Videoarchief 2015

Onder een stralende zon en temperaturen van ver boven normaal,deelde burgemeester Marina Starmans en al haar wethouders vandaag oliebollen met en zonder krenten uit op het Looiersplein. Het was even wennen. Deze bijeenkomst die voor Dongen en de Dongenaren in de plaats kwam van de traditionele nieuwjaarsreceptie kan volgens burgemeester Starmans gezien worden als een eerste in een nieuwe traditie. De gemeente en het bestuur ervan wil graag 'onder de mensen 'zijn, naar de mensen toekomen en meer elkaar ontmoeten. Dat was ook de belangrijkste boodschap van burgemeester Marina Starmans in haar toespraak.

De Schuimkoppen uit Oosteind maken al meer dan veertig jaar met veel plezier muziek. Al vele jaren brengt deze vrolijke groep uit Oosteind geheel in Dickensstijl, met veel succes een zéér uitgebreid repertoire aan sfeervolle kerst/winterse-muziek ten gehore tijdens optredens op vele kerstmarkten, moonlight -shoppings en andere winterse evenementen gedurende de maanden november en december tot in de verre omgeving. In december 2015 was de vrolijkheid en het plezier te vinden in de Volckaert in Dongen. Con Loomans en Elly Sengers maakte er een schitterende samenvatting van het optreden. Dongenhomespot, de Dongense Internetkrant biedt je deze kerstspecial van harte aan.

Velen waren weer samengekomen op de plaatst waar zij hun overleden dierbaren gedenken. In stilte soms en in gebed misschien. Zo op het einde van een jaar is dat traditie in Dongen. De lichtjesavond .Voor de achtste maal. Niet zomaar een traditie , maar even stilstaan bij wat herinneringen zijn. Even stilstaan om de herinneringen niet te vergeten. Een impressie van Jan Verdaasdonk voor Dongenhomespot.nl

Al voor het 7 e jaar organiseerde de Stichting Kerst-inn deze muzikale kerstmiddag in de Cammeleur.De stichting Kerst-inn werd opgericht door Jan Gorissen en bestaat verder uit de volgende leden:Guus Gijzen ,Tineke v Hees, Lucia Horvers, en Tonny Nooijens.Elk jaar biedt zij een gevarieerd programma in een sterke basisformule. Vele muziek en zangverenigingen namen al deel aan deze gezellige muzikale kerstmiddag. Ook dit jaar namen weer tal van verenigingen deel aan dit traditioneel gebeuren in het dorp. Deze kerstmiddag is toegankelijk voor jong en oud. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een gezellige en sfeervolle muzikale kerstmiddag van te maken. De Kerst-inn wordt jaarlijks georganiseerd. met wisselende deelnemende zangkoren en muzikanten uit Dongen. Geniet nog even met ons na.

Het vrienden Smartlappenkoor Dongen vierde dit jaar volop kerstmis met verschillende concerten.Een daarvan was zeker traditioneel. De Volckaert kon ook dit jaar rekenen op de aanwezigheid van deze muzikale club vol gezelligheid. Unieke dit jaar was zeker de outfit van het koor.Iedereen ging verkleed als een personage uit Dickens kerstverhaal.

Ook in 2015 was er in Dongen een kerstmarkt. Een beetje koud wat het weer betreft. Maar heel warm wat sfeer betreft. Veel muziek, zang en leuke mensen. De beelden die Jan Verdaasdonk maakte voor deze krant en Dongen spreken voor zich. Geniet na!

Daar is ie weer. De grote ijs- en vertierbaan op het Wilhelminaplein in Dongen. DONGENICE is er weer voor jong en oud en werd op vrijdag 11 december 2015 voor open verklaard.Jan Verdaasdonk maakte voor de Dongense Internetkrant een leuke sfeerimpressie van de start.

Kerstmis is het feest bij uitstek om elkaar vrede en welvaart te wensen. Van oudsher is Kerstmis ook een christelijk hoogfeest. Het kindeke Jezus, de Drie koningen , de herders en de schapen. Hoe je Kerstmis ook viert. Het is een feest. Het tuincentrum AVRI op de grens van Dongen en Oosterhout staat al jaren bekend als een bedrijf dat zich inspant om er een prachtige show van te maken. Duizenden artikelen zijn er uitgestald in een bijna sprookjesachtige entourage . Con Loomans en Elly Sengers maakte ook dit jaar voor deze krant een prachtige sfeerreportage. De krant zendt die uiteraard zonder winstoogmerk uit. Een streling voor oog en oor. Veel voorpret toegewenst en nu zo vast al een gemeende en nodige vredeswens !

Gisteren al Pietendag. Kijk maar naar de video hierboven. Vandaag : Daar was ie toch. De boot. En uiteindelijk was alles in orde. Veel pieten deze keer én natuurlijk de sint zelf. De Loswal herbergde veel kinderen, mamma's en pappa's En nu maar afwachten of al de meegebrachte cadeautjes ook echt worden uitgedeeld . De film is gemaakt door Jan Verdaasdonk.

Op zondag 14 november kwam de sint aan bij de Loswal in Dongen. Maar er waren een dag te voren al wel een heleboel Zwarte Pieten in het dorp! Ze vermaakten de kinderen van Dongen met spelletjes en iets lekkers. Gezellig ! Jan Verdaasdonk maakte voor deze krant een leuke impressie!

Zondag 25 oktober 2015 organiseerde Atledo voor de zesde keer op rij de Bruggenloop. Start en finish van deze trimloop waren wederom op de eigen accommodatie van Atledo aan de Hertog Jan. De Bruggenloop is een goede voorbereiding op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Voor anderen is het een mooie test om te kijken hoe het met de conditie is gesteld op een allesbehalve vlak parkoers. De maximale afstand om te lopen was 10 km. en bestond uit 5 ronden van 2 km. Er was mogelijkheid om na elke ronde te finishen, zodat het iedereen op zijn of haar eigen niveau een afstand kon lopen. De start was om 9.30 uur zodat iedereen weer op tijd thuis aan kan sluiten voor het weekendprogramma..Con Loomans maakte een impressie van het sportieve gebeuren in en om Dongen

Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum uit Dongen vierde in 2015 aar 175-jarig jubileum .Tijdens de officiële receptie in juni ontving de jubilerende muziekvereniging uit handen van burgemeester Marina Starmans een jubileumboom cadeau namens de Gemeente Dongen. Er is, in samenspraak met Stichting ParkPlezier, gekozen voor een Okkernoot oftewel een Notenboom, meer symbolisch kan het haast niet voor een muziekvereniging. Op zaterdag 24 oktober werd deze boom geplant in Park Vredeoord . Achter de Cammeleur. Een historische plek natuurlijk voor de muziekvereniging omdat dit grenst aan de tuin van het vroegere concertzaal in Hotel Musis Sacrum, de plek waar Musis lange tijd heeft vertoefd. De muziekvereniging was aanwezig om tijdens deze ceremonie met een paar muziekstukken voor muzikale ondersteuning te zorgen. Burgemeester Starmans en voorzitter Kees Broeders gingen de spa ter hand nemen en medewerkers van de plantsoenendienst zorgden dat de boom goed geplant ging worden. Jan Verdaasdonk maakte er voor de Dongense Internetkrant een mooie filmimpressie van. 

Aeolus is een figuur uit de Griekse en Romeinse mythologie die werd aangesteld als bewaarder van de winden. Een naam die past bij het accordeoninstrument en dus bij het accordeonensemble Aeolus. Dirigente is Wil Sulsters . ‘Aeolus ’ Het ensemble is een enthousiaste groep en bestaat uit 8 accordeonisten. Samen spelen, oefenen en optreden in een gezellige ontspannen sfeer staat voorop. Er wordt een gevarieerd repertoire gebracht dat bestaat uit wereldmuziek, klassieke en populaire melodieën. U kunt kijken naar een complicatie van een try-out van een concert .Een film van Jan Verdaasdonk, John Ribzaad ( camera) en Con Loomans ( montage)

Dongen, 10 oktober 2015. In een overvolle Cammeleur werden er op zaterdag 10 oktober de prijzen uitgereikt van de eerste editie van de Dongense Dorpsquiz.
De organisatie had ervoor gekozen om de spanning op te voeren om na elke quizcategorie een tussenstand bekend te maken. De sfeer zat er goed in. Tegen elven was het zover. De winnaar werd bekend gemaakt. Het was de carnavalsvereniging "Oorzaak Drank" ofwel Falkie's Quizteam. Zij mochten de grote prijs in ontvangst nemen en eeuwige roem ontvangen als eerste winnaar van de Dongense Dorpsquiz. Ex equo werden tweede en derde "Musis One Seven Five" en "Je bent zelf lekker".

De Top 10 (met totaal aantal punten)

1 C.V.O.D. / Falkies quizteam 907
2 Je bent zelf lekker 882
3 Team Musis one seven five
 882
4 Heren van het goede leven 867
5 Haute quizzine
 864
6 Anspachteam
 859
7 De witte geiten 848
8 Dongense Prutsers 825
9 PvdA Dongen 820
10 Ladies!
 811

De feestavond was een groot succes. Op naar de tweede editie.

Ze waren er allemaal. De repertoirestukken duidelijk en gezelligheid straalde overal. Plaats van samenkomst voor velen was zaal de Viersprong. Het Dongens Onderonsje. Wat moeten we nog meer vertellen : Geniet . Geniet na van alle levensliedjes , nederpop , smartlappen , zee en méér liedjes. Van Dongense makelij!

De Open monumentendag is door Dongenhomespot geilmd.

Op 2 september trad het koor Zin in Zang op in de Volckaert. De bewoners , maar ook alle andere Dongenaren kunnen nog eens nagenieten. Het is een gezellig filmpje geworden. Con en John hanteerde de camera. Zou je dit willen plaatsen ajb ?De Dongense Internetkrant geeft weer maar eens een cadeautje weg . Deze keer bijna een halfuur lang meezingen met het Dongens Meezingkoor "ZIN IN ZANG",. Het koor werd opgericht op 19 maart 2006, bestaat uit ongeveer 55 leden, en onderscheidt zich van andere koren door de keuze van een steeds wisselend repertoire, samengesteld door dirigente Els Geers .Tijdens optredens probeert het koor het publiek zoveel mogelijk te laten meezingen en waar dit kan wordt de tekst van de liedjes op een scherm geprojecteerd. Op 2 september 2015 gaf het koor een grandioos concert voor de mensen van de Dongense Volckaert.Con Lomans en John Ribzaad hanteerde de camera.

1969 De vuilniszak vervangt de vuilnisbak en per 1 januari 2016 gaat Dongen over op een geheel vernieuwde afvalwerkingssysteem . De vuilmiszak verdwijnt en er komen drie contaminaties in of bij het schuurtje van de Dongenaar te staan. In deze video krijgt de Dongenaar inzicht hoe Dongen tot nu toe het afval verwerkte. Con Loomans , Jan Verdaasdonk en Elly Sengers maakte deze reportage in 2006.

 

Het Dongense Vrienden Smartlappenkoor trad op voor de mensen in de Volckaert. Nu ook voor alle Dongenaren. Zing , neurie en dans mee met de bekende liedjes die iedereen kent !........een cadeautje van de Dongense Internetkrant

Dongen , 15 juli 2015. Het is weer gedaan .De kermisattracties zijn weer lang op weg naar een een ander dorp of een andere stad. Het is weer mooi geweest. De ballonnen voor de prijzen voor de volgende kermis zijn losgelaten. Kermisexploitanten zeggen altijd dat het een goede kermis was. Het weer viel over het algemeen tegen .Er was weer een prijsuitreiking voor de mooiste en leukste attractie en het traditionele vuurwerk sloot het spul weer af. Tot volgend jaar maar weer !Jan Verdaasdonk maakte voor deze krant weer een leuke impressie. Geniet nog even na . Ook van dé ster uit GTST en Django Wagner 

Het is een aanwinst voor Volckaert en mensen met een dementie.Op zaterdag 27 juni 2015 opende Buurstede haar deuren tijdens een Open Huis. Maak kennis met deze locatie en kijk naar een video-impressie die Con Loomans en Elly Sengerser maakten voor de Volckaerttelevisie en deze krant Na een grondige renovatie en nieuwbouw is Buurstede klaar voor de toekomst. Het is een unieke en eigentijdse en vooral open  locatie geworden voor mensen met de ziekte van Alzheimer . Zij vinden er ruimte en vrijheid. Het is fijn wonen in deze beschermde en sfeervolle omgeving. 

Voor de zesde keer organiseerde de Oldtimerclub Dongen op 13 en 14 juni een weekeinde voor alles wat beweegt of aangedreven wordt. Ook dit jaar weer veel materieel dat te maken heeft met de ontwikkeling van de landbouw en mechanisatie van machines. Het tentoonstellingsterrein was ook dit jaar weer te vinden aan de Berkenstraat. De Dongense afdeling van de landelijke Historische Motoren en Tractorvereniging kreeg ook dit jaar weer veel bezoekers en ruim 250 deelnemers. Deze komen uit Brabant, Zeeland en België .Onze vaste cameraman Jan Verdaasdonk was er om alles vast te leggen.

Op zaterdag 13 juni 2015 organiseerde Meccano Gilde Nederland een evenement in 't Schouw in Dongen Tussen 10.00 uur en 15.00 uur was iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De Meccano modellen die getoond werden, zijn door leden gebouwd. Een aantal modellen worden radiografisch bediend, maar er waren ook statische creaties die de moeite waard zijn om te bekijken. Er waren grote modellen, maar ook micromodellen. Er waren complexe constructies te zien , maar ook simpele kleine maaksels. Meccano is al meer dan 100 jaar een begrip in de speelgoedwereld. Menig grootvader en vader hebben er in hun jeugd mee gespeeld,en later weer met hun eigen kinderen.

Op 11 juni 2015 maakte de afdeling De Zonnebloem in onze contreien een boswandeling in de Duiventoren en omgeving. Het was een prachtige zonnige dag en 27 gasten en 25 vrijwilligers trokken er op uit .Een natje ,een droogje , een babbeltje. Wat wil de mens nog meer. Con Loomans maakte voor deze krant een leuke video-impressie van deze zonnige dag voor zonnige mensen

Een snikhete dag. 33 graden gaf de thermometer aan. Rond 17.00 uur: de eerste donkere wolken en hoop dat het overwaait. Niet dus. Er moest vlug een besluit worden genomen.Veilgheid voor alles. Dus helaas. De intocht werd gecanceld. Geen triomfantelijke intocht dus. Onweer en bliksem laen zich niet tarten. De natuur overwon. Kijk naar een video-impressie die Con Loomans voor de krant maakte.

Dongen, 2 juni 2015.Daar gingen ze weer. Heel veel schoolkinderen. Maar ook tal van Dongenaren die de schoolbanken al lang hebben verlaten. Een overvol Wilhelminaplein dus. En ook zij was er. Nadine Broersen .De Dongense topatlete die het startsein gaf .Vier avonden lang door de paden en lanen, de wegen en de straten van en in de omgeving van ons dorp. Dat werd uitwuiven en uitwaaien op de startdag. Er stond een behoorlijk windje ,maar er was ook veel zin in de kilometers

Het was inderdaad verrassend. Dongen pakte uit op 31 mei 2015. voor de tiende maal organiseerde het dorp onder de Dongense slogan 'IN DONGEN DOEN WE ALLES SAMEN 'een grandioos feest voor alle Dongenaren en velen daarbuiten. De gehele dag was het gezellig druk in het centrum en natuurlijk in het park Vredeoord ,waar op deze daag het parkplezier niet op kon. Een beetje druilerig weer weer kon de Dongenaren net tegen houden om op zeker moment van de dag naar een van de vele deel – evenementen te gaan en er ook aan deelnemen. Er was heel veel actie en onze cameraman Jan Verdaasdonk legde de meeste festiviteiten voor het nageslacht en de herinnering vast . Geniet nog even na en herbekijk de verrassende momenten!

Survival Dongen "Meedoen is winnen!' bij zwembad de Vennen was ook dit jaar een groot spektakel voor ruim 600 Dongense kinderen . Ouders ,verzorgenden, opa's en oma's genoten mee. Dankzij bijna 80 vrijwilligers ,bijna allemaal van scholengemeenschap 'De Rooi Pannen' uit Tilburg die de verschillende onderdelen van het sportieve gebeuren bemanden was het Trimbos weer een arena van inspiratie en transpiratie.De in Dongen als kanovijver bekendstaande plas was weer een vrolijk en voor een enkeling een plonsnat vermaak.

Dongen, 19 mei 2015: De Katholieke Bond van Ouderen afdeling Dongen onderdeel van een landelijke actieve en dynamische organisatie voor ouderen- en doet veel aan voorlichting. Maar ook ontspannen hoort erbij. Afgelopen dinsdag vond er in de Dongense Cammeleur een leuke middag plaatst waarin de leden werden verrast door een bijzonder leuk optreden van het mevrouwenkoor Sjowenso uit Rijen .Eind 2002 is het initiatief genomen tot het oprichten van een 'soort smartlappenkoor met showallure'. Er moesten lange jurken, hoeden en handschoenen aan te pas komen. De eerste dirigent is Rien van Hooydonk. Begin 2003 wordt een repetitieruimte gevonden. Accordeonist Rini Marijnissen brengt zijn reeds ver gevorderde studente Mariet Ooms mee en zo gaat het koor met twee accordeonisten en twintig dames van start. Het optreden in Dongen was grandioos en vooral gezellig Con Loomans maakte voor deze krant een leuke samenvatting van het optreden.

Op 13 mei 2015 opende  Dimph van den Oever in museum DE LOOIERIJ een expositie met schilderijen en keramiek. Dimph is een echte Dongense en heet met haar meiskjesnaam ook "van Dongen". Ze komt uit een kastelijnsgeslacht en is jarenlang het boegbeeld geweest van het café in de Salamander. De laatste jaren heeft Dimph zich toegelegd op schilderen en keramieken en is in België geschoold bij academie Arendonk.  

De reportage van Jan Verdaasdonk van de dodenherdenking dit jaar bestaat uit twee gedeelten. Eerst kun je kijken naar de samenkomst in de Cammeleur en daarna een impressie van dingen die buiten plaatst vonden. De kranslegging, de toespraak van wethouder Piet Panis en de muzikale omlijsting Jan Verdaasdonk praat hier ook met kinderen over het thema 'Vrijheid geeft je door'.

Een jaarlijks terugkerend gebeuren in s Gravenmoer. .De traditionele Aubade . Ook dit jaar was het in dit mooiste dorp van Dongen een feestelijke en stijlvolle gebeurtenis. Veel mensen genieten er van. Er was ook nu weer een optocht en wedstrijd voor de kinderen wie de mooiste aangeklede fiets of step had . De twee muziekverenigingen van s Gravenmoer Euterpe en Crescendo verhoogde de stemming en burgemeester Marina Starmans las een vers uit uit het 's-Gravenmoerse volkslied voor. Iedereen las mee. Ook omroep Brabant was prominent aanwezig en maakte filmopname.

Het zit er op. Koningsdag is in Dongen , Klein-Dongen ,Dongen – Vaart en s Gravenmoer weer uitbundig gevierd. Ondanks de vrij frisse wind ,maar mét een vriendelijk zonnetje waren er veel mensen op de been in Dongen. Op koningsdag zelf was het met name in Dongen rondom het park en Wilhelminaplein gezellig druk. De (kinder)vrijmarkt en natuurlijk veel muziek en ander vertier, Jan Verdaasdonk was er. Voor deze krant en natuurlijk voor de Dongenaren die dank zij deze film nog even kunnen teruggezien op een fijne Koningsfeesten 2015.

Volop feest in Dongen .Rondom het park Vredeoord was het tijdens de Oranjenacht al goed vertoeven. Een keur van artiesten passeerden de revue en het in grote getale opgekomen publiek genoot van de prima georganiseerde Oranjeparkfestival. Ook hiervan maakte onze cameraman Jan Verdaasdonk een sfeervolle reportage. Geniet en beleef het allemaal nog maar eens terug!

Dongen, 25 april 2015.Ook dit jaar flitsende dames en patente heren. In de dop weliswaar maar wel degelijk frappant mooi. De jaarlijks terugkerende casino-avond van de VMBO eindexamenkandidaten van het Cambreur ''. Een sprookjeskoets, nog net niet voortgetrokken door de sprookjeskikkers, prachtige vehikels die zo mogen heten omdat het mooie karretjes zijn en natuurlijk vrolijke en .In deze krant een mooie lange filmimpressie Kijk er naar en geniet na. In de Dongense Internetkrant.

Dongen beleefde weer een uitstekend georganiseerde jaarmarkt. Gezellig ,sfeervol en zonder incidenten waren duizenden uit Dongen en omtrek weer te vinden in het centrum van het dorp .Op de vele terrassen, met diverse live - optredens, kon men even tot rust komen en mensen bekijken . Vanaf de Laurentiuskerk tot en via de St.Josephstraat tot aan cafe d'Ouwe Sok, en weer terug, was er voor een ieder wel wat aantrekkelijks te vinden. Geniet nog even na met een filmimpressie die Jan Verdaasdonk voor de Dongense Internetkrant maakte.

Dit jaar organiseerde stichting Dongense Face en Bodypaint Wedstrijden voor de zesde keer haar jaarlijkse wedstrijd in de Cammeleur. Een unieke event voor Dongen en omstreken.Face en Body-painters uit het hele land kwamen naar Dongen om hun kunsten te laten zien. De painters gebruiken het menselijk lichaam als canvas om hun kunstwerken op te maken.Het werd ook dit jaar een kleurrijk en vrolijk geheel, wat vaak verbluffend mooie resultaten gaf.Er werd ook dit jaar met een deskundige jury gewerkt. Aan het einde van de dag werden de body-paints op muziek gepresenteerd op het podium zodat het publiek kon zien wat er allemaal is gemaakt die dag. Con Loomans maakte voor de Dongense Internetkrant een leuke impressie van de dag

Elke dinsdag is het in Europlus in west 1 een middag die eigenlijk onmisbaar is voor de Zonnebloem . Van 13.30-16.30 uur komen hier voornamelijk dames leuke ,maar ook waardevolle spulletjes maken die dan weer verkocht worden aan de belangstellenden die op momenten van harte welkom zijn bij de Welfare handwerkgroep van de Zonnebloem, afd. Dongen en s Gravenmoer. Ga er ook eens kijken en steun zo De Zonnebloem

Dongen , 30 maart 2015 Op 7 maart 2015 werd het 50-jarig bestaan van de Dongense Bridgeclub gevierd en groots gevierd. De oudste bridgeclub in Dongen lier daarmee zien nog altijd springlevend te zijn. De club heeft ruim 150 leden die op 2 avonden in de week in een clubcompetitie spelen. Er is een zomer – en wintercompetitie De BC Dongen is op de eerste plaats een gezelligheidsvereniging waarbij sociale contacten het belangrijkste zijn. Dat neemt niet weg dat de bridgesport zeker serieus wordt beoefend . Con Loomans maakt een impressie van het feest en de sfeer in de normale competitieperiode.

Er zijn weer zo'n goede 30 bomen bijgekomen in Dongen.Tijdens Boomfeestdag hielp wethouder Bea van Beers groep 7 van basisschool de Noorderpoort mee in de Heistraat vlak bij de Binnenweg en op de grens van de gemeente Loon op Zand. Het was mistig én gezellig!

De nieuwjaarsreceptie 2015 in de gemeente Dongen was druk bezocht. Het was de laatste voor waarnemend burgemeester René van Diessen. Het Dongense blazersensemble DBC zorgde voor de ambiance en de jaarfilm van Hans Zimniak was weer een van de hoogtepunten .De vrijwilligersprijzen waren voor stichting Parkplezier en Jos en Joke van Gils . De film is gemaakt door Con Loomans en Ellie Sengers maakte de diverse interviews