Videoarchief 2010

Dongen, loswal , 14 november 2010 .Even leek het er op dat Sinterklaas ( ook wel Sint genoemd) dit jaar Dongen zou overslaan voor een bezoek. Het liedje waarin de tekst voorkomt '..zal de goede Sint wel komen , nu het weer zo lelijk is ' werd de laatste dagen opvallend veel gehoord in Dongen. Vanmorgen pas kreeg deze krant het bericht door dat de Sint niet bang is voor regen en dat de zwarte pieten er niet van zouden smelten. Maar toch was het tot op het laatste moment spannend of de boot door de regen en de wind wel goed zou kunnen afmeren aan de Dongense loswal.

7 november 2010 .Een zaal vol met lachende gezichten .Meezingen mocht en en dat was ook precies wat er gedaan werd. Wat is het Nederlandstalig lied toch populair. Die conclusie mag weer eens een keertje getrokken worden. Smartlappen. Het is een feit. Smartlappen zijn gewoon populair maar sommigen vinden het woord wat negatief klinken. Nergens voor nodig zeggen ze in Dongen. Gezelligheid is troef en teksten in het Nederlands zijn gewoon te verstaan .Het Dongense Vrienden Smartlappenkoor had daarom alleen al het genoegen dit jaar de organisatie van het Smartlappenkorenfestival op zich te mogen nemen. Dit festival is mede een initiatief van het Oosterhouts Smartlappenkoor, Made op z’n Hollands en ons eigen Dongense koor dus. Het vrienden Smartlappenkoor uit Dongen is een koor van rond de 65 leden en heeft onlangs zijn koperen jubileum gehad. Het koor stond deze middag onder leiding van dirigent Ingrid van Gils en treedt jaarlijks 15 tot 18 maal op, waarvan minimaal drie keer in Dongen.

Op 5 november 2010 werd een begin gemaakt met het slopen van een oude schuur op het erf van de toekomstige 'VIJF TURVEN'

Burgemeester Simone Dirven -van Aalst toonde zich een ware 'sloopster '.....

Kunst naar Kracht toonde tijdens Verrassend Dongen een straattoneelstuk bij boerderij Ravensbosch

Het nieuwe college heeft met behulp van estafettestokjes de bevolking gepolst wat er leeft. Het resultaat werd met een groot scherm op het Looiersplein bekend gemaakt.

Een aantal Dongenaren wil met een burgerinitiatief het park achter villa Vredeoord meer de tuinkamer van Dongen te maken en presenteerde haar plannen.

Looierscup internationaal voetbaltoernooi Dongen DVVC mei 2010.

Dodenherdenking in Dongen en 's Gravenmoer

Dongen, 29 april 2010.12.27 uur.Vandaag werden voor Dongen traditiegetrouw , plaatsgenoten  thuis of op het werk verrast in het kader van de jaarlijkse lintjesregen .Burgemeester Simone Dirven -van Aalst deed met haar gezelschap van  wethouders en   ambtenaren een zes- tal adressen aan in ons dorp .Met dit gezelschap met  in het kielzog de plaatselijke en regionale pers werd een feestelijke route gereden via de Cammeleur, De Leest, de Modestusstraat, Gaudistraat  en via de  Mgr. Ariënsstraat naar het Dongha Museum .In deze volgorde werden de dit jaar zes decorandussen blij verrast met hun verdiende onderscheiding .Allen werden verheven tot Lid in de Orde van Oranje Nassau 

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010.

Schrijver Midas Dekkers was te gast in Dongen in 2010. Hij sprak over verval, in het teken van de nieuwe tentoonstelling van het Dongha Museum. "In het voetspoor van de Oude Meesters" toont etsen van Han van Hagen, waaronder een ets van de ruinekerk van Dongen en uit het Rijksprentenkabinet te Amsterdam.