Fotoalbums Carnaval

Optocht2020De grote optocht van 2020 werd uitgesteld van zondag naar dinsdag 25 februari vanwege het slechte weer. Dat betekende dat de lampkesoptocht niet door kon gaan. Het thema van de optocht was "We gaon dun boer op!" Heel wat boeren trokken langs. Vanwege het uitstel was het jammer genoeg wel wat minder druk. (Foto's: Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum

 

 

lampkes2018 1De mensen van gevorderde leeftijd krijgen van onder andere Donckhuys elk jaar met carnaval een vrolijke middag aangeboden tijdens het Dongense Carnaval. Ook dit jaar waren ze uitgenodigd voor een leutige middag in de Lallerij. Alle attributen waren aanwezig voor veel leute en plezier. Kees Willemse maakte voor deze krant de foto's en bovendien ging Kees naar de lampkes optocht. Zie de resultaten. Veel plezier .

Bekijk fotoalbum

optocht2018

11 februari 2018. De grote optocht tijdens carnaval in het Peeënrijk 2018.

 

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum (Kees Willemse)

 

290In dit album laat onze fotograaf Kees Willemse zijn vrije nieuwsgaring de vrije loop. De gezelligheid straalt er van af en het gebeurde allemaal tijdens de carnavals – ouderen middag in 't Schouw op 28 februari Dongen 2017. Meer dan 150 foto's van Dongense oudere levensgenieters.

 

Bekijk fotoalbum

 

288Deze krant houdt van verrassingen. En laat het carnaval nu al beginnen. Nou, de scholen in Dongen meer bepaald. Onze fotograaf Ad Hessels was deze vrijdag 24 februari aanwezig bij de grote optocht die de Basisschool Achterberg al organiseerde. Het was een leutige stoet van leuke praalwagentjes en vooral vrolijke kinderen. Daar gaat het om dus. Alaaf! En bekijk de foto's met even groot plezier!

Bekijk fotoalbum

 

289Of ge wilde of niet. Ge moest niet van hier tot ginder lopen om dun optocht helemaal te zien. Ge kon ook op een plekske blijven staan. Voordeel is dan dat ge nie zo moe wordt en niet over de koppen hoefde lopen. Want zoals te doen gebruikelijk in dit Peeënrijk. Er was veel volk op de been en da's ook goed. Erg koud was het niet, maar wel heel vrolijk en zo. 

Bekijk fotoalbum (Ad hessels)

Bekijk fotoalbum (John van Bree/Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum

 

 

2016 02 09OuderenmiddagOp de verregende dinsdagmiddag tijdens carnaval 2016 wisten de 65-plussers de weg naar dun Sterrekèèker, de Cammeleur in carnavalstijd weer goed te vinden.
Vanaf 12.00 uur stonden er al mensen voor de deur te wachten om een plaatsje te bemachtigen in de grote zaal. Want de entree is wel gratis, maar als de zaal vol is heb je gewoon pech.
Rond 13.00 uur begon de muziek te spelen en om 13.15 uur opende de presentator van dit evenement, dit jaar voor de eerste keer, Han den Boer de middag.

Naast optredens van alle deelnemers die op de CD van dit jaar staan met de finalisten van het Grand Gala du Pee van dit seizoen was er ook nog een optreden van de Bǿxskusz. Het Vrienden Smartlappenkoor en de Loswalklinkers zorgden voor mooie meezingers in de zaal. Mensen deinden mee op de zeemansliedjes en smartlappen. bekijk fotoalbum

160209 Lampkusoptocht VPDongen, 9 februari 2016. Impressie van de traditionele Lampkusoptocht op dinsdagavond in Dongen. Gelukkig was het opgehouden met regenen. (Foto's John van Bree)

 

Bekijk fotoalbum

 

kinderoptocht2016Dongen, 8 februari 2016. Door het slechte weer moest er worden gezocht naar een alternatief. Dit alternatief programma werd afgewerkt. In de Cammeleur. Vanaf 13.00 konden kinderen die zich hadden aangemeld voor de Kinderoptocht zich melden bij de parkeerplaats van de Cammeleur.
Daar werd bekeken welke deelnemers met hun act en-of bouwsel bij de Cammeleur naar binnen kunnen..

Na 13.30 uur werd er een ronde gemaakt door de grote zaal. De jury deed hier uw werk. Deelnemers die met hun wagentje niet naar binnen konden werden buiten voor de Cammeleur bekeken door de jury.
Er waren drie winnaars. In de groep "Groep Klein" werd "CV meej zin drieën" winnaar. In de categorie "Groep Groot" was "buurtvereniging De Polder" de winnaar en voor de "Individuelen" waren de winnaars Lindsey en Arno Schellekens, 

Bekijk fotoalbum

CarnavalWinnaar1Dongen, 7 februari 2016. Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleek het tijdens de grote carnavalsoptocht toch droog met een waterig zonnetje en hoefde er geen noodscenario’s uit de kast getrokken te worden. Dat zou ook zonde zijn geweest voor alle uren die door de bouwers en andere creatieve Peejen en Peejerinnen in de voorbereidingen hadden gestoken. Het was volop genieten dus van al die prachtige wagens, groepen en individuele deelnemers.
Op de rotonde bij de Deken Batenburgstraat, nam Prins Andreo LVII zoals gebruikelijk het defilé af. Alle deelnemers kregen daar de gelegenheid om hun act uit te beelden

Bekijk fotoalbum: Kees Willemse (Opstellen grote optocht)

Bekijk fotoalbum: Kees Willemse (Optocht)

Bekijk fotoalbum: Rinus Krijnen (Deken Batenburgstraat)

Bekijk fotoalbum: Hans Driesen (Mensen)

Bekijk fotoalbum: John van Bree (Deken Batenburgstraat)

ouderencarnaval2015Vrolijkheid top bij ouderen middag in 'Dun Expo'
Traditiegetrouw organiseerde Stichting ‘de Peeënstekers’ ook dit jaar weer een middag voor de oudere carnavalsvierders van Dongen. Op dinsdagmiddag 17 februari gold voor de grote zaal van de ‘Dun Expo’ (de Cammeleur) een leeftijdgrens van 65 jaar en ouder. Zoals ieder jaar was het ook dit jaar weer een rijk gevulde middag. Een keur van Peejelandse artiesten traden op tot ruim half zes. Ook op het gebied van cabaret kwamen de oudere Dongenaren niets te kort op deze vrolijke middag. De ouderenmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Donckhuys en Casade. De foto's in dit album zijn van Kees Willemse.

Bekijk fotoalbum

265Dinsdagavond was het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de Lampkusoptocht. De straatverlichting werd, daar waar de stoet voorbij kwam, gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegden met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar was het een prachtig verlichte stoet. Het publiek was zeer talrijk. Ze kwamen uit ons Peeënrijk en ver van daarbuiten. De foto's zijn van Ad Hessels. 

Bekijk fotoalbum

 

 

263Er waren wagens, wagentjes, groepjes en er was muziek natuurlijk. Bovendien was het goei weer en dat is eigenlijk mooi meegenomen voor zo'n stoet door het dorp. Kees Willemse maakte voor de Dongense Internetkrant een prachtig sfeeralbum van de kinderoptocht en de jaarlijkse feestmiddag voor de kinderen in Aurora.

Bekijk fotoalbum

 

 

Carnavalsoptocht2015Dongen, 15 februari 2015. Het was een stralende dag. De Dongense carnavalsoptocht met als thema "Uit de Kunst" startte rond 13:15 aan de Deken Batenburgstraat.

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen & John van Bree)

Dun optocht is weer voorbij (gekomen) en het zonneke maakte alles nóg mooier als dat ie in werkelijkheid was. Volgens sommigen was dit de mooiste sinds jaren, anderen genoten vooral van de spitsvondigheid van de leuke loopgroepen.

Bekijk fotoalbum (Ad Hessels (eerste 50) Hans Driessen (laatste 27))

261Een fractie te laat kwam de Fractie Te Laat de raadszaal in dun Expo binnen en alle fracties gaven een welkomstcadeautje aan de even 'werkloze' nieuwe burgemeester van Dongen. Dongen heet nu voor een paar dagen Peeënrijk en de Prins heeft het voor het zeggen. Dat weerhield burgervrouwe Marina Starmans er niet van om haar woordje mee te zingen. Uitgedorst met een wit jaske met daarop alle kernen van onze gemeente en in willekeurige volgorde gestikt middels een landkaartje werd haar robe versterkt door een enorme hoed aangeboden door de Boerenpartij. Een Rijense tot Dongense genaturaliseerde vertegenwoordigster van de fractie DD ( Dongens Dialect ) pleitte voor herinvoering van die officiële Dongense taal en kwam af met het bekende Dongense Leesplangeske voor de inmiddels door de andere fractie omgehangen peeënketen gesierde burgemeester .

Bekijk fotoalbum

150213 Ballonpeeen 16Dongen, 13 februari 2015. Traditioneel wordt in de Deken Batenburgstraat op het punt waar de optocht start een mooie versiering van ballonnen gemaakt. Ook dit jaar is dit weer het geval, maar deze keer is men iets verder gegaan. Samen met de buurtgenoten hebben de bewoners van de Deken Batenburgstraat onder leiding van Moniek van Alpen (Mon Ballon)  en haar zus Anke een workshop ballonpeeën gegeven, zodat zowat de hele straat is versierd met grote peeën van ballonnen.

Zo kan de optocht a.s. zondag extra feestelijk van start gaan.

Bekijk fotoalbum

227Ook burgemeester René van Diessen moest er aan geloven. Wie weet voor de eerste en de laatste keer. Maar niets is zeker. Zeker is wel dat de sleutel van Peeënrijk tot dinsdagavond 23.11 uur in handen is van prins Andréo LIII. Een en ander gebeurde allemaal op het bordes van het (oude) gemeentehuis aan de Hoge Ham.

Bekijk fotoalbum

228Dongen, 2 maart 2014. Het was een prachtige optocht dit jaar die door Dongen trok en sinds lang ook zonder vorst in de grond en ook niet net daar boven. Wel een Vorst in de optocht als een van de vele creaties dit jaar. En heeft hij nou het nou net niet en zij het net wel? Om op die vraag een antwoord te krijgen is het nodig om de foto's van de optocht te bekijken.

Bekijk fotoalbum

 

229Dongen, peeënrijk, 3 maart 2014. Als net zo lang net zo breed is, is net zo klein als dat ie groot is. Met andere woorden: ook de kinderoptocht in Dongen was grandioos mooi en ook daar was Dongen verzo op. Het thema was dit jaar de Oscaruitreiking in Dollywood.
En omdat er film genoeg was, maakte deze krant een aantal foto's. Maar wel knettergek!
 
 

230Dongen, 5 maart 2014. Net als voorgaande jaren organiseerde stichting ”de Peeënstekers” op dinsdag een middag vol cabaret, muziek en ander volksvermaak. Deels herkenbare nummers en daarnaast optredens die speciaal voor dit evenement waren ingestudeerd. Het was een geweldige middag dankzij de inzet van de artiesten en de vele vrijwilligers en De Schuimkes, de Bøxskusz, Biene Spijkers en Trea van Kuyk met een sauwel, Het Aauw Loof, Pee.Pee.Ee.Em., Peter Verschure, Vereniging der Vetraonen, de Loswalklinkers, het Vrienden Smartlappenkoor en vele anderen! De middag werd muzikaal begeleid door Aosum Noot. Prins Andreo LIII en jeugdprins Dreke de 39e, ieder met hun eigen gevolg een waren natuurlijk aanwezig op de ouderenmiddag.

Bekijk fotoalbum

 

44Dongen 12 februari 2013. Op de laatste dag van het gouwe carnaval in Dongen was er ook weer het traditionele ouderen carnaval :een bonte middag in Ut Gouwe Leutpaleis voor de oudere Peejen en Peejerinnen van Dongen. Het was beren-gezellig en sfeervol zoals alleen ouderen carnaval kunnen vieren. Kees Willemse maakte er veel foto's van. De beelden spreken voor zichzelf!

Bekijk fotoalbum

130212 lampkesoptocht vp12 februari 2013. Dinsdagavond carnaval 20.00 uur: De Lampkesoptocht in Dongen. Vele carnavalswagens waren uitgerust met lampjes en deze gekleurde verlichte stoet trok redelijk vlot door het centrum van Dongen. De opkomst was weer talrijk.

Het was wéér grandioos en het was druk langs de kant. De lampkusoptocht is een echte Dongense traditie geworden. Met duizenden lichtjes werd Peejelaand verlicht en dat werd gewaardeerd door de Peejen en zij die van ver naar ons dorp kwamen. Er zijn veel woorden aan te wijden. Doen we niet. Kijk en overtuig je van de gezellige schoonhield van Dongen bij nacht.

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum (Ad Hessels)

42Dongen, 11 februari 2013. Gaandeweg de kinderoptocht kwam er net zo veel natuurlijke confetti in de vorm van sneeuw uit de lucht dan uit menig verkleumd kinderhandje. Toch was het een gezellige optocht dit jaar in jeugdig Peeënrijk. Het thema hier was het circus. Veel inspiratie valt er wel te halen uit zo'n thema, maar het uitbeelden van de wilde beesten in een carnavaleske pose had toch de overhand. Enkele basisscholen waren vertegenwoordigd. Maar ook groepjes die zich hadden laten helpen door pa, ma of juf. Waarschijnlijk door de koude wind en net een graadje of twee boven nul was er wat minder publiek. Zij die toch langs de stoet stonden werden vanzelf warm door het zien van heel veel kinderplezier. Dat is toch waar het om gaat!

Bekijk fotoalbum (Piet Eelants)

Bekijk fotoalbum (Rinus Krijnen)

130210 optocht vpDongen, 10 februari 2013. Met 67 deelnemers was het een grote optocht in Dongen. Hoewel koud scheen de zon volop. Het thema was 55 Ut Is Unne Gouwe.

Bekijk fotoalbum (Foto's Rinus Krijnen)

Bekijk fotoalbum (Foto's Ad Hessels)

 

 

 

40Dongen, 9 februari 2013. Het was een gezellige boel zaterdagmiddag in het 'Gouwe Leutpaleis', waar de traditionele bijzondere raadsvergadering plaatsvond. Spitsvondig waren de opmerkingen, de diverse politieke standpunten werden breedvoerig ter raad gebracht waarbij zowel de burgemeester als de wethouders soms in het carnavaleske hemd werden gezet. Dat kan en mag bij deze gelegenheid. Er was ook een emotioneel moment toen het vroegere raadslid van de 'Boerenpartij' Jan van Vorstenbosch postuum werd herdacht met een daverend en minutenlang durend applaus. In dit album een impressie van het geheel. (Foto's : Piet Eelants)

Bekijk fotoalbum

veteranenbal2013vpOp zaterdag 9 februari 2013 was er in "Ut Gouwe Leutpaleis" weer het traditionele veteranenbal. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de 8-koppige feestband BAM! en het was er erg gezellig en gemoedelijk. Het thema was "Ut Veteranenbal is G'Oud.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

39Dongen, 8 februari 2013. Vrijdag ging het allemaal al wat van start. Er waren al wel een hele bos peevoorfeesten maar officieel begon het feest de zotheid zaterdag om 14.00 met de overhandiging van de sleutel van peejelaand aan Prins Andreo LIII door de burgemeester. De Dongense Basisscholen vierde al een voorproefje van het 55ste festijn in Dongen. In dit album een impressie van hoe het er aan toe ging bij bs Achterberg.(De foto's zijn van Ad Hessels.)

Bekijk fotoalbum

38Dongen, 27 januari 2013. Drie jeugdige rotten in het vak van het sauwelen zijn weer in de ton gaan staan gaan en een vermakelijk optreden verzorgd. Keano Theijs (13) verscheen als Rob de tuinman. Hj werd derde in de rij. Jelger Elzinga (14), werd tweede en gaf als Piet Pizzakoerier acte de présence en Just Sprangers (14) kwam als Billie dun Bokser verslag doen van zijn belevenissen. Hij werd ook opperjeugdsauwelaar dit jaar. Niet alleen de drie ervaren jeugdsauwelaars hebben zich dit jaar voorbereid op de jeugdsauwelmiddag. In december hebben 13 kinderen met veel plezier deelgenomen aan een sauwelworkshop. Er blijkt veel sauweltalent rond te lopen in Dongen. 2 van die talenten hadden het lef om tijdens de jeugdsauwelmiddag hetgeen ze tijdens de workshop hebben geleerd, te laten zien aan het publiek in een mini-jeugdsauwel. Joep Blous (8) vertoonde zijn kunsten als Belgische Judoclown en Biene Spijkers (8) kroop in de huid van Bien Boerentrien. Ze kregen een leuk aandenken.

Bekijk fotoalbum

37Dongen, 27 januari 2013. Vrijdag -en zaterdagavond: het gouwe Leutpaleis aan de Hoge Ham staat te trillen op zijn op de funderingen die straks misschien weer mede hun dienst bewijzen voor de nieuwe versie. Deze besparingstip is niet van toepassing op lachsalvo's die soms het toegestane aantal decibellen op beiden avonden ruimschoots overtroffen. Het sauwelen was ook dit jaar van hoge kwaliteit. Alle zes de sauwelaars deden hun best en werden dientengevolge en naar rato het humorgehalte door de gezellige zaal ruimschoots beloond met applaus en andere uitingen van ware extase. Rob Verkooijen en Trea van Kuyk waren respectievelijk op vrijdag en zaterdag de lievelingen van het publiek. Zijn kunnen de versierselen van de publieksprijs een jaar lang op de schoorsteen laten prijken. Rob werd oppersauwelaar.

Bekijk fotoalbum

36Dongen 21 januari 2013. Het jubileumweekend van de Peeënstekers duurde lang en was geweldig. Onderdeel was ook voor de kinderen uit het peeënrijk een geweldig circusprogramma. Vele kinderen van de Dongense basisscholen waren met papa, mamma of verzorgers naar de Cammeleur gekomen voor het vieren van het kinderjubileumfeest. Speciaal uit Kaaiendonk en Wringersgat was er een speciale en voltallige delegatie aanwezig op deze 'sneeuwerige' zondagmiddag. De raad van 11 uit ons onvolprezen peeënrijk waren de begeleiders bij een 10-tal circusspelletjes die met verve werden uitgevoerd door de zich kostelijk vermakende kinderen. Circus Woenzini was maar wát blij met zo'n groot aantal nieuwe artiesten in de tent en uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschoolen uit Dongen. Het was één groot feest in het Gouwe Leutpaleis. Circus Woenzini leerde de kinderen alle tips en trucs van het circus en trad zelf ook op. Kijk naar de foto's van deze lollige en vrolijke kindermiddag.

Bekijk fotoalbum

2013carnavalDongen, 20 januari 2013. Een groteske en vooral carnavaleske jubileumavond. Het is een 'Vol-Dongen-Feit'. Doordat er op verschillende plaatsen in ut Gouwe Leutpaleis (Cammeleur) festiviteiten en optredens waren kon iedereen een eigen invulling aan deze avond geven. Het motto voor carnaval 2013 is "Ut is unne Gouwe". Voor de jubileumavond is het thema "Un gouwe bruiloft" gekozen. Op de avond werd een "echt" gouden bruidspaar aanwezig. Zij vermaakten het veeltallig aanwezige publiek met zelfs hun intieme geheimen en ontvingen bovendien veel cadeaus. Het gastenboek werd druk 'getekend'. Velen vinden een carnavalsfeest pas echt geslaagd als er kapellen live optreden. Voor hen was er volop te genieten tijdens het speciale Blaosfist. Met 7 Dongense kapellen en een gast hofkapel uit Oosterhout werd het een ouderwets gezellig kapellenfestival. De foto's zijn vakkundig gemaakt. De naam Henk Barmentlo staat daar voor.

Bekijk fotoalbum

34Dongen, 19 januari 2013. Een reünie is om mensen weer eens te ontmoeten en als het om een reünie gaat van de Peeënstekers is dat niet veel anders. Uit de afgelopen 55 jaar waarin dit bruisende volksfeest in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk al bestaat waren ze zaterdag 19 januari bijeen in café restaurant en zalencomplex Aurora. 55 jaar carnaval in ’t Peeënrijk. Het was gezellig op deze koude zaterdagmiddag en alle genodigden bleven bovendien bij elkaar om het jubileumfeest te vieren dat die zaterdagavond zou losbreken in de Cammeleur, die ook dit jaar weer omgedoopt is in 'Het Leutpaleis'. Na een welkom kregen 'heul veul' mensen een speciale voor dit jaar gemaakte herinneringsmedaille opgespeld door prins Prins Andreo LIII zelf. Als eerste viel die eer te beurt aan Geert Koppers en zijn gade. Hij was Prins Gertjan de 1ste in 1959. Daarna was er volop tijd voor het ophalen van oude herinneringen.

Bekijk fotoalbum

130113 straotparade vpDongen, 13 januari 2013. Brr, koud was het tijdens de straotparade op deze zondag. Weliswaar lekker zonnig, maar ijskoud. Het gevolg was dat de kapellen die meededen aan de straotparade overal snel naar binnen gingen. Dus vooral foto’s binnen gemaakt. Het leek ook niet zo druk als andere jaren, maar toch kon je in sommige kroegen bijna niet binnen komen, zoals bij de Ouwe Sok: volle bak. De sfeer was erg goed en velen liepen met een gouden neus, als symbool voor het 55 jarige bestaan van de Peeënstekers.

Bekijk fotoalbum

2013peeceedeeZaterdag 12 januari vierde C.V. De Dwaollichjes het 22-jarig bestaan van deze vereniging. Omdat deze vereniging ook de laatste editie van het Grand Gala du Pee gewonnen had, werd dit heuglijke feit meteen gekoppeld aan de presentatie van de PeeCeeDee 2013. Dubbel feest dus! Alle verenigingen die op de cd vereeuwigd zijn gaven deze avond acte de presence. De Bouwploeg, De Bøxskusz, De Begaojers en ZEP CS Kring van Elluf BUC brachten allemaal hun eigen nummer waarna de Dwaollichjes zelf zorgden voor de climax met hun hit 'Jalala'. De schrijvers van het nummer, Hans Leferink en Patrick Smeekens waren aanwezig om een exemplaar van de cd in ontvangst te nemen maar de eerste was natuurlijk voor Prins Andreo LIII. Dat hij ervan overtuigd is dat we hier te maken hebben met een klassieker die thuishoort in de canon van de Peejelaandse carnavalsmuziek, liet hij overigens eerder op de avond al blijken. Hij reikte namelijk al een gouden plaat uit voor de verkoop überhaupt gestart was. Na de presentatie van de PeeCeeDee ging het jubileumfeest van de Dawollichtjes nog door tot in de kleine uurtjes. Met dank aan dongen.nieuws.nl en fotograaf Henk Barmentlo.

Bekijk fotoalbum

2013jeugdprinsDongen, 11 november 2012. Op de 11de van de 11de 2012 werd er in Dongen weer een groot feest georganisserd voor de jeugd .Op deze dag wordt traditiegetrouw de nieuwe jeugdprins en –prinses gekozen. Dit keer werd het Ron Asselman, van de J.J. Anspachschool. Hij is Prins Dreke dun 38ste. Zijn prinses heet Kelly den Boer en zij zit op de Agnesschool. Een fotoreportage van Dongenhomespot.nl

Bekijk fotoalbum

 

 

 

26Dongen, 10 november 2012. Carnaval is goed begonnen dit jaar. Getuige ook dit album van de 11de van de 11de. En omdat het carnaval is is het ook goed om ook de datum 'niet zo nauw' te nemen. Het gebeurde allemaal op zaterdag 10 november 2012. De foto's in dit album zijn van Henk Barmentlo met dank aan Bart Kerkhof (dongen.nieuws.nl)

 
 
 

120220 kinderoptochtCarnavalsmaandag is het traditioneel de kinderoptocht. In 2012 gaan alle kinderen met de muziek mee op deze zonnige middag. Een mooie optocht waar vele ouders en kinderen veel aandacht en fantasie hebben gelegd.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

2012optochtDongen, 19 februari 2012. Wisselvallig weer en misschien niet de beste optocht van de afgelopen jaren. Wat wil je ook met temperaturen overdag van bijna mintien de afgelopen weken.

Toch was het een gezellige optocht en de zon liet zich gelukkig ook nog gedurende de optocht nogal eens zien.

Bekijk fotoalbum

ballonen5Dongen, 21 februari 2012. In dit album een impressie van carnaval 2012. Foto's van en voor iedereen die er om geeft en er aan mee heeft gedaan (al dan niet). Hier vindt u het prille begin op carnavals-zaterdagmiddag: de openingsceremonie met het hijsen van de vlag op het gemeentehuis, het aanbieden van de worst aan Clara (dit jaar NIET heilig) en de bijzondere raadsvergadering. Maar ook foto's door lezers ingezonden en dat vanuit verschillende carnavalslocaties. De optocht of drie en alles wat leutig is. Maok ut mee!
Met dank aan Rinus Krijnen, Piet Eelants, Henk Barmentlo, Ad Hessels en vele vele anderen.

Bekijk fotoalbum

313Dongen, 17 februari 2012. Carnaval is er weer vroeg bij dit jaar 2012. De Vlinderboom en andere basisscholen in Dongen begonnen er met veel moed en lol aan. In dit album met foto's van AD HESSELS gingen we kijken bij Achterberg. In dit album ook carnavalsfoto's van andere basisscholen in Dongen.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

sauwelDongen, 27,28,29 januari 2012. In dit weekend was het weer zover. Toen stond de "Zaok van Vermaok" in het teken van het Sauwelweekend. Veel gesauwel én lachen! Maar ook de Duckers waren er die een goed stuk muziek speelden.Op vrijdag en zaterdag stonden er 7 sauwelaars in de ton, te weten:

  • Tom Mijnders als Peerke ut Boerke
  • Trea van Kuyk als Gertruut dun Amazone ( zij won de publieksprijs op zaterdag)
  • Dre v/d Bosch als Fret van Os dun dierenoppasser,
  • Rob Verkooijen als Willem de Waard,
  • John Schoormans als Gerrit Gap,
  • Wilbert den Boer als Jean de Vakantieman en
  • Ludo van Vliet als Freddy LaHoo Jr. die de publieksprijs op vrijdag in de wacht sleepte.

Tom Mijnders werd als beste sauwelaar gekozen door de jury. Aafke Boudewijns had ook zonder draaiboek de avond kunnen presenteren.Zij deed het met verve!

Bekijk fotoalbum

33estraotparadeZondag 8 januari 2012. Op deze zondag werd voor de 33e keer de Dongense Straotparade georganiseerd. Met voorjaarstemperaturen en een bleek zonnetje was het een prettig festijn.   Tijdens deze editie deden er 33 kapellen of bands mee uit 16 plaatsen, waarvan 8 uit Dongen. En deze 33 bandjes trokken langs twaalf kroegen en eettentjes in het centrum van Dongen. Er waren er veel op straat te zien en uiteraard ook binnen. Ook de publieke belangstelling leek groter dan vorig jaar.

Bekijk fotoalbum

215Dongen, 20 november 2011.”Zeer Elitair”, zo noemde René Jansen zelf in het voorfilmpje bij hun eerste optreden bij het Gand Gala Du Pee gisteren zijn eigen groep Z.E.P.C.S Kring van Elluf BUC op de vraag van een van de presentatoren wat de eerste letters van de groep betekende. Dat viel allemaal wel mee zo bleek even later. Zij brachten hun nummer 'Lang leve de Leut'– dat net zo goed 'Lang leve de Neut'– had kunnen heten, met verve en op volle kracht. Zij ook bleken om 00.45 uur op vroege zondagochtend winnaar te zijn van het grote Grand Gala Du Pee 2011. De debutant (met die naam) werd begeleid door de Tostiband. Pee.Pee.Ee.Em werd tweede in de rij van winnaars en het brons was voor Boxskusz. De publieksprijs ging naar Pr. CV. GG Wei. De Grote Trom en Trompet bleek bij het publiek het mééste in de smaak te vallen.

Bekijk fotoalbum

100308 lampkesoptocht vpOp 8 maart 2011 werd er voor de tiende keer de lampkesoptocht gehouden in Dongen. Er was een enorm publiek te been. Rijen dik probeerden de mensen langs de onverlichte straten een glimp op te vangen van de verlichte wagens.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

110307 kinderoptocht dongenMet het prachtige weer is het de gelegenheid de bloemekes buiten te zetten en dat werd gedaan tijdens de kinderoptocht in het peeënrijk op maandagmiddag 7 maart 2011.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

20110306 carnaval dongen  vpGefotografeerd door Rinus Krijnen vanuit de Deken Batenburgstraat, de carnavalsoptocht door Dongen op deze zonnige 6e maart 2011.

Winnaar bij de wagens werd CV Oorzaak Draank,2e werd CV Vaortse Kloekers en derde BP. Bij de groepen werd winnaar: Twinus, tweede werd CV de Grootbroeken en derde CV dè wilde nie weete.  Bij de individuelen werd Takkenwijven eerste en Monique en Harriette tweede.

Bekijk fotoalbum

carnavalsmis201126 februari 2011. Dit album beval unieke foto's van Kees Willemse die met de camera aanwezig was bij de carnavalsmis in de koepelkerk. 
Priester Deken Simon Kuyten bracht niet alleen vrede van Jezus in het hart, maar benadrukte ook het recht op feestvieren. 
Hans Driesen maakte prachtige foto's van vooral individuele deelnemers aan de optocht.

Bekijk fotoalbumBekijk fotoalbum

 

 

171mapMartijn Brants Pee van het jaar 
Groot Peeënlands Gala Concert à GoGo was grandioos feest in het Mega Fist Cetrum 
Dongen , 27 februari 2011. Wat is een Groot Peeënlands Gala Concert à GoGo zonder Harmonie Aurora, een goed geluid, een leuke ambiance en een volle zaal. Het was er allemaal. Bovendien was de winnaar van het groot songfestival er traditiegetrouw. PPEM opende met het dak eraf en de gas op de plank. Vooral dat eerste was troef. De stemming zat er gelijk in. Noemen we ook de vocals die mee- en solo zongen bij het Harmonieorkest. Ook zij zijn debet aan het grote succes van deze grandioze avond. Het Groot Peeënlands Gala Concert (GPGC) stond dit jaar geheel in het teken van jeugdsentiment. De ene Gouwe Ouwe na de andere maakte het publiek enthousiast en nieuwsgierig naar de andere nostalgische act.

bekijk fotoalbum

 

2011 jeugdsauwel28 februari 2011: Jeugdsauwelen

 

 

Bekijk fotoalbum

 

 

110213sauwelDongen, Peeënland, 12 en 13 februari 2011. Je kunt er eens een keer lekker bij gaan zitten. Hossen en springen is even in de ban, maar blijft mogelijk na afloop. Altijd latent aanwezig dus. Maar het is het sauwelweekend dat voornamelijk is bedoeld om te luisteren en lachen om de soms politiek getinte, maar altijd scherpe opmerkingen die soms door het flauwe gehalte ervan de lachspieren activeert die de sauwelaars zo aantrekkelijk maken voor het publiek. Vrijdagavond was het al raak. Het Mega-Fist Centrum was nagenoeg vol met leutaanbidders. Die zagen en zorgde er ook voor dat Rob Verkooijen de publieksprijs in de wacht sleepte. Hij zwom synchroon en hield het hoofd koel boven water. Zaterdagavond komen ze allemaal nog even langs. Dré v/d Bosch komt als Wil Werkman (WW-er) Aafke Bouwdewijns is 'De rijdende rechter', Ad de Jong sloofde zich uit en is Goof de Sloof en Trea van Kuyk stelt zich voor als Anneklèr van de tuperwèr. Tom Mijnders is Kôske ut matrôske en John Schoormans beeldt Mari van de mart uit(marktkramer). Jan Smulders' bederft ' het voornaamste schildersgereedschap: Hannus Kwast (Schilder) en Rob Verkooyen komt dus als publieksprijs -winnaar nog een keer zwemmen.

bekijk fotoalbum

110109 straotparadeOp 9 Januari was het mooi weer tijdens de jaarlijkse straotparade in Dongen. Toch waren er maar weinig buitenpodia en de meeste bands speelden binnen in de café's.
In dit fotoalbum een kleine impressie van het gebeuren op diverse plaatsen in Dongen.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

jeugdcarnavalsprins2011Dongen, 21 november 2010. Het kon niet uitblijven de kandidaten én de papa's en mama's vonden het allemaal wat lang duren. Maar dat was nu ook de bedoeling. De spanning opdrijven tot het bijna ondragelijk werd. Een deskundige jury en perfecte kandidaten maakte de strijd ook moeilijk. Toch was het wedstrijd element leuk en ontspannend. Gevatte antwoorden als 'mijn papa zou het leuk vinden maar ik zou wel prins willen zijn' en 'ik ben niet zenuwachtig en bovendien heb ik net geplast' kunnen de jury hebben beïnvloed, maar dat gelooft niemand omdat dat ook niet zo is. Om kwart over vijf was het moment suprême daar. De nieuwe prins die zich Dréke de 36ste mag noemen is LUUK VERKOOIJEN. Hij is 10 jaar en zit in groep 7 van de H.Hartschool. De nieuwe en lieftallige prinses het komende jaar is FEMKE WILLEMSE en zij is al 11 en zit in groep 8 van de Noorderpoort. Proficiat allebei ! Foto's Piet Eelants en Kees Willemse

Bekijk fotoalbum

 

100216Lampkesoptocht vpOp 16 februari 2010 was er weer de lampkesoptocht. Al weer voor de 8e keer. Het was koud, maar gezellig druk langs het korte parcours.

bekijk album

 

 

 

 

100215 Kinderoptocht Dongen vpKinderoptocht Carnaval 15-2-2010                                                                                                                                                                                      

bekijk album

 

 

 

 

2010 Carnavalsoptocht vpIn Dongen werd op zondag 14 februari de grote optocht verreden tijdens Carnaval. Sinds lange tijd sneeuwde het tijdens deze optocht. Gelukkig waaide het niet echt veel. Het was een grote optocht, met als thema "Sprookjes". Niet alle wagens en groepen voldeden aan dit thema. Het was een mooie, lange optocht, maar ook wel eens beter geweest.

bekijk album

 

 

 

 

carnavalEn toen werd het carnaval....

Dongen kiest al tijdens carnaval 
Carnaval in Dongen breekt uit én los!
Dongen, 12 februari 2010. Het is nog geen 3 maart en toch: Koud of ijskoud warm of heet. Ook hier mag de Dongenaar kiezen dit jaar tijdens het carnaval. Klein en groot gaat weer helemaal uit ‘de bol’ in cafés, zalen of buiten op straat om lekker te dweilen. De ander blijft achter de al dan niet geopende gordijnen lekker binnen, met op de achtergrond het snorrende vuur van de open haard of de CV. Twee letters die dan staan voor Centrale Verwarming. Lekker binnen dus of de straat op. Keuze in vrijheid en blijheid. Vooral dat laatste zal toch wel het belangrijkste blijven tijdens het feest der zotte zotheid. Ook mensen die er helemaal niks ‘mee hebben’ kunnen in deze krant de foto’s bekijken die de redactie maakt van diverse festiviteiten. En ook dat heeft z’n beperking omdat het nu eenmaal niet mogelijk is om alle Dongense leut op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook Dongenhomespot moet kiezen dus graag verwijst deze krant de bezoeker naar de diverse websites en - met carnaval mag het écht zo genoemd worden - ‘het Dongens Kraantje/ut Peeke‘ voor alle lol.

Bekijk fotoalbum

carnaval200922 februari 2009. Carnaval. Voor de één een onmisbaar feest der zotheid, voor de ander overdreven gevonden. Smaken verschillen, óók in het vieren van het leven. Voor degenen die er lol in hebben en graag die herinnering willen vasthouden kun je in dit album kijken naar de zotste foto's van -met name -de grote optocht en wat er omheen gebeurde. Leutige mensen in ieder geval. Óók in dit album: foto's van de kinderoptocht en (op dinsdag) de lampkestocht. Door een ongelukkige storing aan de camera zijn er maar een beperkt aantal foto’s van de kinderoptocht genomen kunnen worden. De camera is weer 'up to date', maar de optocht is voorbij voor je het weet...
Dit album kwam mede tot stand door Claudia van Meer en Carla Timmermans. Dank !

Bekijk fotoalbum

kinderoptocht 2009 vpHet thema was duidelijk: safari in Peeënrijk. Veel jeugdige peeën en peeërinnen lieten zich inspireren door dit kleurige en vrolijke thema. Veel tijgerprints, olifanten en giraffen in de kinderoptocht met vele deelnemers,

bekijk fotoalbum

 

 

 

carnavalsoptocht db vpDe groepen en individuen hadden dit jaar wat moeite met het thema, waardoor het een ware beestenboel werd tijdens de grote optocht in Dongen. Niet eerder vertoond was live gezongen muziek van een grote carnavalsoptocht. Bijna 60 groepen, individuen en wagens deden mee, waarmee de optocht behoorlijk lang was. Oorzaok Drank  werd eerste, Astmarkwatsis tweede en de Vaortse Kloekers derde bij de wagens. Bij de groepen werd eerste: Twinus, tweede de Grootbroeken en derde de Struiners. Bij de individuen behaalden de Knevels de eerste prijs, Bart en Koosje werden tweede en Tour de Frats derde.

bekijk fotoalbum

veteranenbal vpOp 21 februari was het veteranenbal neergestreken in de blitse ballentent.
Terug van weggeweest was de beoordeling van de uitdossing van groepen, duo's en individuelen., waardoor het een erg bont en mooi geheel werd. DE fesstformatie "Kletz" zorgde voor een uitstekende sfeer. Verder waren er de blaaskapellen de Uittepetuitemn, de Wortels om de gaten te vullen en in de foyer de disco van OmroepDongen.nl met Patrick Lübeck.

bekijk fotoalbum

 

 

 

carnaval2009Carnaval. Voor de een een onmisbaar feest der zotheid, voor de ander overdreven gevonden. Smaken verschillen ,óók in het vieren van het leven. Voor degenen die er lol in hebben en graag die herinnering willen vasthouden kun je in dit album kijken naar de zotste foto's van -met name -de grote optocht en wat er omheen gebeurde. Leutige mensen in ieder geval. Óók in dit album : foto's van de kinderoptocht en ( op dinsdag) de lampkestocht .Door een ongelukkige storing aan de camera zijn er maar een beperkt aantal foto’s van de kinderoptocht genomen kunnen worden . De camera is weer 'up to date' maar de optocht is voorbij voor je het weet...
Dit album kwam mede tot stand door Claudia van Meer en Carla Timmermans. Dank !

Bekijk fotoalbum

090124 las vegas vpIn het kader van de voorbereidingen op het carnaval om alvast in de stemming te komen organiseerde "De Peeënstekers" een Las Vegas Night in de Cammeleur: De Vet Vegas Show verzorgd door Jules Hoendervangers Theaterprodukties. Zowel qua aankleding als show was alles in dit thema gebracht. Naast de show was er een wedding chapel ingericht, waar iedereen: mannen, vrouwen, groepen etc. zich konden laten trouwen door Elvis en/of de kardinaal. OmroepDongen heeft hier zeer veel foto's van gemaakt.

bekijk fotoalbum

Lampjesoptocht 2008 VPEn regenen dat het deed. Aanvankelijk leek de jaarlijkse lampkesoptocht bijna letterlijk in het water te vallen. Achteraf werd het net na acht uur 's avonds droog, zodat Dongen toch kon uitlopen om deze geweldige lampkesoptocht te bekijken. De straat verlichting werd ook dit jaar uitgedaan om de sfeer te benadrukken. Bij "lees verder:" treft u een filmimpressie aan.

Klik hier voor het fotoalbum

 

 

 

Kinderoptocht 2008 VPDe kinderoptocht op maandag was dit jaar ook weer erg gezellig. De winnaar van deze optocht is nog net geen negen jaar en heet Andor Schilders.

Klik hier voor het fotoalbum

 

 

 

Carnavalsoptocht 2008 VPOp zondagmiddag 3 februari klokslag half twee vertrok de carnavalststoet door Dongen. Een vrolijke stoet met veel grote wagens en groepen, vooral in het thema 'Ut klinkt as un klok'. Uiteindelijk wisten bij de wagen carnavalsvereniging Astmarkwatsis te winnen met hun Efteling-wagen. Met het kleinst mogelijke verschil werden de Vaortse Kloekers tweede met "We worre dur getikt". De Grootbroeken wonnen de prijs voor loopgroepen met hun brandweeroutfit en bij de individuelen de Twin Towers (Wilde gij mij opwinden?).

Klik hier voor het fotoalbum

VeteranenbalOp 2 februari 2008 werd het jaarlijkse Veteranenbal georganiseerd in de Cammeleur.
Omroep Dongen werd gevraagd in de foyer de muziek te verzorgen. Patrick Lübeck was de DJ en de sfeer zat er goed in. In dit fotoalbum een impressie van deze gebeurtenis.

Klik hier voor het fotoalbum

 

 

 

Carnaval 2008 Gouden Leeuw VPClown Boemus, Prins Andreo de 48e, Adjudant Harry, Jeugdprins Dreke de 33e en Prinses Ilona vierden feest in  cafè de Gouden Leeuw. Na goochel en ballonnenshow van Clown Boemus was er nog een verrassing. De Prins en gevolg kwamen in polonaise binnen om samen met Jeugdhofkapel 'Fluitje van een band' een feestje te vieren. Bij afscheid kregen alle kinderen een lekkere verrassing mee naar huis.

Klik hier voor het fotoalbum

Carnaval Biezenkring 2008 VPVoor OBS 'De Biezenkring' begint het carnaval met Prinselijk bezoek. Prins Andreo 48e, zijn Adjudant Harry, Jeugdprins Dreke 33e en Jeugdprinses Ilona stonden eerst als toeschouwer naar de optocht te kijken, waarna op school het feest werd voortgezet. De Jeugdhofkapel 'Fluitje van een cent' ontving van Prins Dreke een Lintje.

Klik hier voor het fotoalbum

 

 

carnavalsoptocht 2007 vpDe Carnavalsoptocht in Dongen, gefotografeerd vanuit de Deken Batenburgstraat.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

2005 carnavalCarnaval 2005 met stralend weer tijdens de optocht.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

 

2004 carnavalDe carnavalsoptocht in 2004 in Dongen.

Bekijk fotoalbum

 

 

 

2003carnavalDe carnavalsoptocht en lampkesoptocht in 2003 in Dongen.

bekijk fotoalbum