Videoarchief 2022

Dongen, 5 juni 2022. 

OP de meest regenachtige 5e juni ooit was er de Roparun, dwars door Nederland. Met sponsoring was er voor de loop dit jaar al meer dan 2,1 miljoen euro opgehaald voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Er moest alleen nog 540 kilometer worden afgelegd in estafettevorm. Met het weer zat het dus niet mee. De Roparun deed ook ons dorp Dongen aan en kwam zelfs door onze straat. Samen met de buren hebben we de lopers die op 5 juni tegen de avond en in de avond langsliepen een hart onder de riem gestoken. Ondanks het matige weer werd het toch nog gezellig.

Dongen, 15 mei 2022. Op deze zonnige zondag trokken tal van Dongenaren erop uit om zich in te laten schrijven voor de dorpsquiz DDDQ. Twee jaar had de quiz geen doorgang gevonden vanwege de pandemie. De inschrijving was bij megaverzamelaar Frans van de Mosselaar aan de Watertorenstraat. Er moesten ook nog een paar lastige vragen worden opgelost. Zo waren de eerste puntjes al binnen. (Productie: Adriaan Raesen, camera's Adriaan Raesen en Rinus Krijnen)

22 mei 2022. Woensdag 4 mei is er de traditionele dodenherdenking om 20:00 uur in ons land en eindelijk kon deze in Dongen weer worden georganiseerd zoals we dat gewend waren, De pandemie heeft de afgelopen twee jaar roet in het eten gegooid, maar gelukkig kon vandaag het traditionele programma weer van stal worden gehaald. Dat wil zeggen dat er begonnen werd met een herdenkingsbijeenkomst in de Cammeleur. Vanuit de Cammeleur volgde er een stille tocht naar de bevrijdingskapel. De tocht werd begeleid door Breda City, pipes and drums. Het draagt bij aan de herinnering aan de doden.

Niet alleen de doden uit de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Ook de doden die zijn gevallen in allerlei vredesmissies en militaire operaties waarbij we als Nederland betrokken zijn geweest. Daarnaast werd er nu ook stil gestaan bij het leed van oorlog, dicht bij huis, in de Oekraïne. Oorlog is nog nooit zo dichtbij geweest, deze eeuw.

Het was druk bij de kranslegging op 4 mei in Dongen. Wellicht kwamen de mensen ook omdat we hoe langer hoe meer – met de oorlog in de Oekraïne in de achtertuin-  ons bewust zijn van onze vrijheid en de kans op een oorlog reëler lijkt dan ooit.

Dongen, 27 april 2022. Het is een prachtige dag: droog en zonnig, Heel Dongen trok erop uit. Op het Wilhelminaplein en inmiddels geïntegreerde park Villa Vredeoord was het gezellig druk en de sfeer was gemoedelijk. Allerlei etenstentjes, uiteraard bars en diverse podia waarop artiesten speelden.

Dongen, 27 maart 2022. Een korte impressie van de straotparade in Dongen op 27 maart 2022. Eindelijk kon er na de pandemie weer een straotparade gehouden worden in Dongen. Niet op een ijzige dag in januari, maar met een vrolijk lentezonnetje en een zeer aangename temperatuur eind maart
Het was er gezellig druk, al deden niet alle cafés mee. Er was een podium gemaakt voor de Tramhalte en er waren stopplaatsen bij de Ouwe Sok en De Valk. Verder ben ik niet gegaan. Kijk zelf verder.