants die ook nog even in Egypte was .Tijdens de grootste polonaise werden ook de prijzen uitgedeeld voor de geelste geelfie. Tinus en Thieu zorgden voor een onverwachte verrassing.

Bekijk fotoalbum

272De woeste zee was deze dag het toneel voor het al traditionele hutten bouwen. Daarvoor moet je sterk zijn. Spierballen krijg je van sport én van ochtendgymnastiek. Groep 3|4 Sint Jan weet van wanten en genoot in de vrije natuur. De hutten mogen er wezen en er werden enkel dooie takken gebruikt. Intussen was er een “””echte””” brand bij de groep 1|2 Heilig Hart. De brandweer wist er van en bluste het een en ander. De Vogel 'Bird' die alles had gezien kon van de honger geen alarm slaan of fluiten. Dat moest dus gezocht worden. Gehinderd door zwarte kraaien. De foto's zijn van Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum

270Vandaag is het maandag 17 augustus en gingen de kinderen van groep 1|2 HH trainen voor het brandweerexamen. De training was in de natuurspeeltuin van de Beljaart. Daar is volop water en zand. De groep Noorderpoort was op zoek naar naar Bjorn, samen met Bennie, Dennis de Das en alle andere kledingstukken hopen ze dat Bjorn ongedeerd is! Groep 5 | 6 waren in de ban van de Egyptische geheimen en deden een poging om de piramide te openen. Overal in Dongen én in Egypte regende het. Maar dat kon de deelnemers geen spatje schelen. De foto's zijn van Piet Eelants (Cambreur en Beljaart Buiten) en van Ad Hessels die bij de Noorderpoort ging kijken.

Bekijk fotoalbum

269Dongen, 17 augustus 2015. Om precies 08.55 uur werd het startschot gegeven voor de 55ste zomerspelen in geel Dongen. Een officieel tijdstip en een speciaal tintje aan de opening. 55 jaar: een mijlpaal. Wethouder Ad van Beek met aan zijn zijde plaatsvervangend wethouder Annegien Wijnands waren er bij op het Wilhelminaplein. Van Beek knipte een lint door. Ongeveer 2500 mensen op het Wilhelminaplein bij de opening aanwezig, zagen het zomerspelen vuur twee keer aangestoken worden. De brandweer was er snel bij en doofde de vlam om minder duistere reden in geen tijd. Vlug en veilig dus. Onderdeel van het spel natuurlijk. Er was bij elke groep een leuke inleiding. Zomerspelen let op de details.

Bekijk fotoalbum

268Hier een eerste proeve van de sfeer waarin de spel(l)en dit jaar plaatsvinden. De inmiddels 'beroemde' decorroute werd zondag 16 augustus druk bezocht door opa's, oma's, papa's en mama's, maar ook door de komende deelnemers van alle basisscholen in Dongen. Ook enkele brugklassers werden gespot. De spelen kunnen beginnen!

Bekijk fotoalbum

 

 

249Spreekwoordelijk en werkelijkheid: Aan alles komt een eind en zeker als er ook een begin aan zit. Een filosofische opmerking mag op het einde van de week der weken in Dongen. De zomerspelen nemen vandaag een weer voor een heel ( ...) laar afscheid. Een druiligere dag hier en daar qua weer, maar zeker een vrolijke dag voor de diverse groepen die deze week een vette tien geven. Vanmorgen al vroeg hebben groep 7 en 8 een kwartettocht gehouden in de wijk vlakbij hun locatie, om er maar eens item uit te lichten. Zeker niet alle verhalenlijnen kwamen gedurende de dag die vorderde tot een goed einde. Maar traditiegetrouw gebeurt dat allemaal tijdens het beroemde kampvuur. In Beljaart Buiten was er volop jacht naar de Bevers en ook die houden niet van regen. Een stortbui is door Ad Hessels mooi in beeld gebracht. Dit album bevat weer de foto's van Ad Hessels en Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum

246De tweede Zomerspelendag in Dongen was weer vol van avontuur. Alle gropen vermaakten zich kostelijk of zaten in spanning. Tegelijk kan natuurlijk ook. De krant ging deze dinsdag onder andere naar het prachtige buitengebied van het dorp. De duiventoren was het tonaal van sport en spel en vlakbij in de 'Woeste Zee' werden hutten gebouwd om iedereen te beschermen tegen het dakengeweld. Er werd gezongen, gedanst en gefeest. Iedereen was vrolijk en de buitjes werden ook vandaag op de koop toe genomen. Zelfs die waar je echt nat van werd werden met een weliswaar natte lach weggehoond of er werd iets in de alternatieve sfeer bedacht. Dát is de ware Dongense Zomerspelen spirit!

Bekijk fotoalbum

 

248Donderdag is The day before zoals zaterdag weer de day After zal zijn. Maar de donderdag is ook de dag van weer een aantal vrolijke spelelementen voor de alle bijna 1500 deelnemers van deze vierenvijftigste Dongense zomerspelen . Ook vandaag gingen Ad Hessels en Piet Eelants weer langs de diverse spellen in het Dongense en fotografeerde leuke en vrolijke taferelen en spannende scenes. Zo was er de vossenjacht bij het Volckaertpark met heel veel spelletjes voor de kleinsten en was er ook op de andere locaties volop te doen. De groep 7 en 8 werden rond half elf opgehaald door ouders of verzorgende die de slaapzakken en toebehoren van de vermoeide Trojanen over namen .De oudsten hadden toen een spannende nacht in de Salamander achter de rug .Geniet ook nu weer van de blijvende herinneringen van de donderdagse zomerspelendag.

Bekijk fotoalbum

140815-Zomerspelen-Kampvuur VPDe 1472 deelnemers aan de zomerspelen, de 300 man leiding en veel ouders en bekenden konden op 15 augustus 's avonds zien dat alle verhaallijnen van de zomerspelengroepen tot een goed einde kwamen. De Dongense zomerspelen werden ook dit jaar afgesloten met een grandioze ceremonie. Die afsluiting is ook nodig omdat de meeste problemen in de verhaallijnen dan pas kunnen worden opgelost. En aldus geschiedde dat ook vandaag weer. Alles kwam weer goed zo dat er geen problemen meer zijn er er vrede werd gesloten of de schuldigen gestraft. Voor jong en oud is het kampvuur een hoogtepunt in de Dongense zomerspelen. Dreigende wolken deze afgelopen week boven Dongen, maar dan alleen wat het weer betreft. Geen spatje water tijdens het beroemde kampvuur. Iedereen geniet en gaat weer lang nagenieten van een wéér op en top gelaagde vierenvijftigste Dongense zomerspelen.

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum  (Piet Eelants/Ad Hessels)

247Vandaag –woensdag – een lange dag in de zomerspelenweek. Met het doorzagen van de week en een uitgebreid avondprogramma voor de bovenbouwgroepen is de woensdag een soort marathon. Groep 7 en 8 waren deze ochtend al vroeg op weg. Op de fiets en in groepjes werden de deelnemertjes op een puzzeltocht gestuurd. Bewapend met een smartphone voor eventuele directe hulp bij lege banden, kapotte fietsbellen en kromme fietskettingen natuurlijk. Uit de laatste berichten die we hoorden is de panne-dienst niet in actie hoeven te komen en keerden men terug in het land van Troje. Deze krant was ook vandaag weer bij diverse groepen om een en ander op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook vandaag een vrolijk buitengebeuren, maar ook een heuse disco in De Poort.

Bekijk fotoalbum

244Zonovergoten en verrassend anders zijn de ook in de regio bekende en gezellig Dongense Zomerspelen begonnen. Onder een heldere blauwe hemel verschenen sprookjes, historische en voorname mensen op de anders dan anders ingerichte catwalks. Ook de insecten en bewoners van de het Wonderenwoud in spé, waren er. Belangstelling was er van heel veel van ouders, opa's en oma's, pers en een delegatie van het gemeentebestuur. Verrassend was behalve de presentaties van de diverse speelelementen, ook een 'onverwachte' start van een ware flashmop midden in het programma. Het geheel van de openingsceremoniën was strak geregeld. Debet daaraan is zeker de grondige en bijna professionele voorbereiding.

Bekijk fotoalbum

 

245In dit album diverse activiteiten van de diverse groepen. Het was al gelijk grandioos deze eerste dag van de Dongense Zomerspelen. Vandaag zijn alle verhaallijnen bij alle groepen gestart en krijgen hier en daar al spannende complottheorieën. Kinderen en leiding vermaakten zich op alle fronten.

Bekijk fotoalbum

 

 

243Net voor het KNMI het weer handmatig veranderde maakten honderden Dongenaren gebruik van de gelegenheid om de ook dit jaar prachtige decors te aanschouwen van de jaarlijkse zomerspelen. De papa's en mama's kregen op deze manier wat fysiek zicht op de dingen die komen gaan deze week van spelen en spanning. Deze krant gaat het met enkele bereidwillige vrijwilligers deze week allemaal volgen. Dit jaar werd voor het eerst een stempelkaart uitgegeven die bij inleveren en voorzien van alle 'locatiestempels' een leuk presentje opleverde. Foto's : Ad Hessels en Piet Eelants

Bekijk fotoalbum

130802 Kampvuur VPVoor de 53e keer werd de Zomerspelen afgesloten en wel met een kampvuur in de Bergen. 
Bijzonder omdat het zowat de warmste dag van de eeuw was met 36 graden celcius overdag en daarmee de kans op bosbrand toch wel hoog zou kunnen zijn.
Maar de brandweer had toestemming gegeven en hield van drie kanten het kampvuur in de gaten, maar ook het publiek.
Regelmatig werden de kinderen en begeleiders door de spuitgasten beneveld om een beetje op temperatuur te blijven.
Traditiegetrouw werden de verhaallijnen van de 5 groepen afgerond tijdens de afsluitingsbijeenkomst.
Er werd afgerekend met de boeven en plaaggeesten en er werd gezongen. Ruim 1500 kinderen deden mee en er waren ongeveer 300 vrijwilligers actief.
Volgend jaar is het spektakel twee weken later. De Dongense Jeugdraad kan weer terugkijken op een geslaagde zomerspeleneditie.

Bekijk fotoalbum

130802 ZSDongen 2 augustus 2013. De voorlaatste dag van de Zomerspelen 2013.

 

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

130731 ZSDongen, 31 juli 2013

 

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

130730 ZS MaandagDongen, 30 juli 2013. Start van de Zomerspelen 2013.

 

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

130729 ZS DecorrouteDongen, 29 juli 2013: De decorroute

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

120802zomerspelenDe vreemde boodschap die de boosdoeners kregen in Schaakstad bracht weer heel wat te weeg. Om geen tijd te verliezen werd vandaag 'overgebleven' Het monstereiland onthulde weer geheimen. Het waren drukke dagen en korte nachten voor de 'monstereilandgangers' . Wie houdt het nog uit . Zowel fysiek als mentaal ging de toestand van de kandidaten verder achteruit . Er moest dus getraind worden in het Volkaertpark Het was ook hard blazen bij de Fanfare. Iedereen werkte heel hard om er voor te zorgen dat het weer een beetje rustiger werd in het dorp. Na het grote feest van gisteren werd vandaag samen met de musketiers een markt bezocht. Alle taken werden hard geoefend. Bovendien werd er geld verdiend op de markt. Iedereen zal nu de musketiers moeten kunnen helpen als de nood aan de man of de vrouw komt. Het was wel erg verwarrend allemaal in het hotel. Wie was nu wie ? De foto's van vandaag zijn van Ad Hessels en Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum

120803 kampvuur zomerspelen vpDongen, 3 augustus 2012. Uiteraard sloot de 52e Zomerspelen af in De Bergen met het traditionele kampvuur.

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

120801zomerspelenDongen, 1 augustus 2012. Er werd veel veel gevraagd van de mensen die op het monstereiland zijn en dan moest de avond nog beginnen. Bij het schaken leek het allemaal schaakmat te gaan. Zijn de problemen nog wel op te lossen zo werd hardop gedacht. Voor iedereen was er vandaag een verrassing. Ja, dat is nog al logisch. De zomerspelen is één grote verrassing. Er werd zelfs getrouwd vandaag! Foto's: Piet Eelants en natuurlijk onze sterfotograaf Ad Hessels. Hij was op de markt en in de Bergen.

Bekijk fotoalbum

 

 

120731zomerspelenDongen, 31 juli 2012. Vandaag -dinsdag- bleek maar weer eens dat het Zwarte Team erg goed is in schaken. En het is gek, maar toch waar: iemand werd daar vandaag vreselijk jaloers op. Er moest vandaag ook iets heel 'groots' gebeuren om om het spel weer goed te kunnen spelen. En op het monstereiland gebeurde ook weer van alles. Het ging erom wie het beste kon overleven in het oerwoud. Met de muzikanten gaat het ook goed. Ja Toch ? In dit album onder andere een impressie van de spelen in de Duiventoren.

Bekijk fotoalbum

120730zomerspelenIn dit album een impressie van de openingsceremonie op het wilhelminaplein, een algemene indruk van de diverse spelen en vandaag als special een fotoreportage vanaf het monstereiland waar Wilhelmein een boek vindt waarin een verhaal beschreven staat over een groot monster dat zich op het eiland zou bevinden. We waren ook op het Wilhelminaplein en het Vredeoord park waar spelletjes waren voor de allerkleinsten.

Bekijk fotoalbum

 

 

120729zomerspelenDongen, 29 juli 2012. Net als bij de grote- mensen -zomerspelen in Londen, op maandag 30 juli klonk het in Dongen: Laat de spelen beginnen! De twee en vijftigste Zomerspelen in ons dorp konden ook beginnen, want de decors waren klaar. In onze speciale bijlage kunt u ze weer allemaal bewonderen en zullen de drie musketiers, de levensgrote schaakstukken, de belboy en Theu en Tinus en vele andere heuse artiesten weer helemaal tot hun recht komen. Het was druk bij de decorroute en de aaaah´s en oo´s waren duidelijk in de meerderheid. Een kwakkelig zonnetje en een druppeltje regen kondigden ook de komende week- weersverwachting aan.........

Bekijk fotoalbum

110812 zs kampvuurOp 12 augustus 2011 werden de Zomerspelen van Dongen weer afgesloten met -gelukkig- het traditionele kampvuur. Alle verhaallijnen van 1-2 Noorderpoort tot en met 7-8 werden afgerond en iedereen zong nog eenmaal het Zomerspelenlied onder een stralende hemel.

Bekijk fotoalbum (Rinus)

 

 

207Dongen 12 augustus 2011, Vandaag is het de laatste dag van de Dongense zomerspelen én om het einde ervan. De grote vraag is natuurlijk of het kampvuur nu wel of misschien toch niet door gaat. Weermannen zeggen dat het wel door gaat omdat het veel heeft geregend en de gemeente laat vandaag al op de website weten dat het zeker door gaat. Nou, dan is er toch geen twijfel meer zeker. Maar met de zomerspelen weet je het maar nooit. Zo denk je dat een zelfgemaakte puntenslijper het doet, doet ie het niet. En zo denk je dat de gouden parel goed bewaakt wordt en zo wordt die lucht bron gestolen voor de ogen van heel veel kinderen. ...kortom ,.. bij de zomerspelen is echt alles mogelijk. Oók het kampvuur. Al je kijkt dan zie je alles. En alles komt goed. Ook het kampvuur. Foto's van Piet Eelants, Ad Hessels en Rinus krijnen.

Bekijk fotoalbum

206Dongen, 11 augustus 2011. Groot feest op woensdagavond bij het rondreizende circus. Het staangeld kon worden betaald en iedereen vermaakte zich op de gratis kermis met vele attracties. Vandaag is er  een ander probleem bij de artiesten. Niemand kan bij de attributen. De sleutels zijn zoek. Zoeken dus! Veel avontuur staat er weer te verwachten in onderwaterland. De heks is de pineut. De puntenslijper gaat het vandaag wél doen en Paul Punt heeft het nakijken. Diverse spannende ontwikkelingen in het hele dorp. Zoveel is duidelijk: Misdadig gedrag van boeven, heksen en rockgroepen wordt niet getolereerd! Foto's van Piet Eelants, Marga Spil, Trudy en Hans Elzinga en Ad Hessels. 

Bekijk fotoalbum

205Dongen, 10 augustus 2011. De Zomerspelen gaan in Dongen altijd gepaard met misdaad, ontvoeringen en ander kattenkwaad. Gelukkig is het allemaal fantasie en geniet iedereen er van. Maar het is wel spannend. Dinsdag waren er twee ontvoeringen. Een bij het reizend circus en een in Rock and Rock land., waar de rivalen RetBand en Bloeband nog steeds strijden wie er nu eigenlijk mag optreden tijdens het kampvuur. De parel is weg en móet teruggevonden worden en bovendien moet er een opvolger komen voor de Sultan en Sultana. De vrouw met de baard is de vrouw zonder baard en de sterke man is een slapjanus geworden...

Genoeg te doen. En komt het allemaal nog wel goed? Zie het allemaal en meer in dit album.
Foto's van Marga Spil , Trudy en Hans Elzinga en Piet Eelants 

Bekijk fotoalbum

Avond op de Vlinderboom: Bekijk fotoalbum

204Dongen, 9 augustus, 2011. Op deze tweede dag van de Dongense zomerspelen worden voor de meeste groepen de verhaallijnen duidelijker en stijgt de spanning soms al. Opvallend was de opmerking van een moeder die twee kinderen deze week heeft 'rondzwemmen' in onderwaterland. “Dat het af en toe regende viel daar zelfs niet op“. Een uitspraak die de organisatie zeker een riem onder het hart moet geven. De weersverwachting is tenslotte maar een voorspelling en kan altijd anders uitvallen. Maandag toen de waarzegster van het rondreizende circus iets had voorspeld, bleek dat ook niet helemaal te kloppen. De puntenslijper die zichzelf verrijkt in potlodenland komt zichzelf wel tegen deze week. Dat durft menigeen wel te voorspellen. De prijzen voor het slijpen vliegen de pan uit en dat moet op zijn minst meer weerstand oproepen onder de kleurtjes. Faak-Hier zoekt verder naar opvolging voor een regering in zijn land en de Sultana helpt hem daarbij zo veel mogelijk. Op weer een andere plaats is de strijd tussen de rockgroepen BloeBand en Red Band in volle hevigheid losgebroken. Foto's : Marga Spil , Trudy Elzinga , Hans Elzinga en Ad Hessels.

Bekijk fotoalbum

203Dongen, 8 augustus 2011. Dit album geeft de activiteiten weer van de openingsdag van de zomerspelen. U ziet de hoogtepunten van de diverse groepen en natuurlijk de openingsceremonie. De foto's zijn gemaakt door Marga , Trudy Elzinga, Hans Elzinga en Marga  Spil 

Bekijk fotoalbum

 

 

202Zomerspelen 2011. In dit album kijken we vooruit én kijken we terug op de 51ste zomerspelen van 2011. Geniet van de decorroute van zondag 7 augustus en kijk ook naar de (mede)werkers van de organisatie die er elk jaar weer voor zorgen dat de schoolpleinen weer op tijd in gebruik kunnen worden genomen voor het doel waarvoor ze normaliter gebruikt worden. Kijk ook naar onze albums van de zomerspelen zelf.

Bekijk fotoalbum

 

 

zomerpelen 50  vpTijdens de zomerspelen 2010 zijn Piet Eelants, Kees Willemse en Hans en Marga Spil erop uitgetrokken om tijdens de activiteiten foto's te schieten.

Maandag: bekijk fotoalbum

Dinsdag: Bekijk fotoalbum

Woensdag: bekijk fotoalbum

Donderdag: bekijk fotoalbum

Vrijdag:bekijk fotoalbum

 

zomerpelen 50  vpIn het kader van de Zomerspelen is heel Dongen geel gekleurd. In dit fotoalbum ziet u het resultaat.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

zs 2010 opening vpOp 23 augustus 2010: 8:45 stroomden de 1800 kinderen en hun ouders het Wilhelminaplein op om de aftrap van de 50e Zomerspelen mee te maken. De verhaallijnen van de thema's van de 5 groepen met als hoofdthema film werden gepresenteerd.

bekijk fotoalbum

 

 

zomerpelen 50  vpOp diverse plaatsen in Dongen konden op 22 augustus 2010 de decors van de Zomerspelengroepen worden bezocht. In grote getale ging de Dongenaar met zijn kroost even de locaties af.

bekijk fotoalbum (Rinus)

bekijk fotoalbum (Marga)

 

 

100530Dongen, 30 mei 2010. Fijne motregen druipt neer op vijfhonderd aanwezigen. Ook op twee mensen op het podium van het Wilhelminaplein, Irma en Rolf. Voor het losbarsten van de reünie wordt het jubileumboek gepresenteerd. Vijftig jaar geleden startte de Dongense Jeugdraad met de Zomerspelen. “Het zomerspelenlied hoort erbij!” roept Rolf Rombouts, de huidige voorzitter. “Verrassing!” roept iemand uit het publiek terug. Drie componisten en tekstschrijvers van het lied treden aan, waaronder André Vonk en Bart Kerkhof. “Dit is op de boot richting Engeland verzonnen”. Na het lied komt een keur aan figuren achter de voorkant van het boek vandaan. Als eerste de Bleekscheet, die in 1994 kleuters onzichtbaar kon maken. Gandalf uit 1992 die “geen watje is, ondanks wat de kinderen riepen”. Andere personages zijn Pippi Langkous, dokter de Wit, Bijatrix en Herr Dokter. De oudste is Geelbaard uit 1989. Geert Koppens was een van de oprichters van de Jeugdraad. “Ik tel vijftig jaar terug. Henk van Gils was er ook in het eerste jaar.

tekst en foto's Rinus Krijnen en Marga Spil.Met heel veel dank aan omroepdongen.nl

Bekijk fotoalbum

 

Zomerspelen2009Dongen, 13 augustus,2009. De Dongense Jeugdraad is ook dit jaar weer actief met de jaarlijkse zomerspelen. Dit jaarlijks terugkerend evenement is al meerdere keren een voorbeeld geweest voor omliggende plaatsen. Dongen staat bekend om de uitstekende leiding en de leukste spelletjes vopor de schoolgaande jeugd. Ook dit jaar dus een overvol programma. De piraten zullen de Heilig Hartschool als hun basis innemen en van daar uit op zoek gaan naar de uiteindelijke schat. Dat dat niet mee zal vallen en dat daar alle hulp voor kinderen uit groep 1 en 2 voor nodig zal zijn, zal al gauw blijken zo wordt nu al gezegd. De kinderen van groep 1 en 2 ( Noorderpoort) gaan ook op zoek, maar dan naar vitamientjes. Ook eigenlijk een schat dus. Vitamientjes blijken overal te zitten, maar vooral onder de grond. De 3 en 4 –groep gaat dit jaar op pad met de enige echte avonturiers die Dongen kent. Volgens goed ingelichte kringen is in het dorp Dongu Pichu lichte paniek uitgebroken. Dr. Bernard is tot op heden nog niet teruggekeerd van een nu al té lange reis. Geruchten gaan dat híj’de schat heeft gevonden en dat hij die wil delen met een pas ontdekt inheems volk. Of is het zo dat dat volk de dokter heeft gevangen genomen? Groep 3 en 4 willen samen met de dochter van de dokter op zoek gaan én op onderzoek. Groep 5 en 6 gaan terug in de tijd toen de eerste Olympische strijd werd geleverd, maar zijn niet helemaal tevreden over het resultaat van de gestreden strijd. Groep 7 en 8 zijn benieuwd of de koningin inderdaad naar Dongen komt dit jaar. Gedeputeerden van de provincie moeten kiezen: Den Bosch of Dongen. Toch gaan de voorbereidingen door en wordt het volkslied driftig ingestudeerd . Bovendien krijgt de oudste groep een eigen website!

Bij "Lees Verder" kunt u de albums bekijken.

Zomerspelen2008Ieder jaar is er in Dongen een grrot spektakel voor de kinderen van de basisscholen. De zomerspelen. Al bijna voor de vijftigste keer worden bijna 1800  kinderen een hele week op een fantastische manier onderhouden met allerlei spelevenementen rondom thema's.
Omroep Dongen zal tijdens de zomerspelen foto's en filmpjes maken van de verschillende activiteiten.  Kijk: Lees verder

Presentatie decorstukken zomerspelen: bekijk album

Zomerspelen activiteiten maandag: bekijk album

Zomerspelen activiteiten dinsdag: bekijk album

Zomerspelen activiteiten woensdag: bekijk album

Zomerspelen activiteiten donderdag: bekijk album

Zomerspelen activiteiten vrijdag: bekijk album

Zomerspelen afsluiting: kampvuur: bekijk album

080728 ZomerspeleenDongen, 28 juli 2008. De Zomerspelen zijn altijd leuk, prachtig, sensationeel, beroemd, actief en grandioos. Ook 2008 is daar geen uitzondering op. Dongenhomespot.nl belicht dit jaar de voorbereidingen, de spelen achter de schermen en het opruimen van wat er over blijft na het grote kampvuur.

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

0708kampvuur zomerspelen 2007 vpIn 2007 ook weer een echt kampvuur bij de afsluiting van de Zomerspelen.

Bekijk fotoalbum