Fotoalbums 2014

kerstmarkt2014Dongen 13 december 2014. De tegelijk met de opening van de Hoge Ham gehouden Kerstmarkt was niet enkel de moeite waard, maar ook sfeervoller dan andere jaren. De vloeroppervlakten van winkels werd hier en daar wel wat groter gemaakt, maar de markt was meer specifiek op het naderende kerstfeest georiënteerd, met functionele kraampjes, zang en een gezellig publiek. Een heuse kerstman en óp de slee voortgetrokken door een rustig zwart paard zorgde voor een verhoging van de gedachte aan Kerst. De tegelijk met de opening van de Hoge Ham gehouden Kerstmarkt was niet enkel de moeite waard, maar ook sfeervoller dan andere jaren. De vloeroppervlakten van winkels werd hier en daar wel wat groter gemaakt, maar de markt was meer specifiek op het naderende kerstfeest georiënteerd, met functionele kraampjes, zang en een gezellig publiek. Een heuse kerstman en óp de slee voortgetrokken door een rustig zwart paard zorgde voor een verhoging van de gedachte aan Kerst. De foto's zijn van KEES WILLEMSE

Bekijk fotoalbum

oodd2014Dongen 4 december 2014. 21e editie D.D.O.O. Toernooi 2014 21e editie D.D.O.O. Toernooi 2014 Dongen, s Gravenmoer, Klein- Dongen. Dongen -Vaart, Het 21e D.D.O.O-toernooi in de Salamander gaat dinsdag 23 december 2014 van start. Dit toernooi, een unieke samenwerking van alle voetbalverenigingen uit de gemeente Dongen (VV Dongen, DVVC, Olympia '60 en ONI) is in al die jaren uitgegroeid tot een begrip.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

255Op 17 november 2014 werd in Dongen een statige Plataan verplaatst van de Bolkensteeg naar zijn nieuwe plaatsje aan de Hoge Ham. Twee vliegen in een klap, vond de gemeente Dongen. In de Bolkesteeg stond hij in de weg wegens toekomstige bouwwerkzaamheden en de vernieuwde Hoge Ham kon wel wat groen gebruiken. Dongen wordt steeds mooier. De boom wordt hoe langer hoe dikker.Om precies 08.15 uur begonnen de werkzaamheden voor het karwei om de dertien jaar oude boom  te verhuizen. Natuurlijk was er al wat voorwerk gedaan. Terwijl de boom rustig afwachtte waar hij zijn nieuwe plaatsje zou vinden, werd de belangstelling voor de toch wel spectaculaire verhuizing groter. Met uiterste precisie  presteerde de boomgraafmachine door middel van menselijk vakkundig  ingrijpen het om de boom over een afstand van een ruim 1 kilometer te verplaatsten naar het plaatsje waar  de boom nog groter kan groeien. Een fraaie aanwinst voor de vernieuwde Hoge Ham achter het rust-muurtje, waar ook het watertappunt vandaag weer terug werd geplaatst.

Bekijk fotoalbum

253In de maanden september en oktober van 2014 publiceerde de Dongense Internetkrant elke dag de zogenoemde 'foto van de dag'.Hier het resultaat . De naam van de winnaar staat bij de winnende foto vermeldt. Ook de naam van de fotograaf van de op een na en de derde beste foto wordt bij de foto vermeldt. De jury bestond uit leden van de fotoclub van Pix4Profs onder leiding van de bekende fotograaf Jan Stads. De uitslag is bindend. 

Bekijk fotoalbum

 

 

254Dongen, 1 november 2014. Vandaag vieren mensen en steden het feit dat in het najaar van 1944 Zuid-Nederland werd bevrijd. Daarvoor was D-Day nodig. Dongen wil deze herdenking beslist niet geruisloos laten voorbijgaan en viert op deze dagr '70 jaar Vrijheid'. Er is een uitgebreid programma, waarbij de Dongense Veteranendag is ondergebracht. Een fotoherinnering met foto's van Hans Driesen.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

141101-OpeningHal-JeuDeBoules-VPDongen 1-11-2014. Op de warmste novemberdag ooit werd aan de Deken Batenburgstraat in Franse sferen de hal geopend, waarmee de Jeu de Boules Club Dongen ook als het weer niet zo mooi is, haar competitie kan laten doorgaan. In de hal zijn twaalf banen gemaakt. De vereniging die 170 leden telt heeft samen met het waarborgfonds sportcomplexen en de gemeente Dongen het voor elkaar gekregen om deze hal te bouwen in één jaar tijd.
Met zeker tweehonderd aanwezige bezoekers was het druk bij deze opening. Mevrouw van Ballegooien praatte de opening aan elkaar. Als eerste werd projectleider en bestuurslid Ad Meeren naar voren gehaald om te vertellen hoe het project gerealiseerd is. Daarna kwam penningmeester Jopie Jacobs aan het woord. Zij verving voorzitter Cor Timmermans, die door een ongeluk met zijn scootmobiel gisteren zodanig gewond was geraakt, dat hij niet aanwezig kon zijn. Jopie vertelde met de woorden van Cor hoe het bestuur zich sterk had gemaakt om de hal te realiseren. Nadat er ook een lid van het waarborgfonds en een sponsor aan het woord waren geweest, mocht wethouder Ad van Beek de openingshandeling verrichten, door met een scherpe punt een ballon door te prikken. Namens het gemeentebestuur was ook Piet Panis aanwezig. Daarna konden de bezoekers de hal binnen en zich verwonderen over het resultaat. De vereniging verwacht dat met deze nieuwe hal ook het aantal leden zal stijgen.

Bekijk fotoalbum

252Dongen, 25 september 2014. Op deze woensdag is het weer Vlinderboomdag op en rond de basisschool De Vlinderboom in West 2. De gehele dag blijven de boeken dicht en wordt er enkel geleerd hoe je samen kunt spelen. Daar zijn de leerlingen overigens al erg goed in en dus kunnen ze dat vandaag goed in de praktijk brengen. Op het schoolplein wordt er van alles gedaan, waaronder een aantal oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen en koekhappen. Ook werden een aantal van die spelletje in een moderne uitvoering gedaan. Er is een grote 'stormbaan' op het aangrenzende parkeertrein en een heus luchtkussen vult een deel van het schoolplein.

Bekijk fotoalbum

251Dongen, 14 september 2014 . Het 35ste muziekfestival in Dongen vond ook dit jaar plaats op het Wilhelminaplein. De Dongense Drumfanfare Beatrix uit Dongen bestaat volgend jaar precies 60 jaar. Dit jaar dus een generale als het ware. Veel muziek en drumgeroffel op het plein vandaag .In willekeurige volgorde traden daar voor een aandachtig publiek op Showkorps Nieuwkuijk, Starlets Dongen, Mini-Starlets Dongen, Deltaband Vlissingen, Jeugd Deltaband Vlissingen, Show- en Marchingband Vios Mijdrecht, OranjeGarde Klundert (ovb), Showkorps Juliana 's Gravendeel.

Bekijk fotoalbum

140713-PatrikGilberto VPDongen, 13 juli 2014. Ruim dertig kennissen, buurtgenoten, familie en genodigden waren aanwezig bij het uitzwaaien van Gilberto van de Vossenberg en Patrick Snoeren, alias Rubah en Talih met hun gepimpte Indian Taxi. Zij doen mee met Carbage Run 2014. De route brengt ze via een fantastische omweg (Oekraïne) naar Eging am See in Zuid-Duitsland. The Carbage Run 2014 start op 14 juli en zal op 18 juli eindigen. 

De uitzwaaiparade in de Deken Batenburgstraat was een dag eerder. Patrick en Gilberto vertrokken vanmorgen naar de omgeving van Coevorden, waar morgenvroeg de Carbage Run zal starten.

Bekijk fotoalbum

241Een onvergetelijke dag voor Dongen en met name voor Jos Sengers. Als zakenman deed hij veel voor de Dongense verenigingen, Op 1 juli 2014 stopte Jos Sengers als directeur van de Dongense Jumbo-vestiging. Wegens onder andere gezondheidsredenen. Dongen zal hem missen. Als herinnering aan de kleine man met een groot hart ontving hij van de Dongense gemeenschap een echt Jos Sengers Benkske! De Foto's zijn van Kees Willemse.

Bekijk fotoalbum

 

 

3wheels2014Op deze langste dag van het jaar 2014 was het festijn er weer. Bewoners van verzorgingstehuis de Volckaert met vestingen in Oosterhout en Dongen genoten van een dagje beschaafd 'ruig gedrag' met leden van de Trikeclub '3wheels '. Het jaarlijkse en bijna traditionele 'rondje Dongen 'was er weer.Voor wat Dongen betreft was daar Dongenaar Frans Stremme de grote voortrekker van. Tientallen bewoners van het verzorgingshuis maakten gebruik van de unieke gelegenheid eens achterop een echte driewielige motor te mogen zitten en een rondje Dongen mee te maken. Foto's : Henk Oerlemans

Bekijk fotoalbum

239Dongen, s Gravenmoer, Klein-Dongen ,Dongen-Vaart ,9 juni 2014. De 2014-aflevering van Verrassend Dongen was dat weer in al de elementen. Verrassend was het weer, dat ondanks alle berichten en onheilstijdingen tot het laatste moment goed maar warm tot heet was , verrassend ook waren de diverse evenementen die de deelnemende bedrijven en instellingen hadden georganiseerd. Er was voor eenieder de nodige ontspanning voorzien. Veel bedrijven konen ook dit jaar rekenen op volop bezoekers waarvan sommigen die Dongen opnieuw ontdekt hebben . Ook veel mensen in de regio vonden de weg naar een deelnemend bedrijf . Se sluiting werd dit maal voltrokken op de Mini Camping aan de Groenstraat . Daar vond ook de prijsuitreiking plaatst Foto's : Hans Driesen ,Gert Jan Stads ( pix4profs ) en Piet Eelants

Bekijk fotolalbum

150525-DagVanHetPark-VPZondag 25 mei 2014 organiseerde Stichting Parkplezier van 12.00 tot 18.00 uur de Dag van het Park. Deze dag stond in het teken van een picknick met stokbrood en een drankje in park Vredeoord. Dongense organisaties op het gebied van sport, muziek, cultuur en crea presenteerden zich. Optredens van o.a. Jeugd Musis Sacrium, Nederpopkoor zonder Noten, en Van Gils Nunchaku-Doc. Ook werd het 'Bomenpad' geopend. 30 bomen zijn voorzien van een beschrijving op een bord met o.a. een QR-code om nog meer informatie op te halen over de bomen in het park.

Bekijk fotoalbum

KoningsdagHet Oranjeparkfestival had op de eerste Koningsdag niet te klagen over het weer. Weliswaar niet altijd even zonnig, maar de temperatuur was prima en het bleef droog. De sfeer was opperbest. ‘s Ochtends was het al erg druk met kleine verkopers met hun moeders of vaders. In het park was het toen nog niet zo druk. Naast de vrije markt was er een talentenwedstrijd voor kinderen met als hoofdprijs een optreden op het grote podium. ’s Middags werd het al een stuk drukker in het park. De sfeer bleef opperbest. Aan het begin van de avond speelde het Amsterdam Klezmer Orkest. In het park was het gezellig druk. Kortom, Dongen beleefde weer een prima festival. Op naar 2015. 

Bekijk fotoalbum

 

 

235Je bent vóór of je bent tégen het Europees Parlement of kortweg 'Brussel' ,of is er nog een tussenweg? De afdeling van de Partij van de Arbeid in Dongen wou daar wel eens achter komen. Deze week brachten leden en sympathisanten van deze partij een dag door in en rond het EP in Brussel.Rondom het immense grote bouwwerken van het EP zijn in smalle straatje de opvallend grote woonblokken te zien die een overigens sterk deprimerend karakter hebben door waarschijnlijk weinig onderhoud . Binnen het gebouw wordt met de modernste technieken uitleg gegeven over de werking van van 'Europa 'in het algemeen. In een aantal ruimten wordt aandacht besteedt aan Europa toen, nu en straks. Groepsfoto in het EP : © EU .Overige foto's Tonny Dijck

Bekijk fotoalbum

 

234Dongen 27 maart 2014. Historisch, of in ieder geval opvallend was de installatie in Dongen van de nieuwe gemeenteraad die tot 2018 samen met het college van BenW gaat zorgen voor behoorlijk bestuur in ons dorp, 's Gravenmoer, Klein – Dongen en Dongen-Vaart. Historistisch, omdat voor het eerst een politieke partij er in geslaagd het bijna magische getal van 9 zetels te halen en opvallend omdat – na een periode van ruim drie jaar – alle 21 zetels kan bezetten waar Dongen ten opzichte van het inwoneraantal wettelijk recht op heeft. Burgemeester Rene van Diessen sprak de nieuwe raadsleden toe ,wenste hen veel succes en wees hen op de grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de gehele Dongense bevolking. De foto's zijn van Rinus Krijnen en (eerste acht) Hans Zimniak (Zimniak.com)

Bekijk fotoalbum

233aDaar stond ze dan. Beduusd, verbaasd en tegelijk met die van haar opvallende nuchtere, ingetogen en rustige blik in haar ogen. Het is wel degelijk tot haar doorgedrongen allemaal. Ze is blij en ook verrast bij het uitreiken door burgemeester René van Diessen van de hoogste onderscheiding die de gemeente kent: De 's-Gravenmoerse Gouden Knoop. Genoemd naar de beroemde handwerkknoop uit dit prachtig dorp. Natuurlijk ontvangst Nadine Broersen de Gouden Knoop als blijk van waardering voor haar prestatie van wereldklasse op het WK Indoor Atletiek 2014 in het Poolse Sopot. Kosten noch moeite werden gespaard door de gemeente Dongen. Strak en minutieus geregistreerd en tot in de puntje volgens het draaiboek. De foto's zijn van Hans Driesen.

Bekijk fotoalbum 

 

Boomfeestdag2014Sommen maken, Nederlands of aardrijkskunde. Er was keuze genoeg vandaag, maar een leuke lange wandeling door een van de mooiste 'dijkskes' in 's Gravenmoer, was toch ook heel leuk en daarom stond die belevenis ook op het schoolrooster vandaag. Groep 7 en 8 van de basisschool De Springplank uit s Gravenmoer had er zin in. Met z'n allen boompjes planten ook nog. Vandaag was het in het hele land Boomplantfeest of hoe je het officieel noemt: Nationale Boomfeestdag. De 28 leerlingen van groep 7-8 van basisschool De Springplank plantten deze dag knotwilgen, eiken en elzen aan de Brouwersdijk bij de Ecologische Verbindingszone (EVZ). Wethouder Bas Evegaars en wethouder Ad van Beek hielpen ook een handje mee. De Nationale Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2014 is 'kiezen voor bomen!'

Bekijk fotoalbum

 

 

 

232Heel veel Dongenaren en mensen waarmee Joop Velthoven samenwerkte buiten het dorp, hadden het er voor over om minstens een uur in de rij te staan om ex-wethouder Joop Velthoven de hand te schudden. Geen onvertogen woord over hoe het zo ver kon komen. Wel even aangestipt werd het feit dat Joop Velthoven hier stond in een andere hoedanigheid als dat hij en anderen hadden gewild en gehoopt. Wrok was er niet. Ook niet van Velthoven zelf. Het mooiste werd dat samengevat in het afscheidswoord van Brigitte van Haaften-Harkema, gedeputeerde van de provincie Brabant: ' In welke situatie wij ons ook bevinden, het is altijd mogelijk om deze met een positieve houding te benaderen'. Ze leende die uitspraak van de Dalai Lama. Andere sprekers waaronder Burgemeester René Van Diessen gebruikte woorden van zichzelf in dezelfde trend. Van Diessen prees ex-wethouder Velthoven in zijn speech. Foto's : Jan Stads /Pix4Profs

Bekijk fotoalbum

 

226Dongen. 's Gravenmoer, Klein-Dongen, Dongen–Vaart, 17 februari 2014. Het sportcafé. Nog niet helemaal terug in de oude vorm zoals het jarenlang plaatsvond in de centrale hal van het gemeentehuis, maar het begint er weer aardig op te lijken. Dit belangrijke jaarlijkse Dongense gala op sportgebied verdient dat ook. Het Salamander café was ook dit jaar de plaats waar Dongense topsporters hun verdiende lauweren kregen omgehangen. Voor het eerst werd ook een deel van de sporthal gebruikt om het sportfeest te vieren. Het café was stampvol en de kleine zaal was veranderd in een compacte sportarena.

Bekijk fotoalbum

 

225De Watertoren van Dongen. Uniek weer in zijn soort en zeker uniek vanwege zijn nieuwe bestemming. Het bedrijf H4D heeft er haar kantoren en heeft er ook voor gezorgd dat de watertoren er weer uitziet 'als nieuw'. Dongen kan dankzij dit bedrijf tot in veel jaren hierna haar 'Skyline' behouden. Dongenren die meer willen weten over de geschiedenis en de toekomst van dit prachtige bouwwerk gaan kijken op http://www.watertorendongen.nl. Deze krant laat in onderstaande fotoshow een stukje van dat verleden zien door middel van foto's van Henk Oerlemans. Het heden en ook weer prachtig in beeld gebracht wordt verbeeld door fotograaf Hans Driesen. Overname van de foto's mag, mits aan bronvermelding wordt gedaan.

Bekijk fotoalbum