Ruim 150 Dongenaren bezochten de dodenherdenkingsbijeenkomst in De Cammeleur en gingen daarna in een stille tocht, voorgegaan door de Dutch Pipes uit Tilburg naar de Bevrijdingskapel waar de twee minuten stilte in acht werden genomen en er een kranslegging plaatsvond.
Tijdens de bijeenkomst in de Cammeleur zorgden het Dongens Mannenkoor voor de muzikale omlijsting. Toespraken waren er van Jan Kersbergen namens het voormalig verzet, van Ton Kolsteren en Lars van Lier namens de jonge Veteranen, van Simon Kuijten namens de gezamenlijke kerken en Mirthe van Rijswijk die als afgevaardigde van de jeugdgemeenteraad een gedicht voorlas.
Ook bij de bevrijdingskapel waren er korte toespraken van Ad van Beek, loco burgemeester van Dongen, Maurice van Boxtel namens het Oranjecomité en René Jansen las de tekst "wij herdenken etc." voor. Ook hier werd nog een gedicht voorgelzen door Robin de Hoogh namens de jeugdgemeenteraad. Daarna volgde de kranslegging. Er werden vier kransen geplaatst: Eén van De Gemeente Dongen en jeugdgemeenteraad, een krans namens het voormalig verzet, een krans namens de vereniging Indië militairen en Nieuw Guinea en een krans namens de Anti Fascisten Groep Dongen. Daniëlle Deleij speelde rondom de tweee minuten stilte het nummer "Taptoe" en het Wilhelmus.