Dongen, 4 mei 2012. In Dongen wordt traditioneel stil gestaan bij dodenherdenking op 4 mei.Dit jaar startte de herdenking weer in de Cammeleur, en net als andere jaren was de belangstelling groot. Zo'n 200 mensen waren te gast. René Jansen praatte het programma aan elkaar. Na zang van het Dongens Mannenkoor waren er toespraken van de heer Jan Kersbergen, voorzitter van Vereniging Indiëmilitairen, de heer Ton Kolsteren, voorzitter Jonge Veteranen Dongen, de heer Sylvester van den Berg die over zijn persoonlijke belevenissen sprak, meegemaakt tijdens een aantal uitzendingen en als laatste dominee Jeroen Hartel. Tussen de toespraken door werd er gezongen door het Dongens Mannenkoor.Na deze toespraken vertrokken de mensen in een stoet achter een doedelzakspeler via de Hoge Ham, Geer en Nieuwstraat naar de bevrijdingskapel. Burgemeester Dirven hield hier nog een toespraak en met een trompet werd de Last Post en na de twee minuten stilte het Wilhelmus geblazen door Daniëlle Deley. Daarna werden er vier kransen gelegd: één van de Gemeente Dongen, één van de Jonge Veteranen, een krans van de Vereniging Indië Militairen en een krans van de anti fascisten.Daarna kon ieder het oorlogsmonument en de bevrijdingskapel bezoeken en werd de bijeenkomst ontbonden. (film 1,2,3)

Dodenherdenking 4 mei 2012 in 's Gravenmoer.  De gemeente Dongen herdenkt elk jaar op 4 mei de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en de diverse conflicten die sindsdien hebben plaatsgevonden en overigen nog steeds plaatsvinden. Dat gebeurt traditiegetrouw op twee plaatsen. Zowel in het dorp s Gravenmoer als in Dongen worden plechtigheden gehouden om de gevolgen van menselijk falen te her-en overdenken . Een video-impressie uit s Gravenmoer uit 2012 (film 4)

Film 1: Bijeenkomst in De Cammeleur met toespraken van René Jansen (Oranjecomité) , Jan Kersbergen (Vereniging Indië Militairen), Ds Jeroen Hartel (Gezamenlijke Kerken) Ton Kolsteren (Jonge Veteranen) en Sylvester van den Berg (Oud uitgezonden Militair). Muzikale omlijsting werd verzorgd door het Dongens Mannenkoor.

Film 2: Bijeenkomst in De Cammeleur met toespraken van Ton Kolsteren (voorzitter Jonge Veteranen en Sylvester van den Berg (Oud Militair)

Film 3: De stille tocht en de kranslegging.

Film 4: Dodenherdenking 's Gravenmoer