Op zaterdag 5 oktober werden de prijzen bekendgemaakt van de winnaar van de DDDQ 2019 en van diverse onderdelen uit de quiz.
Adriaan Raesen maakte een impressie van de uitreiking van de prijzen. Haute Quizzine had de quiz gewonnen, maar er waren nog veel meer winnaars.

Bekijk video Impressie prijsuitreiking DDDQ 2019

Op zaterdag 28 september 2019 was er in Dongen de Dongense dorpsquiz. Langstraat TV heeft zendtijd beschikbaar gesteld en het productieteam van DDDQ TV heeft vanaf 21:00 uur één uur en drie kwartier live uitgezonden. Onderstaand de filpmpjes die zijn getoond en zelfs de gehele uitzending is integraal te zien op deze servicepagina

Bekijk video's Nagenieten van de Dongense Dorpsquiz 2019

Sinds 1998 is er een zelfstandig bedrijf in Dongen -Vaart dat insecten kweekt bestemd voedsel voor reptielen en voor de humane sector. Het is in wezen een agrarisch bedrijf niet te verwarren met een doorsnee agrarisch bedrijf, maar wel heel erg innovatief Door de week werken er 3 a 4 personen en in het weekend rond de 10 mensen . De doorsnee werkzaamheden bestaan uit het verzorgen en inpakken van insecten waaronder sprinkhanen en verder alle voorkomende handelingen zoals verpakkingsmateriaal in orde maken, bestellingen op klant klaar zetten en schoonmaken Het bedrijf in het Dongense buitengebied richt zich op de petfood ; voedsel voor andere dieren zoals reptielen. Die 'producten' gaan levend weg en moeten van zo'n goede kwaliteit zijn dat ze lang levend houdbaar zijn. Omdat insecten relatief kort leven hebben, zijn er wekelijkse leveringen aan vaste klanten . Het bedrijf is bezig om op korte termijn zich te certificeren voor humane consumptie,omdat deze afzetmogelijkheid naar de toekomst toe kan gaan zorgen voor een duurzamere productie van ons voedsel. Belangrijk in het bedrijf is om op een effectieve, biologische manier insecten te kweken, waaronder ook meelwormen en een bepaald soort kakkerlakken en op de markt zetten. Con Loomans en Elly Sengers gingen voor de krant naar de SPRINKPLANK aan de Gemeenteweg.

Bekijk video INSECTENKWEKERIJ DE SPRINKPLANK AL 20 JAAR INNOVATIEF BEZIG

Geen echte gele lachwolkjes boven Dongen. De regen was hier en daar een spelbreker. Maar de Dongense jeugdraad wist er wel raad mee. Het van te voren voorbereidde regenprogramma werd te voorschijn gehaald. Zo kregen de koters van Heilig Hart een aantal afleveringen van Buurman en Buurman te zien in de hal van de Bolk en schakelde ook andere groepen over op het slecht-weer scenario. Zo werd de prinses uit het Sprookjesboek onder het oog van onze cameraman Ad Hessels toch nog (binnen) koningin en ontwikkelde in de Samurai het avontuur tot een ontknoping (Video 1)

PROLOOG VAN SLUITINGSCEREMONIE DONGENSE ZOMERSPELEN
Nu al de foto's van wat er voor de sluiting allemaal gebeurde. De Dongense zomerspelen 2019 waren grandioos. Net als altijd. AD HESSELS maakte de foto's. Geniet na van het feest in 2019. (Video 2)

Bekijk video's Zomerspelen Dongen 2019: De vrijdag in beeld

Op de vrijdagavond is het gebruikelijk dat de Zomerspelen met een spetterend kampvuur wordt besloten. Voor de tweede keer op een rij mocht dit oop last van de brandweer niet doorgaan. Vandaar een spettershow met water en licht. Ook traditioneel is dat alle verhalen binnen de thema's van de groepen op de vrijdagavoi worden afgerond. De boeven worden bestraft en iedereen gaat de toekomst in gelukkige staat tegemoet. Er deden dit jaar 1348 kinderen mee en 261 vrijwilligers: nog steeds een zeer groots evenement voor Dongen.

Onderstaand 7 filmpjes (integrale opnames van de afsluiting) door Rinus Krijnen gefilmd.

Bekijk video's Zomerspelen 2019 Slotavond

De zomerspelentijd gaat snel gebruik die wel. Een variatie op het gezegde. Toch van toepassing hoor. Het is al donderdag. Bij stralend weer vertoefden de groepen 7/ 8 en de brugklassers bij de ATLEDO velden deze ochtend. Met plezier en sportieve prestaties vermaken ze zich wel op deze donderdag. Sport en spel en het vervolg van het spannende verhaal uit het land van de rijzende zon. Dat zijn de ingrediënten voor deze dag. Fotograaf Piet Eelants was er bij. (Video 1)

Ad Hessels is vandaag ook onderweg geweest. In dit videoalbum zijn oogst aan leuke ( herinnerings)foto's van deze negenenvijftigste Dongense Zomerfeesten. In Fiesta Mexicana maakten boeven de pasgebouwde hutten stuk, maar ze werden gelukkig allemaal gevangengenomen. Of ze nog ooit vrijkomen is nog maar de vraag. We zullen het vrijdag weten. Verder ging het Sprookjesboek weer open met spel en lol. (Video 2)

Bekijk video's Zomerspelen Dongen 2019: De donderdag in beeld

Fotograaf Ad Hessels was vandaag getuige van een ontvoering. Daarvan is nu al bekend dat dat ( hoogst) waarschijnlijk vrijdagavond zal worden opgelost. De kinderen speelden vandaag naar hartenlust rond de Noorderpoort en de vele toetjes die daar schijnbaar te vinden zijn. (Video 1)

Het Mexicaanse gedeelte van de 'Zomerse spelen' in ons dorp speelde zich voornamelijk af in De Bergen. Daar werd gepuzzeld en een bouwvakker -spel gespeeld. Piet Eelants was er bij nadat bleek dat het bij de kanovijver vanmiddag opvallend stil bleef. De fotovideo's zitten vol vrolijke foto's geniet er van ! (Video 2)

Bekijk video's Zomerspelen Dongen 2019: De woensdag in beeld

Onze fotograaf Ad Hessels en collega Piet Eelants waren vandaag op verschillende locaties. Zo bracht de krant een bezoek aan de Samurai die vakkundige hutten achterlieten in De Bergen waar op een gegeven moment een restant rupsje werd ontdekt. Wegwezen was het veiligst. Het eindspel deden de krijgers bij Achterberg. De Toetjesliefhebbers vermaakten zich vandaag op de Biezenkring met héél veel spelletjes .Leuk, leerzaam en gezellig. Het sprookjesboek wordt doorgenomen en het is weer feest in Mexico : Fiesta Mexicana . Geniet terug en veel plezier daarmee.

Bekijk video Zomerspelen Dongen 2019: De dinsdag in beeld

Op maandag 5 augustus 2019 was er vanaf half acht s morgens al bedrijvigheid op en rond het Wilhelminaplein. Van de 261 vrijwilligers die de Dongense Zomerspelen ook dit jaar weer maken, waren er al tientallen aan het werk om de 1348 kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in het dorp en de brugklassers voor te bereiden op een gegarandeerde vrolijke en spannende week. Groep 1-2 beleven en spelen in het Zandkasteel bij de Heilig Hart school , groep 1-2 zijn aanwezig in de Noorderpoort en eten heel veel lekkers in de Toetjesvallei, kinderen van groep 3-4 (Sint Jan) zitten met hun neus in het Het Sprookjesboek , groep 5-6 zijn in Spaanssprekende sferen bij Fiësta Mexicana, 7-8 en de brugklas: vertoeven in IKC Achterberg en leren misschien wel wat woordjes Japans bij de Samurai. De thema's werden voorgesteld op maandag, de locatiespelers en leiders kwamen ten tonelen en de kinderen waren nu al enthousiast .Je moet het een keertje meemaken. Sommigen zeggen dat het een gemis is in je opvoeding als je de zomerspelen laat schieten in je kinderjaren en ouders worden een weekje ontlast bij die opvoeding.Overdreven ? Niet als je bedenkt dat de Dongense Zomerspelen volgend jaar een jubileum vieren en zestig jaar worden.De krant is er deze week bij en zal diverse onderdelen verslaan in woord en beeld. 

Bekijk video's ZOMERSPELEN IN DONGEN GESTART 

De zomerspelen in Dongen starten zoals elk kaar een een spiksplinternieuw nieuw decor. Helemaal afgestemd op het verhaal dat komen gaat. Spannend hier en daar of romantisch. In ieder geval functioneel en met zorg in elkaar gezet en opgericht door een van de 261 vrijwilligers dit jaar. Op een rijtje : Groep 1-2 Heilig Hart: Het Zandkasteel
groep 1-2 Noorderpoort: De Toetjesvallei, 3-4 Sint Jan: Het Sprookjesboek, 5-6 Cambreur College: Fiësta Mexicana,
groep 7-8 en de brugklassers : IKC Achterberg: Samurai. Het fotoalbum is van Ad Hessels de videocamera werd gehanteerd door Piet Eelants.

Bekijk video DECORROUTE ZOMERSPELEN 2019 DONGEN

Op maandag 22 juli is in ons dorp begonnen met het weghalen van een aantal bomen ten behoeve van de nieuwe inrichting van het parkeerterrein voor de Albert Heijn en in het kader van het centrumplan. Deze exemplaren kunnen niet verplant worden. Parkeren moet even verderop in de buurt. Op dinsdag 23 juli wordt er mee doorgegaan. Dan zijn een aantal bomen aan de beurt bij het parkeerterrein van Hoge Heijninge. Volgens de gemeente gebeurt dit ook om de andere bomen meer leefruimte te geven. Ook worden een aantal bomen verwijderd op het Wilhelminaplein ter hoogte van Nieuwstraat 10. Vanaf donderdag 15 augustus worden in Park Vredeoord nog eens in totaal 18 bomen verwijderd om ook hier de andere bomen meer leefruimte te geven.De gemeente gaf onlangs uitleg over het waarom er bomen moeten wijken Groen weg ten behoeven het groen. Ad Hessels filmde het begin van deze grondige aanpak in het kader van het vervolg van het vernieuwen van Dongens hart

Bekijk video BOMEN IN DONGEN GEVELD IN HET KADER VAN HET NIEUWE DORPSHART 

Leon Basley & Wesly Bronkhorst vermaakten veel Dongenaren. Er was een grote drukte en de sfeer was opperbest op het kermisterrein. Jan Verdaasdonk maakte er een verslag van voor de krant en als leuke herinnering voor de Dongense liefhebbers van dit genre muziek.

Bekijk video Gezellige optredens op de kermis in Dongen

Het is gezellig in het dorp. Meer bepaald op het gloednieuwe Wilhelminaplein.
Kermis in het dorp is altijd leuk en inderdaad een feest voor iedereen. Jan Verdaasdonk ,onze filmer is er veel aanwezig dit jaar. Hij filmde er de vrolijke clown Dasalles en was aanwezig bij de uitspreiding van de Piet Leander Trofee .Dongen heeft die en staat er om bekend in kermisland.

Bekijk video Het is kermis in Dongen met de Piet Leandertrofee en clown 'Dasalles'

Dongen, 13 juli 2019. Vrijdagavond was het al behoorlijk druk op het vernieuwde Wilhelminaplein in ons dorp. 'Zwieren en Zwaaien' is de naam van een bekend regionaal televisieprogramma. Dat gaat nu zeker voor Dongen op. Voor de liefhebber: op Ziggokanaal 42 zie je veelvuldig draai- en andere molens voorbijkomen en ook op KPN/Telfort kanaal 1042. Deze film zie je daar waarschijnlijk ook terug. Tot dinsdag 00.00 uur is het leut en vermaak in Dongen, met tal van ( ook gloedje nieuwe) attracties voor jong en oud. Filmer Jan Verdaasdonk verrast je via deze krant weer met een leuke impressie van dit ruim vier dagen durende volksvermaak van de bovenste plank. Tijdens de duur van de kermis is er nog een video in deze krant te zien. Daarin onder andere Clown 'Dasalles' en de uitreiking van de Piet Leander -prijs. Geniet en vermaak jezelf.

Bekijk video Het is weer kermis in Dongen 2019

Nog even geduld en dan is het weer kermis in ons dorp.Op het nog kakelverse en en met ijzeren platen beschermde gras van het het Wilhelminaplein staat minstens 4 gloednieuwe attracties om volop plezier mee te hebben. Het programma is gevarieerd en vol en het begint allemaal op vrijdag 12 juli. Veel plezier in de vele vermakelijkheden van de Dongense kermis ! Jan Verdaasdonk naam alvast een kijkje bij de opbouw.

Bekijk video Nog even geduld en dan...is het KERMIS IN DONGEN ….

Dongen, 4 juli 2019 Het einde is niet altijd triest. Het einde is soms en zeker in dit geval het begin va iets nieuws. Voor de achtste-klassers van de basisscholen gaat dat helemaal op. Iedere school heeft wel iets leuks of ludiek 's in petto voor deze groep bijna jong volwassenen die de basisschool verlaten, die een nieuwe levensfasen ingaan. De brugklas of het middelbaar. Soms wat hoger maar altijd iets nieuws. De vlinderboom kon vandaag rekenen op goed weer en de hulp van de brandweer van de vliegbasis Gilze en rijnen! Het werd een gezellig boel daar. De krant wenst alles schoolverlaters een goede toekomst toe en was er bij toen dat begon.

Bekijk video De achtste groepers Vlinderboom breken uit... 

Burgemeester Starmans was aanwezig bij de reünie van de Vereniging Militaire Veteranen Dongen en sprak als vertegenwoordiger van de gemeente Dongen hartelijke woorden uit naar veteraan Harrie van Dijk die het Mobilisatie Oorlogskruis uitreikt gekregen heeft. De plechtigheid vond plaatst op het Militair Complex Dongen RIMI. Con Loomans en Ad Montee maakte de reportage voor deze krant.

Bekijk video Harrie van Dijk ontvangt het Mobilisatie Oorlogskruis

De negenendertigste aflevering van het dorpsfeest in Klein Dongen- Vaart was weer van begin tot het einde gezellig , uitbundig en vooral tijdens de spelletjesmiddag op zondag erg warm. Er werd overigens goed op de mens gelet en gewaarschuwd tegen te veel in de zon zijn. Er was een feestavond en de BBQ was als eindfeest buitengewoon. Het feest kreeg op zondagmiddag een extra feestelijk tintje door het uitreiken door Burgemeester Marina Starmans-zelf inwoner van dit mooi dorp- van de gemeentelijke oorkonde aan Giel van Laarhoven.Hij is al 40 jaar een grote inspiratiebron voor het feest. Naast werkzaamheden voor het dorpsfeest is Giel sinds 1985 ook organisator van de jaarlijkse Tractorbehendigheidswedstrijd rond Koningsdag. De gemeentelijke oorkonde meer dan waard.

Bekijk video Dongen Vaart aan Zee 2019 (met een feestelijk tintje)

Dongenaren die alle geheimen van maar liefst 24 lokale trekpleisters kennen ; ze zijn er wel. Op tweede Pinksterdag konden ze allemaal bezocht worden. Op zich is dat geen unicum natuurlijk, maar juist die dag deden eigenaren en /of beheerders van bijzondere plaatsjes in het dorp iets extra's om de bezoeker te amuseren. Op alle locaties was er voldoende belangstelling voor de niet altijd goed verborgen geheimen. Het was wel overal gezellig maar nergens heel erg druk. De gratis bus is een goed idee. Misschien zit er wat slijt aan het op deze manier georganiseerde evenement te komen en moet Dongen eens na gaan denken aan een soort van 'Tefado ' om maar eens een Dongens fenomeen te noemen uit de nostalgiedoos. Op zo'n manier komen álle deelnemers aan zo'n festijn in de dikverdiende belangstelling te staan. Presentatrice Elly Sengers en cameraman Con Loomans zochten en vonden een aantal locaties van hun keuzen, die zeer zeker interessant zijn voor de kijkers van deze zender om terug te zien.

Bekijk video Verrassend Dongen 2019

Zondag 26 mei 2019 was in Dongen de negende 'dag van het park'. Zo heet de dag landelijk. 'Parkplezier' is de Dongense versie en is een productie van de 'Stichting Parkplezier'.Die promoot het gebruik van park Vredeoord het gehele jaar door en de dag in mei als een terugkerende caleidoscoop van diversiteit. De dag zelf en de voorbereidingen alleen al vraagt veel improvisatievermogen van de groep enthousiastelingen. Maar de vrijwilligers van de Stichting vinden dat een plezierige bezigheid. Jaarlijks is er dus de dag van het park waarin alles anders is,maar vooral plezierig. Het goede weer met een voorzichtig zonnetje deed veel Dongenaren besluiten om het park op te zoeken. Er waren optredens van L-Joy Dancefactory, het Kunstpodium, Biemans Hondensport, Adjan Emmen Jazzworkshop, Tintelbelle Zang Dans en Theater, Gezelligheidskoor Dongens Levenslied, Koninklijke Muziekvereniging Dongen en de Loswalklinkers. Er was ook ander vertier en plezier in de vorm van presentatie van diverse Dongense verenigingen en kunstenaars , eet en rustpuntjes. Bovendien: Het 'optreedpodium' is nu officieel geopend. Dongen is zo gewoon nog niet.. en Jan Verdaasdonk was de cameraman.

Bekijk video Dag van het park 2019 bracht weer veel plezier in Dongen

Tijdens de negende aflevering van Parkplezier in Dongen was er ook een roof- vogelshow. Medewerkers van Jesss Snake & Owl Farm gaven een demonstratie van wat deze slimme vogels zo allemaal kunnen .Deze goedverzorgde dieren toonden hun instinct waarbij de toeschouwers goed werden voorgelicht over de leefwijze van deze gevleugelde dieren. Ondanks sommige kritische geluiden onder het publiek die deze vogels liever in de vrije natuur waarnemen werd deze show goed bezocht en spraken mensen hun bewondering uit. Ad Hessels maakte een impressie van de show voor deze krant .

Bekijk video Roofvogelshow tijdens Parkplezier

Ze kwamen overal vandaan en gingen overal naar toe. Hoe mooi kan Dongen zijn als je er doorheen loopt. De wijken. De oudste en de nieuwste En wat te denken aan de omgeving van ons mooie dorp. Kiezen kon ook: 3,5 kilometer ,voor de kleinsten en hun begeleiders en voor hen die dat aankunnen. De vijf , de 10 en de 15 kilometer ; allemaal even leuk, gezellig en ver genoeg. Dongen deed het en doet het al heel lang. Al 66 jaar nu en nog steeds springlevend. Deze krant volgde ook dit jaar de lopers, op weg naar de medaille. Jan Verdaasdonk maakte een leuke video met daarin de start en de finish, maar ook een impressie van de blaren en de begeleidende zang. Een impressie van een feest

Bekijk video Avondvierdaagse 2019 Dongen

Ter gelegenheid van de vier mei- viering in de Cammeleur en de bevrijdingskapel waren woorden van herdenking en troost .Muzikaal werd de herdenking in Dongen opgeluisterd door Kamerkoor Zuid en dwaasfluitensemble Zilver & Dwars. Traditiegetrouw was er weer een korte voettocht door een deel van het Dongens centrum begeleid door leden van Breda City Pipes and Drums. Sprekers waren Rob Driessen,Gerard Jansen,Ton Kolsteren, Rick Verkijk ,Rene Jansen, Ruth Kampelmacher en Sven Trommelen.Kransen werden gelegd door vertegenwoordigers van de gemeente Dongen ,het voormalig verzet, de Vereniging Militaire Veteranen Dongen, de Anti Fascisten Groep en het Oranjecomité Dongen. De twee veelbetekenende stille minuten werden voorafgegaan door het blazen van de Taptoe en het zingen van het Wilhelmus. Jan Verdaasdonk maakte voor deze krant een sfeerreportage.

Bekijk video Vier-mei viering Dongen 2019

De traditionele Aubade is s Gravenmoer was ook dit jaar een van de hoogtepunten in deze parel van het zuiden en vond weer plaats op het plein bij het voormalig gemeentehuis. De aubade werd afgenomen door burgemeester Marina Starmans-Gelijns die in haar toespraak de kersttoespraak van Koning Willen Alexander aanhaalde en daarmee opriep voor verdraagzaamheid tegenover elkaar. Twee trompetters van Fanfare Euterpe speelden het openingssignaal . Deze fanfare en collega slagwerkgroep Crescendo verzorgden het muzikale gedeelte van het geheel. Dit dorp herbergt nog echte muzikanten zo werd maar weer eens bewezen. De kinderen van het dorp hadden hun fiets of step weer keurig en vrolijk opgetuigd waarvoor de best versierden een prijs kregen Om het zangvolume te verhogen voor het zingen van het Wilhelmus en 'Lang zal ie leven ' werd het oranjebitters en de oranjelimonade voor 'onder de 18 ' weer passend uitgeserveerd.

Bekijk video Koningsdagaubade 's Gravenmoer 2019

Jeugdcentrum Klein Dongen Vaart en Oranje Stichting Klein Dongen Vaart organiseerden voor 50ste keer de traditionele WIELERRONDE VAN DE VAART EN KLEIN -DONGEN op Koningsdag. Onder een voorzichtig zonnetje maar met een frisse wind startten precies 50 Vaartse sportievelingen op de fiets. Een van hen was burgemeester Marina Starmans, die zelf in dit mooie 'kerkdorp' woont. Er waren mooie prijzen te winnen in de specials. Voor alle deelnemende jongens en meisjes was er een prijs. Gewoon om dat er iemand eerste maar ook zevende werd. Dat maakte eigenlijk helemaal niets uit. Het ging om de lol én de Konings(feest)dag. Er was veel publiek aanwezig die zich heerlijk vermaakten.

Bekijk video 50e Koningsdag wielerronde van de Vaart en Klein Dongen

Dat is waar. Dongen kán er wat van. De organisatie van elk van de vele evenementen die in Dongen worden georganiseerd is tot in de puntje goed geregeld. Ook Koningsdag is daar een lichtend voorbeeld van. Het feest startte in de vroege voormiddag met het traditionele defilé voor de kinderen. Hun rijk versierde fietsjes en steppen startten vanaf de Volckaert en reden in optocht door de Dongense straten. Een verrassing was weer voor hen weggelegd. Burgemeester Marina Starmans had ook hier een officiële taak die ze weer glansrijk uitoefende. Onze burgervrouwe zélf was weer in haar nopjes en bracht zoals altijd de sfeer naar een hoogtepunt. De verkoop van overbodig en veel gebruikt speelgoed ging als een speer. Iedereen bleek een goede bui te hebben en de regenbuitjes naam men op de koop toe. Een impressie van onze cameraman Jan Verdaasdonk

Bekijk video Koningsdag was in Dongen weer grandioos

Dongen Vaart/ Klein Dongen, 22 april 2019. Al weer voor de 36e keer organiseerde de Oranje stichting Klein Dongen Vaart de tractorbehendigheidswedstrijd. De Vogelenzangweg was dit jaar de place to be. Het was weer een gezellige wedstrijd met redelijk veel publiek die tegelijk genoten van het aanwezige zonnetje. Ook dit jaar waren er weer nieuwe spelletjes ter verhoging van de nooit té moeilijke grens van kunnen.

Bekijk video 36e Tractorbehendigheidswedstrijd  door  Oranjestichting Klein Dongen / Vaart 2019

De Week van Zorg en Welzijn vond dit jaar plaatst plaats van 11 t/m 16 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openden hun deuren en lieten zien wat werken in zorg en welzijn is. De Volckaert in Dongen deed ook mee en gebruikte deze dag om te laten zien wat er zoal voor de bewoners werd gedaan. Ook werken in de zorg werd belicht en uitgelegd Gerrie Pieren maakte wat interviews met betrokkenen. Een film van Con Loomans

Bekijk video De Week van Zorg en Welzijn in De Volckaert

...en we zagen dat het goed was en het werd licht ..De lampkusoptocht in Dongen was één groot feest en het dorp was vol. In deze video een impressie van de traditionele lampkusoptocht in Dongen. Een film van Con Loomans .Geniet van de sfeervolle maar vooral leutige beelden van dit grote Dongense evenement.

Bekijk video De lampkusoptocht 2019 in Dongen

Het hing er maar helemaal aan af of de optocht wel door zo gaan in Peeënland. 's morgens bracht het KNMI maar weinig goede weerberichten. Code geel werd zelfs aangekondigd. Maar zoals het nog al eens een keer het geval is ; het weer verbeterde zich goed in de loop van de dag. De organisatie gaf groen licht op een tijdstip waarbij dat nog goed kon en iedereen zich nog goed kon voorbereiden. Een gezellige en grote stoet trok door het dorp met aan de kant óók vrolijke én veel mensen. De video werd gemaakt door Jan Verdaasdonk. Ook hier te zien evenals de uitslagen

Bekijk video Kinderoptocht Dongen 2019 Geweldig Leuk!

Dongen, 3 maart 2019. Helaas niet al te best weer tijdens deze grote carnavalsoptocht, ondanks dat leek iedereen in vurm.
Een mooie optocht en veel deelnemers die de regendruppels trotseerden.
De optocht was groot, leuk ,vooral leutig en zeker gereden , gelopen en gedweild bij goed weer. Wonder boven wonder bleef het droog en dat bij een aangename temperatuur en ondanks de sombere weesverwachtingen. Dongenaren en mensen van ver daarbuiten bewonderden de vele groepen, wagens en individuelen en volgden hen in de drukke straten van voornamelijk het centrum . Con Loomans zorg weer voor leuke en mooi beelden vanuit het onvolprezen ideeënrijkdom. Gerry Pieren leidt je rond tussen de leut door Minstens drie kwartier genieten van al dat schoons! De volledige uitslag vind je HIER

Bekijk video's Grote Carnavalsoptocht in Dongen 2019

Het carnaval is zaterdag in een versnelling gekomen en feitelijk gestart met de traditionele sleutel - overhandiging op het bordes van het gemeentehuis. Met veel muziek, ceremonie en een heleboel Dongenaren werd dit scenario tot in de puntjes uitgewerkt. In optocht ging het naar de Cammeleur alwaar nog een kranslegging plaatsvond bij Manneke Pee. Een gezellige impressie van het geheel is te zien in deze gezellige video die onze filmmaker Jan Verdaasdonk maakte. Veel plezier !

Lees meer: Carnaval  meteen goed op dreef in Dongens Peeënrijk

In Dongen werd de startrit gereden in het kader van het project AutoMaatje. Wethouder Rolf Vullings, ging mevrouw Zoontjens thuis afhalen om als AutoMaatje - deelnemer de tocht van thuis naar de Volckaert af te leggen. Daar stond in de gezellig ruimte 'de geborgenheid' de koffie al klaar en werd de vele gasten door middel van toespraken uitleg geven over de werking van dit ANWB-initiatief, dat in Dongen gaat werken onder de coördinatie van SWOD. De ANWB, SWOD en de gemeente Dongen bundelen hun krachten op deze manier. Wie vervoer nodig heeft, kan twee dagen van tevoren per mail of telefonisch contact opnemen met de coördinator van de lokale AutoMaatje bij SWOD. Con Loomans (camera en montage) en Gerry Pieren( interviews) maakte de reportage

Bekijk video Automaatje gestart in Dongen