Videoarchief 2022

Op 15 oktober 2022 werd de uitslag bekend gemaakt van de DDDQ 2022, die na een Coronapauze van twee jaar eindelijk weer georganiseerd kon worden. Met een deelnameveld van 1600 Dongenaren verdeeld over 70 teams was het op de uitslagenavond in De Cammeleur in Dongen gezellig druk. De meeste teams wilden uit eerste hand weten of ze gewonnen hadden of één van de andere prijzen in de wacht hadden gesleept, want er waren ook prijzen te verdienen als men eerste op een bepaald onderdeel was geworden.

Op 1 oktober traden 70 teams aan om na twee stille jaren weer eens de Dongense Dorpsquiz te spelen. 
Met veel enthousiasme gingen de teams aan de slag.
Bekijk het verslag van de filmploeg van de DDDQ op de avond van de quiz.
De uitslag werd op 15 oktober 2022 bekend gemaakt.

Op maandag 22 augustus starten in Dongen de zomerspelen. Van maandag tot en met vrijdag zal heel Dongen geel zien van de kinderactiviteiten. Als voorproefje was er op zondag 21 augustus de decorroute, waar alle groepen zich op verschillende plaatsen in Dongen presenteerden.

Het is mooi zonnig weer als de Spaanse wielerkoers de Vuelta door Dongen koerst.
Het is zeer bijzonder dat de Vuelta in het buitenland start en dus nog meer bijzonder dat de koers ook nog eens door ons dorp komt. Het is in 77 edities pas de vierde keer dat de start van de Vuelta buiten Spanje plaatsvindt. De overige keren waren in Assen in Drenthe, Nimes in Frankrijk en Lissabon in Portugal. Nu dus in Utrecht en de Vuelta verblijft in totaal drie dagen in ons land, waarvan twee dagen in Brabant. Vandaag, de 21e augustus 2022 is er een rondje midden- en west Brabant gepland met start en finish in Breda.

Dongen, 10 juli 2022. Met 11 attracties en diverse eettentjes en -kramen was het Wilhelminaplein goed gevuld tijdens de Dongense kermis van 2022 op zondag 10 juli. De vracht- en salonwagens stonden deze keer niet op het plein of de directe omgeving ervan, maar werden gestald op het parkeerterrein van De Vennen aan de Deken Batenburgstraat.

Vooral ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen bevolkte het kermisterrein. Het was er gezellig druk.

Dongen, 5 juni 2022. 

OP de meest regenachtige 5e juni ooit was er de Roparun, dwars door Nederland. Met sponsoring was er voor de loop dit jaar al meer dan 2,1 miljoen euro opgehaald voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Er moest alleen nog 540 kilometer worden afgelegd in estafettevorm. Met het weer zat het dus niet mee. De Roparun deed ook ons dorp Dongen aan en kwam zelfs door onze straat. Samen met de buren hebben we de lopers die op 5 juni tegen de avond en in de avond langsliepen een hart onder de riem gestoken. Ondanks het matige weer werd het toch nog gezellig.

Dongen, 15 mei 2022. Op deze zonnige zondag trokken tal van Dongenaren erop uit om zich in te laten schrijven voor de dorpsquiz DDDQ. Twee jaar had de quiz geen doorgang gevonden vanwege de pandemie. De inschrijving was bij megaverzamelaar Frans van de Mosselaar aan de Watertorenstraat. Er moesten ook nog een paar lastige vragen worden opgelost. Zo waren de eerste puntjes al binnen. (Productie: Adriaan Raesen, camera's Adriaan Raesen en Rinus Krijnen)

22 mei 2022. Woensdag 4 mei is er de traditionele dodenherdenking om 20:00 uur in ons land en eindelijk kon deze in Dongen weer worden georganiseerd zoals we dat gewend waren, De pandemie heeft de afgelopen twee jaar roet in het eten gegooid, maar gelukkig kon vandaag het traditionele programma weer van stal worden gehaald. Dat wil zeggen dat er begonnen werd met een herdenkingsbijeenkomst in de Cammeleur. Vanuit de Cammeleur volgde er een stille tocht naar de bevrijdingskapel. De tocht werd begeleid door Breda City, pipes and drums. Het draagt bij aan de herinnering aan de doden.

Niet alleen de doden uit de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Ook de doden die zijn gevallen in allerlei vredesmissies en militaire operaties waarbij we als Nederland betrokken zijn geweest. Daarnaast werd er nu ook stil gestaan bij het leed van oorlog, dicht bij huis, in de Oekraïne. Oorlog is nog nooit zo dichtbij geweest, deze eeuw.

Het was druk bij de kranslegging op 4 mei in Dongen. Wellicht kwamen de mensen ook omdat we hoe langer hoe meer – met de oorlog in de Oekraïne in de achtertuin-  ons bewust zijn van onze vrijheid en de kans op een oorlog reëler lijkt dan ooit.

Dongen, 27 april 2022. Het is een prachtige dag: droog en zonnig, Heel Dongen trok erop uit. Op het Wilhelminaplein en inmiddels geïntegreerde park Villa Vredeoord was het gezellig druk en de sfeer was gemoedelijk. Allerlei etenstentjes, uiteraard bars en diverse podia waarop artiesten speelden.

Dongen, 27 maart 2022. Een korte impressie van de straotparade in Dongen op 27 maart 2022. Eindelijk kon er na de pandemie weer een straotparade gehouden worden in Dongen. Niet op een ijzige dag in januari, maar met een vrolijk lentezonnetje en een zeer aangename temperatuur eind maart
Het was er gezellig druk, al deden niet alle cafés mee. Er was een podium gemaakt voor de Tramhalte en er waren stopplaatsen bij de Ouwe Sok en De Valk. Verder ben ik niet gegaan. Kijk zelf verder.