Fotoalbums 2013

FOOMP en Mieke DriesenVRIJDAG 13 december 2013. Rond 19:30 uur waren er zo’n 40 belangstellenden verzameld in DE LOOIERIJ voor de opening van de tentoonstelling FOOMP en Mieke Driesen. Mieke Driesen, woonachtig in Dongen, maar Limburgse van oorsprong bedacht in 2005 FOOMP een poppetje van stof met twee kokervormige ogen. De naam zou het poppetje pas in 2007 krijgen. Met dit poppetje als thema is er al van alles gebeurd: straatspelen, reisfotoreportage, boekjes, zang en dans en noem maar op.

De tentoonstelling laat niet alleen FOOMP-werk zien, maar ook ander illustratiewerk van Mieke, vaak gemaakt in samenwerking met andere kunstenaars. De tentoonstelling is tot 28 januari gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum.  

Bekijk fotoalbum

224De vrijwilligersmiddag van SWOD was op 11 december in 2013 weer enorm gezellig. Een aantal mensen nam afscheid. Hans Welling en Leo Hessels werden door de burgemeester tot ridder geslagen voor hun verdiensten en niet alleen bij SWOD. De Viersprong had een compleet buffet klaar staan. De foto's zijn van Hans Driesen.

Bekijk fotoalbum

 

131011CeesMutsaertsVoorschouw 027Van 12 oktober tot 8 december 2013 exposeert fotograaf Cees Mutsaerts in museum DE LOOIERIJ met een aantal zwart-wifoto's over de nadagen van de zusters Franciscanesen in Dongen. Een reportage die tot stand is gekomen door de zusters bijna een jaar binnen hun gemeenschap te observeren.
Op 12 oktober werd de tentoonstelling geopend. Er waren toespraken van Cees Breugelmans, voorzitter van DE LOOIERIJ, Zuster Rafaël Kops, het hoofd van de zusters in het Franciscanessenklooster, de heer Steenbakkers, vriend en collega-fotograaf van Cees Mutsaerts en Cees Mutsaerts zelf. Mutsaerts bedankte alle betrokkenen en verrichtte de openingshandeling door het licht aan te zetten in het NATHUIS van DE LOOIERIJ

Bekijk Fotoalbum

221Op 15 september 2013 stond cultureel Dongen op zijn kop. Dongen Durft! Een uniek samenwerkingsverband tussen culturele verenigingen, musici, en kunstenaars, geconcentreerd rond 5 locaties in Dongen: De Laurentiuskerk, de Oude Kerk, Het Kunstpodium, de Looierij en de Cammeleur. Om 5 uur was er de afsluiting, samen met drumfanfare Beatrix op het Wilhelminaplein, die haar jaarlijkse festival hield. Het weer zat mee en heel Dongen zong mee met het Dongen Durft1 lied. Het was ook open monumentendag en de heemkundekring had twee begrafenisstoeten geregeld rondom het thema "Macht en Pracht". Een prachtig en geslaagd initiatief.

Bekijk fotoalbum (foto's Rinus Krijnen)

Tegelijk met de grote Dongense manifestatie Dongen Durft! werd ook in Dongen Open Monumentendag gevierd op 15 september 2013 .Er werden enkele industriële panden opgesteld en er trok tot twee maal toe een Pracht en Praal lijkstoet door het dorp. Dankzij de heemkundekring Heerlyckheit van Dongen. Er was voor beide evenementen veel publiek op de been . In dit album een eerste indruk. Foto's van Marga Spil en Piet Eelants

Bekijk fotoalbum

 

219Op donderdag 29 augustus nam burgemeester Simone Dirven van Aalst afscheid van de gemeente Dongen na een periode van zeven en een hals jaar.
In dit album ziet u een impressie van diverse bijeenkomsten war het afscheid die rond dit afscheid plaats vonden in Dongen.
Voor bijzonderheden en indrukken waaronder een groot interview met de oud burgemeester verwijzen we graag naar het archief van de internetkrant voor Dongen.

Bekijk Fotoalbum

58Dongen, 12 juli 2013. De kermis is weer in het dorp. Met lachende gezichten, vrolijke lichtjes en toepasselijke muziek brengen duizenden Dongenaren weer een bezoek aan een omgetoverd Wilhelminaplein.

In dit album tien foto's van Ad Hessels bij de start van het aloude maar nog lang niet uitgestorven volksvermaak. De kermisexploitanten zijn er klaar voor. Verder worden foto's van de opening, de ballonnen en -op zijn voordeligst- kermisbezoekers in beeld gebracht. De foto's zijn van Ad Hessels en Piet Eelants. 

Bekijk fotoalbum

hugoelshoutDongen, 6 juli 2013. Hugo van den Elshout is een bekend personage in Dongen. Al jaren ‘voorspelt‘ hij het weer, waarvan hijzelf zegt dat het eigenlijk een berekening is van de weersverwáchting. Bovendien is Hugo een begenadigd fotograaf. Hij werkt op freelance–basis voor kabelkatern9 en het Weekblad voor Dongen. De foto's zijn gemaakt door Henk Oerlemans. 

Bekijk fotoalbum

 

 

57Dongen, 10 juni 2013. De internetkantkrant van Dongen pakt uit met een groot fotoverslag van Atledo Dwars door Dongen 2013 .De foto's die op de baan gemaakt zijn zijn van de 5 Km. lopers, die in de straat zijn van de 10 Km. Lopers. Een fotoreportage van KEES WILLEMSE 

Bekijk fotoalbum

 

 

56Dongen, 28 mei 2013. De avondavondvierdaagse in Dongen is weer van start gegaan. Deze krant was bij de start ervan aanwezig en ook bij intocht op vrijdag. Voorzitter van 4-daagse Dongen, Jan Joosen, loste voor de laatste maal het startschot samen met burgemeester Simone Dirven-van Aalst. Traditiegetrouw mocht de groep Oriëntatie het spits afbijten. Samen met vrolijke begeleiders lopen ook zij voor een medaille. 

Bekijk fotoalbum

55Dongen-Vaart 28 mei 2013. Dongenhomespot mocht van de familie Merkx in Dongen-Vaart een dagje in de tuin rondlopen. Het betreft hier de voormalige boerderij van de familie van Beek. De boerderij heeft nog de naam 'Morgenrust', op de schuur staan. Onze fotograaf Henk Oerlemans maakte prachtige plaatjes van de even prachtige tuin met grote vijver. De foto's laten zien hoe mooi het hier is. Het zegt ons ook dat we niet moeten mopperen op het weer of zo. De natuur, die daar ook van uit maakt, vergoedt ons dat dubbel en dwars. En bovendien wed het vandaag wéér 20 graden... Dongenhomespot.nl laat u meegenieten.

Bekijk fotoalbum

54Dongen, 26 mei 2013. Parkplezier Dongen 2013 was leuk, leerzaam en gezellig druk bezocht. Mensen konden meezingen met ´Musis´ en de solisten. Er was volop gepast parkplezier en zowel de bezoekers als de organisatie waren meer dan tevreden. Geslaagd dus. 

 

Bekijk fotoalbum

 

53Dongen, 21 mei 2013. Ondanks het niet stralende weertype waarop gehoopt werd was het over gezellig druk tijdens de negende editie van Verrassend Dongen. Vooral de nieuwste Dongense toeristische en tegelijk ook historische wandelroute lang plekken waar de Broeders van Dongen hun sporen hebben achtergelaten na een 117-jarige aanwezigheid in het dorp en die deze week in het bijzijn van enkele Broeders van Dongen werd opengesteld, trok enorm veel belangstelling. Het Broederpad is een meer dan tastbare herinnering aan de congregatie. Winnaar van de wisseltrofee werd dit jaar de Ijzertijdboerderij. Foto's : Hans Driesen en Piet Eelants

Bekijk fotoalbum

Dodenherdenking2013Ruim 150 Dongenaren bezochten de dodenherdenkingsbijeenkomst in De Cammeleur en gingen daarna in een stille tocht, voorgegaan door de Dutch Pipes uit Tilburg naar de Bevrijdingskapel waar de twee minuten stilte in acht werden genomen en er een kranslegging plaatsvond.
Tijdens de bijeenkomst in de Cammeleur zorgden het Dongens Mannenkoor voor de muzikale omlijsting. Toespraken waren er van Jan Kersbergen namens het voormalig verzet, van Ton Kolsteren en Lars van Lier namens de jonge Veteranen, van Simon Kuijten namens de gezamenlijke kerken en Mirthe van Rijswijk die als afgevaardigde van de jeugdgemeenteraad een gedicht voorlas.
Ook bij de bevrijdingskapel waren er korte toespraken van Ad van Beek, loco burgemeester van Dongen, Maurice van Boxtel namens het Oranjecomité en René Jansen las de tekst "wij herdenken etc." voor. Ook hier werd nog een gedicht voorgelzen door Robin de Hoogh namens de jeugdgemeenteraad. Daarna volgde de kranslegging. Er werden vier kransen geplaatst: Eén van De Gemeente Dongen en jeugdgemeenteraad, een krans namens het voormalig verzet, een krans namens de vereniging Indië militairen en Nieuw Guinea en een krans namens de Anti Fascisten Groep Dongen. Daniëlle Deleij speelde rondom de tweee minuten stilte het nummer "Taptoe" en het Wilhelmus.

Bekijk fotoalbum

48Dongen, 30 april 2013. In dit album een serie foto's van een aantal evenementen rond Koninginnedag en de troonswisseling 2013 in Dongen en de kernen. De eerste foto's zijn van de regenachtige Koningspelen van kinderen van de H. Hartschool in de wijk De Beljaart . Dat gebeurde op vrijdag 26 april. (foto's Marga Spil)
Op deze zelfde vrijdag was wethouder Evegaars op het Atledo-terrein (Hertog Janstraat) aanwezig. Daar hebben de kinderen van de J.J. Anspachschool in het kader van de Koningsspelen een demonstratie vendelzwaaien gehouden.(foto's : Piet Eelants)
Ruim 18 professionele en amateurkunstenaars en tegen de veertig leerlingen van het Cambreurcollege hebben een bijdrage geleverd aan de expositie "Dongen Beeld(t) Oranje" die vanavond werd geopend. (foto's: Rinus Krijnen)
Een groot aantal foto's ook in dit album van het onthullen van de gedenkhekjes rond de kongenslinden in s Gravenmoer, Dongen-Vaart en Dongen. De diverse oranjecommite's waren er om het college onder leiding van burgemeester Simone Dirven-van Aalst te ontvangen. Mensen uit buurten werden ook getrakteerd op een drankje en een oranje hapje. (foto's Piet Eelants)
Ook een fotoreportage van de Aubade in 's Gravenmoer. (foto's Piet Eelants) Verder in dit album: allerlei foto's van diverse activiteiten in Dongen s Gravenmoer, Dongen-Vaart en Klein Dongen.

Bekijk fotoalbum

kron2013Traditiegetrouw op koninginnedag een vrijmarkt waarbij voornamelijk kinderen hun overtollige speelgoed te koop aanbieden. Gelukkig is het prachtig weer en de sfeer erg relaxt.

Bekijk fotoalbum

 

 

52Dongen, 29 april 2013. Bijna anderhalf uur later maar dat allemaal vanwege de veiligheid en de sterkte van de wind kozen maandagavond 5 kolossale luchtballon vanaf het Wilhelminaplein het luchtruim. Onder luid applaus ging om even voor acht uur de eerste van de vijf de lucht in. Ballonnen die ieder zo'n twee en een halve ton wegen. Een prachtig gezicht en onder een bijna onbewolkte hemel keken honderden Dongenaren hun ogen uit terwijl het 'Floris Hand' muziekfeest in het Vredeoordpark al bezig was. Zij die geluk hadden en er ook een zeker bedrag voor over hadden, moeten wel ontzettend genoten hebben van het schouwspel beneden en de wijdheid van boven. Foto's : Ad Hessels en Hans Driesen

Bekijk fotoalbum

elvixOp 29 april 2013 was er de inmiddels traditionele Floris'Hand Oranjenacht in het park achter villa Vredeoord in Dongen. Een volgepakt park kon genieten van de Rolling Stones coverband "The Stolling Rones" en de Elvis-coverband "Elvix & the Teddybears" Het was erg druk en het weer zat erg mee. Niet warm, wel droog. Een mooie opmaat voor Koninginnedag.

Bekijk fotoalbum

 

 

51Dongen, 28 april 2013. Spijkerpoepen, knikkeren, kratten stapelen en domino. Dat waren de elemanten die getrotseerd moesten worden. Maar dan op een tractor. De 30ste tractor-behendigheidswedstrijden in Klein-Dongen / Dongen-Vaart waren ook dit jaar een succes. De Oranjestichting Klein-Dongen-Vaart had er goed weer voor uitgekozen en dat was ook tegen het publiek niet tegen dovemansoren gezegd. De organisatie kan kijken op een hoogte punt van de Oranjefeesten in 2013.

Bekijk fotoalbum

49Dongen, s Gravenmoer, Klein-Dongen en Dongen-Vaart, 26 april 2013. Vandaag zijn overal in het land de welverdiende lintjes weer uitgereikt. In Dongen werden in totaal zeven mensen geëerd met een lintje allen als lid in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Simone Dirven met in haar gevolg de andere leden van het college bezochten en feliciteerden zes van de zeven decorandi persoonlijk. Eén nieuw lid in de orde van Oranje Nassau werd deze ochtend door de burgemeester telefonisch benaderd, op de hoogte gesteld en gefeliciteerd. Het betrof de heer Gerard Snels die op onze nationale luchthaven het heugelijke feit te horen kreeg. Hij ontvangt de onderscheiding op 2 juni uit handen van burgemeester Dirven. Vandaag waren dat mevr. P.M. (Paula) van Rooden-van Erk, mevr. E.J. (Ineke) Lankhaar-Koster, dhr. L.L.M.L. (Lou) Huijsmans, mevr. E.A.M.G. (Engelien) Jansen-Dankers, dhr. C.J.H.M. (Cees) Kenter, dhr. J. (Jan) Kersbergen.

Bekijk fotoalbum

50Dongen, 26 april 2013. Ruim 18 professionele en amateurkunstenaars en tegen de veertig leerlingen van het Cambreurcollege hebben een bijdrage geleverd aan de expositie "Dongen Beeld(t) Oranje" die vanavond werd geopend in museum De Looierij. De kunstwerken in de expositie zijn geïnspireerd op de troonswisseling. Dat leverde een grote variëteit aan werken op, die bovendien stuk voor stuk erg kleurig zijn. Veel van de kunstenaars waren aanwezig tijdens de openingshandeling, die werd verricht door wethouder Bas Evegaars. Dat deed hij door het licht in de expositieruimte te ontsteken, nadat de kunstenaars zich bij hun kunstwerken hadden opgesteld. Voorzitter Cees Breugelmans dankte alle mensen die spontaan hun medewerking hadden aangeboden voor dit project en was enthousiast over de kwaliteit en de inzet. De aanwezige gasten waren erg onder de indruk over de mooie tentoonstelling.

Bekijk fotoalbum

sc130425sc1Al jaren sluiten eindexamenkandidaten hun loopbaan op het Cambreur College af met een stijlvol feest. Leerlingen, docenten, ouders en veel Dongenaren, Rijenaren en andere belangstellenden uit de verre omtrek verzamelen zich op een lenteavond in Dongen bij de ingang van de Cammeleur of een dag later bij de ingang van onze school. Een lange stoet voertuigen voert de leerlingen van het examenjaar aan, startend in de Oude Baan. Oldtimers, twoseaters, motoren, maar ook limousines en auto's die de meesten alleen maar kennen uit glanzende brochures, brengen de feestelingen naar de hoofdingang. Stoere, in glimmend leer gehulde docenten op motoren, begeleiden de lange bonte stoet, die als een corso door de straten van Dongen rijdt. Bijna onherkenbaar in hun prachtige avondkledij schrijden de bijna dames en heren naar de eveneens in stijl aangeklede locatie waar ze feestelijk onthaald worden met een glas champagne.

Bekijk fotoalbum

47Dongen, 18 april 2013. In oktober 2012 werd bekend dat de GSM- mast op terrein van gemeentehuis enkele meters verplaatst moest worden. De mast voor telefonie die nu nog op het terrein van het gemeentehuis aan de Hoge Ham staat, wordt binnenkort afgebroken. Het betreft hier een mast die ongeveer vijf jaar geleden vlakbij de toenmalige hoofdgebouwen van de 'oude' Volckaert heeft gestaan. Tijdens de nieuwbouw en de afbraak van de gebouwen is er vergunning voor vijf jaar verleend voor deze plaats en dat op grond van afspraken. Nu gaat de mast –in feite een andere dus- weer terug naar zijn eigenlijk min of meer oude plaatst en werd deze dagen op een grasveldje nabij de Hospice geplaatst. De werking van de mobile telefoons zal geen verandering ondergaan na de verplaatsing, die zoals gezegd beperkt aantal meters zal zijn. Op een foto is duidelijk links de oude en rechts de nieuwe zendmast te zien.

Bekijk fotoalbum

46Dongen, 16 april 2013. Een overvol sportcafé De Salamander deze dinsdagavond. Glunderende gezichten en uitbundige blijheid bij zowel de genomineerden, de uiteindelijke winnaars van de diverse Dongense sportprijzen en het enthousiaste publiek. Een buitengewone geslaagde derde editie van dit jaarlijks terugkerend evenement in dit sportcomplex aan de Belgiëlaan. Bekend en grappig maar ook breedsprakig wielerspeaker Johan van der Made kondigde ze één voor één aan op de voor hem bekende en opzwepende manier; de Dongense sportkampioenen die daarna gehuldigd werden door wethouder Bas Evegaars, speciale gast Dongense Kelly van Zon, Paralympisch kampioen tafeltennis en het enthousiaste publiek in de Salamander.

Bekijk fotoalbum

2013boomplantdagDongen, 20 maart 2013. Morgen aan het begin van de nog winterse lente, op woensdag 21 maart is het Nationale Boomfeestdag. Dongen doet dat gewoon een dag eerder. Dongen doet alweer voor de 38e keer mee aan deze feestelijke dag. Leerlingen basisschool De Westerkim planten bomen. De 22 leerlingen van groep 7 van basisschool De Westerkim hebben vandaag 3 stuks ‘Tilia cordata Greenspire’, 2 stuks ‘Castane sativa’ en 3 stuks ‘Quercus’ op het terrein van Coca-Cola te Dongen geplant . Wethouder Bas Evegaars hielp vandaag ook een handje mee.  (foto's : Piet Eelants)

 

Bekijk fotoalbum

 

 

130308 elsdriesen 012Vrijdag 8 maart 2010: Vroeg op de vrijdagavond werd in Museum De Looierij in Dongen de tentoonstelling van Els Driesen geopend. Deze - lang in Dongen gewoond hebbende - kunstenares is de komende zes wekende met haar werken gast in ’t Nieuwe Nathuis van De Looierij. Met een doorsnede van abstracte, gemixt met licht figuratieve, schilderwerken en aquarellen, naast een aantal keramische werken, is het een afwisselende tentoonstelling geworden. Tijdens de opening vertelde museumvoorzitter Breugelmans over de activiteiten die de Looierij de komende jaren heeft gepland en plaatste daarin de expositie van Els Driesen. Kees Dankers, bestuurslid van de Looierij en tevens goede bekende van de kunstenares, mocht het openingswoord voeren. Kees gaf aan dat Els een gedreven kunstenares is, die zich niet laat leiden door mode en stijl, zich hooguit hierdoor laat inspireren en maakt wat ze zelf mooi vindt.
De openingshandeling werd verricht door de man van Els door het licht aan te zetten in de tentoonstellingsruimte.
Naast het abstracte werk dat tot 21 april is tentoongesteld in De Looierij, maakt Els ook portretten en stillevens,

Bekijk fotoalbum

 

 

32Dongen, 12 januari 2013. Scouting is gewoon leuk. Veel kinderen weten dat inmiddels én heel veel leiders weten dat al heel lang. Scouting is in tegenstelling van wat een hardnekkig gerucht ook wil doen geloven echt niet stoffig of ouderwets. Kinderen kunnen er van alles doen en leren sociaal met elkaar omgaan. Scouting Laurentius doet er alles aan om te bewijzen dat Scouting gewoon leuk is en leerzaam. Vandaar dat er vandaag weer een open dag was bij het clubgebouw 'De Binck' aan de Doelstraat. Er was van alles te beleven: o.a. kampvuur, zelf stokbroden bakken, pannenkoeken bakken, knutselen, pionieren, het schillen van boomstammen en natuurlijk was er ook tijd voor een gezellig praatje. Jac Willemse maakte er een leuke fotoreportage van.

Bekijk fotoalbum

naamloos 1.jpg31Dongen, 2 januari 2013. Als het aan burgemeester Simone Dirven–van Aalst ligt worden Dongen en de Dongenaren een stuk minder bescheiden in het nieuwe jaar. ”Soms moet je jezelf laten zien. Jezelf op overtuigende wijze laten gelden “ is een veelzeggend citaat uit haar jaarrede. Ons fotoalbum met Foto's van Kees Willemse en Piet Eelants.

Bekijk fotoalbum