lichtjesavond2009Maandagavond 21 december 2009 , de dag waarop de donkere dagen voor kerstmis hun hoogtepunt naderen was het Dongen licht. De zogenaamde lichtjesavond die voor de tweede maal op de begraafplaats ‘De Kremer’werd georganiseerd door Begrafenisondernemer Van Berkel, de Dela en de gemeente Dongen was sfeervol en sereen . De ruim 600 nabestaanden die ondanks het gure winterweer hun dierbaren kwamen herdenken en groeten beleefde in stilte en intensiteit deze speciale avond . Kijk naar ons speciale fotoalbum met foto’s van Jacomien van Berkel en Lex Versteegh.

Bekijk fotoalbum

smuldersDongen, 17 december 2009. De ‘tussentijdse ‘ lintjesregen die Dongenaren verdiend kregen uitgereikt deze week werd vandaag afgesloten met het aanreiken van de gemeentelijke oorkonde aan de heer Piet Smulders . Eerder werden afgelopen zondag en maandag een aantal actieve dorpsgenoten onderscheiden of gehuldigd.

Bekijk fotoalbum

wiggersDankbare en vrolijke taak van de burgemeester 
Dongen, 13 december 2009. Op deze koude zondagmorgen speelde zich in Dongen minstens twee hartverwarmende gebeurtenissen plaats . Een ervan nam plaats in het clubgbouw van de hockeyclub De heer Wiggers ( 77) heeft zich sinds 1955 intensief en onbaatzuchtig ingespannen voor hockeyclub Liberty te Dongen.

Bekijk fotoalbum

ketelaarsGemeentelijke oorkonde voor Wil Ketelaars 
Dongen, 13 december 2009.De burgemeester kon in de buurt blijven na een feestelijke bijeenkomst in het clubgebouw van de hockeyvereniging waar zij een koninklijke onderscheiding mocht uitdelen.

Bekijk fotoalbum

volckaerteinde2009Dongen, 30 december .Volckaertbewoners zijn soms ook bofkonten. Ook vanmiddag was het weer ontzettend gezellig op ‘het plein’. Gelukkige gezichten , handengeklap , een lekker hapje en een lekker ‘bakske ’ koffie verhoogde de stemming.

Bekijk fotoalbum

091211 IJsbaan ICE vpOpening Dongense IJsbaan op De Hoogt aan de Min. Aalberslaan in december 2009.

bekijk fotoalbum

55bestaat2525 Jaar geleden nam de toenmalige Raad voor Bejaardenwerk Dongen het initiatief om met een activiteit 55+Sportief in De Salamander te starten. Naast activiteiten zoals badminton, volleybal, zaalhockey enz. werd toen ook de activiteit Meer Bewegen in Water ( nu noemt men dat aqua fit) aangeboden.

Bekijk fotoalbum

swodactiefS.W.O.D Actief in Dongen

Actief is een groep dames o.l.v. lerares die samen in het bos wat oefeningen doen. 
Badminton in de Salamander is een activiteit van SWOD. Een damesgroep sport dan van 09.00 uur t/m 10.00 uur. Een gemengde groep doet het zelfde van 10.00 uur t/m 11.15 uur.
Beweging voor mensen met een bepaalde handicap of aandoening gaan bewegen in Het Schouw o.l.v. een fysiotherapeut. Foto's met hoepels en ballen.Biljarten doen de leden van KBO in de Leest.
Foto’s : HANS DRIESEN

Bekijk fotoalbum

openingvolckaert0903Dongen, 27 november 2009 Behalve de officiële opening met notabelen en andere deftige mensen van locatie Dongepark van de Volckaert -SBO op donderdag is deze feestweek ook niet voorbijgegaan voor de bewoners. Er was deze week elke dag wel een verassing voor de bewoners met bijvoorbeeld nostalgische stamppot.

Bekijk fotoalbum

openingvolckaert2009Dongen , 26 november 2009 .Vandaag werd een ‘feestweek’ gestart ter gelegenheid van de officiële opening van locatie Dongepark van Volckaert -SBO. In de grote zaal van het Dongeparktheater waren vele genodigden aanwezig tijdens de openingsceremonie. Een van de momenten was voor voormalig directeur Dr.Kroot. De grote zaal van dat theater zal voortaan de Dr. Krootzaal heten.

Bekijk fotoalbum

jeugdgemeenteraad2009Het einde van het jaar is de tijd voor een nieuwe samenstelling van de 
jeugdgemeenteraad. De wisseling van de wacht tussen de oude en de nieuwe 
jeugdraadsleden vond plaats op 25 november 2009. Tijdens deze bijeenkomst 
stelden de nieuwe aanwinsten van de raad zichzelf voor en werd afscheid 
genomen van een deel van de leden die nu naar het voortgezet onderwijs gaan. De jeugdgemeenteraad komt tot stand in samenwerking met Stichting Richting.

Bekijk fotoalbum

beursvloer2009Dongen, 9 november 2009. Om precies 16.25 uur hanteerde presentator Peter Verharen en burgemeester Simone Dirven –van Aalst respectievelijk de gongstok en de openingsschaar. De vijfenzeventig minuten die daarna volgden waren voor de Beursvloer. Een groot aantal verenigingen ,bedrijven en organisaties handelden in grote harmonie om ten einde een match te bereiken over een dienst en wederdienst zonder dat daar maar één cent bij komt kijken .

Bekijk fotoalbum (Piet)

Bekijk fotoalbum (Rinus)

091031 halloween VPTijdens halloween heeft "Verrassend Uit" een spooktocht georganiseerd op het trimparcours aan de Oude Baan in Dongen. De ongeveer 30 deelnemers gilden alles bij elkaar tijdens de spannende wandeling. Gelukkig scheen de maan, zodat het niet al te donker was. Vooraf werd er soep geschonken en na afloop een prijsjegegeven aan de best versierde deelnemer. De vooraf heldhaftige deelnemers bleken na afloop toch blij te zijn het bos uit te zijn.

Bekijk fotoalbum

europamarktDe 2de hands- en kindermarkt op 20 september 2009 was een grandioos succes.
De winkeliersvereniging van het Europaplein en de werkgroep activiteiten van de Wijkraad West 1 deden hun uiterste best om er iets van te maken.
Dat lukte grandioos.Kijk hier naar de foto’s die gemaakt werden door Ria Vereggen

Bekijk fotoalbum

090918kunstgrasvvdongenVP

Marga Spil maakte de foto's en schreef de tekst 

Dongen, 20 september 2009 "Sommige kinderen vallen met hun neus in de boter", zegt een moeder. "Zij zijn drie dagen lid en staan nu al hiertussen!" De kleuters in geel en blauw vormen hand in hand een rij. Ze moeten nog geduld hebben. De wedstrijd tussen de sponsoren van NAC en VV Dongen is nog bezig. Dat eindigt in 2-2. De allerjongsten kijken eerst nog naar fanfare Beatrix op het kunstgrasveld. "Goedenavond Dongen, Breda en omstreken", roept speakster Angela Jansens. Voorzitter Chris van der Waarden noemt de avond historisch. "Anderhalf jaar geleden hadden we de gemeenteraad en het college uitgenodigd. We moesten jullie overtuigen van de noodzaak van kunstgras. Het draagvlak was er. Door de week vinden er 70 jeugdtrainingen en 16 trainingen voor senioren plaats. Dat zijn 1100 spelers. Daar komen nog 500 spelers in het weekend bij, maal twee voeten. Daar is geen gras tegenop gewassen".

 

Doemdenkers krijgen ongelijk "

Het kostte wat kruim", zegt wethouder Panis. "Het was een grote investering. Deze voorziening is uniek voor Dongen. De doemdenkers zeiden dat het te duur werd, maar we zijn binnen de beschikbare middelen gebleven". Nadat hij het bord ondergespoten heeft met champagne, mogen de kleuters eindelijk het veld op. Met oudvoetballers van VV Dongen en NAC, onder leiding van Frans Derks in een zeer korte witte broek. Een jonge speler demonstreert het bal hoog houden. Daarna krijgt een jarige pupil een mooi shirt. Jack Kouterse, de enige oudspeler van NAC en VV Dongen, krijgt een shirt met achterop de datum. Onder luid gejoel trekt hij zijn shirt uit. Nu is de eer aan Tinus de Man om de aftrap op het nieuwe veld te nemen

bekijk fotoalbum`

beatrixFeest voor de bewoners van de Volckaert.30ste muziekfestival van Drumfanfare Beatrix geslaagd .Dongen, 12 september , 2009. Tijd voor weer een muziekfestival met mooi weer dus.Vandaag werd dat in tegenstelling tot het slechte weer van vorig jaar weer eens waargemaakt. Voor een septemberdag was het weer ‘redelijk’.De gasten uit Vlissingen ( Deltaband ), Drumfanfare Jong Leven uit Gerwen, Tamboer & Showkorps Rozenburg en Fanfarenzug Prinz Regent uit Büren zagen tijdens de dorpsroute veel publiek hun deuren en ogen openen en de oren spitsen.

Bekijk fotoalbum

Feestelijke uitreiking 500ste BVL-Label op basisschool Sint Jan in Dongen 
janschool500bvlVandaag werd op basisschool St. Jan in het 500ste Brabantse Verkeersveiligheidslabel (BVL) uitgereikt door gedeputeerde mevrouw Cora van Nieuwenhuizen. Een speciale BVL- commissie kende het label op 2 juli jl. al toe. Er zijn diverse redenen voor de uitverkiezing , onder andere omdat de school structureel aandacht geeft aan verkeerseducatie. In 2007 had de school nog 31 punten en 7 sterren. Niet voldoende voor het label. Nu –2009- heeft de st.Janschool een resultaat van 53 punten en 11 sterren en dat is bijna het maximale haalbare van 57 punt.

Bekijk fotoalbum

brilpeltBriljanten Bruiloft in Dongen ! 
Dongen, 19 juli 2009 .Vandaag is het echtpaar Van Pelt – van Bijnen 65 jaar getrouwd!Dat is zeker een felicitatie waard.Het is ook voor Dongen een zeldzaamheid dat zo’n mijlpaal bereikt wordt. Wethouder en loco-burgemeester Piet Panis stond vanmorgen al vroeg aan de deur bij het echtpaar ,maar wel met een speciale verrassing .

Bekijk fotoalbum

dongensekermis2009De Dongense kermis is altijd een feest voor oud ,maar zeker voor jong.

In dit album een foto impressie van dit jaarlijkse volksfeest.

Bekijk fotoalbum

090710rotondeVPDe eer was aan de peuters van de Hummelhoeve. Op driewielers met rammelende blikjes fietsten zij achter de bierfiets aan om de rotonde officieel te openen.

bekijk fotoalbum

europapleinfeest2009Zaterdag 4 juli 2009 was een zomers pleinfeest op het Europalein De organisatie zal terugkijken op een gesláágd feest en het werd grotendeels aan elkaar gepraat door de nieuwe voorzitter van de Wijkraad West 1 Harrie Vos . Er waren ballonnenclowns ‘Aosum Noot ‘ - een leuke dweilband - speelde . Accordeonschool Formant trad op en “Dongens Leed”. Verder waren de Rhythm Cleaners en de Dongense zanger Davy van de partij.. Een leuk druk programma dus op het Europaplein in West 1.In dit album foto’s van de middag.

Bekijk fotoalbum

090627 beljaart vpMet ballonnen is op 27 juni de wijk De Beljaart in Dongen feestelijk geopend.
Wethouder Panis en de voorzitter van de huurdersbelangenvereniging hielden een korte toespraak, waarna de balonnen werden opgelaten.

bekijk fotoalbum

090621 oldtimer 09Elk jaar is er weer een oldtimer treffen in Dongen.
Honderden liefhebbers van vooral antieke tractoren en agrarische bedrijfsmiddelen komen bij elkaar en laten hun opgepoetste antieke voertuigen zien.

bekijk fotoalbum

090605desgravenmoerVPDe heemkundekring van 's Gravenmoer bestaat 20 jaar en viert dat met een fototentoonstelling in restaurant SED. Als klap op de vuurpijl ontving voorzitter M. J. Verhagen een koninklijke onderscheiding en het erelidmaatschap.

bekijk fotoalbum

verrassend dongen vpHet zonnige weer zat uiteraard mee. Rond elf uur op zaterdagochtend 30 mei verzamelde de pers, de politiek en een aantal belanghebbenden zich bij Tuinregie aan de Procureurweg in Dongen. Op deze prachtige lokatie vond de aftrap plaats van een tocht langs 24 Dongense attracties. Elke van deze 24 lokaties hadden activiteiten bedacht, om te laten zien dat Dongen -ook voor de toerist en dagjesmensen- een interessante plaats is.

bekijk fotoalbum

avondvierdaagsevpAlle weertypes gehaald tijdens de avondvierdaagse. Dongen, 12 juni 2009. Gisteren ging het maar net goed en de twee dagen daarvoor was het bijzonder nat. Bliksem en donder kwamen er nog net niet aan te pas ,maar onder de regenkleding en de paraplu’s was er ook nog het nat van het zweten. Meer dan 3000 deelnemers aan de avondvierdaagse hebben het dit jaar wel geweten. Zwaar , maar gezellig is de juiste omschrijving!Maar vanavond. Bij de intocht met bloemen en snoepzakken was het zomers. Een alle regen was al in ons geheugen geplaatst.

Bekijk fotoalbum (Piet)

bekijk fotoalbum (Marga)

gouwegiftvpIn dit album foto’s van de actiedag ‘DE GOUWE GIFT ‘door 100 vrijwilligers en op initiatief van Clasien van Dongen opgezet om geld in te zamelen voor bestrijding vaan borstkanker op zaterdag 20 juni 2009

bekijk fotoalbum (Marga)

bekijk fotoalbum (Piet)

090530dwarsVPHet begon met een warming-up, van niemand minder dan Greg van Hest. Honderden kinderen holden achter de bekende atleet aan. Voor de 25e keer organiseerde Atledo Dwars door Dongen.

Bekijk fotoalbum

kellyvzonIn dit album een fotoreportage van tafeltennisster Kelly van Zon tijdens haar huldiging na 'het BRONS'in Peking

Ook in dit album : De opening van de Kelly van Zon zaal op 29 mei 2009

Bekijk fotoalbum

cumlaudeverkeerDit album begint op 13 mei 2009.
Sofie Klever,Joey Lau,Danique Tuijtelaars,Beau Kokx, Joost Trommelen ,Isabeau Sprangers, Wilbert Scheerders, Ilse Snoeren ,Jessica Broeders en Jorik Bosters .Deze namen gaan in Dongen de geschiedenis in als CUM LAUDE geslaagden voor het verkeersdiploma 2009. Proficiat !
In dit album komen alle cum laude behalers van Dongen , s Gravenmoer , Klein Dongen en Dongen Vaart.

Bekijk fotoalbum

090512hoogspanningvpDe capaciteit van het bestaande hoogspanningsnetwerk in Zeeland en Brabant wordt uitgebreid, om aan de toekomstige vraag naar meer energie te voldoen. Omroep Dongen bezocht het hoogspanningsstation in Borssele, Zeeland. Van hieruit wordt de electriciteit naar Brabant, de overige provincies en België vervoerd en vice versa.

bekijk fotoalbum

groenendaalDit album begint met een blik in het vernieuwde Molenweidepark en de opening daarvan door wethouder Ad Stoop op maandag 11 mei 2009. 

Ook in dit album : het afscheid - na ruim 16 jaar - van Mari Groenendaal als voorzitter van de Wijkraad west 1 op 2 juni 2009

Bekijk fotoalbum

opening KvZon vpDongen is een bijzondere gymzaal rijker. Niet alleen is de zaal voorzien van allerlei moderne snufjes op het gebied van lichamelijke oefening voor de basisschool Achterberg, maar ook omdat de zaal het resultaat is van een samenwerking tussen drie partijen in Dongen . Wethouder Ad Stoop memoreerde ook  in zijn openingswoord deze unieke samenwerking in de gemeente : “Voor de allereerste keer staat er een gymzaal in Dongen bij een school die niet in eigendom is van de gemeente “ . Woningbouwvereniging Vieya , de gemeente ,het onderwijs en de buitenschoolse opvang OKIDO sloegen de handen ineen met als resultaat dit gebouw. “Deze zaal is nog vóór het ‘Multi Functioneel Centrum ‘ dat in Dongen gebouwd gaat worden met recht multifunctioneel , omdat maar liefst vier gebruikers er blij mee zijn “aldus Stoop. De zaal zal inderdaad gebruikt gaan worden als gymzaal, als activiteitenruimte ,als kinderopvang en oefen -en wedstrijdruimte voor de Dongense tafeltennisvereniging BSM. Ook wethouder Panis was in zijn nopjes en feliciteerde niet alleen BSM maar vooral ook alle aanwezige kinderen die -naar hij hoopte- er veel plezier aan zullen gaan hebben . De officiële opening gebeurde door een staaltje van eenheid van alle samenwerkende partijen daarbij geholpen door het ballonteam van Moniek van Alphen en natuurlijk Kelly van Zon zelf. Tegelijkertijd lieten de kinderen van de school blauwe ballonnen los met een ingevuld adreskaartje. Wie weet stuurt de vinder daarvan het kaartje weer terug (Foto's Renate van Doorn)

bekijk fotoalbum

roparun2009Roparun Team Gemeente Dongen heeft een eigen website: www.rtgd.nl. Hier vindt u het laatste nieuws en informatie over de leden van ons team, de opzet van de estafetteloop en het verloop van de sponsorwerving. Als u vragen heeft kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Bekijk fotoalbum  Foto's KeesWillemse ( 2009 )

2009 koninginnedag vpOp 30 april 2009 was het weer feestelijk in het park achter Villa Vredeoord, waar jaarlijks het Oranjeparkfestival wordt gehouden. Ondanks het verschrikkelijke incident in Apeldoorn gingen de activiteiten 's middags in Dongen gewoon door. Het zou ook jammer zijn wanneer zo'n volksfeest wordt afgebroken.
In het begin van de middag scheen de zon en was het gezellig druk.

Later werden de activiteiten afgebroken vanwege het gebeuren in Apeldoorn.

bekijk fotoalbum

lintjesregen20092 dames en 8 heren . Een ware lintjesregen in Dongen dit jaar. In dit album ziet u de trotse gedecoreerden die het allemaal van harte verdienen.Dongenhomespot was er bij en maakte de volgende foto's. 
Zoals je dat van deze website gewend bent is er óók veel oog voor de omgeving van de - in dit geval - gedecoreerden. 

Bekijk fotoalbum

jaarmarkt2009 vpOp 20 april 2009 was er weer de jaarmarkt in het centrum van Dongen. Uiteraard stond OmroepDongen.nl met haar tent en discomeubel weer bij de Cammeleur. Renate van Doorn, Marga Spil en Rinus Krijnen zijn op pad geweest om foto's te maken van dit evenement.

bekijk fotoalbum (Rinus)

bekijk fotoalbum (Piet)

0904 geubel vpOp 3 april werd in de Geubel in ;s Gravenmoer een bijzondere tentoonstelling geopend. 31 dorpsgenoten tonen  in De Geubel hun kunstuitingen, variërend van schilderijen, keramiek, volkskunst etc. Een erg diverse tentoonstelling. We spraken met Ceramiste Riny Blaak, die wekelijks een aantal cursussen geeft in 's Gravenmoer en zich al dertig jaar bezig hield met keramiek.  Haar beelden verraden niet een bepaalde stijl. Elk object is verschillend. Eens per twee jaar exposeert ze haar beelden in de eigen tuin.

bekijk fotoalbum

Nieuwe rotonde Middellaan - Westerlaan staat aan begin van aanvang.


2009rotondeDongen, 3 april , 2009. Vandaag om 11 uur heeft wethouder Ad Stoop een zogenaamd bouwbord van de rotonde onthult waar niet alleen een voorstelling van de nieuwe situatie is geprojecteerd, maar bovendien informatie geeft over de stand van zaken van de vorderingen van de bouw . Bovendien staat op het bord informatie vermeldt over de partijen die het karwei gaan klaren .Het bord is op locatie onthuld door wethouder Stoop en staat opgesteld aan de Middellaan ter hoogte van de welkomstborden en aanduidingen van de bebouwde kom van Dongen.

Bekijk fotoalbum

sportgala-vpSportman, -vrouw en -team bij junioren en senioren werden bekend gemaakt in het gemeentehuis. Het accent lag ditmaal op de sport tafeltennis. Danny Heister, Jonah Kahn en de Dongense Kelly van Zon lieten zien waar zij toe in staat zijn.

bekijk fotoalbum