Fotoalbums 2016 - 2021

Torenspits2021Dongen, 17 juni 2021. Het bovenste gedeelte van ' 't Dongens Torentje ' (heeft dat ook weer een naam) is donderdag 17 juni teruggezet. Het Dongens DNA straalt er weer vanaf. Nog steeds. Dat deed het ruim 100 jaar op haar oorspronkelijke plaats en al sinds 21 november 2011 op de hoek Sint Josephstraat en Hoge Ham. Vorig jaar werd er bruinrot geconstateerd. Dit had schade veroorzaakt. Op 8 juli 2020 werd het te repareren gedeelte 10 meter verder geplaatst. De spits was scheef gaan staan. Het onderste deel van de spits (de lantaarn) werd op die tijdelijke locatie geplaatst en aldus gerepareerd. Vrijwilligers van de heemkundekring deden dit samen met een aannemer. Het bovenste deel van de spits is vandaag weer weer op de lantaarn geplaatst. Secretaris Ellie Oerlemans van de heemkundekring en wethouder René Jansen verrichtten deze donderdag een symbolische handeling. De heemkundekring gaat de spits verder restaureren. Een precisie- klus aan de Heerlyckheit graag toevertrouwd. Voor deze krant maakte Ad Hessels de prachtige beelden. Download de foto's ook nu weer helemaal gratis

Bekijk fotoalbum

Koningsdag 2021Of het voor volgend jaar weer 15.000 bezoekers verwachte aantal bezoekers voor het OPF dit jaar gehaald is op de 'digitale' manier is nog niet bekend. De kijkcijfers moeten nog worden geanalyseerd, maar dat het een succes was is al wel zeker. Via deze krant keken in ieder geval gemiddeld 1600 Dongenaren naar de uitgezonden livestream van het Oranjeparkfestival. Langstraat-media televisie was het hoofdkanaal. Het 'Oranje Comité ', met daar rondom vele enthousiaste vrijwilligers, hebben ( weer ) een knap stuk amusante televisie gemaakt ter furore van de ongetwijfeld vele kijkers. De reacties van thuisvierende oranjeparkfans waren zeer positief ,getuige het resultaat van het direct reageren via een rechtstreeks telefoonlijn tijdens de uitzendingen. Het programmaschema op beide avonden was goed in balans en gevuld met vele, vooral plaatselijke artiesten die op bijna professionele manier werden begeleid door de feestband BAM
(foto's van Monique Jansen en Kees Laurijsen)

Bekijk fotoalbum

Stijlavond Havo VWO 2019Dongen, 18 april 2019. Op deze donderdag was het de beurt aan de leerlingen van de eindexamenklassen van de Havo-VWO om zich op hun mooist te vertonen op de rode loper tijdens de stijlavond van het Cambreur College. Een dag eerder gebeurde dit ook al voor de VMBO eindexamenkandidaten. Zoals inmiddels een traditie werden de leerlingen vervoerd in exotische of vreemde voertuigen. Ook zagen ze er allemaal piekfijn uit.
John van Bree maakte op de loper in de Kerkstraat een fotoreportage.

Bekijk fotoalbumalbum

Gala2018Dongen, 9 mei 2018. Vandaag konden Dongenaren voor de tweede keer deze week zich vergapen aan de jonge eindexamenkndidaten HAVO en VWO  op de rode loper. Nadat dinsdag de eindexamenkandidaten van het vmbo en de mavo hun casino avond hadden beleefd, was het woensdag tijd voor de gala-avond voor de examenkandidaten van havo en vwo van het Cambreur College. (Fotografie: John van Bree)

Bekijk fotoalbum

DHS KoningSport en spel voor de Dongense Basisscholen. Tijdens de koningsfeesten maakte Kees Willemse een aantal leuke herinnering foto's. 2018. Dongen

Bekijk fotoalbum

Ons album van de feestelijkheden rond Koningsdag is gemaakt door Hans Driesen. Hij maakte prachtige portretten van vrolijke Dongenaren

Bekijk fotoalbum

 

301't Schouw aan de Rembrandtstraat was zondagmiddag 7 april toneel van verfijnde penseelkunst De stichting DFBW organiseerde voor de negende keer de Dongense Face en Bodypaint Wedstrijden. Het thema was dit keer Dans,Dans, Dans! Of als het toch in het Engels moet Dance, Dance, Dance Er werd dit jaar voor de derde keer een Kids- Facepaint gehouden. De deelnemers kwamen uit uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Ze werden ook dit keer onderworpen aan het oordeel van een deskundige jury Er was weer genoeg informatie te vinden in verschillende stands . De foto's in het album zijn van Hans Driesen.

Bekijk fotoalbum

DDDQ Uitslag 040Dongen, 30 september 2017. Op 30 september werden op het Wilhelminaplein 's avonds de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de 3e editie van de Dongense Dorps Quiz. Quizinne werd de winnaar. Er waren zeker 500 mensen aanwezig op het plein die via een groot scherm werden meegenomen met de gebeurtenissen van de quizavond. Bart van Kerkhof liet de spanning opvoeren en uiteindelijk werd Quizzine als winnaar uitgeroepen en de nummer twee werd: de heren van het goede leven, die ook vorig jaar tweede werden. Het was gezellig druk. Ook werden er nog speciale prijzen uitgereikt voor de ploeg die de langste sliert had gepunnikt (40 meter!), de best geschminkte clown had en de kruiwagenrace gad gewonnen. 

Bekijk fotoalbum

Sportgala2017Het was gezellig druk in De Salamander. Veel sportliefhebbers hebben op vrijdagavond 15 september de sportkampioenen van de gemeente Dongen gehuldigd. De jeugd van 6 tot en met 12 jaar opende het Sportgala met een ereparade. Iris van Leijsen (onder andere Nederlands kampioen dames dubbel badminton) won in deze categorie de prijs voor de beste sportprestatie. In de leeftijdscategorie 13 tot 18 jaar ging bij de jongens de prijs naar Hidde van Veenendaal, Nederlands kampioen wielrennen. Laura Talbot won bij de meisjes vanwege haar prestaties bij het schermen (onder meer Nederlands kampioen). Team MC 1 van MHC Liberty (hockey) nam in deze categorie de titel sportteam van het jaar mee naar huis. Het team speelt in de topklasse. Bij de senioren waren de winnaars Raynor Wortel (maakte profdebuut bij de high land games), Sandra Habets (onder andere zilver op 100 meter sprint tijdens NK atletiek voor masters) en Dames 1 van tennisvereniging Bas Dongen. Het team won diverse landelijke titels en promoveerde naar de op een na hoogste damesafdeling van de KNLTB. Jolijn de Haan ontving de Nadine Broersen -prijs. De topatlete was zelf niet aanwezig in verband met een toernooi in Frankrijk. In een videoboodschap vertelde ze waarom de jonge volleybalster, die bij het Nederlands jeugdelftal speelt, de prijs heeft verdiend: "Het niveau was ongekend hoog, maar ik heb gekozen voor Jolijn omdat ze duidelijke keuzes maakt om verder te komen, de combinatie school en sport belangrijk vindt en goed presteert." Ook de ‘Sportiefste school van Dongen’ werd bekend gemaakt. Aan deze verkiezing deden diverse basisscholen scholen uit Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart mee. De J.J. Anspachschool werd tot winnaar uitgeroepen omdat de school tijdens en na schooltijd veel aan sport doet en jaarlijks de meeste leerlingen 'levert' tijdens de Avondvierdaagse en het atletiekevenement Dwars door Dongen. De foto's zijn van Kees Willemse!

bekijk fotoalbum

pijnenburgPiet Pijnenburg startte de slagerij in 1957 samen met zijn vrouw Leen in de Emmastraat. Inmiddels zijn er in ons dorp niet zo veel echte vakkundige slagerijen meer. Supermarkten namen een groot deel van het verse vleessegment over. Jack hield het vol en is nog steeds een begrip in Dongen. Dat heuglijke feit wordt gevierd. Talloze acties in de winkel ,maar ook een fantastische brunch was onderdeel van het feest. Klanten konden sparen voor deelname. Het waren er velen die deze zondag aanzaten en genoten weer maar eens van de onberispelijke kwaliteit van deze vakman. Gezellig was het ook én mooi weer.
Ad Hessels was er voor de krant . Hij hanteerde de camera. De hartelijke gelukwensen zijn voor de slager, zijn gezin en zijn medewerkers.

Bekijk fotoalbum

2017BallonSpectaculaire ballonnenfiësta van dongen.nieuws.nl weer geslaagd evenement .
Collega nieuwsmedium dongen.nieuws.nl organiseerde zaterdagavond 8 juli weer een sensationele ballonfiësta. Even dreigde de stevige wind nog roet in het eten te gooien maar rond 21.00 uur kwam er groen licht waarna maar liefst vier luchtballonnen het luchtruim konden kiezen. Een prachtig schouwspel waar vele Dongenaren van genoten. Zo konden meer dan 40 passagiers uiteindelijk genieten van een ballonvaart die hen allen voerde richting de Belgische grens naar de plaatsen Alphen en Chaam. Het vertrek vanuit Dongen maakte de vlucht nog unieker. Vanaf 'De Nestel ' keek een groot aantal Dongenaren de ballonnen na (met dank aan dongen.nieuws.nl: Bart van Kerkhof)

Bekijk fotoalbum

trike2017Dongen, 17 juni 2017. Perfect weer was het voor de intussen traditionele Trikerdag voor de bewoners van de Dongense Volckaert. Voor de zevende keer was het een komen en gaan van stoere ,ronkende en glinsterende motors op drie vetdikke wielen. Organisator van het eerste uur de Dongenaar Frans Stremme had weer veel Trikers bereid gevonden om vanuit het hele land aanwezig te zijn bij het Dongepark. Een feest alleen al om er naar te kijken. Meerijden is een belevenis. Een rondje Dongen georganiseerd door Trikeclub '3Weels' in samenwerking met de Volckaert was weer bijzonder. Feestelijk was de openingsrit die door burgemeester Marina Starmans werd beleefd als heel bijzonder. De oudste deelnemer aan een van de ritjeswas een 97-jarige mevrouw die al een heel eind klaar stond voor de start. Met een brede lach merkte ze op 'volgend jaar weer mee te willen rijden'. Leuk was ook de entourage die er allemaal bijhoort. Er was een ijscokar, er was muziek en er waren veel blije gezichten. Niemand van de meerijders leek bang te zijn achterop zo'n grote machine, of ze lieten het heel stoer niet merken. Behalve de bewoners mochten ook een aantal mensen van het Thomashuis en andere belangstellenden een rondje meerijden.
De foto's zijn van Piet Eelants

Bewkijk fotoalbum

 

293Ook onze fotograaf Kees Willemse maakte een vrolijke foto-impressie van een weer buitengewoon geslaagd verrassend Dongen 2017. Vooral aan de Loswal was het druk. Een reisje op het kanaal is ook niet alledaags...

Bekijk fotoalbum

 

 

292Volgens de organisatoren waren er zo'n 2400 deelnemers. Kinderen, opa's, oma's en vaders en moeders.
Ze liepen door dit mooie dorp en de omgeving en dat vier avonden lang. Meestal op stevige schoenen, maar zeker één deelnemer trok die juist uit. Tja,.. Hoe dan ook het weer hield zich al die avonden aan de gemaakte afspraken. De medailles zijn binnen en de gladiolen ook. Een drukte langs de kant die de dappersten onder ons toejuichten. De foto's zijn van Ad Hessels

Bekijk fotoalbum

 

 

291Dongen was er bij. Dongen en de andere gemeenten in het Hart van Brabant waren er bij in Tilburg. Het was een feest daar bij de Kruikenzeikers. De Peeënstekers konden er ook wat van. Ruim vier miljoen mensen waren er getuigen van. Dongen was prominent aanwezig tijdens Koningsdag in Tilburg.
De foto's zijn gemaakt door Tonny Nooijens

Bekijk fotoalbum

 

 

Vrijwilliger2016Dongen, 14 december 2016 .Vrijwilligers die ook bekend zijn als zodanig en wat ook weer inhoudt dat er véél meer zijn in Dongen , genoten vandaag in zaal De Viersprong van een heerlijke en jaarlijkse verwenmiddag. Namens het college was wethouder Piet Panis aanwezig die al die Dongenaren een warm hart toedraagt . Het was een sfeervolle middag waarin enkele mensen extra in het zonnetje werden gezet .Dankjewel vrijwilligers. Het was een goed jaar . Fotograaf Hans Driesen maakte voor deze krant een foto-impressie

Bekijk fotoalbum

 

Biomarkt2016Zondag 16 oktober 2016 vond in Aurora
een Bio-streekproducten- duurzame markt plaats
Deze markt werd georganiseerd door Buurtvereniging de Polder ter gelegenheid van het 70 jarig jubileum.
Voor meer info: www.bvdepolder.nl

Foto's KEES WILLEMSE

Bekijk fotoalbum

 

 

avondvierdaagse2016Zoals bekend kampte de website van de Dongense Avondvierdaagse tijdens de tochten met storingen. Daarom konden ook geen foto's van de organisatie zelf worden geplaatst. De Dongense Internetkrant is daarom gevraagd deze foto's te plaatsen. Wij voldoen graag aan dit verzoek. Alle foto´s zijn gratis te downloaden .
De foto's zijn van Leroy Schwab.

Bekijk fotoalbum-1

Bekijk fotoalbum-2

Bekijk fotoalbum-3

Koningsdag2016

Koningsdag 2016 gaat de geschiedenis in als de koudste ooit. Ook nat was het. Lekker weer is anders. Ach, overdrijven is ook een vak. Alles bij elkaar viel het toch allemaal wel mee. Maar enkele dingen moesten worden afgelast of. In Dongen worden uitgesteld. De ballonvaart, die dongen.nieuws.nl organiseren zou bijvoorbeeld staat even in de spreekwoordelijke koelkast maar komt beslist nog dit jaar. Het was – mede door het weer- wat rustiger overal, maar er waren toch nog heel wat mensen op de been. Het Vredeoordpark trok het publiek die het kenmerk echte fans meedroegen. De krant was in dat park tijdens optreden van de band Ogham. Die was volgens kenners geweldig goed en velen stonden dan ook te luisteren. De steltlopers hadden ook succes. Hans Driesen nam de foto's.

Bekijk fotoalbum

 

277De dames en heren van VMBO lieten ontzetten veel en moois van zich zien. En vrijdagavond 22 april waren de dames en heren eindexamenkandidaten van HAVO en VWO in de gelegenheid het mooiste van zich zelf te laten zien tijdens de ook jaarlijkse Gala-avond . Ook hier prachtige dames en stoere heren in de dop. Het was een feest met prachtige mobielen en schitterend opgepoetst koetswerk.
Hans Driesen legde de camera aan en schoot prachtige plaatjes voor deze krant.

Bekijk fotoalbum

 

Koningsspelen2016Dongen, 22 april 2016. Op vrijdag 22 april was het weer zover! De gezamenlijke sportdag voor Dongense basisscholen onder leiding van combinatiefunctionarissen Tjalle en Angelique en vele vrijwilligers. De sportdag is de afgelopen jaren flink in grootte gegroeid. Dit jaar deden maar liefst 10 van de 11 basisscholen mee. Dat zijn maar liefst zo'n 1900 leerlingen.
De groepen 7 en 8 vulde hun sportieve tijd met survivallen en zwemmen, de groepen 5 en 6 gingen tennissen en hockeyen en het programma voor de groepen 3 en 4 stond in het teken van voetbal en atletiek. De kleuters speelden allerlei sportieve spelletjes. Wethouder Piet Panis (Sport) heeft de dag officieel geopend en dansers van L-Joy dansten hierbij een spetterende openingsdans. De sportdag wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Dongense sportverenigingen en vond dan ook plaats op hun sportvelden. De Koningsspelen werden tevens gekoppeld aan de sportdag. De krant was er bij en maakte door middel van de camera van Kees Willemse een aantal leuke sportieve foto's van het gebeuren.

Bekijk fotoalabum

160417 Dongense Jaarmarkt VPZondag 17 april 2016. Een jaarmarkt zoals de jaarmarkt altijd is. Veel kramen, veel niet-Dongenaren, wisselvallig weer. Al was het voornamelijk toch zonnig, maar fris. Helaas was de opkomst wat minder dan in vroegere jaren.

Bekijk fotoalabum