Fotoalbums 2012

30Dongen, 30 december 2012. Ook dit jaar is er voor voetballende meisjes en jongens van Dongen, 's Gravenmoer, Klein-Dongen en Dongen-Vaart het zogenoemde DDOO-toernooi in de Salamander geweest. Het 19de op rij en ook deze keer weer geen gebrek aan sponsoren en vrijwilligers. Er werd op 24,27,28,29 en 30 december gevoetbald in de Salamander. Alle kampioenen van het 19de DDOO voetbaltoernooi werden door de Dongense fotograaf Henk Barmentlo op de foto gezet. Kijk naar de vrolijke en triomfantelijke gezichtjes van deze Dongense topsporters in spe....

Bekijk fotoalbum

29Dongen, 21 december 2012. In dit album een foto-impressie van de jaarlijkse bijeenkomst van de vrijwilligersdag van de SWOD.De foto's zijn van Hans driesen. Dit jaar ook weer een huldigingsmoment. Volgens het Weekblad voor Dongen viel de eer te beurt aan J. den Boer, J. van Elven, S. Goos, M. Laurijssen, T. Nollen, L.Commandeur, E. en K. Kenter, N. Jansen, M. Uytendenhaage, M Rijnders., R.v d Heuvel, L. Verbunt en C. Looman. Wethouder Starmans hield een klein woordje waarin ze zei blij te zijn met de vele Dongense vrijwilligers. Maar in deze tijden is het helaas onvermijdelijk dat ook de SWOD subsidie moet inleveren.

Bekijk fotoalbum

28Dongen, 15 december 2012. Zelfs de soms fikse buien tijdens de jaarlijkse en dus traditionele kerstmarkt in Dongen kon duizenden Dongenaren niet weerhouden gezellig staan te luisteren naar een koor of een muziekgezelschap die her en der tussen de fraai aangeklede en gezellig verlichte kraampjes hun best stonden te doen en succes oogsten. Gezellig, dat is het woord dat je veel hoorde. Afwisseling ook. Volgens velen eigenlijk een van de gezelligste kerstmarkten uit de nu al lange reeks. De marktkramen werden bemand door particulieren, verenigingen en goede doelen die hun artikelen aan het publiek proberen te verkopen. De kramen stonden in de Hoge Ham en op het Looiersplein. Dongen Promotion stelde deze kramen gratis beschikbaar voor inwoners of verenigingen uit Dongen.

Bekijk fotoalbum

nultotnuDongen, 15 december 2012. Op zaterdagmiddag 15 december werd de expositie “Van Nul tot Nu” geopend en daarmee het slotstuk van Museum de Looierij in Dongen. De voorstelling bestaat uit tien staties van de oorsprong van Dongen tot en met het huidige verenigingsleven.

Een trotse voorzitter, Cees Breugelmans, leidde de opening in met een overzicht van de afgelopen 4 jaar: van idee tot nu. Vele bedrijven, personen en instellingen zijn verantwoordelijk dat het museum nu zover. Het heeft veel kruim gekost. Het laatste deel, het heemkundige deel was lastig te vatten. Een museum moet de balans zien te vinden tussen informatie en het opnamevermogen van de bezoekers. Dat was soms een strijd. Vormgeefster Daniëlle v.d. Waard heeft de expositie vormgegeven net zoals ze dat van de expositie van de leerroute heeft gedaan.

Nieuw is de educatieve lijn van de Looierij. Het illustratiefiguur Kwiert wordt de “Pardoes” van de Looierij en is de hoofdfiguur in het lesmateriaal dat is vormgegeven door Anna van Helsdingen. Ook deze lijn werd gepresenteerd tijdens de expositie-opening.

De expositie “van nul tot nu” is inhoudelijk tot stand gekomen met inzet van 7 heemkundige Dongenaren onder leiding van Ranko Hamelinck. Natuurlijk zijn er dingen vergeten of overgeslagen, maar in essentie staat de Dongense geschiedenis er.
Cees bedankte iedereen en zei trots te zijn voorzitter te kunnen zijn van een museum dat qua kwaliteit en maatvoering beter zou passen in een grote plaats. De inzet van vrijwel alleen vrijwilligers is soms frustrerend, maar met flink wat doorzettingsvermogen is dit er dan toch uitgekomen.

Na de inleiding door voorzitter  Breugelmans volgde de opening van de tentoonstelling “Van nul tot nu” door Ranko Hamelinck. Ranko vertelde in het kort de bedoeling van de onderdelen van de tentoonstelling ondersteund met enkele dia’s. Daarna gingen de genodigden naar de tentoonselling. De reacties van de genodigden waren erg positief.  

Bekijk fotoalbum

DonegICE 2012Dongen, 14 december 2012. Dongen ICE 2012 / 2013

 

Bekijk fotoalbum

 

 

 

121111 vp200Dieren, spiritualiteit en fantasy rondom deze thema’s komen tot elkaar bij de expositie “Engelen en Wolven”, die op 11 november om 13:00 door galeriehoudster en kunstenares Conny Mahieu van Galerie Levens-Kunst werd geopend. Bij de opening was het gezellig druk. De muzikale openingshandeling was een gezamenlijk geroffel op sjamanistische trommels.Conny is zelf één van de kunstenaressen die exposeert. Ze toont een aantal beelden van krachtdieren, zoals een adelaar. De Amsterdamse Loes Raymakers die binnen het thema “Engelen en Wolven”, voornamelijk acrylverfschilderijen heeft aangeleverd las ook na de openingshandeling nog een stuk voor over haar inspiratie. Verder zijn er een aantal engelachtige beelden en huisaltaartjes van Ria Beekers tentoongesteld. Miek Asselman past met haar Doggy-Elfen, honden met elfenvleugels, kleurig geschilderd op o.a. sigarenblikjes ook in het thema met deze fantasywereld. Miek heeft ook vandaag haar nieuwe website geopend: Miek-vormgeving.nl.  U kunt elke donderdag en vrijdag tot en met 17 januari 2013 van één tot vijf de expositie bezoeken op de hoek van de Julianastraat en St. Josephstraat. Ook tijdens de weekenden van 8/9 december en 12/13 januari is de tentoonstelling geopend op dezelfde tijd.

Bekijk fotoalbum

24Foto-impressie van het festival 'De Wereld in Dongen' op 12 september 2012. Dit festival is een productie en een samenwerkingsverband van African Union Dongen, Stichting Donckhuys Dongen, Stichting Moskee Dongen , Stichting Richting Dongen, Turks Cultureel Centrum Wijkraad Dongen West 1 en West 2. 

Bekijk fotoalbum

 

 

23Dongen, 30 augustus 2012. Vanmiddag hielden 90 zusters, leken en vrijwilligers een ludieke wandeltocht door het dorp. Bij goed weer zetten de groep mensen van uit Mariaoord en het klooster van de zusters Franciscanessen in de Hoge Ham de stap er goed in. Op deze goede nazomermiddag was het heel gezellig onder elkaar. Femke Spapens de activiteitenbegeleidster bij Mariaoord en is blij dat deze middag georganiseerd kan worden voor zo'n grote groep mensen. Aan de hand van foto's hebben de deelnemers aan deze dorps- puzzeltocht wat vragen moeten beantwoorden. Er waren enkel blije gezichten te zien. Deze verrassingsdag werd rond 16.00 uur in eigen huis voortgezet met een gezellig samenzijn, waar een hapje en een borreltje de gezelligheid er nog lang inhield. De puzzeltocht is een tocht langs mooie en bekende plaatjes in Dongen. Er is veel te zien, er waren versnaperingen en, er was spanning wie de prijzen in de wacht zou gaan slepen.

Bekijk fotoalbum

120819 agandkate Dongen/Rijen 19 augustus 2012. Exact om drie uur 's middags startte met een temperatuur van 34 graden het thuisconcert van AG and Kate in "The Grand Ole Oprey" tussen Dongen en Rijen.

Jaarlijks geven AG and Kate enkele huisconcerten en deze stond in het teken van het uitbrengen van de CD "AG and Kate on the Sunny Side". Deze CD is een CD-release van de LP met dezelfde naam, die exact 25 jaar geleden het levenslicht zag. Er is nu een tweede CD aan toegevoegd met 9 nummers, die destijds teveel waren om op de LP te verschijnen. Naast deze 9 extra outtakes vindt u nog 3 extra bonustracks van songs die in een ander arrangement onlangs zijn opgenomen in de keuken van het zingende duo.

Het concert verliep zeer sfeervol ondanks de hitte. De bezoekers, die naast het optreden getrakteerd werden op een hapje en een drankje waren uitermate tevreden en de nieuwe CD werd goed verkocht.

Bekijk fotoalbum

120818 looierijopeningjanvan20lisdonk 12Op 18 augustus werd in museum De Looierij in Dongen een tentoonstelling geopend met werk van Jan van Lisdonk uit Rijen. Geïnspireerd door leer en water heeft hij een doorsnede tentoongesteld van zijn werk. Tijdens de opening hield Jan zelf een toespraak over zijn inspiratiebronnen. De opening was druk bezocht met ongeveer 100 bezoekers.

Bekijk fotoalbum

 

noorderlaanDongen 11 juli 2012. Na de Jan Mertenslaan, de reconstructie van de Middellaan en andere grote werken aan het Dongense wegennet stond er voorlopig maar een groot project op de rol. Rond 1 mei 2012 begon de aanleg van de rotonde Beljaartlaan – Noorderlaan – Lage Ham. De reconstructie Noorderlaan was eveneens nodig en is ook een deel van de werkzaamheden geweest. De nieuwe rotonde was volgens planning half juli van dat jaar klaar.

Ad Hessels maakte een unieke fotoreportage voor de ze krant. Vanaf het prille begin van aanleg tot en met de opening. De reportage begint met een fotocollage van Henk Oerlemans hoe het eens allemaal was...Op woensdag 11 juli om 09.40 uur werd de rotonde opengesteld voor het verkeer. In september volgt waarschijnlijk nog de officiële opening.

Bekijk fotoalbum

eftelingKaatsheuvel, 4 juli 2012. In de zomer presenteert Dongenhomespot een aantal zomerartikelen. Dit album hoort bij het zomerartikel over de Efteling en is verschenen in juli 2012. De Efteling in Kaatsheuvel is ook voor iedere Dongenaar een begrip én lekker dichtbij. Het begon allemaal in 1933: Kapelaan Rietra en Pastoor De Klijn hebben een plan. Om vooral de jeugd in de gaten te houden en te behouden voor deugd en God. Ze willen een sportpark aanleggen 'om de gezonde ledematen te behouden voor hunne parochianen'. Het lukt ze nog ook. Natuurlijk in nauwe samenwerking met de vele notabelen in het dorp: De Efteling. Iemand die er nog nooit geweest is, mist wat. De Efteling was vroeger en ook nu nog steeds een paradijs van spel, ontspanning ,natuurschoon en nog veel meer. De Foto's zijn van Hans Driesen.

Bekijk fotoalbum

vaartDongen-Vaart, 30 juni 2012. Het begon allemaal met een flauw zonnetje en terwijl de organisatoren de aan het begin reeds aanwezige wolken nauwlettend in de gaten hielden, was het publiek al razend enthousiast bij de eerste muziek. Het festivalterrein was door heel veel vrijwilligers en evenveel vaklui in de week voorafgaand aan het grote Vaartse gebeuren uit de normaal als voetbalvelden gebruikte omgeving omgetoverd in een professionele openlucht poptempel. Alle eer en credits hiervoor naar die mensen. Het festival zelf was er een op hoog niveau met rasartiesten en af en toe een fikse bui.

Bekijk fotoalbum

rabohippiqueOp zaterdag 23 juni 2012 werd voor de tweede maal het Concours Hippique verreden onder de vlag van de Lions Club. Er was weer van alles aan schoonheid van paarden te zien. Ook de elegante Friezen en de krachtige Trekpaarden maakte veel indruk bij het genietend publiek. De opbrengst van het concours ging dit jaar naar dit jaar naar Stichting Leergeld Oosterhout e.o.. De stichting die er naar streeft om zoveel mogelijk kinderen van 4 tot 18 jaar in staat te stellen mee te doen aan allerlei schoolse en buitenschoolse activiteiten. Vaak wordt onderschat hoeveel van de kinderen in die leeftijdscategorie thuis niet de financiële mogelijkheden hebben om deel te nemen aan het "normale" leven.

Foto's Kees Willemse

Bekijk fotoalbum

verrassenddongenDongen, 28 mei 2012. Vandaag stond Dongen goed op de kaart. Mensen uit Den Haag en Rotterdam hebben we gezien, maar vooral heel veel Dongenaren die het dorp nu óók wel eens van de andere -de meer creatieve- kant wilden zien. Dongen was vandaag Verrassend. En dat in alle betekenissen van het woord. Onder regie van evenementenbureau GOOS! toonden een groot aantal Dongense ondernemers vandaag wat zij doen, presteren en waarom. Bezoekers kregen een kijkje in de keuken en dat soms heel letterlijk. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst deed nog niet niet zélf op de klompen de aftrap van het jaarlijkse evenement bij Pukkemuk. Natuurlijk Tomaat werd verrast door de wisseltrofee.

Bekijk fotoalbum

In totaal zijn er drie fotoalbums:  Piet Eelants, Rinus Krijnen en Hans Driesen

letschertDongen/Tilburg, 16 mei 2012. Of de brug open is of dicht. Dat is nogal eens een verwarrende vraag. Als doorgaans weggebruiker zeg je als je er over kunt rijden dat de brug open is. Vanaf 17 mei 2012 kan het verkeer er gebruik van maken. Dat is dan ook duidelijk het geval sinds vandaag. De nieuwe brug over het Wilhelminakanaal, nét over de grens met Dongen en nét in Tilburg is in ieder geval ook belangrijk voor ons dorp. Vooral het autoverkeer heeft er baat bij en ook economisch gezien is de nieuwe brug een welkome aanwinst in deze streken. De brug was zowat de laatste ontbrekende schakel van de Burgemeester Letschertweg. Vandaag werd de brug met feestelijkheden omlijsting geopend, maar vanaf morgen -Hemelvaartsdag- is de brug officieel open voor het verkeer. Wethouder Roel Lauwerier, wethouder Infrastructuur, Mobiliteit, Schoonhouden stad en Wijkwethouder West van de buurgemeente Tilburg opende de brug op een speciale wijze.

(Foto's opening : Kees Willemse, Foto's aanbouw : Ad Hessels)

Bekijk fotoalbum

stijlavondcambreurVrijdag 11 mei 2012. Rond 7 uur reden er tussen het winkelende autopubliek een bonte stoet van prachtige oldtimers of dure nieuwe auto's en cabrio's door Dongen. In de auto's zaten eindexamenkandidaten van het Cambreurcollege in hun prachtigste (gehuurde) outfits. Ze waren op weg van het Wilhelminaplein naar het Cambreurcollege om daar een stijlavond door te maken. Onder grote belangstelling werden ze daar opgewacht.

Bekijk fotoalbum

 

parkplezierDongen, 11 mei 2012. Een prachtige combinatie vonden de organisatoren van Parkplezier. Een geslaagde combinatie was het in ieder geval : Moederdag en Parkplezier. In park Vredeoord was het de gehele dag gezellig druk, stonden de picknickmanden op uitgestrekte plaids en laveerden mensen door het gezellige en ter gelegenheid van deze speciale dag met stalletjes aangeklede park. Voor de organisatie een prachtig resultaat voor vele inspanningen. Muziek en sport was het thema dit jaar en elk moment was uitgesproken leuk voor heel het gezin. Stichting Parkplezier kan terugkijken op een geslaagde dag. Hans Driesen maakte de zonnige foto's voor dit album.

Bekijk fotoalbum

120504 dodenherdenking vpDongen, 4 mei 2012. In Dongen wordt traditioneel stil gestaan bij dodenherdenking op 4 mei.

Dit jaar startte de herdenking weer in de Cammeleur, en net als andere jaren was de belangstelling groot. Zo'n 200 mensen waren te gast. René Jansen praatte het programma aan elkaar. Na zang van het Dongens Mannenkoor waren er toespraken van de heer Jan Kersbergen, voorzitter van Vereniging Indiëmilitairen, de heer Ton Kolsteren, voorzitter Jonge Veteranen Dongen, de heer Sylvester van den Berg die over zijn persoonlijke belevenissen sprak, meegemaakt tijdens een aantal uitzendingen en als laatste dominee Jeroen Hartel. Tussen de toespraken door werd er gezongen door het Dongens Mannenkoor.

Na deze toespraken vertrokken de mensen in een stoet achter een doedelzakspeler via de Hoge Ham, Geer en Nieuwstraat naar de bevrijdingskapel. Burgemeester Dirven hield hier nog een toespraak en met een trompet werd de Last Post en na de twee minuten stilte het Wilhelmus geblazen. Daarna werden er vier kransen gelegd: één van de Gemeente Dongen, één van de Jonge Veteranen, een krans van de Vereniging Indië Militairen en een krans van de anti fascisten.

Daarna kon ieder het oorlogsmonument en de bevrijdingskapel bezoeken en werd de bijeenkomst ontbonden.

Bekijk fotoalbum

120430 oranjeparkfestival avond vpHet Oranjeparkfestival werd uiteindelijk één groot feest. Het weer bleef tot het einde meewerken en daardoot was het 's avonds op Koninginnedag nog flink druk.Krema Kawa bleek een zeer strakke Belgische band met aanstekelijke zonnige klanken. Met Bamboleo waande je dat de Gypsy Kings op het podium stonden en de afsluitende Bogus Brothers combineerde letterlijk onderbroekenlol met meezingers. Een zeer geslaagde avond, als afsuiter van het tiende Oranjeparkfestival. Op naar de elfde editie.

Bekijk fotoalbum

hd-koning2012Dongen, 30 april 2012. Freelance fotograaf Hans Driesen uit Dongen maakte 77 foto's van mensen die wilden poseren en of juist niet. Elke foto vertelt een verhaal. Jij mag het schrijven.

Bekijk Fotoalbum

 

 

 

120430middagEen geslaagde middag. De eerste warme dag van 2012 was gelijk een topdag. De Hebbe Hebbe vrijmarkt was weer een groot succes, evenals de talrijke varianten van springkussens.De muziek was ook prima. The New Fresh Band is een prima coverband, die de sfeer goed op gang bracht. The Lowland Paddies waren erg goede muzikanten die de traditionele Ierse en Schotse folk perfect vertolkten.Er was ook een werledpremiere: Pava and the Jets. Een nieuwe formatie rondom Dré van de Bosch met uitstekende blazers en andere instrumentalisten. Het klonk zeer professioneel. De formatie Djumbo was erg geliefd bij de jonge meisjes. Ze konden op de muziek lekker meedansen.

Bekijk fotoalbum

 

 

oranjepark3vpOp 30 april 2012 startte de dag met een uitbundig zonnetje. De kinderen kwamen in defilé naar het Oranjepark met versierde fietsen. Daarna hield de burgemeester een korte toespraak en werden er balonnen opgelaten. Daarna tijd voor een kinderpopconcert met Jelle Amersfoort.

Bekijk fotoalbum

 

 

120429 oranjeparkfestival avond vpDongen, 29 april 2012. Het weer was helemaal opgeklaard en mede daardoor iedereen al weer vroeg op de been voor het avondprogramma van de eerste dag van het Oranjeparkfestival. Het publiek was totaal anders dan het publiek 's middags. De band Codplace waren bijna niet van de originele band te obderscheiden. Helaas kwam de vonk niet erg over op het publiek. Dat bleef nogal passief. De volgende band 'Nuss speelde voornamelijk covers uit de jaren 80 van Alanis Morissette, U2, Simple Minds e.d. Dat deden ze met verve. De sfeer op het veld was ondanks de drukte erg gemoedelijk en het evenement was vooral ook een manier om te socialisen binnen de Dongense gemeenschap. De Queen tribute band deed zijn best en het bleef druk tot het einde. Daarna zette de koninginnenacht zich voort in de diverse Dongense kroegen met verschillende livebands.

Bekijk fotoalbum

 

 

120429 oranjeparkfestival vpDongen, 29 april 2012. Het regende af en toe en dat was de enige spelbreker van de eerste middag van het Oranjeparkfestival in Dongen. Grote publiekstrekker was Gerard van Maasakkers, die samen met Harmonie Aurora optrad. Elke stoel was bezet envooral het wat oudere deel van Diongen kon dit zeer waarderen. Het hele terrein was vol. Ook was er een leuke voorstelling van Cirque du Platzak, waar bvooral de kinderen in geïnteresseerd waren. Met speeltoestellen en volop eet- en drinkstandjes was het heerlijk verpozen.

Bekijk fotoalbum

120414 geboortevanleer 25Dongen, 14 april 2012. In Museum De Looierij werd de tweede kunsttentoonstelling geopend sinds de verbouwing van 2011. Tot vorige week was er de expositie LEF te zien geweest van jonge kunstenaars, die met leer kunstzinnige voorwerpen hadden gemaakt. Vanaf nu is er een foto-expositie bestaande uit 20 foto's te zien, gemaakt door William van Gool, Kees Voermans en Appie Bonis, over de "Geboorte van Leer".

Bekijk fotoalbum

121104 cv peeenstekers 55 vpOp 4 november 2012 om 11 over één was er een speciale vergadering belegd van de CV De Peeënstekers. Niet in de kroeg of Cammeleur, maar in museum de Looierij. Tijdens deze buitengewone vergadering waarin de begroting, de organisatie en de evenementen onder de aandacht kwamen, was er nog een speciale rede waarom deze buitengewone vergadering juist hier plaats vond. De afgelopen week hebben een aantal oudgediende carnavalsnotabelen een tentoonstelling ingericht met als thema "55 jaar De Peeënstekers" Allerlei zaken uit dit 55-jarige bestaan zijn tentoongesteld in het museum en gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het museum

Bekijk fotoalbum

120317 theeproeverijDongen 17 maart 2012: Een aantal leden van de Partij van de Arbeid was zaterdagmiddag bij GGz Breburg in Dongen aanwezig om mee te helpen bij een theeproeverij voor de bewoners aan de Heuvelstraat. Dit  in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Voor die gelegenheid kwam Brigitte van Brigitte’s Tea Art uit Tilburg een aantal  bewoners wegwijs maken in de wereld van de thee. 
De vrijwilligers van de Partij van de Arbeid hielpen mee deze activiteit mogelijk te maken door mee te helpen en door sponsoring te regelen bij het Oranjefonds. De bewoners konden de proeverij erg waarderen. De hulp van GGz Breburg varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.

Bekijk fotoalbum

120102Dongen, 2 januari 2012. Een prachtig ogenblik altijd. Tranen van vreugde. Dat wel. Of in ieder geval even dat goede gevoel. Tijdens de traditionele en weer drukbezochte gemeentelijke nieuwjaarsreceptie zorgde Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Bas Evegaars voor dat gevoel bij de genomineerden, de familie ervan en zeker bij de trotse winnaars bij deze jaarlijkse blijk van waardering voor de vele onmisbare vrijwilligers die dit grote dorp kent. Twee vertegenwoordigers daarvan: Goof van Bijnen en vrijwilligersorganisatie Survival Dongen vielen in prijzen dit jaar. De winnaars ontvingen een oorkonde en een cheque ter waarde van € 25.00. In de categorie 'Personen' waren naast Goof van Bijnen ook Lies de Haas en Ad Brekelmans genomineerd. Bij de organisaties waren naast Survival Dongen ook de Vrijwilligers van de maaltijddienst SWOD en de Beheercommissie Ontmoetingsruimte Europlus genomineerd. Juryleden waren dit jaar Dennis van Beek (jeugd), Wanda de Groot (vrijwilligerswerk), Marcel van Hattum (sport), Peter Honcoop (onderwijs), Jan van Loon (vrijwilligerswerk) en Chris van Wanrooij (oud-wethouder gemeente Dongen).De jury stond onder voorzitterschap van wethouder Bas Evegaars. Vandaag werd ook bekend dat er 19 inzendingen voor de categorie personen waren en 9 voor de categorie organisaties.

Bekijk fotoalbum