Videoarchief 2012

Op woensdag 27 juni openden in Dongen de wethouders Ad van Beek en Joop Velthoven en de jeugdgemeenteraad het nieuwe, natuurlijke speelterrein Beljaart Buiten. De jeugdgemeenteraad is nauw betrokken geweest bij het ontwerp.Onder het motto ‘Laat de zomer maar beginnen…’ waren alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 in het basisonderwijs in de gemeente uitgenodigd om de nieuwe speeltuin te komen testen. Deze unieke plaats aan de rand van het dorp is voor de Dongense jeugd een waar speel- ravot -en speelparadijs !

Meenz DongenIce is alive and kicking en ging feestelijk de jaargrens over om daarna een daverend slotfeest neer te zetten op het Wilhelminaplein. DongenIce lééft in het dorp en ver daarbuiten. Veel schaatsliefhebbers van buiten Dongen komen graag naar het tijdelijke pretpark midden in het centrum van Dongen. Opvallend veel mensen uit Oosterhout worden er gesignaleerd en ondanks de gelegenheid die in Tilburg aanwezig is om de glij-ijzers onder te binden is het typische Tilburgs dialect meermalen opgevallen. Dat is niet verwonderlijk. Zoveel vertier en variatie op en rond de ijsbaan is zeldzaam. Iedereen geniet van de ambiance die wordt gecreëerd op het anders zo saaie plein. Dat kan natuurlijk enkel als er mensen zijn die het allemaal mogelijk maken. Sponsoren en de meer dan uitstekend horecaverzorging van eethuis van Holst zijn mede debet aan ,maar zeker de vele vrijwilligers zijn een onmisbare factor in het geheel. Zomaar een video-impressie .

330 leerlingen van de Dongense basisscholen sluiten uniek project af in ECCO fabriekshallen 

Dongen, 9 december 2012 .Alle 330 leerlingen uit de hoogste klassen van 4 basisscholen uit Dongen , dat zijn de J.J Anspachschool, de H.Hartschool , St.Janschool en basisschool Achterberg waren er. Deze zondag werden in een aantal door ECCO -Dongen ter beschikking gestelde fabriekshallen ,werk -en kunststukken over leer tentoongesteld die de leerlingen zelf gemaakt hebben gedurende het unieke project over het begin van het 'leer' tijdperk en een periode van het bestaansrecht van Dongen .Met muziek en dans werd de tentoonstelling dankzij een van de partners in het project ' Het Kunstpodium ', de maandenlange intensieve ontdekkingstocht van de leerlingen naar de geschiedenis van het leerlooien afgesloten .Een grandioos spektakel aan de lopende band.

Dongen, 18 november 2012. Vandaag, om precies te zijn om 14.02 uur, is Sinterklaas én heel veel pieten weer aangekomen in Dongen. Ze werden verwelkomd door duizenden kinderen, papa's , mama's,  opa's , oma's en andere mensen uit het dorp. Het was feest in Dongen, want behalve dat de Sint en al zijn Pieten er waren werd ook bekend gemaakt dat de zogenoemde 'Gezonde ' pepernoten die helemaal niet zo gezond waren allemaal in één zak zaten en dus niet worden verdeeld in Dongen! De Sint werd ook verwelkomd door de burgemeester en die zei dat ze heel blij was dat de Sint er weer was en dat zij er óók niets aan kon doen dat er minder centjes waren voor onder andere de cadeautjes. Gelukkig begreep de Sint dat en hij zei dat er toch voldoende cadeautjes waren voor alle kinderen in Dongen, Klein Dongen, s Gravenmoer en Dongen-Vaart.

Op 4 november 2012 om 11 over één was er een speciale vergadering belegd van de CV De Peeënstekers. Niet in de kroeg of Cammeleur, maar in museum de Looierij. Tijdens deze buitengewone vergadering waarin de begroting, de organisatie en de evenementen onder de aandacht kwamen, was er nog een speciale rede waarom deze buitengewone vergadering juist hier plaats vond. De afgelopen week hebben een aantal oudgediende carnavalsnotabelen een tentoonstelling ingericht met als thema "55 jaar De Peeënstekers" Allerlei zaken uit dit 55-jarige bestaan zijn tentoongesteld in het museum en gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het museum

Dongenhomespot.nl was op bezoek bij  een repetitie  van Voice-Irene .U ziet hier een impressie van . Dit inmiddels 60-jarig Dongens kamerkoor  dat tot begin 2000 'RK Gemengd koor Irene' heette, timmert dit keer aan de Ierse Weg . zondag 23 september In de Viersprong aan de Kanaalstraat is er een bijzonder concert in Dongen. Vanaf 14.30 uur is er een muzikale middag die in het teken staat van Ierland. Gezongen worden Ierse liederen afgewisseld met muziek van de Ierse band

Dongen, 15 september 2012. Vanaf het gemeentehuis tot aan het Looiersplein stonden vele Dongenaren al en veelal in het oranje, langs de kant om de twee Dongense kanjers toe te juichen. In een feestelijk versierde 'Tram 11'met daarin behalve de olympische laureaten ook de familieleden en vrienden van de twee sportvrouwen en het gehele college reed het gezelschap onder een vriendelijk vroeg- herfstzonnetje door het cetrum van het dorp naar de plaats van huldiging. Het Looiersplein was nagenoeg vol met juichende en blije Dongense gezichten. De  meer dan terechte huldiging van Kelly van Zon en Nadine Broersen kon beginnen. Nadine Broersen. Met een persoonlijk record van 6.319 punten behaalde de topatlete de 13e plaats in de zevenkamp op de Olympische Spelen in Londen. Te midden van de absolute wereldtop heeft deze 'Sportvrouw van Dongen' een unieke prestatie geleverd en Kelly van Zon : zij haalde  GOUD bij de Paralympics in Londen bij tafeltennis.Van Zon won al goud op het Europees kampioenschap voor sporters met een beperking .Ze versloeg in de finale de Russische Natalia Martyasheva met 3-2. Ze was vooraf als eerste geplaatst. Van Zon kwam eerder individueel uit voor Nederland op de Paralympics in Peking , waar diezelfde Martyasheva haar in de halve finale met 3-2 uitschakelde. Ze won daar vervolgens brons.

Grote belangstelling maakte ook het festival De Wereld In Dongen tot een zeer bijzondere gelegenheid. Er was dan wel een duidelijk echt Nederlandse invloed op het plein merkbaar met muziek en zang van de Blaas kapel 'De ladykantjes' en 'Zing in Zang' ,maar ook Afrika, Roemenië , Argentinië en de Balkan waren vertegenwoordigd. Zoals verwacht en duidelijk opvallend aanwezig was de Turkse gemeenschap in Dongen. De Moskee was open en veel bekende Turkse groepen maakten hun opwachting op het plein. Hoogtepunt voor de Turken was wel de groep "Mether" die vanaf het Europaplein het andere plein van Dongen West aandeed.

Op vrijdag 9 maart 2012 zijn op de gemeentewerf 'Coolhof 'in Dongen twee nieuwe Ford transits overgedragen aan de gemeente Dongen door Garagebedrijf Stoomberg in Dongen aan de wijkteams West 1 en s Gravenmoer. De oude voertuigen waren zo'n tien jaar oud. Wethouder Ad van Beek nam de sleutels van de nieuwe vrachtauto's in ontvangst en overhandigde ze op zijn beurt aan vertegenwoordigers van de gemeente teams.

16 juni 2012. Voor de derde keer werd aan het Dorpspad vlak bij de Groenstraat het Oldtimertreffen Dongen georganiseerd. Evenals voorgaande jaren had de organisatie ook dit jaar een keur aan bezienswaardigheden naar Dongen weten te halen. Alles wat ouder is dan 25 jaar stond op de nieuwsgierige bezoeker te wachten.

Dongen, 16 juni 2012. Het begon al rond een uur of vijf in de namiddag van deze zaterdag. Harmonie Aurora ging twee van in totaal vijf jubilarissen ophalen, of eigenlijk deed de voorzitter Peter Dirven dat in de auto en de harmonie ervoor. Zoals het hoort dus. Frans van Broekhoven en Jos Grootzwagers. Frans en Jos en hun dames werden bij de concertzaal van vanavond- 't Schouw -opgewacht met de meest vrolijke klanken van Aurora. Dat was nog maar het begin van de vele verrassingen die het tweetal stond te wachten.

Dongen, 8 juni 2012. Het zit er weer op. Bijna 3000 deelnemers in alle leeftijdscategorieën liepen ´m weer uit. Vier avonden 5, 10 of voor de gevorderden 15 kilometer dwars door Dongen en Ommelanden. Op vrijdagavond 8 juni was het voltooid. De jongste ( Sven Gommers) en de oudste ( mvr. Wouters) : Beiden werden gehuldigd met een bosje bloemen en een heuse beker, door wethouder Joop Velthoven, die de duizenden anderen ook opwachtte op het militair complex Rimi in Dongen. Even dreigde dit maal de wind deze avond de spelbreker te zijn. De regen deed dat al voor een gedeelte op de donderdagavond. Maar gelukkig bleef het droog en konden de Dongense ' helden voor vier avonden' hun triomftocht door het Centrum van het dorp maken; gepakt en gezakt met de traditionele gladiolen en ander snoepgoed. 

Verrassend Dongen was dit jaar zonovergoten en niemand leek ongelukkig met deze omstandigheden. Twintig bedrijven en attracties hadden op tweede pinksterdag 2012 hun deuren geopend om de Dongenaar kennis te laten maken wat Dongen te bieden heeft. Door de goede weersomstandigheden was het flink druk met vooral fietsers.

Het was Moederdag en het was -voor Dongen- de dag van het park. Een prachtige combinatie vonden de organisatoren van Parkplezier. Een geslaagde combinatie was het in ieder geval. In park Vredeoord was het de gehele dag gezellig druk, stonden de picknickmanden op uitgestrekte plaids en laveerden mensen door het gezellige en ter gelegenheid van deze speciale dag met stalletjes aangeklede park.Kinderen speelde op de speeltoestellen, anderen luisterden naar muziek en weer anderen gaven een demonstratie van hun kunnen in behendigheid . Dongenhomespot.nl koos het moment waarin kamerkoor Voice -Irene en Fanfare Sint Hubertus uit Dongen -Vaart optrad . Anderen waren er speciaal voor Harmonie Aurora en weer anderen om gewoon in het park te zijn. Voor de organisatie een prachtig resultaat voor vele inspanningen. Muziek en sport was het thema dit jaar en elk moment was uitgesproken leuk voor heel het gezin. Stichting Parkplezier kan terugkijken op een geslaagde dag

Op 11 mei reed er rond 7 uur tussen het winkelende autopubliek een bonte stoet van prachtige oldtimers of dure nieuwe auto's en cabrio's door Dongen. In de auto's zaten eindexamenkandidaten van het Cambreurcollege in hun prachtigste (gehuurde) outfits. Ze waren op weg van het Wilhelminaplein naar het Cambreurcollege om daar een stijlavond door te maken. Onder grote belangstelling werden ze daar opgewacht.

Dongen, 4 mei 2012. In Dongen wordt traditioneel stil gestaan bij dodenherdenking op 4 mei.Dit jaar startte de herdenking weer in de Cammeleur, en net als andere jaren was de belangstelling groot. Zo'n 200 mensen waren te gast. René Jansen praatte het programma aan elkaar. Na zang van het Dongens Mannenkoor waren er toespraken van de heer Jan Kersbergen, voorzitter van Vereniging Indiëmilitairen, de heer Ton Kolsteren, voorzitter Jonge Veteranen Dongen, de heer Sylvester van den Berg die over zijn persoonlijke belevenissen sprak, meegemaakt tijdens een aantal uitzendingen en als laatste dominee Jeroen Hartel. Tussen de toespraken door werd er gezongen door het Dongens Mannenkoor.Na deze toespraken vertrokken de mensen in een stoet achter een doedelzakspeler via de Hoge Ham, Geer en Nieuwstraat naar de bevrijdingskapel. Burgemeester Dirven hield hier nog een toespraak en met een trompet werd de Last Post en na de twee minuten stilte het Wilhelmus geblazen door Daniëlle Deley. Daarna werden er vier kransen gelegd: één van de Gemeente Dongen, één van de Jonge Veteranen, een krans van de Vereniging Indië Militairen en een krans van de anti fascisten.Daarna kon ieder het oorlogsmonument en de bevrijdingskapel bezoeken en werd de bijeenkomst ontbonden. (film 1,2,3)

Dodenherdenking 4 mei 2012 in 's Gravenmoer.  De gemeente Dongen herdenkt elk jaar op 4 mei de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en de diverse conflicten die sindsdien hebben plaatsgevonden en overigen nog steeds plaatsvinden. Dat gebeurt traditiegetrouw op twee plaatsen. Zowel in het dorp s Gravenmoer als in Dongen worden plechtigheden gehouden om de gevolgen van menselijk falen te her-en overdenken . Een video-impressie uit s Gravenmoer uit 2012 (film 4)

Dongen, s Gravenmoer, 30 april 2012. Koninginnedag was ook in s Gravenmoer een zonnig feest. Ook dit jaar had het mooiste dorp van onze gemeente gekozen voor een thema. Compleet met oud-Hollandse spelletjes en sfeer-momenten was dat dit jaar 'Ik hou van Holland'. Er was zoals gebruikelijk in dit Oranjegezinde dorp bij uitstek van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Een soort wedstrijd voor jomnge ondernemers maakt uit wie de beste koopwaar en presentatie had en verder was er eencomplete barbecue eneen aubade die in ontvangst werd genomen door burgemeester Simone Dirven -van Aalst en helemaal aan het begin van de dag natuurlijk de traditionele herauten ter paard.

Het Oranjeparkfestival in 2012, de tiende editie, kon niet meer stuk. Prachtig weer, vele Dongenaren op de been en een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. Deze video geeft een impressie van een aantal optredens tijdens de eerste activiteitendag op 29 april. Daar traden o.a. Gerard van Maasakkers met harmonie Aurora op, Cirque du Platzak, Coldplace, N'Duss en de Queeen Revival Band. Het was erg sfeervol en gezellig in het park.

Dongen, Dongen-Vaart, Klein-Dongen, 29 april 2012. Bij de vorige aflevering van de tractor- behendigheidswedstrijden, tweede Paasdag 2011 was het weer voortreffelijk. Het jaar daarvoor was het modder- regenachtig kreeg daardoor een extra cachet. Dit jaar hield het weer zich goed , eigenlijk perfect voor de wedstrijden en dit evenement al liet het zonnetje het grotendeels afweten. Ach je kunt niet alles hebben, maar gezellig en druk was het wel. De werktuigen werden voor deze 2012-versie nog even geverfd en waar nodig opgeknapt. Het feest was goed voorbereid en het werd weer een mooi spektakel in Klein Dongen.Mannen en vrouwen streden weer op een sportieve manier met elkaar. Gezien het grote aantal deelnemers bij de jeugd afgelopen jaar, was er dit jaar ook voor deze categorie ook weer een wisselbeker. Ook dit jaar was het allemaal weer te doen op Klein Dongenseweg 50-54 dankzij de gastvrijheid van de families Jansen en Claasen. Overigens is het wedstrijdelement bij deze tractor-behendigheidswedstrijden ondergeschikt aan de gezelligheid en het feest dat er traditiegetrouw bij hoort. Het meedoen telt ook al.

Dongen ,s Gravenmoer, 27 april 2012. Eerst onwetend ,soms twijfelen ,maar zeker verrast, ontroert en soms emotioneel.Veel felicitaties ook en een bos bloemen voor de eventuele echtgenoot of echtgenote. Dat was wat zeven plaatsgenoten overkwam vandaag toen de burgemeester ,mevrouw Dirven – van Aalst ,gevolgd door het gehele college en een legertje van vooral plaatselijk pers aanbelden bij zeven Dongenaren en verdeeld over 6 adressen in onze gemeente. Twee van de gedecoreerden komen uit s Gravenmoer. In Dongen is het traditie dat de burgemeester naar de de mensen komt. De verrassing is dan natuurlijk des te groter. Met een speciale lintjesregenbus werd kris kras door het dorp gereden op weg naar de gelukkigen. Meestal werd er opengedaan door iemand die als zijnde lid van het complot het gezelschap met een ede lach binnenliet, maar mooier was natuurlijk als men een blik kon werpen op het gelaat van de uitverkorenen zelf als die de deur opendeed. Proficiat allen !

Dongen, 22 april 2012. De jaarmarkt in Dongen op 22 april 2012 was anders dan anders. Helemaal debet daaraan was het weer. Regen-en onweersbuien verstoorde het gewoonlijke bezoekersaantal danig. Velen gaven er de voorkeur aan om een van de vele Dongense café 's in te duiken tijdens een bui en daar dan maar te blijven. Voor de kraamhouders betekende het onbetrouwbare weer wat minder omzet dan normaliter het geval zou zijn tijdens de gezelligste jaarmarkt in de omgeving . Volgende keer maar weer beter weer... hoorde je ze zeggen. Een impressie. Onze excuses voor de niet optimale geluidskwaliteit.

BOKSE BIKERsZ

Het bijzonder slecht weer op de 22 ste april 2012 in Dongen. De jaarmarkt trok minder bezoekers en ook de 2e Bokse Bikersz 'D' had last van de hagel-en regenbuien .Toch waren er een honderd-tal deelnemers naar dit motorfeest in Dongen gekomen. Een impressie met een door geluidspech achtervolgd stevige rocker op de achtergrond van een andere band als die u ziet.

Na het 15 jarig jubileum van vorig jaar met het record aantal deelnemers van 1500 kinderen en door de Gemeente Dongen uitgeroepen tot Vrijwilligers Organisatie van Dongen 2011, was het vandaag weer zover . De organisatie had weer alles aan gedaan om van de 16e survival een waar spektakel te maken. Nieuwe hindernissen en een geweldige baan als verrassing. En de kinderen hadden groot plezier en een tijdje lossere spieren . Dat is wel een van dingen die een gevolg zijn van deelname. Maar eerst natuurlijk de spierpijn die zich het meest laat openbaren bij de niet sporters onder hen.In de morgenuren waren de brugklassers van het Cambreur actief van start gaan. En na de middag startten de kinderen van de basisscholen die in de groepen 6, 7, en 8 zitten uit Dongen, Dongen-Vaart, s'Gravenmoer en Oosteind. Voor het eerst gingen de kinderen uit groep 6 de grote survivalbaan gaan doen. Er weer 150 vrijwilligers waarvan er zijn die een sportopleiding volgen. Zij hielpen mee de hindernissen bemannen. Voor de ouders, opa's, oma's en andere toeschouwers was er een groot terras bij de kanovijver en iedereen kon genieten van ook dit jaar weer een waar spektakel.

Dongen, 14 april 2012. In Museum De Looierij werd de tweede kunsttentoonstelling geopend sinds de verbouwing van 2011. Tot vorige week was er de expositie LEF te zien geweest van jonge kunstenaars, die met leer kunstzinnige voorwerpen hadden gemaakt. Vanaf nu is er een foto-expositie bestaande uit 20 foto's te zien, gemaakt door William van Gool, Kees Voermans en Appie Bonis, over de "Geboorte van Leer". In de film de openingstoespraak van Cees Breugelmans, voorzitter van DE LOOIERIJ

Al een paar jaar achtereen is in Dongen aan het begin van de lente de grootste Hobby-Expo van de BeNeLux. Ook dit jaar werd de officiële opening verricht door burgemeester Simone Dirven -van Aalst die ook deze keer haar grote bewondering voor de soms prachtige vormen van huisvlijt uitsprak.Steeds meer mensen die met liefde en plezier bezig zijn willen graag een plaatsje op deze Expo in de Dongense Salamander. Maar de Stichting Hobby Expo heeft ook dit jaar diverse hobbyisten moeten teleurstellen wegens plaatst gebrek. De plannen zijn er dan ook om vanaf 2013 de grote sporthal van de Salamander bij de expositieruimte te trekken zodat niemand meer teleurgesteld hoeft te worden .De Hobby-Expo was er zaterdag 24 maart en ook zondag 25 maart vanaf 11.00 uur konden de vele bezoekers genieten van de werkelijk soms verbazingwekkend mooie dingen die meestal met de hand gemaakt worden. De tentoonstelling in de Salamander aan de Middellaan in Dongen is in de verre omgeving van Dongen bekend en is niet commercieel. Bezoekers komen ogen en bewondering tekort. Een impressie via de video.

Op woensdag 21 maart was het Nationale Boomfeestdag. Dongen deed alweer voor de

38e keer mee aan deze feestelijke dag. De 17 leerlingen van groep 7 van basisschool Sint Agnes plantten die dag 12 zogenaamde 'Zelkova serrata' bomen in de Rooseveltstraat.

Dongen, 10 maart 2012. Kiki Jansen uit de wijk de Biezen is de grote zakkenvuller geworden van heel de wijk. Normaal gesproken is de titel niet te benijden, maar als het over kinderen gaat en over het vullen van de zakken van zwerfvuil, dan is het een ware eretitel. Kiki was dan ook heel blij met haar prijs die werd aangeboden door Rob Geus dé schoonmaker van Nederland en bekend van zijn achtervolgingsscènes op de televisie naar alles wat niet hygiënisch schoon is. Wethouder Marina Starmans kwam ook even meehelpen en stond verstelt van het grote aantal deelnemers in deze wijk voor de grote schoonmaak dag. Ze is en ze blijft gewoon trots op haar Dongen. Het was een zware dag voor hen die mee dezen ,maar er stond vanwege de wijkraad wel wat tegenover. Warme snacks , koffie en thee voor de groten en volop fris voor iedereen. Bovendien was er veel gezelligheid en alle kinderen mochten een forse greep in de grabbelton doen. Op de video een impressie.

Dongen, 17 februari 2012. Het moet gezegd : basisschool De Vlinderboom in West2 had de primeur. Om precies 10 minuten over tien startte hier de eerste carnavalsoptocht van het jaar 2012 in het Peeënrijk. Een bonte stoet van alle 'groepers' liepen mee met bontgekleurde wagens en navenante kleding. Vaders, moeders, opa en oma, ze stonden er bij en keken er naar terwijl de kinderen 'met de muziek mee' gingen en zo dat thema uitdroegen. Wat ook wel fijn was en ook voor de juffen en meneren: ze waren vanaf 12.00 uur vrij. Ge maok ut mee.

Dongen, 16 februari 2012. Op deze donderdag zijn de fractievoorzitters en enkele leden van de Dongense politieke partijen samen met burgemeester Dirven -van Aalst een kijkje gaan nemen bij de fietsersoversteekplaats in de N629 ( Heistraat) nabij de Groenstraat. Samen met de vader van het in november van vorig jaar op deze oversteek zwaar gewonde schoolmeisje hebben de vertegenwoordigers van de Dongense politiek ook daadwerkelijk de oversteek gemaakt. Door deze al eerder aangekondigde daad onderstrepen zij de ernst van de woorden van de vader van het meisje, die vindt dat er zo vlug als mogelijk iets aan de gevaarlijke oversteek zal moeten gedaan worden.Tijdens een recente raadsvergadering maakte de vader het aangereden meisje gebruik van het spreekrecht, waarin hij een dringend beroep deed op de raad en de gemeente,snel en effectief de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij dit in gewikkeld kruispunt in de provinciale weg.

Ontmoetingsruimte 't Palet is geschikt voor vele doeleinden en- zo als de naam al zegt- elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Dongen heeft drie van deze door Vieya ingerichte ruimten. In de Goselinglaan is het Dr.Maassen , in West 1 is Europlus aan de Dunantstraat beschikbaar en in de Tooropstraat en het Rembrandtplein in wijk West2 vinden we 't Palet. Dongenhomspot was op een gezellige woensdagochtend ter plaatse .Dames uit de buurt drinken samen met vriendinnen en buren de eerste woensdag van de maand gezellig koffie en praten wat bij over ditjes en datjes. Na de koffie met wat er bij is er gelegenheid om wat fris te drinken wat voor een prikkie tot aan de tafel wordt gebracht door een aantal vrijwilligers van de ruimte.'t Palet is er voor ontmoetingen op allerlei gebied. Sjoelen, breien ,vergaderen, of zomaar wat bijkletsen. Voor nadere inlichtingen: Ans Kuijpers, secretariaat/pr tel. 315049 E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dongen, Dongen-Vaart, 26 janauari 2012. De school is niet saai. Dat is zeker. Leerlingen van de basisschool St.Agnes in Dongen-Vaart zijn het daar helemaal mee eens. Op school, maar ook op diverse locaties leerden de kinderen vandaag in ieder geval met elkaar samen te werken op een heel leuke manier. Ze namen deel aan een tweetal 'workshops' die ze in aanloop naar de 'Doe wat je Leuk Vindt Dag' zelf hadden uitgekozen. s Morgens was er onder andere een voetbaltraining, glaskralen maken en een levend voetbalspel. Ook konden de kinderen iets leren over pony's en hoe die te verzorgen. In de middaguren vermaakten ,..eugh werkten de kinderen met 'Kid Swing', deden ze aan judo en darten en maakten ze armbandjes én de allerlekkerste pizza's. Dongenhomespot.nl filmde op diverse locaties in Dongen, s Gravenmoer en Dongen-Vaart. Een impressie.

Op 13 januari 2012 werd in Dongen het Medisch Centrum Beljaart oficieel in gebruik genomen.Zowel directeur en bestuurder Frans Desloover van Vieya en burgemeester Simone Dirven -van Aalst zeiden trots te zijn op het nieuwe medisch centrum aan het Kloosterpad en feliciteerde de disciplines die er in participeren,medewerkers en Dongen met deze aanwinst voor het dorp. Zoals u kunt lezen in het verslag in de internetkrant Dongenhomespot.nl was Lia van Baar, praktijkmanager van huisartsenpraktijk Procureurweg tijdens de bouw de grote drijvende kracht .Mede door haar enthousiasme verliep de bouw voorspoedig en steeg de animo om er iets goeds van de maken. Zij kreeg namens alle teams een tweedaags arrangement in Den Bosch aangeboden en, samen met haar man een 7-gangen diner een sterrenrestaurant aldaar.

Dongen, 10 juni 2012 .Vandaag was er in Dongen, s Gravenmoer, Klein -Dongen en Dongen -Vaart weer volop gelegenheid om prachtig aangelegde -of echte natuurtuinen te bekijken. Het weer was goed en de eigenaren ontvingen de vele bezoekers soms met een kopje koffie of fris. Elke jaar gaat deze krant op bezoek bij een open tuin. Bij de vorige Open –Tuindagen in Dongen ging Rinus Krijnen voor de krant naar de prachtige tuin 'De Tuijnkamer'. Dit jaar koos Dongenhomespot.nl voor de prachtige tuin van Peter en Elly Verschure aan de Groenstraat. Een wandeltocht waard met vele zitjes, maar ook voor kinderen is er veel te beleven in bijvoorbeeld De Blokhut, het prachtige dierenweitje en de kikkervijver. De tuin is een streling voor het oog en als je hier niet tot rust komt doe je dat nergens. Opvallend en zeker een niet storende aanvulling van dit lustoord is wel de kunst die heel subtiel is opgenomen door de natuur. Ook ooievaars kunnen hier hun hartje ophalen en misschien wel een toekomstige liefdesbaby. Geniet bijna een kwartier lang van al dit schoon tot schoonst..... Volgend jaar kiest de krant weer een andere mooi tuin.