Fotoalbums 2010

1012kerstbiezenkringMet verlichte lampenkappen in de bomen en een gezellige drukte ging de kerstmarkt van basisschool de Biezenkring in Dongen van start. De kinderen deden spelletjes en verkochten hapjes. De kerstman deed goede zaken als fotomodel. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar de Marent Nursery School in Gambia en naar Kika. Foto's : Marga Spil

Bekijk fotoalbum

 

 

101211 kerstmarkt  vpDongen, 11 december 2010. Droog en niet te koud was het op de jaarlijkse kerstmarkt op zaterdagavond in het centrum van Dongen. Vrolijk verlichte kramen waar vanuit voornamelijk kerststukjes werden verkocht, vaak ten bate van een stichting of vereniging. De winkels met een dikke knipoog naar Kerst, zoals bloemenzaken, waren voor de gelegenheid deze avond open. Het was er gezellig druk met muziek en vele warme chocolade en glühweindrinkende Dongenaren

Bekijk fotoalbum

2010sintDongen, 2 december 2010. De Goedheiligman vond in deze drukke periode even tijd om de kinderen van de Biezenkring te bezoeken. De gulle gever had duidelijk niet op winterweer gerekend, want hij arriveerde in een cabrio met open dak. Daarna togen kinderen, leerkrachten, Pieten en Sint snel naar binnen, waar het warmer was. De kleuters mochten iets uitzoeken uit de Schatkamer van Sinterklaas. De groepen die nog niet aan de beurt waren, deden spelletjes en knutselden. Groep 3 versierde een stoeltje voor de Sint. In groep 6 bedacht meneer Rien een snelheidsrace taai happen van een hengel. De vlotste groep deed er 37 seconden over. In de bovenbouw vermaakten de kinderen zich met surprises.

Bekijk fotoalbum

 

 

1011musisraboeventFotograaf Jan Stads van Pix4Profs ging naar de try out van het Rabo Musis Event. Dongenhomespot laat u al alvast genieten van dit unieke Dongense spektakel

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

101114sinterklaasDongen, 14 november 2010, loswal. Even leek het er op dat Sinterklaas (ook wel Sint genoemd) dit jaar Dongen zou overslaan voor een bezoek. Het liedje waarin de tekst voorkomt '..zal de goede Sint wel komen, nu het weer zo lelijk is' werd de laatste dagen opvallend veel gehoord in Dongen. Vanmorgen pas kreeg deze krant het bericht door dat de Sint niet bang is voor regen en dat de zwarte pieten er niet van zouden smelten.

Bekijk fotoalbum

 

 

1009monumentenDongen, 11 september 2010. De open monumentendag 2010 is in Dongen al een succes gebleken. Het thema van de monumentendag: “de Smaak van de 19e eeuw”. Monumentendag werd officieel geopend door wethouder Velthoven, die eigenhandig en gesteund door de drie andere wethouders hard labeur verrichtte aan een element van de muur van het oude kerkhof. Even verderop werd kort daarop door een groepje belangstellenden genoten van de boeiend vertellende Daniël van Damme hoe de geschiedenis nu eigenlijk in elkaar van de oude muziekschool. Er konden vandaag nog vier andere monumentale Dongense panden worden bezocht in twee straten. In de Kardinaal van Rossumstraat konden bezoekers zien waar en hoe hoeden werden gemaakt in het verleden en even verderop was een bijzondere put te zien die is opgetrokken met ijsselsteentje en een doorsnee heeft van 3, 5 meter. Hier werd - naar men vermoedt- het zuivere water geput voor de brouwerij van Van Son die even verderop in Gasthuisstraat was gevestigd. Het nu door advocaten bewoonde en uitgebate perceel mocht tot op de zolder worden bezichtigd. Ook in de Gasthuisstraat kon een blik worden geworpen in de gang en het trappenhuis van een oude huisartsenwoning.

Bekijk fotoalbum

 

101107smartlappenDongen, 7 november 2010. Een zaal vol met lachende gezichten. Meezingen mocht en en dat was ook precies wat er gedaan werd. Wat is het Nederlandstalig lied toch populair. Die conclusie mag weer eens een keertje getrokken worden. Smartlappen. Het is een feit. Smartlappen zijn gewoon populair maar sommigen vinden het woord wat negatief klinken. Nergens voor nodig zeggen ze in Dongen. Gezelligheid is troef en teksten in het Nederlands zijn gewoon te verstaan. Het Dongense Vrienden Smartlappenkoor had daarom alleen al het genoegen dit jaar de organisatie van het Smartlappenkorenfestival op zich te mogen nemen. Dit festival is mede een initiatief van het Oosterhouts Smartlappenkoor, Made op z’n Hollands en ons eigen Dongense koor dus.

Bekijk fotoalbum

 

vijfturvenFotograaf Jan Stads van ( c ) Pix4Profs maakte een reportage van het begin van de sloop van een boerenschuur bij zorgboerderij 'De Vijf Turven ' in s- Gravenmoer. We zien behalve het weghalen van asbest door een gespecialiseerd bedrijf wat sfeerbeelden. Fotograaf Jan Stads van (c) Pix4Profs maakte een reportage van het begin van de sloop van een boerenschuur bij zorgboerderij 'De Vijf Turven' in s- Gravenmoer. We zien behalve het weghalen van asbest door een gespecialiseerd bedrijf wat sfeerbeelden.
Ook in dit album de handelingen van burgemeester Dirven -van Aalst aan het begin van de sloop. Op deze plaats komt straks een tentoonstellingsruimte.Foto's : Piet Eelants

Bekijk fotoalbum

 

 

 

101121 kkk-markt  vpZondag 21 november 2010. Wat ga je doen als er een  bleek najaarzonnetje schijnt, de feestdagen op komst zijn en het wellicht één van de laatste dagen is, dat het nog redelijk van temperatuur is? Dan ga je naar de klotter-, kado en kerstmarkt op het Europaplein. Dit kon op deze novemberzondag. Het was er gezellig druk, al was het er niet overladen. Ook was de goed Heilig Man ter plaatse om de kinderen een hart onder de riem te steken en een handje e schudden. Verder stond het hele Europaplein vol met kado- en eetstandjes.Livemuziek uit Zuid-Amerika en een heuse kermisattractie completeerden  de markt.  In de voormalige Pauluskerk was een gratis expositie van de Dongense fotoclub, waardoor je het lichtvoetige marktgedoe met een culturele saus kon overgieten.

Bekijk fotoalbum

olympiaDongen, 4 september 2010. Onze fotograaf Henk Oerlemans was te gast bij de voetbalclub Olympia '60. Hij mocht ‘achter de schermen‘ kijken en maakte foto’s van hier enkele foto's van onder-andere, de ballenopslagruimte, de opslag van hun materiaal, de massagekamer, de wasruimte, de kantine met de prijzenkasten, het terras en de werkgroep aan de koffie. Mede door het korten op de subsidie door de gemeente Dongen, moeten ze veel zelf repareren zoals een reparatie aan de doelen. Maar ‘de mannen’ hebben het er graag voor over. Sport is ook een zweetdruppeltje waard.

Bekijk fotoalbum

 

 

paulusmaDongen, 22 september, 2010. Piet Paulusma voorspelde in Dongen voor het volgende weekend niet veel goeds voor wat het weer betreft. Inderdaad Piet: het is de tijd van het jaar hè. De herfst is echt in aantocht. Maar voor het zover is, is het vrijdag nog lekker nazomer. De dames van Vrouwenkoor Les Chanterelles vond het allemaal wel heel leuk. Dongen en het vrouwenkoor werd toch maar mooi verder op de kaart gezet. Weer of geen weer. De foto’s die door Ad Hessels gemaakt zijn kunt u hier zien.

Bekijk fotoalbum

 

 

paard2010Dongen, 11 september 2010. De Dongense Menclub vierde vandaag haar 10-jarig bestaan. Een 'tour de chic' in de Dongense straten is dan wel het minste wat je als paardenvereniging (dat deze club eigenlijk ook weer niet is) kunt doen. En zo gebeurde dat ook op zaterdag 11 september. De trek paarden en de ruiters ,de verdere mensen ‘op de bok’, maar ook de passagiers in de huifkarren waren op zijn chicst gekleed. Door geheel Dongen reden de ‘menners‘ en paardenliefhebbers op deze zaterdag. Een prachtig gezicht in bovendien prachtig weer trokken ze veel kijkers langs de weg. De Club is geen vereniging in die zin maar eigenlijk een vriendenclub zonder bestuur. Wel gezellig, want behalve deze rit door het dorp was er ook een heerlijke koffietafel voor degenen die meereden.

Ook deed de Menclub - en dit tot groot plezier van de bewoners- de Volckaert aan. Henk Oerlemans maakte daar foto's van.
En ook veel dank aan 'Volckaertfotograaf 'Kees Willemse

Bekijk fotoalbum

 

 

onderons65Buurtvereniging´Onder Ons´ bestaat in september 2010 precies 65 jaar. 
De buurt werd prachtig versierd en het jubileum werd goed gevierd.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

acasiaDongen, maandag 30 augustus 2010.Het vroege herfstweer heeft ook haar tol geëist in Dongen Een der mooiste acacia's bij de Volckaert is vanmorgenvroeg omgewaaid en blokkeert de toegang naar de parkeerplaats bij het PG-gebouw. Het gevelde slachtoffer zorgt ook voor een parkeerprobleem. De boom zal zo spoedig mogelijk worden weggehaald en de andere soortgenoten worden extra in de gaten gehouden. Foto's:Henk Oerlemans

Bekijk fotoalbum

 

 

2010-104Dongen, 28 augustus 2010. Honderd en vier worden is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt stellen dat je dan tot een zeer kleine schare hoort van de allersterksten. Voor de heer Hooijmaijers is dat tot op heden geen probleem geweest. Deze krasse Dongenaar viert vandaag zijn verjaardag in huiselijke kring in de Dongense Volckaert. Burgemeester Dirven-van Aalst was één van de mensen die deze krasse heer kwam feliciteren. De heer (Broer) Hooijmaijers was zeer content met alle belangstelling. 
Hij kwam binnen met zijn dochter Jopie en de bewoners van zijn afdeling kwamen hem feliciteren. Ook de burgemeester kwam met een grote taart de jubilaris feliciteren met 4 kussen. Dat was de afspraak die gemaakt werd op zijn 100ste verjaardag. Ieder jaar na zijn honderdste een kus meer. 
Alle aanwezigen genoten van het burgemeestergebak. (foto's: Kees Willemse)

bekijk fotoalbum

 

biezenkringspeelplaatsIn de meivakanties 2010 is er erg hard gewerkt om het voor de kinderen van de school weer echt gezellig te maken op het plein!

Bekijk fotoalbum

 

 

 

rolerisinReisje naar de Efteling voor een hele groep Volckaertbewoners op donderdag 10 juni 2010. Foto's : Henk Oerlemans.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

vaderdagHet was weer leuk bij het Vaderdagconcert in 't Schouw 2010.Twee orkesten, lekker eten , gezelligheid én een schrobbelér

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

Parkplezier  vpHet park achter villa vredeoord is de perfecte tuinkamer van Dongen. Een aantal Dongense burgers willen deze plek meer gaan inzetten om een echt Dongens wij-gevoel te scheppen. Op deze eerste ontmoeting alvast een tipje van de sluier om vooral ideeën op te doen.

bekijk fotoalbum

 

 

bekijk fotoalbum

100722vlinderboomEn een musical was er óók al…
Dongen, 22 juli 2010. Op de valreep van de grote vakantie nemen alle basisscholen van Dongen op een gepaste manier afscheid van groep 8. De basisschool 'De Vlinderboom' deed dat wel heel origineel. Bij deze temperaturen bovendien zeer verfrissend.
Alle kinderen van groep 8 waren er als´de vissen bij´om al glibberend, met heel veel plezier en helemaal aangekleed van de glijbaan terecht te komen in het bommetjesbad.
Gadegeslagen door de leerkrachten die voor verse aanvoer van koud water zorgden en wat pa´s en ma´s. Hebben de kinderen dit wel erg verdiend. Straks worden ze brugklaspieper of gaan in ieder geval naar een andere school. Veel succes daar en geniet van een fijne vakantie!

bekijk fotoalbum

biezenkring30Dongen, 19 juli . Zo vlak voor de grote vakantie heeft de Biezenkring het jubileumjaar feestelijk afgesloten.Afgelopen schooljaar heeft de basisschool “De Biezenkring” haar 30-jarig jubileum gevierd en de laatste schoolweek wordt ook weer een feestje.

Bekijk fotoalbum

 

 

100717 Estafette VPHet gemeentebestuur heeft het idee uitgevoerd om een estafettestokje een week door Dongen te laten gaan om ideeën op te halen. Op 17 juli is deze week voorbij en het bestuur gaat met de ongeveer 300 reacties aan de slag. Het blijft mogelijk ideeën te opperen, aldus Bas Evegaars, de initiatiefnemer en wethouder.

bekijk fotoalbum (Rinus)

bekijk fotoalbum(Piet)

 

 

100713 Kermis Dongen vpDongense kermis was op dinsdagavond een gezellig drukke aangelegenheid waar vooral jonge mensen op  af kwamen

bekijk album

 

 

 

 

 

trompstraatIn de Trompstraat opende wethouder Roovers de nieuwe speelhoek.

bekijk fotoalbum

 

 

 

 

 

l-joyOp 2-3 en 4 juli hield L-Joy Dance Factory presentaties van haar dansgroepen. In vijf keer een uitverkocht huis in het bloedhete cultureel centrum het Schouw lieten een dikke 150 voornamelijk meisjes en dames hun danskunsten zien.

bekijk fotoalbum

 

 

 

boom2010Dongen, 2 juli 2010. Om even na 13.00 uur is aan de vijver nabij het kruispunt Potterstraat- Bloemaertstraat in West 1 een grote zijtak van een boom afgebroken.
Deze eeuwenoude treurwilg die nog stamt vanuit de tijd dat op die plaats een boerderij stond kon de grootste tak niet meer dragen en gaf het op. Deskundigen van de gemeente hebben de takken die over de gehele straat lagen weer opgeruimd. Zij verdienen een pluim en een volle fles frisdrank om het zweet te compenseren. Gelukkig is een en ander zonder ongelukken afgelopen. Wel reed een vrouw net vóór de val nog met haar auto voorbij en heeft het hondje van een buurtbewoner zijn plasje noodgedwongen maar tegen een andere boom gedaan…

Bekijk fotoalbum

AvondvierdaagseDongen 10 juni 2010. De Dongense avondvierdaagse loopt goed. Het weer wil dan niet elke avond meewerken; soms valt er een buitje en donderdagavond was het zweet dat sowieso geproduceerd wordt tijdens deze vier sportieve dagen, gewoon een beetje klam. Toch hebben de ruim 3000 lopers en vooral lopertjes er viel plezier in om de 5,10 of 15 kilometer al dan niet op de tonen van een potje met vet met duidelijk plezier te lopen. Ook de bosroute voor de 10 en 15 kilometer die traditioneel is op donderdagavond ging gewoon door. De organisatie heeft in overleg met Meteoconsult daartoe besloten. Vrijdag worden de gladiolen en andere snoepzakken weer aangeboden door de hopelijk vele toeschouwers langs de route en bij de finishstreep en worden de eventueel opgelopen blaren doorgeprikt. Dongenhomespot.nl was er bij. Donderdagavond deed de loopkaravaan onder andere West 1 aan. We maakten vanuit de redactiekamer wat foto’s. De foto's zijn van donderdag en vrijdag.

bekijk fotoalbum

NatresEedafleggingvpZo’n veertig aankomende Nationale Reservisten hebben in juli 2010 op het Wilhelminaplein de eed afgelegd. Vanaf nu zijn ze officieel lid van het 30Natresbataljon  en besteden een deel van hun vrije tijd aan bewakings- en beschermingstaken. Voor deze publieke opzet in ons dorp is gekozen na de goed verlopen grootscheepse oefening Donderstorm in november 2008.

bekijk fotoalbum (Marga)

bekijk fotoalbum(Piet)

hortastraat

Dongen, 23 juni 2010. Zonniger kon het niet zijn in de Hortastraat vanmiddag. Onder het toeziend oog van enkele moeders van de talrijk aanwezige kinderen en de voorzitter van de Wijkraad Hoge Akker de heer Frank van Gastel opende wethouder René Roovers vanmiddag het multispeeltoestel aan de Hostastraat. Eigenlijk vond de wethouder dat de kinderen maar moesten meehelpen bij het openstellen van de nieuwe glijbaan en daarom sprak hij met de kinderen af dat ze allemaal tegelijk op de bellenblaas moesten blazen. Daar hadden ze wel oren naar zeker nadat ze een heerlijk ijsje hadden gekregen. Mevrouw Chantal Raaijmakers heeft er mede voor gezorgd dat het speeltoestel er kwam door handtekeningen te verzamelen in de buurt en die aan de Wijkraad te overhandigen. Zo bewees zij weer eens dat je best iets kunt bereiken voor je buurt als je iets echt wil.

bekijk fotoallbum

vossen’s- Gravenmoer, 13 juni 2010.  Een inwoner van s- Gravenmoer, die mede om de veiligheid van de vosjes liever anoniem wil blijven, stuurt aan deze krant een aantal prachtige foto’s van wéér een 's-Gravenmoers wonder van de natuur. “In ’s Gravenmoer zit er een vossennest. Bijna elke avond laten zij zich zien. Het lijkt wel of ze zich steeds makkelijker laten zien. Ze zijn niet meer bang en zijn zelfs zeer nieuwsgierig. In het begin moesten we erg stil zijn en nu kunnen we voluit kletsen en ze zijn zelfs niet meer bang van de honden die we bij ons hebben.” aldus deze attente inwoner van dit prachtige dorp.

Bekijk fotoalbum

 

klokDe laatste (sn)tik voor een Hoge Hamse klok

Dongen, 11 juni 2010. Hiernaast is te zien dat er in Dongen een klok – wat eigenlijk een bel is – weer terugkomt. En in dít ’hot ‘nieuwsfeit bent u getuige van het echte einde van een andere zeer bekende Dongense klok. Boven de juwelierszaak aan de Hoge Ham hing ie al lang niet meer functioneel te doen. Het was al een hele tijd dat deze tijdsaanduider de kuren had. Eerst liep hij voor en dan bleef hij weer achter. in de tijd die bovendien nog steeds kostbaar is. De winkelierster waar de tijd niet stil mag staan was de klok daarom een beetje beu en bovendien dekte deze klok niet helemaal de lading van de koopwaar meer. Dan maar draconische maatregelen genomen.

Bekijk fotoalbum

100612grenspaalvps- Gravenmoer, Dongen, 12 juni 2010. Een knap nagespeeld hooglopend grensconflict tussen Holland en Brabant is deze zaterdag met het betere bier beslecht. Leden van toneelvereniging Kunst Naar Kracht voerde deze historische handelingen uit. Dat gebeurde na een adembenemend mooie voettocht over het prachtige Slagenlandschap en de historische ’ s- Gravenmoerse dijkjes naar de oude grens tussen Holland en Brabant en de onthulling van de eerste van tien grenspalen die de grens met een verwijzing naar 1795 in ere doet herstellen.
Toon Bressers maakte in opdracht van de gemeente Dongen en de Brabantse Milieu Federatie de eerste grenspaal met aan de ene zijde het wapen van Brabant en aan de andere kant het Hollands kenmerk. De bijeenkomst startte op zorgboerderij Ora et Labora. Sprekers waren onder andere de voorzitter van de dorpsraad Gerrit Verharen, wethouder Velthoven en de voorzitter van de Brabantse Milieu Federatie de heer Verdaasdonk. Door de laatste werd een eerste druk van een projectboekje gepresenteerd. Het boekje schets een overzicht van een tiental projecten die op stapel staan om het historisch besef van het gebied opnieuw onder de aandacht te brengen en beschrijft de geschiedenis vanaf de dertiende eeuw tot 1795. Bij de grenspaal vindt men ook een op historische gronden gemaakte platte grond met tekst en uitleg over het vroegere gebied tussen Holland en Brabant.

Bekijk fotoalbum (Marga)

Bekijk fotoalbum(Piet)

mfcenschede‘Dongense droom’ won toch nog de tweede prijs in Enschede 
Dongen, Enschede, 21 juni 2010 . Het mag dan niet meer zo zijn dat het Multi Functioneel Centrum er in Dongen niet meer komt zoals het eens de bedoeling was, In Enschede leeft het project wél. Sterker nog: het fictieve ontwerp van het Dongense MFC dat als afstudeerproject diende voor vijf studenten aan de Saxion Hogescholen te Enschede werd daar tentoongesteld. Afgelopen 18 juni studeerden de vijf bouwkunde studenten af aan de Saxion Hogescholen te Enschede. Het onderwerp was het Multi Functionele Centrum in Dongen waarvan vorige week bekend werd dat dat er niet meer komt. Hierbij is van architect AtelierPRO een schetsontwerp gekregen, die de tweede prijs won bij de architectenselectie. De opdracht was van deze visie een volledig (fictief) uitvoeringsgereed project te maken. Binnen de visie van de architect hebben de studenten de vrijheid genomen om verwijzingen naar Dongen mee te nemen, met name naar de gesloopte St. Josephkerk. Hierbij is te denken aan het rozetraam herstellen en plaatsen, het metselwerkverband van de kerk en een grote afbeelding van de kerk op de grote ‘creatieve doos’ in het hart van de foyer.

100620DeHoogtvpStichting in oprichting Kunst en CultuurCentrum de Hoogt heeft tijdens een informatieavond zijn plannen toegelicht. In de visie van de bestuursleden wordt het terrein van de Hoogt, de voormalige Aerofabriek, een gebouwencomplex. Dat zou onder meer een theater/muziekpodium, expositieruimtes, een speelparadijs en derde partijen kunnen herbergen. In een persbericht van afgelopen dinsdag liet het college van B & W weten het sociaal-culturele centrum in de driehoek Hoge Ham/St. Josephstraat/Tramstraat te plaatsen.

bekijk fotoalbum

hiddinkolympiaDongen 9 juni 2010. Het 50–jarig bestaan van Olympia’60 kreeg een hoogtepunt: Guus Hiddink in Dongen. Café De Gouden Leeuw was na het drukke en bruisende weekend dat Dongen meemaakte ook maandag toneel van grote euforie. Niemand minder dan de grote voetbaltrainer Guus Hiddink bracht een bezoek aan het 50 jarige Olympia ’60. Strikt persoonlijk waren de uitnodigingen deze avond voor wie Guus mocht zien. Toch was het heel druk in de Gouden Leeuw én gezellig, getuige de foto’s die Jan Stads van Pix4Profs maakte

(c) LET OP : 
DEZE FOTO'S MOGEN ZONDER TOESTEMMING VAN DE MAKER NIET GEDOWNLOAD WORDEN

Bekijk fotoalbum

 

 

juniweekendHet weekend van 5 en 6 juni 2010 bruistte in ons dorp. Er was vanalles te doen. 
Een greep : Het Oranjepleinfestijn, eetthemadag bij de Ijzertijdboerderij, Dongen Draaide Door in het Vredeoordpark en in de Cammeleur was er Goud in het Nederlands. Ook was er een uniek orgelconcert in de Laurentiuskerk, een cd- platen en boekenmarkt op het Europaplein en nog veel meer.

Bekijk fotoalbum

 

 

100605 dongendraaitdoor vpOp de zonnigste en warmste dag tot dan toe in 2010 kreeg Dongen haar eerste echte openlucht popfestival voorgeschoteld, midden in het centrum van Dongen in het park van villa Vredeoord. Optredens van Dishking, Get-Stas, Boris, Julian Sass en T-Spoon + een aantal DJ's.

bekijk fotoalbum

 

 

beljaart2Jan Stads van het fotobureau Pix4Profs maakte een prachtige fotoreportage van fase 2 van de Beljaart en voor fase 1 
Stand: juni 2010

LET OP DE FOTO'S VAN DIT ALBUM MOGEN NIET ZONDER TOESTEMMING VAN DE MAKER WORDEN GEPUPLICEERD EN GEDOWNLOAD.

(c) Jan Stads /pix4profs

Bekijk fotoalbum

 

 

oraetlaboraIn juni 2010 was er een open dag in zorgboerderij Ora et Labora in 's Gravenmoer.

bekijk fotoalbum

 

 

 

vaartweekendDongen Vaart, 13 juni 2010. Het Vaarts Weekend was weer grandioos dit jaar.
Ondanks de buitentemperatuur was het feest in een winterse sfeer gehouden.
De zaterdag was voor de kinderen en  de zondag waren de 17 verschillende Vaartse groepen present voor de spelletjes. Ook de avond tevoren was het bere-gezellig!

Bekijk fotoalbum

 

 

jopKanaaldijk Noord verrijkt met een ontmoetingsplaats voor Dongense jongeren

Dongen, 31 mei 2010. Weinig jongeren en veel persbelangstelling. Een spectaculaire opening van de eerste Dongense JOP: een doos vol bussen graffitiverf en voor genoeg mensen frisdrank onder de dop. Ziehier de ingrediënten voor een bijzondere gebeurtenis vanavond aan de Kanaaldijk Noord. Wethouder René Roovers was verheugd deze eerste Jongeren Ontmoetingsplaats in Dongen te mogen openen.

Bekijk fotoalbum

 

 

100529ZSJubileumvpFijne motregen druipt neer op vijfhonderd aanwezigen. Ook op twee mensen op het podium van het Wilhelminaplein, Irma en Rolf. Voor het losbarsten van de reünie wordt het jubileumboek gepresenteerd. Vijftig jaar geleden startte de Dongense Jeugdraad met de Zomerspelen.
“Het zomerspelenlied hoort erbij!” roept Rolf Rombouts, de huidige voorzitter. “Verrassing!” roept iemand uit het publiek terug. Drie componisten en tekstschrijvers van het lied treden aan, waaronder André Vonk en Bart Kerkhof. “Dit is op de boot richting Engeland verzonnen”. Na het lied komt een keur aan figuren achter de voorkant van het boek vandaan. Als eerste de Bleekscheet, die in 1994 kleuters onzichtbaar kon maken. Gandalf uit 1992 die “geen watje is, ondanks wat de kinderen riepen”. Andere personages zijn Pippi Langkous, dokter de Wit, Bijatrix en Herr Dokter. De oudste is Geelbaard uit 1989.

bekijk fotoalbum  (Marga)

willemenHet werk is afgelopen week vakkundig uit het voorzetraam op haar slaapkamer gehaald door vertrouwde mensen die zeker van plan zijn om de wens van mevrouw Krol te eerbiedigen.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

vvdongenbeker2010Dongen, 22 mei 2010, 16.30 uur. Al in de 16de minuut scoorde Sander De Bont het eerste doelpunt voor vv Dongen en tien minuten voor het einde van de wedstrijd ging Vlissingen in de fout door het maken van handsbal. De toegekende strafschop werd benut door door Fatih Kamaci. Vlissingen slaagde er dus niet in om de felbegeerde districtbeker mee naar Zeeland te nemen.Vlissingen slaagde er dus niet in om de felbegeerde districtbeker mee naar Zeeland te nemen.

 

Bekijk fotoalbum

 

 

dongenvaartjeuZware nederlaag voor collegeteam .

Dongen - Vaart, 21 mei 2010. Dongen – Vaart staat dan wel niet officieel aangegeven met een blauwe naamplaatbord, veel van wat uit deze Dongense kern komt staat voor gezelligheid en saamhorigheid. Ook de belangrijke Jeu de Boules - wedstrijd van vrijdagmorgen stond in dat teken. Op uitnodiging van de jeu de boulesvereniging ‘De Ontspanning‘ kwamen twee leden van het Dongense college van B&W een ontspannend spelletje spelen op een baan bij sportcomplex ‘De Gaasjes‘. Ondanks het volgens Joop van Velthoven ‘tot heden geheim gebleven verblijf in een Zwitsers trainingskamp’ verloor de combinatie Dilven / v Velthoven van het toch meer geoefend spelende team Goos / Bakx met de sprekende uitslag van 9 – 13. Dat besturen en ontspannen toch raakvlakken hebben bleek heel duidelijk tijdens het spel maar ook bij het vooral gezellige en informele koffiedrinken met elkaar. De club in Dogen –Vaart is in korte tijd uitgegroeid van acht naar achttien spelers.

Bekijk fotoalbum

100519Dongen, 19 mei 2010. De verkeersproef werd door tien kinderen in Dongen foutloos afgelegd. “Jullie zijn de béste van de klas“ zei wethouder René Roovers. Daarna kregen alle kinderen een échte oorkonde van de VVN, een cadeaubon en een lekker stuk taart.Iedereen ging op de foto. De vooral mamma’s die bij deze belangrijke gebeurtenis er bij waren hadden een camera bij zich. 

 

 

Bekiijk fotoalbum

 

 

 

syeunblazen16 geslaagden ontvangen hun diploma 
Seizoensafsluiting bij jubilerend Musis Sacrum

Op 15 juli sloot muziekvereniging Musis Sacrum het muzikale seizoen 2010 op traditionele wijze af. Het jubileumjaar (170-jarig bestaan) duurt nog tot het eind van dit kalenderjaar, maar het muziekseizoen zit er op. Het ‘Steenblazen’ stond als passende afsluiting op de agenda. Alle muzikanten binnen de vereniging geven dan met het orkest waarbij men ingedeeld zit een kort optreden. De geslaagden ontvingen hun HaFaBra-diploma en enkele vrijwilligers werden op deze avond in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan de vereniging. Ook dit jaar sloten alle aanwezige muzikanten gezamenlijk deze bijeenkomst muzikaal af. Zeer bijzonder om dat te kunnen aanschouwen. Aansluitend werd er onder het genot van een hapje en drankje alvast vooruit gekeken op de komende zomervakantie. Gelukkig waren de weergoden Musis Sacrum ook dit jaar goed gezind en kon deze slotactiviteit buiten plaatsvinden.

bekijk fotoalbum

100514 looierscupVoetbaltoernooi om de Looierscup DVVC feestelijk geopend 
Dongen, 14 mei 2010. Ook dit jaar organiseerde de Dongense voetbalverenging DVVC het internationale voetbaltoernooi, waarbij weer fel gestreden gaat worden om de Looierscup. In 2006 startte de vereniging met de organisatie ervan. Een hoogstandje, omdat voor de vele jeugdige deelnemers uit Frankrijk, België, Duitsland en ons eigen land verblijfgezinnen moeten worden geregeld.

Bekijk fotoalbum

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen)

gala-avondCasinoavond en Stijlavond aan het Cambreur met glitter en glamour 
Dongen, 12 en 13 mei 2010. Ook dit jaar straalden de dames het mooiste, maar ook hun begeleiders en medescholieren van het mannelijk geslacht mochten er weer zijn. Zo ook de vervoermiddelen waarin ze aan kwamen rijden bij het Cambreurcollege aan de Mgr. Schaepmanlaan. Dinsdag presenteerden de VMBO-leerlingen zich voor een talrijk publiek en woensdag was de beurt aan de havo /vwo- examenkandidaten om de rode loper te betreden.

Bekijk fotoalbum

brandkvrDongen, 6 mei 2010. In de ( verlengde) Kardianaal van Rossumstraat is op de vroege donderdagochtend een woonhuis uitgebrand .Tegen 05.00 uur kreeg de brandweer een eerste melding. Drie blusgroepen en ander groot materieel werd direct ingezet . Later werd nog een hoogwerker uit Tilburg ingeschakeld .De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat gehele vrijstaande huis binnen is uitgebrand .Voor zover nu bekend is er geen persoonlijk letsel . Over de oorzaak is geen nieuws naar buiten gekomen.

Bekijk fotoalbum

bevrijdingsvuurOnder grote belangstelling kwamen op 5 mei 2010 dertien lopers vanuit Wageningen samen met het Nationale bevrijdingsvuur s- Gravenmoer binnen. Burgemeester Simone Dirven -van Aalst nam het vuur van de vrijheid in ontvangst en onstak het als een ware atlete voor het voormalige gemeentehuis van het mooiste dorp van Nederland.

Foto's : Piet Eelants en Ad Hessels.

 

Bekijk fotoalbum

100504 dodenherdenking  vpOp 4 mei was er voor de 65e keer de dodenherdenking in Dongen en in 's Gravenmoer. Er werden speeches gehouden en kransleggingen verricht.

bekijk album

 

 

 

tractorDongen, 2 mei 2010. Het was bij het krieken van de dag al dat buienradar goed in de gaten werd gehouden maar toch: vanaf 11 uur konden boeren en buitenlui zich aanmelden voor de 25ste tractor -behendigheidswedstrijden in Klein Dongen. “Weer of geen weer; de wedstrijd gaat altijd gewoon door, want boeren kunnen dit alleen op zondag doen omdat er door de week gewoon gewerkt moet worden met de tractoren“, aldus een van de organisatoren Piet Dankers. “Vroeger werd deze traditionele wedstrijd op Koninginnedag gehouden, maar een zondag rond die dag is geschikter voor de meeste boeren“, volgens de heer Dankers 
Dat het juist voor deze tak van sport mag regenen is evident of niet natuurlijk. Het maakt het geheel nog glibberiger en sensationeler dan dat dat met zonnig weer zou zijn. Menig tractorbestuurder meldde zich dan ook dit jaar weer spontaan aan. Maar om even voor drie uur werd de wedstrijd toch afgeblazen om ondermeer veiligheidsredenen. Drie groepen hadden toen twee of drie van de zes uitgezette spellen afgewerkt. In het programma was ook rekening gehouden met een demonstratie van de Dongense brandweer. Saillant detail hierbij is het feit dat de brandweer geen wagen kon sturen in verband met de weersomstandigheden en ‘het gevaar van bos en heidebrand’.

Bekijk fotoalbum

politiepostHet bestuur van Dongen, de raad en de landelijke politiek deden nog een poging om de politiepost voor Dongen te behouden.
TEVERGEEFS. Foto's: Rinus Krijnen

Bekijk fotoalbum

 

 

roparunHet Pinksterweekend 2010 werd, onder zomerse omstandigheden, door maar liefst 275 teams de tot ieders verbeelding sprekende RoPaRun gelopen. De langste estafetteloop ter wereld waarbij per team maximaal acht lopers in een nonstop-estafette van Parijs naar Rotterdam lopen, een afstand van 521 kilometer. Al jarenlang doet Team 77 Midden Brabant mee onder de bezielende leiding van teamcaptain Jos Schellekens. Hoofddoel van de loop is om per team zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankerpatiënten en hen "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". In de afgelopen achttien jaar is er via de RoPaRun al ruim 33 miljoen euro binnengekomen.

Bekijk fotoalbum

Het Roparun Team Gemeente Dongen – team 141 – heeft tijdens het afgelopen Pinksterweekend succesvol deelgenomen aan de Roparun 2010. Tweede Pinkerstdag precies om 14.05.37 uur zijn we gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam en hadden we de 530 kilometer afgelegd. Zaterdagavond om 20.51.00 uur zijn we gestart op het vliegveld Le Bourget in Parijs. Een gemiddelde snelheid van 12.67 kilometer, iets meer dan we gepland en vooraf opgegeven hadden. Met name door de goede voorbereiding maar zeker niet in de laatste plaats door de tomeloze inzet en het enthousiasme van onze teamleden is het weer een grootse happening geworden. Dit geldt voor iedereen, de lopers, de fietsers, de masseurs, de chauffeurs (inclusief de chauffeur van de bus en zijn helper) en de logistieke ploeg. Samen vormden we een team, waarin iedereen zijn eigen rol en taak had die op voortreffelijke wijze en vooral in belang van het team in ingevuld. Dit afgezet tegen het goede doel waar het natuurlijk allemaal om gaat. Door Jan Verschuren. 

Bekijk fotoalbum

verrassendDongen 24 mei 2010. Ook dit jaar was het zonovergoten. Het vijfde 'Verrassend Dongen 'was weer een succes. Velen uit en buiten Dongen kwamen af op de diverse mogelijkheden te recreeren in ons dorp.

OmroepDongen en Dongenhomespot.nl waren weer SAMEN aanwezig en maakten verslag en foto's,

In dit album foto's van Rinus Krijnen, Ad Hessels en Piet Eelants

Bekijk fotoalbum

100430 koninginnedag vpRondom het park van Villa Vredeoord werd koninginnedag gevierd in Dongen. Door het matige weer wat schoorvoetend op gang, werd het later in de middag nog lekker druk. De bezoekers konden genieten van muziek de vrijmarkt en de terrasjes.

bekijk album (Marga)

bekijk album (Rinus)

oranjefeestgravenmoerDongen, 30 april 2010. Terwijl het in Middelburg ondanks de matige temperaturen met het uur opklaarde tijdens het bezoek van Hare Majesteit verplaatste het regengebied zich langzaam maar zeker naar Dongense streken. Kinderen op de vrijmarkt moesten hun waar onder zeiltjes en paraplu;s aan de man brengen. Maar bewapenende hiervoor is een kunst die veel beoefend wordt in Nederland. Gezelligheid moet je zelf maken en dan maar zónder uitbundig oranje zonnetje. Soms deed die zon haar best om door het hardnekkige wolkenveld te komen met hier en daar een beetje resultaat: Veel Dongense kinderen, ouderen en notabelen waagden het toch om zich in de feestelijkheden te storten maar de zeilen en andere regenwerend materiaal werd toch maar bij de hand gehouden. De politie in ons dorp had naar verluidt een niet al te drukke dag en zonder noemenswaardige incidenten kon ze de situatie goed aan.

Bekijk fotoalbum

vonkAd Vonk is een duizendpoot en een actieve man binnen het Dongens Mannenkoor.Voor al zijn verdiensten tot nu toe kreeg hij uit handen van burgemeester Dirven-van Aalst de gemeentelijke oorkonde! DE FOTO'S ZIJN VAN MARGA SPIL (OmroepDongen.nl)

Bekijk fotoalbum

 

 

 

lintjesregenNIEUWE LEDEN IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU
C.W.J. Breugelmans 
A.J.H. Pijnenburg
J.M. Jochems-van Aert
A.J.P. Verhees-van den Ouweland
G.J.M. van den Dries 
A.T. de Roon

Het heeft Hare Majesteit behaagd ….

Dongen, 29 april 2010. Vandaag werden voor Dongen traditiegetrouw, plaatsgenoten thuis of op het werk verrast in het kader van de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst deed met haar gezelschap van haar wethouders een zestal adressen aan in ons dorp. Met dit gezelschap met in het kielzog de plaatselijke en regionale pers werd een feestelijke route gereden via de Cammeleur, De Leest, de Modestusstraat, Gaudistraat en via de Mgr. Ariënsstraat naar het Dongha Museum. In deze volgorde werden de dit jaar zes decorandussen blij verrast met hun verdiende onderscheiding. Allen werden verheven tot Lid in de Orde van Oranje Nassau .

Foto's : Piet Eelants en Jan Stads

Bekijk fotoalbum

zweedsDongense oranjenach(t) 2010  met een Zweeds tintje.De foto's zijn genomen door Jan Stads van Pix4Profs

Bekijk fotoalbum

 

 

 

biezenkringvoorleesDongen, 29 april 2010. Vandaag , één dag voor Koninginnedag was het voorleesmiddag op de basisschool De Biezenkring . Lezen is leuk ! Dat was de bedoeling van deze middag en dat er daarnaast nog veel geleerd werd, zoals een actieve (en dus goede) luisterhouding, woordenschatuitbreiding en hoe je mooi kunt voorlezen…… dat is mooi meegenomen.

Bekijk fotoalbum

 

 

sponsorloopachterbergDongen, 26 april 2010. De sponsorloop die op 18 maart gehouden werd door RK basisschool Achterberg is een groot succes geweest. Via de foto’s kan iedereen meetellen dat het opgehaalde bedrag héél groot is………… Alle kinderen kunnen nu nóg eens kijken naar de spannende optelsom die het uiteindelijke bedrag opleverde!

EURO 10.500,-

Tel maar mee na- ook de papa's en de mama's - en zie ook wie per groep de meeste sponsors bij elkaar kreeg en wie daar 'kampioen' in werd!

Bekijk fotoalbum

100424hobbyexpovpDongen, 24 april 2010. Stichting Hobby-Expo Dongen organiseerde een grote hobbyexpo in Dongen op zaterdag 24 en zondag 25 april in de Salamander. De Stichting streefde er naar een deelname van 75 hobbyisten en 40 verschillende hobby’s te bereiken. Gelukt! 
Zie de foto's van de opening en een aantal Dongense 'kunstwerken'.

De foto's zijn van Piet Eelants en Marga Spil

bekijk fotoalbum (Piet)

Bekijk fotoalbum (Marga)

brendersDongen, 22 april 2010. Autoschadebedrijf Brenders aan De Leest op industrieterrein Tichelrijt is vannacht totaal in de as gelegd. Om even voor middernacht dinsdagavond rukte de brandweer na een alarmsignaal met groot materieel uit. Het clustercorps Dongen,Waalwijk, Loon op Zand was binnen korte tijd aanwezig met ruim 60 brandweerlieden, assistentie en vier bluswagens. Er was ook een hoogwerker en een aantal containerwagens aanwezig om het vuur onder bedwang te brengen.

Op de eerste twee foto's rust copyright  ( Pix4Profs)

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bekijk fotoalbum

claassenOp 19 april  2010 werd Kees Claassen uit Klein-Dongen, tachtig jaar. Zijn trouwe viervoeter Ino is begin dit jaar twintig geworden. Samen zijn ze dus honderd jaar. Een zeer heugelijk feit, want Kees is met zijn paard Ino nog steeds heel actief. P R O F I C A T !

Bekijk fotoalbum

 

 

jaarmarkt2010Op een zonnige zondag was het in Dongen in april 2010 de traditionele jaarmarkt met schuifelende mensen langs kramen.

Bekijk fotoalbum

De jaarmarkt was weer als vanouds. De weergoden hielpen mee, waardoor het gezellig druk werkt. De ingrediënten waren traditioneel: muziek, vooral aanbod van kleren, schoenen en zonnebrillen en voor de inwendige mens gefrituurde snacks en drankjes op de vele tijdelijke terassen.

bekijk fotoalbum

100417diawedstrijdvpGymnastiekvereniging DIA hield op zaterdag 19 april haar jaarlijkse onderlinge wedstrijd in sporthal de Salamander. Na maanden van voorbereiding turnden 100 meisjes en 1 jongen hun vier oefeningen in de sporthal. Dit alles onder de keurende blikken van de deskundige jury en de in grote getale meegekomen toeschouwers.

bekijk album 1

bekijk album 2

vlinderboomDongen, 14 april 2010. Speelplaats van basisschool de Vlinderboom werd opgeknapt.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

college

Dongen, 10 april 2010. Op 10 april werd op een theatrale wijze het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Dongen 2010-2014 gepresenteerd door Chris Rutten, formateur van dit bijzondere college. Terug van weggeweest is Ad van Beek (VVD) als wethouder, naast Joop van Velthoven (CDA). Nieuwelingen zijn Bas Evegaars (DP) en René Roovers (SP). Het college beloofde heel actief de inwoners op te zoeken. "Wij gaan zelf van het kastje naar de muur".

Trotse mensen sommigen zelfs in het ’goei pak’. Vreedzaam naast elkaar en hoopvolle woorden van de nieuwe wethouders vanmorgen op het Looiersplein . “Als dit beeld van openheid in de zittingsperiode van het nieuwe college standaard wordt is dat in ieder geval hoopvol. “merkte een geïnteresseerde Dongenaar op bij het zien van het gebeuren in het centrum van ons dorp. Cris Rutten – die eens waarnemend burgemeester van Dongen was- is de architect van dit voor dongen toch uniek gezelschap .VVD ,SP ,DP en CDA zijn volgens Rutten goed in staat om het vier jaar vol te houden om samen het bestuur van de gemeente te vormen .Typisch daarbij is dat de nu aan de macht komende partijen in de vorige collegeperiode het grootste deel van de oppositie vormden.

Het nieuwe Dongense college werd op zaterdag 10 april 2010 op het Looiersplein voorgesteld aan de Dongense gemeenschap.

V.l.n.r. Ad van Beek, Bas Evegaars, formateur Rutten, René Roovers en Joop van Velthoven.

Bekijk fotoalbum (Jan)

Bekijk fotoalbum (Rinus)

Bekijk fotoalbum 1, Bekijk fotoalbum 2(Piet)

100414Survivalrunvp

Dongen 29 maart 2010. Roparun Team Gemeente Dongen heeft een eigen website: www.rtgd.nl. Hier vindt u het laatste nieuws en informatie over de leden van ons team, de opzet van de estafetteloop en het verloop van de sponsorwerving. Als u vragen heeft kunt u het contactformulier invullen. 

 

 

(Foto's Kees Willemse)

bekijk fotoalbum 1, bekijk fotoalbum 2

 

 

hespelbrandDongen, 6 april 2010 . Café restaurant en clubhuis van de golfclub ‘de Vossenhole’ Den Hespel is in de in de nacht van maandag op dinsdag zo goed als uitgebrand . De brand werd naar verluidt door een werknemer ontdekt die daardoor ook gewond raakte .

Bekijk fotoalbum

 

 

 

anspachverkeerDongen, 28 maart 2010. Impressie van de lente in Dongen.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

boomfeestdagDongen, 17 maart 2010. Leerlingen van groep 7 van basisschool De Vlinderboom en de J.J. Anspachschool hebben woensdag gezamenlijk – en een beetje geholpen door wethouder Ad Stoop – een 20tal moeraseiken geplant langs de Beljaartlaan in de nieuwbouwwijk De Beljaart. Een zacht en welkom lentezonnetje maakte het stoere werk nóg leuker als dat de kinderen dat al vonden bij het luisteren naar de woorden van een kenner van de natuur bij uitstek Crist Grootzwagers. Hij is voorzitter van natuurvereniging ‘Ken en Geniet’. Hij vond het bomen planten fantastisch, maar eigenlijk vindt de heer Grootzwagers de ruige natuur nóg leuker. “Het is goed dat zowel de wethouder als iemand van ‘Ken en Geniet’ hier aanwezig zijn“ volgens de natuurkenner, “…de gemeente wil alles op een rijtje en dat gebeurt nu met de geplante bomen: keurig in een rijtje langs de weg en wij willen het allemaal juist niet op een rijtje; de natuur moet haar gang kunnen gaan“. De vereniging 'Ken en Geniet' wordt op haar wenken bediend. Wethouder Stoop zei erg blij te zijn dat een groot gebied tussen Klein Dongen en De Beljaart straks aan de natuur wordt terug gegeven. Er komen plassen en kleine heuveltjes en er is van alles te doen, compleet met speelattributen voor de Dongense jeugd. “Spelen zoals het vroeger normaal was” volgens wethouder Ad Stoop. Er werd flink aangepakt door de met schoppen en door de grote ‘Dongense’ frisdrankindustrie uitgereikte t -shirtjes uitgedoste schooljeugd. Binnen het uur waren de kuilen rond de bomen keurig dichtgemaakt en aangestampt. Dankzij ook deskundige hulp van een tuinbedrijf.

Bekijk fotoalbum

100313DonghaVanGagenIn het voorjaar van 2010 is er een tentoonstelling van etser Han Van Hagen in het Dongha Museum te zien. Van Hagen etst voornamelijk dierenfiguren. Bij de voorbereidingen in Dongen werd hij getroffen door de schoonheid van de ruïnekerk in de Kerkstraat en besloot hier een ets van te maken. In samenwerking met heemkundige Ranko Hamelinck en conservator Nancy Schellekens is er een boekje over ruïnes verschenen, ingeleid door Midas Dekkers, die de vergankelijkheid van dieren en mensen met de ruïne vergelijkt.

In dit fotoalbum de indruk van de openingshandelingen in de oude kerk aan de Kerkstraat met inleidende woorden van Cees Breugelmans (directeur/voorzitter Dongha museum, Oliver Klik, verbonden aan het Rijksprentenkabinet in Amsterdam en Midas Dekkers. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Simone Dirven door het in ontvangst nemen van een ets van de hand van van Hagen, van de ruïnekerk in Dongen.

Bekijk fotoalbum

100318Sprookjesboom de MusicalVPEr is een vreemde in het Sprookjesbos. Wil je weten wie? Kom vanaf 13 maart 2010 naar Sprookjesboom de Musical in Theater de Efteling. Een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, Assepoester, Wolf, Draak, Heks en alle andere Sprookjesbosbewoners. Ga zitten op het puntje van je stoel en beleef mee...

bekijk fotoalbum

 

 

 

100223SportgalaVPDongen, 23 februari 2010. In een afgeladen hal van het gemeentehuis werd met spanning afgewacht wie dit jaar sportman, sportvrouw en sportteam van het jaar zou worden. Zowel bij de senioren als bij de junioren werden de genomineerden gehuldigd voor hun sportieve prestatie in het afgelopen jaar. Met bloemen en een oorkonde werden de uitverkorenen door wethouder van sport Piet Panis geëerd en ontvingen zij van de vele aanwezigen een daverend en een verdiend applaus. Sportman van het jaar bij de junioren werd de atleet in ondermeer sporttak meerkamp Lekan Dalenberg. Eline Vreijsen werd als ponyrijdster sportvrouw bij de junioren en team van het jaar in deze categorie werd Handbalvereniging Dongen met het team JBJ1. De verkiezing bij de senioren was niet minder spannend. Hier werd de sportschieter Rien Faro uitverkoren als sportman van het jaar. Nadine Broersen die op het gebied van atletiek nationaal en internationaal veel heeft bereikt werd de Dongense sportvrouw en het team Rob van Tiel en Sandra van der Borght van TC BasDongen sleepte het predikaat sportteam van het jaar in de wacht. Zij beoefenen een voor Nederland niet zo bekende sport van Beach Tennis.

bekijk fotoalbum (Marga)

bekijk fotoalbum (Foto's: Kees Willemse en Piet Eelants)

100204 Politiek Cafe BNDeStemVPOp 4 februari 2010 organiseerde BN De Stem een Politiek Café, waarbij twee stellingen werden  voorgelegd aan de zes lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Klik hier voor het fotoalbum.

 

 

 

verkiesbaar19 januari 2010. Informatie, gegeven door de partijen mag gewoon gekleurd zijn; het is aan de kiezer om dat eventueel in zwart-wit te vertalen. Kiezen is vrijheid en een recht en die vrijheid en dat recht zou elke kiesgerechtigde. In ons dorp moeten nemen Burgemeester Dirven van Aalst nam vandaag de officiële kandidatenlijsten in ontvangst. “Met uw stem kunt u invloed uitoefenen op de samenstelling van de gemeenteraad en dus op de lokale politiek. U heeft het letterlijk voor het zeggen wie de nieuwe bestuurders van de gemeente Dongen worden.” Aldus mevrouw Dirven op de speciale verkiezingswebsite van de gemeente. Op donderdag 4 februari vindt er in de centrale hal van het gemeentehuis een lijsttrekkersdebat plaats. Het wordt georganiseerd door BN/De Stem en de gemeente en begint om 20 uur.(tekst -en fotobijdrage: Marga Spil)

Bekijk fotoalbum

 

 

 

100111biezenkring30 vpDertig jaar geleden startte openbare basisschool de Biezenkring in de nieuwbouwwijk de Biezen. Het jubileum wordt deze maand gevierd met verschillende activiteiten. Kick-off was een ballonnenwedstrijd. Verder gaan alle kinderen taarten bakken en eten en play-backen. Op dinsdag is er een heuse recordpoging. De leerlingen proberen samen de langste slinger ter Bekijk Albumwereld te maken. In de laatste week gaan de kinderen dansen door de tijd.

Taarten  Bekijk Album

Slinger Bekijk Album

Playbackshow Bekijk Album

 

nieuwjaarsreceptie2010Uitreiking van vrijwilligersprijzen wederom hoogtepunt.

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente gezellig druk .

Dongen, 4 januari 2010. Ondanks de hier en daar nog wat gladde binnenweggetjes in ons dorp zijn maandagavond weer heel wat Dongenaren in het gemeentehuis samengekomen om elkaar het beste toe te wensen bij de start van het nieuwe jaar. In een gezellig en spontaan samenzijn werd ook de jaarfilm vertoond over het belangrijke kleine en grote nieuws in 2009 van Dongen, s- Gravenmoer ,Klein- Dongen en Dongen- Vaart. Prima vakwerk van Hans Zimniak.Traditiegetrouw waren ook bijna alle gemeenteraadsleden, de drie wethouders en ambtenaren aanwezig. Burgemeester Simone Dirven–van Aalst mocht behalve veel dorpsgenoten ook de ereburger van onze gemeente, de heer Du Fosse begroeten. Oud–burgemeester Dosker en de heer de Geus, ook ereburgers van Dongen, waren door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig. In haar nieuwjaarstoespraak zei de burgemeester onder andere: “De eerste voetstappen in 2010 zijn al gezet en waarschijnlijk heeft u goede voornemens uitgesproken. Niet meer roken, minder eten en drinken en meer sporten, u kent ze wel! Maar zou het geen mooi voornemen zijn om het komend jaar meer tijd te maken voor de banden met onze families, vrienden, buren, voor onze medemens, voor menselijke contacten”.

Bekijk fotoalbum Foto's : Kees Willemse en Piet Eelants

duckersparadeDe Duckersparade  2010 in Dongen was gezellig, warm en tromboneachtig leutig .De foto's in dit album zijn van Jan Stads/Pix4Profs

Bekijk fotoalbum