gala-vpEen gelegenheidskoor van 130 mensen, het groot orkest van harmonie Aurora, L-Joy Dance Factory, Tony Neef en Petra Berger. Het kon niet op tijdens het weekend van de gala-avonden in de Salamander. Een fotografische impressie.

bekijk fotoalbum

opbouwjubileumconcertauroravpEr wordt hard gewerkt in de Salamander. Een podium voor 230 mensen wordt opgetrokken voor het jubilerende Aurora. De harmonie bestaat 100 jaar en ontvangt Tony Neef en Petra Berger.

Bekijk fotoalbum

sinterklaasvpZondag 16 november was een winderige dag en juist tussen de miezer en de buien door scheen de zon. 
En op dat moment arriveerde de Sint met zijn pietenvervolg met de pakjesboot in Dongen aan de loswal. Renate van Doorn heeft een groot aantal foto's gemaakt die in dit fotoalbum zijn geplaatst.

Bekijk fotoalbum (Rinus)

Bekijk fotoalbum (Piet)

natresoefeningvpEen onwerkelijke sfeer hangt op de Hoge Ham. De straat is van kruispunt Koepelkerk tot kruispunt gemeentehuis afgesloten. Een vrouw wordt geescorteerd naar de kapper. De grote NATRESoefening is gaande. Ook bij de RIMI waren er acties.

Bekijk fotoalbum

Bekijk fotoalbum (RIMI)

frhalsDongen, 6 november ,2008 . De bewoners van het appartementsgebouw ‘Zusje’in de Frans Halsstraat zullen na vandaag verlost zijn van de natte voeten in de kelderruimte.Al vlak na de eerste oplevering van het gebouw bleek het grondwater na verzadiging van het aanwezige zand in loze ruimtes door te sijpelen naar muren en vloer . De overlast bestond niet alleen uit vervelende plekken en water , ook duizenden muggen lagen graag hun larven in de vochtige omgeving. 
Het bedrijf V.d. Bos dat gespecialiseerd is in het zuigen en blazen van zand ,grind, water en andere stoffen is het enige bedrijf in Nederland dat deze klus in één dag kan klaren zonder af en aan te rijden met vrachtwagens. De zuigwagen heeft een capaciteit van 20.000 liter en is daarmee de grootste op zijn gebied.

Bekijk fotoalbum

koor2008Op 26 oktober werd in 't Schouw aan de Rembrandtstraat in Dongen het tweede door de Ciltrurele Commissie georganiseerde Dongense Korenfestival gehouden. Dongenhomespot maakte foto's en een verslag.

Bekijk fotoalbum

st joseph boek vpOp 10 oktober 2008 vond de boekpresentatie plaats van het boek honderd en één, over de St. Josephkerk. Initiatiefnemer is de Stichting St. Joseph blijft!
Professor A.J. van Bijsterveld, professor aan de universiteit van Tilburg, leidde de presentatie in. 

Bekijk fotoalbum

bussluisDat je soms het nieuw nét iets voor bent is wel het mooiste wat een op amateuristische leest geschoeide website als dongenhomespot.nl kan overkomen. Vandaag ( 9 oktober 2008)zou de bussluis aan de Westerlaan / Rijnstraat weer opengesteld worden ( zie onze eerdere berichtgeving .Eerder vandaag en ook gisteren lagen onze sterverslaggevers klaar met een scala van communicatiemateriaal en rechtstreekse verbindingen(….) op de plaats van het wonder dat in Dongen haar weerga niet zou kennen. De bussluis eindelijk weer open. En dat is hot news! Echter de opening die het openbaar vervoer ruim baan moest geven bleef potdicht 
Bij navraag bij de gemeente bleef het antwoord wegens de ambtelijke molen(?) nog even uit. 
Dongenhomespot.nl was ter plaatse en fotografeerde het busje én de monteur die zei ‘het karwei net te hebben geklaard ‘ Eén deze dagen – na wat noodzakelijke tests kunnen reizigers weer gewoon opstappen bij de halte waar die moet zijn!

Bekijk fotoalbum

procureurwegvpDongen, 20 september 2008.De rotonde aan de Minister Goselinglaan die oud Dongen met wijk Biezen en de rest van de wereld verbindt is bijna klaar. Dat wil zeggen : ‘ze ‘zijn er op het ogenblik volop mee bezig om het karwei half oktober klaar te hebben. Dan kan de Dongenaar via een ‘stads’uitziende rotonde en dito aanvoerwegen weer alle richtingen kiezen. De wereld ligt aan onze voeten! 
Onze gewaardeerde medewerker Jan Sauvé maakte nu al een indrukwekkende reportage van dit ware kunstwerk. Ook Pee maakte fotos, maar dan van de allerlaatste loodjes en de opening door wethouder Ad Stoop.

Bekijk fotoalbum (Marga)

Bekijk fotoalbum (Piet)

volckaertuitstapjeDongen, 18 september 2008.Bewoners van de Volckaert werden vandaag verwend met een rondrit door ons dorp 
In de onderstaande diashow ziet u dat enkele bewoners geholpen worden om plaatst te nemen in Lijn 11 . Dat het treintje die naam heeft is weer een samenloop van omstandigheden en meer nog een toevalligheid – zo verzekerde men ons – bij de Volckaert . 
Het was wel gezellig én het zonnetje scheen! ( foto’s : Henk Oerlemans )

Bekijk fotoalbum

dongepark2008Vanuit de woning van onze fotograaf Henk Oerlemans is een fotoreportagegemaakt van ‘de wording’van een deel van de aanleg van de infrastructuur bij de Volckaert. De periode van de wonderlijke metamorfose loopt van 16 augustus 2006 tot 6 september 2008 HIER TE ZIEN !

Bekijk fotoalbum

ruysdaelTwee foto's van een raadselachtig rotsblok 
gelegen in het park tussen 
de Ruysdaelstraat en de Volckaert 
en óók een foto van een schilderij 
voorstellende de watermolen van 
de familie Heijs met een foto van 
de achterkant waarop de tekst van de schilder. 
Deze vier foto's hebben met elkaar te maken. 
Volgens de heer Jan Hessels uit de Kerkstraat 
(Donghamuseum) is op dat rotsblok de 
aandrijvingmotor voor de molen bevestigd geweest. 
De molen zelf heeft dus ook daar in de buurt gestaan.

Bekijk fotoalbum

veulenEind juni 2008 werd in het Dongepark een ponyveulen geboren. Eerst ging alles goe, maar dan wil het veulen niet drinken.....

Henk Oerlemans maakte de foto's

Bekijk fotoalbum

2008-hubregtseafscheidDongen, 28 juni 2008.Dokter Hubregtse heeft vandaag afscheid genomen van zijn patiënten 
Een homage : 
Géén huisbezoek voor het doorprikken van een vierdaagse – blaar . Hij sprak ‘dat soort ‘patiënten op een vriendelijke maar duidelijke wijze aan op hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid van het steriel maken van een scherpe naainaald. 
Als het echt nodig was, stond dkt. Hubregtse daar waar hij nodig was. Naast zijn patiënt. Hubregtse nam serieuze klachten serieus en nam de juiste maatregelen waarbij de risicofactor zorgvuldig werd afgewogen.

Bekijk fotoalbum

Lees meer: Afscheid Dr. Hubregtse

VMBOOp woensdag 16 januari was er in de Cammeleur een informatieavond voor het Voortgezet Onderwijs. De organisatoren zijn er in geslaagd om de ruim 300 ouders / verzorgers te ontvangen en te informeren, zodat de keuze van een toekomstige school wat vereenvoudigd wordt. De avond was bedoeld voor alle basisscholen in Dongen en de St. Janschool in Oosteind.

Bekijk fotoalbum

oldtimer2008Al voor het 10e jaar werd in Dongen-Vaart op 14 en 15 juni de OLDTIMERSDAG georganiseerd. 
Een feest voor velen. En de oudjes doen het nog best. 
Ondanks het slechte weer in 2008 werd deze dag tóch een succes!

Bekijk fotoalbum (1)

Bekijk fotoalbum (2)

 

kunstdongen2008Er is veel kunst in Dongen én er wonen veel kunstenaars in ons dorp. Dit album is een van de bewijzen.

Bekijk fotoalbum

verrassenddongenvpDe kramen van toeristische en recreatieve organisaties op de markt Verrassend Dongen trokken de aandacht. Maar ook dokter Livingstone was aanwezig, en veel publiek.

Bekijk fotoalbum

Duiken VPTer gelegenheid van de feestdagen heeft Zwemvereniging De Vennen op 5 januari 2008  voor de jeugdige leden een kennismakingsduik georganiseerd. Op zaterdag 5 januari gingen zij onder begeleiding van duikinstructeurs van Marenko, in groepjes van drie à vier kinderen te water.

Bekijk fotoalbum

Lintjesregen 2008 vpOp 25 april 2008 zijn er in Dongen vijf lintjes uitgereikt aan Dongenaren die verdiensten hebben gehad voor de gemeenschap. Alle gedecoreerden kregen de titel lid van de orde van Oranje-Nassau. Om negen uur werd de heer Bayens verrast die zich inzet met allerlei activiteiten ten behoeve van kinderen met een beperking. Daarna volgde mevrouw van Boesschoten, medeoprichtster van de Jazzclub "The Swinging Carrots" en vrijwilliger bij het Dongha Museum. De derde gedecoreerde was mevrouw de Vos, die het lintje kreeg omdat ze in tal van verenigingen bestuurs- en andere vrijwilligersfuncties vervulde, vooral bij de Volckaert. Ook mevrouw Nienhuis uit 's Gravenmoer kreeg vanwege haar vrijwilligerswerkzaamheden, onder andere voor de Heemkundekring des Graven Moer. Zij kreeg een lintje opgespeld door de burgemeester, Simone Dirven, vergezeld van de gemeentesecretaris van Noort en de wethouders Stoop en Velthoven. Ditzelfde geldt voor de heer H. Faro uit 's Gravenmoer, die vooral actief is voor en tijdens Koninginnedag als lid van de Oranjevereniging.

bekijk album

Jaarmarkt 2008 vpDit jaar was OmroepDongen ook weer aanwezig op de drukke jaarmarkt. En zoals zo vel;e jaren was het deze keer ook prachtig weer.
Met een optreden van Simone Vugts en een rad van avontuur,gedraaid door Cees Breugelmans, was het gezellig op het terras van de Cammeleur.

Bekijk album

Aurora jubileumconcert FAOp 6 apil 2008 vierde Harmonie Aurora met een groot jubileumconcert haar 100-jarige bestaan. OmroepDongen maakte hiervan o.a. een foto-impressie.

Bekijk album

Tabasco april 2008 FAPolitiek Café Tabasco met als landelijke hoofdgast zanger, acteur, schrijver Bob Fosko. Maar ook met een column (een cauwel) van Bart Kerkhof en een stageverslag uit Mexico van Suzanne Jespers en Marlou van Miert die  vertellen over de ervaringen die ze hebben opgedaan. Ze werkten daar enkele maanden in een weeshuis. Aan de hand van een beamerpresentatie vertelden ze wat hun indrukken waren en hoe ze daardoor anders tegen de wereld zijn gaan aankijken. 
Ook de sluiting van de postkantoren stond centraal. Ad Konings, senior medewerker was aanwezig, maar had een 'spreekverbod'. Ook een vertegenwoordiger van AbvaKabo was aanwezig over dit onderwerp.
Renate de Vries en Hans van Hoevelaak verzorgden de muzikale invulling van deze middag middels aangename troubadour muziek.

Bekijk album

Bassin vp

Het meet 60 bij 5 meter en het is bedoeld om regenwater op te vangen. In twee dagen tijd wordt er een bergbezinkbassin geplaatst aan de Minister Goselinglaan.

bekijk album

veteranenElk jaar is er in Dongen een zogenaamde verteranendag. Herken uzelf of anderen tijdens deze gezellige dag en avond.

Met dank aan Henk Oerlemans voor de fotografie.

Bekijk fotoalbum

Sportgala 2008 FANa een prachtige demonstratie van Yuri van Gelder, reikte hij samen met wethouder Piet Panis de sportprijzen van 2007 uit. Deze waren voor de sportmannen, vrouwen, teams, en de junioren. Ook werden er diversen aanmoedigingsprijzen uitgereikt. De sportclubs ONI en DIA gaven ook een demonstratie, waar ook Yuri van Gelder met veel plezier aan meedeed.

Bekijk album

Kanttentoonstelling FADe tentoonstelling in het kader van 25 jaar kantkloskring het Molenwiekje is geopend. In het oude gemeentehuis van 's Gravenmoer, naast de Geubel aan de Hoofdstraat, zijn de werken tot en met 12 mei te bezichtigen.

Bekijk album

Heinde En Verrre VPBoekpresentatie en opening tentoonstelling `Van Heinde en Verre`, kunstpassanten in Dongen en andere Brabantse dorpen (1850 - 1925). Ron Dirven presenteerde het eerste exemplaar van zijn boek " Schilders van Dongen, kroniek van een vergeten schildersdorp" aan burgemeester Dirven.

Bekijk album

Crescendo FATer gelegenheid van hun 60 - jarig jubileum trad Crescendo met dirigent Edwin de Neijs op in ' s Gravenmoer, in de Geubel. Muziek en toneel waren van eigen hand. Zij vertelden de geschiedenis van 's Gravenmoer in woord, beeld en muziek.

Bekijk album

HeiligHart FAIn 1918 is de Heilig Hartschool gesticht. Dit jaar viert de katholieke basisschool haar 90-jarig jubileum.

bekijk album

WarmeTruiendag VP"Waarom hebben we vandaag een dikke trui aan?" vraagt Ad Stoop aan de hele klas. " Omdat de ruimtewezens dat willen!" is het antwoord. De wethouder legt vervolgens aan de groep van de Westerkim uit dat verwarming slecht is voor de natuur. Daarom is het vandaag kouder op school. " Het lijkt wel de tweede IJstijd", is het commentaar. Sommige kinderen overdrijven, zitten met muts op en wanten aan. Anderen liggen onder dekens. Maar dat komt omdat het eerste half uur op vrijdag besteed wordt aan relaxed lezen.

Bekijk album

080119 Vlag Beljaart VPOp een regenachtige zaterdagochtend werden de aanstaande bewoners van de Beljaart uitgenodigd om het hoogste punt te vieren. Wethouder Velthoven was de gastheer en P. van Heteren van Heja bouwprojecten en W. Hamers van de DWV hielpen de heer Velthoven hierbij.

Bekijk fotoalbum

WZSW VPOp 18 januari 2008 was er een persgesprek met Wethouder Piet Panis en projectleidster van de WZSW, mevrouw Ingrid Oosterling. WZSW staat voor: Wonen Zorg en Service in alle Wijken. Er zat een feestelijk tintje aan omdat Dhr. en Mevr. Voermans, die afnemers waren van het 100e uur dienstverlening van deze service, kregen van wethouder Piet Panis bloemen aangeboden.

bekijk fotoalbum

Reconstructie VPOndanks diverse protesten van de directe bewoners van de Minister Goselinglaan, zijn op wopensdag16 januari 2008 toch de bomen gerooid. De foto's zijn beschikbaar gesteld door een directe bewoner Dhr. Gerard Zwekars, die vond dat de mooie groene laan er nu wel erg kaal bij lag. Vervolgalbums van de complete reconstructie volgen later.

Bekijk fotoalbum

kunst naar kracht 75 vpMet drie jubilarissen, een fotopresentatie, een kalender en een CD vierde Toneelvereniging Kunst naar Kracht haar 75 jarig bestaan in Café de Viersprong. De Jubilarissen: Annie Verharen, Karin den Boer, 50 en 60 jaar lid werden in het zonnetje gezet en kregen naast een onderscheiding van de overkoepelende instantie ook  nog een certificaat van de gemeente Dongen voor hun verdiensten. Annie van Bekhoven is de derde jubilaris; zij is 25 jaar actief voor de vereniging. Muzikaal werd het feest omlijst door de Jazz Workshop van Adjan Emmen en cabaratiëre Karin Bruers

Bekijk fotoalbum

Nieuwjaarsreceptie 2008 VPElk jaar organiseert het gemeentebestuur in Dongen een nieuwjaarsreceptie. In voorgaande jaren werden er kleine voorstellingen gegeven en was er muziek. Naar aanleiding van kritiek is dit jaar besloten vooral het samenzijn voorop te stellen. Geen toneelstukjes of een orkest, maar gewoon Dongenaren onder elkaar. De receptie was vooral bedoeld om elkaar te ontmoeten en met dit meer sobere programma voldeed het gemeentebestuur ook hieraan.

Bekijk fotoalbum

pukkemuk vpCDA Europarlementariër van Nistelrooij en zijn vrouw kwamen net voor Kerstmis op werkbezoek bij kinderboerderij en camping Pukkemuk van de heer en mevrouw van Leijsen. Deze veelzijdige ondernemer liet de heer van Nistelrooij zijn bedrijf zien vanwege subsidiebesteding en uitbreiding.

bekijk fotoalbum

Nieuwjaarsduik 2008 VPVoor de vierde maal werd er op 1 januari de nieuwjaarsduik gehouden, door de initiatiefnemers VV de Dabbers. Ook werd er, ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum, door Atletiekvereniging Atledo een cheque van 1650 euro aangeboden aan de Ambassadeur van KIKA. Warm gehouden door de muziek van DJ Tommie Willemen en de danseressen van Sambagroep "Exotica", gingen de duikers èèn voor èèn te water. Na hun duik kreeg elke deelnemer een oorkonde met de vermelding Held / Heldin van de Gemeente Dongen.

Klik hier voor het fotoalbum

rembrandtpleinHet Rembrandtplein in Dongen West 2 heeft een ware metamorfose ondergaan. 
Hier wat foto's van het plaasten van de overkapping ten behoeve van het podium in juni 2008.

Bekijk fotoalbum

Generaal Pardon VPBurgemeester Dirven bedankt mevrouw Karimi voor de bloemen en brengt ze weg. Ze vertelt dat ze speciaal haar ambtketen heeft omgedaan om herkenbaar te zijn. Vandaag zijn de twee Irakese echtparen Karimi en Kello en meneer Traore te gast. Zij worden in de burgemeesterskamer ontvangen omdat ze onder het generaal pardon in Nederland mogen blijven. Wethouder Panis zegt dat de Dongense bevolking en de gemeenteraad zich hier erg sterk voor hebben gemaakt. Er zijn acht burgemeestersverklaringen met verzoeken de deur uit gegaan. Drie daarvan zijn tot nu toe gehonoreerd. 

Klik hier voor het fotoalbum

Schaatsen VPKoude tenen, natte sneeuw en regen, maar ook......veel schaatsplezier! Vrijdagmiddag 4 januari, naar DongenIce op het Looiersplein. Terwijl, vooral kinderen, de grootste pret op het ijs hadden, konden degene die daar niet van hielden op een verwarmd terras gaan zitten met koek en zopie. Wie zelf geen schaatsen had, kon ter plekke schaatsen huren. Resultaat: iedereen was het er over eens dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is.

Klik hier voor het fotoalbum

actueeldongenIn dit album verwijzingen van de hoofdpagina van www.dongenhomespot.nl als er meer dan een foto gemaakt is van een actueel onderwerp.

De foto's in dit album worden van onderschriften voorzien en na een bepaalde tijd verplaatst naar toepasselijke albums

Bekijk fotoalbum