Fotoalbums 2015

151212 StadsDongen 01DONGEN 12 december 2015. Naar aanleiding van het tweede lustrum van Jan Stads als fotograaf voor de gemeente Dongen, hebben Jan en DE LOOIERIJ de handen ineen geslagen en een drieluik bedacht dat Dongen en Jan verenigt. Drie maanden achtereen vult het fotografisch beeld van Dongen ’t Nieuwe Nathuis. Een expositie met een vast deel, het overzicht van 10 jaar ‘actueel Dongen’ gezien door de lens van Jan, en een maandelijks variabel deel waarbij de mens en zijn leven in Dongen centraal zal staan.

Bekijk het fotoalbum

275Zondag 25 oktober 2015 organiseerde Atledo voor de zesde keer op rij de Bruggenloop. Start en finish van deze trimloop waren wederom op de eigen accommodatie van Atledo aan de Hertog Jan. De Bruggenloop is een goede voorbereiding op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Voor anderen is het een mooie test om te kijken hoe het met de conditie is gesteld op een allesbehalve vlak parkoers. De maximale afstand om te lopen was 10 km. en bestond uit 5 ronden van 2 km. De foto's zijn van Kees Willemse

Bekijk fotoalbum

Bokbier2015Dongen, 8 oktober 2015. Het is herfst en dat betekent: bokbier. Een ware rij van 100, voornamelijk mannelijke bierliefhebbers stonden op 8 oktober voor de deur bij Drankenhandel Schuermans / v/h Rovin aan de Wilhelminastraat in Dongen. Nederland is inmiddels vergeven van brouwerijen en brouwerijtjes en elk zichzelf respecterende brouwerij brengt wel een bokbier op de markt. Zo’n bokbierpresentatie is het juiste moment om de winter-biercollectie te bepalen.
Bokbieren zijn erg populair en zelfs bij deze slijterij bleek men moeilijk keuzes te kunnen maken welk bokbier men nu de liefhebbers moest voorzetten. In totaal had het personeel van de slijterij maar liefst 50 soorten bokbieren klaargezet van zowel Nederlandse als buitenlandse makelij. Bedrijfsleider Boudewijn in ’t Groen opende de avond. Iedere aanwezige kreeg een glas, pen, overzichtslijst, een bestellijst en een scorelijst mee. Aan het einde van de avond zouden deze 100 proevers gaan bepalen welk bokbier uitgeroepen zou worden tot het “Beste Bokbier 2015”. Tijdens de avond werden er hapjes geserveerd door de bekende Dongense kok Erwin de Vos. Het ging er zeer gemoedelijk en gezellig aan toe. Gespreksstof was er genoeg met al deze bijzondere bieren op tafel. Ook waren er twee oude verrassingsbieren op de tap, die ook gretig werden genuttigd. Deze bieren waren respectievelijk 5 en 7 jaar oud en nog steeds erg lekker. Daarmee wilde de slijterij aantonen dat dit soort bier –mits een beetje donker en koel bewaard- ver na de tenminste houdbaarheidsdatum nog prima genuttigd kan worden en zelfs vaak nog lekkerder wordt. Tegen half elf werden de scorelijstjes opgehaald en Albert Schuermans maakte bekend dat het zware bokbier Aventinus Eisbock uit Duitsland had gewonnen. Albert vertelde daarbij een sterk verhaal hoe de brouwerij Schneider Weisse tot het recept was gekomen. Dat maakte het bier nog specialer. Terug gekeken kan worden op een zeer geslaagde bokbierenpresentatie.

Bekijk fotoalbum

GareelOp 12 septemnber 2015 werd de wisseltentooinstelling: "Dongen in het gareel" geopend door wethouder Piet Panis. Daarbij werd ouderwets een lintje -van leer- doorgeknipt. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan het ambacht van gareel en tuig maken voor het paard. Tevens is de opening van de wisseltentoonstelling, die is samengesteld door de heemkundekring "De Heerlyckheit" ook de opening van de Dongense Open Monumentendag.
Tijdens de openingsplechtigheid waren zo'n 30 mensen aanwezig.

bekijk fotoalbum

267Zondag 26 juli 2015 deed het voor de eerste keer Dongen aan. En Plein Public is een festival dat deze zomer langs veertien verschillende wijken in West Brabant reist, waaronder Dongen West dus. En Plein Public kent een sfeervol, kleinschalig programma met theater, dans, muziek, film en workshops. Het programma op het Rembrandtplein was vol en goed. Het Theater werd mede mogelijk gemaakt door een initiatief van Gemeente Breda, Gemeente Gilze-Rijen, Gemeente Gilze-Rijen, Gemeente Etten-Leur, Gemeente Oosterhout, Gemeente Dongen, Gemeente Roosendaal, Gemeente Zundert, VSB fonds, Cultuurfonds BNG, Fonds Sluyterman Van loo, RCOAK.

bekijk fotoalbum

150710 OpeningExpositieFransVerbunt 27Op 1o juli werd de schilderijententoonstelling "Beelden van Toen" geopend in DE LOOIERIJ door Marieke, het nichtje van de kunstenaar Frans Verbunt, met het voorlezen van een gedicht.
Frans, geboren Dongenaar, is een begaafd tekenaar en schilder en exposeert in DE LOOIERIJ tot 23 augustus met realistische schilderijen in de stijl van de schilder Schelfhout uit de 19e eeuw.
Vrienden, familie en kennissen waren aanwezig toen Frans een uitgebreid verhaal vertelde over de geschiedenis van zijn schilderloopbaan die hij had naast zijn werk in o.a. de techniek en ICT. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum.

Bekijk fotoalbum

150531 VDDongen, 31 mei 2015. Helaas wekten de weergoden niet erg mee deze dag. Toch viel het, afgezien van de plensbui tegen het einde, eigenlijk wel mee. Maar voor vele Dongenaren wellicht toch een te groot risico. Het was gezellig druk, maar als de weergoden het evenement beter gezind waren geweest, dan had het evenement waarschijnlijk nog veel meer toeschouwers getrokken.  Stichting Parkplezier en Verrassend Dongen hadden flink uitgepakt. Een keur aan diversiteit van activiteiten, waarbij de horeca, de toeristische sector in Dongen en bedrijven uniek en vaak ludiek uitpakten. Ook was er ruimte voor theater en kunst, kortom voor iedereen wat wils.

Wethouder van Beeers opende Verrassend Dongen met het onthullen van een duidelijk bord, waar de wandel- en fietsroutes rond Dongen op zijn weergegeven. Dit bord komt op diverse plekken in het dorp te staan, zodat Dongen goed op de kaart wordt gezet voor de wandelaar en wielertoerist.\

Het fotoalbum biedt een impressie van de dag. Bekijk fotoalbum

 

150220 LeatherBluesDongen, 20 februari 2015, Museum De Looierij opende op deze vrijdag de 20e februari de wisseltentoonstelling “Leather+Blues”. In het Nieuwe Nathuis zijn de kunstzinnige kleurige leerobjecten van Eveline Aertsen gecombineerd met het zwart-wit fotowerk van Edzo Meerman. Het onderwerp van de foto’s zijn optredens van bluesartiesten in “De Gouden Leeuw”, altijd georganiseerd door Dongen Blues Promotion.

Het was gezellig druk bij de opening van de wisseltentoonstelling waar directeur Cees Breugelmans van het museum bij zijn openingstoespraak stilstond bij de wonderlijke combinatie van de beide exposanten, die elkaar vooraf niet kenden. Bij bluesmuziek horen laarzen, leren kledingstukken en een gevoel van ruigheid die bij leer horen. Kunstenares Eveline Aertsen uit Oosterhout maakt juist zeer kunstzinnige kleurige gebruiksvoorwerpen van leer, die enerzijds erg contrasteren met de zwartwit foto’s van Edzo  en stijl van de ruimte, maar juist daardoor prachtig tot hun recht komen.

Bekijk fotoalbum

 

260Bij gelegenheid van het afscheid van waarnemend burgemeester René van Diessen maakte fotograaf HANS DRIESEN voor Dongenhomespot een fotoserie. De gelegenheid vond plaats op donderdag 22 januari 2015.

 

 

Bekijk fotoalbum

 

258De nieuwjaarsreceptie 2015 in de gemeente Dongen werd druk bezocht. Het was de laatste voor waarnemend burgemeester René van Diessen. Het Dongense blazersensemble DBC zorgde voor de ambiance en de jaarfilm van Hans Zimniak was weer één van de hoogtepunten. De foto's in dit album zijn van fotograaf Hans HANS DRIESEN.

Bekijk fotoalbum

De drukbezochte nieuwjaarsreceptie in Dongen op 5 januari 20145 was de laatste voor waarnemend burgemeester René van Diessen. De vrijwilligersprijzen waren voor stichting Parkplezier en Jos en Joke van Gils. Herken je zelf op de foto's van KEES WILLEMSE.

Bekijk fotalbum